sex na zwangerschap - Zwangerschapsforum

puk (Gast) - schreef op 06-02 om 12:11
Goedemiddag dames,

Ik ben een jonge vrouw zwanget van mijn eerste kindje.  Ik ben altijd zeer tevreden geweest over mijn lichaam ed. En zo is mijn man. Echter, nu mijn lichaam zo aan het veranderen is vraag ik mij ineens af of het ooit weer word zoals voor de bevalling? En wanneer kun je weer sex hebben na de bevalling en hoever blijvende schade brengt de bevalling aan je geslachtsdelen? Ik hoop dat iemand mij hier meer over kan vertellen.
1 antwoord en 34011721x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 06-02 om 20:08
Ligt eraan hoe je bevalling loopt. Meestal is er nagenoeg geen blijvende schade. Een mens is immers gemaakt om vaker zwanger te worden dus daarvoor zal na een bevalling sex mogelijk moeten zijn. Er zijn genoeg stellen die (zeker als je niet ingeknipt of uitgescheurd bent) vrij snel na de bevalling weer gaan vrijen. Geadviseerd wordt om te wachten tot het nabloeden gestopt is, ivm infectie gevaar. Het is ook wat je zelf prettig vind. Bij mijn eerste had ik een keizersnede en heb ik gewacht tot de wond dicht was omdat ik eerder niet prettig vond ivm wondpijn dat was ongeveer 6 weken. Bij mijn 2de was ik iets uitgescheurd en heb ik gewacht tot de hechtingen eruit waren voor ik mijn man gezegd hebt dat mocht hij zin hebben er weer groen licht is. Echter is het er nog niet veel van gekomen ivm vermoeidheid van beide kanten .
Het gevoel tijdens de sex is overgens bij mij niet anders als voor mijn bevallingen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'sex na zwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan