Zwangerschap diabetes foutieve vastgesteld - Zwangerschapsforum

asma2016 - schreef op 24-12 om 05:32
Hallo allemaal, 
Eerst wil ik iedereen een makkelijk en voorspoedig zwangerschap wensen! Hopelijk verloopt alles goed bij jullie en de zwangerschap kwaaltjes niet heel erg in de weg zitten.
Zelf slaap ik al weken niet goed meer en bij alleen de word " verloskundige" wil ik zo ver mogelijk weg rennen.
Ik ben nu 33 weken zwanger. Kindje heel erg welkom en verwacht. 
De verhaal in het kort:
Bij bloed test van 12 weken bleek suiker 6.5 te zijn. Nu weet ik dat het aan de hooge kant is maar ook niet te hoog. Pas over 4 maanden hoorde ik daarover ( dat hoort meteen doorgegeven worden) en werd meteen naar de glucose tolerantie test gestuurd. Dit is een zeer zware test om vast te stellen of je zwangerschap diabetes hebt. Ik had echter geen simptomen, zat niet in de risico groep en heb die ziekte niet in de familie. Maar daar was niet eens over gevraagd. Vanwege andere problemen met zwangerschap ( moeite met lopen, veel pijn ,vleesboom) kon ik de test totaal uitgeput en gestrest in de week 31 doen. Resultaat 9.1. Dus zwangerschap diabetes. Week later hoor ik van verloskundige dat ik moet 5 keer per dag thuis bloed prikken, dieet zonder koolhydraten houden en als dat niet helpt aan de insuline. Ik raakte in paniek en sinds lukt het niet meer om emotie en angst in bedwang te houden. Dat is ook alles wat ik aan kan denken. 
Ik ben sinds naar diëtist geweest en - niks mis met mijn dieet, hoefde niks veranderen.
Naar diabetieste geweest en twee dagen suiker geprikt - alle waardes onder 5.1. 
Nu blijkt dus dat dat allemaal voor niks is geweest. Vanwege slordig en grof begeleiding van de verloskundige heb ik die nachtmerrie voor niks doorstaan, ik kon geen dag genieten van mijn zwangerschap en heb weken gehuild. Nu kan ik niet meer van de situatie los komen. Gestresst, verdrietig en bang... ik wil geen van de verloskundige meer zien en praten met ze ook niet, begin gelijk te huilen, omdat ze mij en mijn ongeboren kindje zo een gevoelloos en amateuristisch hebben behandeld. 
Ik wil overstappen naar een andere maar weet niet of dat kan en ben bang dat ze ook slecht zullen zijn...
Heeft iemand ervaring met dat soort situaties of iemand die dat ook meegemaakt heeft? Ik wilde het verhaal gewoon kwijt en heb niemand om me heen hiervoor. 
Alvast dank voor reacties!



1 antwoord en 34682796x bekeken
Amy - schreef op 26-12 om 02:55
De ogtt zou ik persoonlijk echt geen zware test noemen..drankje is smerig, 2 uur stil zitten is stomvervelend maar verder....

2 dagen je bloedsuikerspiegel testen en er niet boven zitten zegt niets. Ik ben mijn laatste zwangerschap ook getest en mijn waardes waren na ogtt ook te hoog. 8.0 waar 7.8 mocht. Dus ik heb ook 5 x per gedag geprikt en een dieet gehad. Ik kwam ook zelden te hoog uit terwijl ik toch niet echt veel veranderde aan eetpatroon. Maar dat niet weg dat ik wel degelijk zwangerschapssuiker had. Als ik bijvoorbeeld 3 broodjes at ipv 2 per keer dan zat ik er wel boven. Ik reageerde veel sterker op koolhydraten dan op "suiker"(dus chocolade oid)
Die testen worden niet voor niets gedaan en het kan gevolgen hebben voor je baby als het niet ontdekt wordt.

Als je nu problemen hebt met je verloskundige dan zou ik wel asap kijken of jullie er samen uit gaan komen of op zoek naar een andere want als je geen vertrouwen in haar hebt dan wordt het lastig met je bevalling.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap diabetes foutieve vastgesteld ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan