Vaccinatie kinkhoest - Zwangerschapsforum

Mixie - schreef op 28-11 om 12:25
Mag je deze vaccinatie krijgen als je zwanger bent? Mijn arbeidsgeneesheer had die voorgeschreven toen ik bij het medisch onderzoek zei dat ik gestopt was met mijn pil. Moest eerst terugbetaling vragen bij de ziekenkas dus waren er een paar weken verstreken. Ik was direkt zwanger en wou deze spuit bij mijn huisarts laten zettten. Maar zij zei dat zwangere geen enkele vaccinatie mogen krijgen....
18 antwoorden en 45474461x bekeken
Iza - schreef op 28-11 om 14:27
Ik weet niet precies hoe het medisch gezien zit met vaccinaties tijdens de zwangerschap. Maar ik persoonlijk zou me echt alleen maar laten vaccineren wanneer dit nodig is en een kinkhoest vaccin kan ik me niet voorstellen dat dit nodig is tijdens de zwangerschap. Vaccinaties nemen altijd risico's met zich mee, je kunt er bijvoorbeeld erg heftig op reageren en koorts krijgen wat weer gevaarlijk is wanneer je zwanger bent.
Ik zou meerdere bronnen/medici raadplegen voordat je de vaccinatie laat zetten en vooral zelf achter je beslissing staan. Vaccinaties zijn nooit verplicht!
tammi - schreef op 28-11 om 14:47
@  mixie,ik heb op aanraden van de gyn.deze vaccin laten zetten want de kinkhoest komt is terug 
is overgekomen van de oostblok landen al een paar jaren.

en mijn man heeft hem ook laten zetten was ook aangeraden

liefs tammi
Mommy-Of-Nyana - schreef op 28-11 om 20:37
Hoi mixie, ook ik heb op aanraden van de Gynae dit vaccin laten zetten zowel ik als mijn partner moesten dit doen! en ook de grootouders hier omdat we die heel vaak zien en ons meisje daar naar toe gaat als wij werken moeten. 
ook heb ik die van de griep moeten laten zetten omdat ik hoogzwanger ben in de winter periode.. 
wel heeft de Gynae gezegd dat ik de kinkhoest enkel mocht laten zetten tussen week 28 en week 32! of wel vlak na de geboorte maar dan was er kan op besmetting moest ik het virus dragen en nu is ons kleine meisje al meebeschermd.

kinkhoest is zoals Tammi zegt terug fel aan het over komen van de oostblok! en hier bij ons in belgie komt het al meer en meer voor terug! mijn gynae rade het dus echt aan omdat de kleintjes pas gevacineerd worden hiertegen tussen 6 en 8 weken. en ze heeft al 2 babytjes gehad die het virus gekregen hebben ervoor en het niet overleefd hadden ( wil je niet onnodig ongerust te maken he meis) maar dat zei de Gynae zo tegen mij..

dus best laten zetten misschien he! je man ook hij kan ook zo een aanvraag doen voor terug betaling! 

Liefs Daph
manuela93 - schreef op 20-03 om 13:41
En hoe zit dat dan met de hepatitis b prik?
Ik krijg in april de laatste prik eigenlijk.
Iza - schreef op 20-03 om 14:10
In Nederland worden zwangeren nog helemaal niet gevaccineerd voor kinkhoest, lang leve de eu. En dames...gevaccineerd zijn betekent nog niet dat jij of je baby 100% zeker de kinhoest niet krijgen.
Marijke - schreef op 10-02 om 13:13
Ik heb net mijn spuitje laten zetten. Was volgens onze dokter ook het beste om het spuitje voor je bevalling te krijgen. Wel eentje dat je de dagen erna nog kan voelen.
Mascha - schreef op 13-02 om 20:43
Vorig jaar kreeg ik een dag na de bevalling de spuit tegen kinkhoest. Ik ben nu 32 weken zwanger en volgende week krijg ik mijn spuit opnieuw. Deze zou dan ook voor 10 jaar zijn.
hartje - schreef op 18-02 om 16:27
In Nederland krijgen baby's DKTP prik, Difetrie, Kinkhoest, Tetanus en Polio,..

Waarom moet je dan als je volwassen bent die prik nog eens?

Wel heb ik nieuwe verhalen over de hepatitus B prik gehoord, maar geen idee wat dat precies inhoud.
madelene (Gast) - schreef op 20-04 om 13:01
Volgens mij is dat niet echt noodzakelijk inderdaad
wat hartje al zei ben ik het mee eens je doorloopt al die vacinaties al als kind dus lijkt me niet ook nog is nodig als volwassenen dubbel te krijgen.
wat isa zecht klopt ook je kindje kan wel alle vaccinaties krijgen maar is daarmee nog niet 100 procent beschermd tegen de ziektes
en er is zoveel wat ons niet wordt verteld over de bijwerkingen van de vacinaties wat het veroorzaakt op oudere leeftijd daar wordt je als ouder gewoon niet over ingelicht
ik vind het zelf schandalig hoe vroeg wij al in Nederland beginnen met inentingen 2 maanden waar zijn we mee bezig
zo verzwak je het immuun systeem weer voor andere ziektes . En wist je dat van zo jong al prikken de hele groei en ontwikkeling van zo jong baby'tje in de weg staat . dat wordt je niet verteld
ik heb mijn 2 prinsesjes pas met 1 jaar laten inenten. Niks geen geprik in een lichaampje van nog maar 2 maanden
je zou is op Internet naar de nadelen van zo jong al vacinatieneren moeten kijken
Sorry dames voor mijn lange uitleg ik dwaalde af
Ik wens iedereen trouwens een heel fijn paasweekend groetjes madelene
Edith - schreef op 21-08 om 11:23
Je bent niet je hele leven immuun voor kinkhoest als je bent gevaccineerd (ook niet als je de ziekte hebt doorgemaakt, overigens). De reden dat alleen baby's en kinderen worden gevaccineerd in NL is, dat het voor deze doelgroep (levens)gevaarlijk kan zijn, en voor volwassenen niet. Het nadeel is dat baby's onbeschermd zijn tot hun eerste vaccinatie met 8 weken en daarna nog maar deels beschermd totdat het DKTP-programma af is. Verder zijn er steeds meer mensen die hun kinderen helemaal niet laten inenten. Daardoor komt kinkhoest steeds meer op, en het is ontzettend naar als je baby dat krijgt (maandenlang in het ziekenhuis is geen uitzondering, en het kan in zeldzame gevallen dodelijk zijn).

In België wordt om die reden inmiddels de kinkhoestvaccinatie aangebode aan zwangere vrouwen - dan geef je met de bevalling een stoot antistoffen via de placenta door, en later eventueel ook nog met borstvoeding - en vaders (vanwege kuddeimmuniteit). Ik hoop dat ze in NL ook snel deze mogelijkheid gaan bieden voor wie dat wil. Nu wordt DKTP alleen via het Rijksvaccinatieprogramma gegeven en kan de apotheker het niet eens bestellen als je het op individuele basis wil krijgen.
Anoniem (Gast) - schreef op 12-02 om 22:33
hoi hoi mama's,  
ik heb een vraagje , ik ben u 15 weekjes zwanger en loop vast qua info 
ik ben ergens voor mijn 12 weekjes in aanraking geweest met het kinkhoest virus  , nu sukkel ik wel wat met hoesten enz , maar weet iemand of dit ook kwaad kan voor de 12 weekjes ? 
alvast dank voor jullie reacties ????
AngelRinoa87 - schreef op 02-04 om 23:20
Naast de antistoffen die mee worden gegeven wordt er ook stoffen als aluminium en foetussen van verschillende dieren meegegeven (kippen foetus sowieso) dus zolang er geen vaccinaties zonder dat soort stoffen zijn laat ik de vaccins maar even voor wat het is. Mijn zoontje is inmiddels twee en hij doet het prima. En zolang het afweersysteem goed is kan een kindje het gevecht met verschillende virussen wel aan, vaak zijn het de zwakkere kindjes doe helaas overlijden of ernstig ziek worden. Dit vind is super erg, alleen gebruiken ze het wel een beetje als bangmakerij. Ik heb er niks op tegen als ouders/verzorgers hun kinderen willen vaccineren maar voor degene die het liever niet doen mogen ook hun mening uitten.
madelene - schreef op 06-04 om 13:00
Angel Rinoa 
Toevallig ben ik ook niet zo voorstander van hoe
Het vaccinatie schema in elkaar steekt.
Ouders worden naar mijn idee te weinig of helemaal niet ingelicht over de negatieven gevolgen van de vele vactinaties.  Er word geen woord over gesproken naar ouders toe .
het vacinneren op zo jonge leeftijd van 2 maanden
Kan het immuunsysteem en de ontwikkieling van een kindje verstoren. 
En  allerlei  allergieën kunnen de kop op steken .
Zonder dat men weet dat het van de vactinaties is.
Wij hebben onze twee oudste dochtetjes pas met 7 maanden laten vaccineren. 
En 1 prik per afspraak. 
Niet gelijk twee super heftig voor zo klein lichaampje. 
Je krijgt als mens ook niet twee of meerdere ziektes tegelijk te verwerken. 
Dus waarom dan wel gelijk twee of drie ziektes in een pril
Simpel bespaard hun werk 
En zijn ze er sneller door heen het consultatiebureau. 
Ouders verdiepen zich niet in de prikken de andere kant ervan en gaan er gewoon vanuit dat het zo hoort
Maar het zou mooi zijn als meer ouders er ook wat bewuster over na dachten. 
de bmr hebben we er uit gelaten. 
Het is in principe helemaal niet nodig al op zo jonge leeftijd je kleintje te laten vaccineren. 
Maar het bespaart  dus zoals  Ik al zei het consultatiebureau een hoop tijd.
de arts op het consultatiebureau zei tegen ons
Als heel Nederland zo zou doen 
Alle ouders zo zouden doen als jullie
Dan zijn we lang bezig met alles. 
Maar dat woord ouders niet vertelt
Nee er woord je wijsgemaakt dat het met 2 maanden moet. Terwijl het dus heel anders zit.
nu bij ons derde prinsesje gaan we het weer zo doen
Op de manier als we bij onze oudste dochtetjes deden dus pas vaccineren bij 7 maanden
En 1 prik per afspraak. 
En bmr er uit laten
madelene - schreef op 06-04 om 13:03
En minstens 5 weken tussen de prikken
AngelRinoa87 - schreef op 06-04 om 13:52
Ja het is inderdaad gemakzucht. Maar ik hoop echt dat er ooit een vaccin komt die ook betere stoffen heeft. Want er zit zoveel troep in wat je liever ook niet in het lichaampje van een baby wilt. Natuurlijk is een virus ook niet goed. Maar er kan heel veel verbeterd worden omtrent de vaccins. Ik ben ook geen voorstander van het vaccineren tijdens de zwangerschap. Zolang de ouders zelf informatie zoeken en er volledig achter hun keuze staan heb ik alle respect voor diegene. Dus ik vind het heel goed dat je bewust gekozen hebt om te wachten. Want bij een baby van 8 weken moet het immuunsysteem nog verder ontwikkelen. Soms wordt de vaccin al eerder gegeven, bij mij wilde ze mijn zoontje al met 6 weken vaccineren. Dat vind ik echt te vroeg.
Miss Butterfly - schreef op 13-04 om 22:44
Momenteel mijn tweede zwangerschap. Bij de eerste zwangerschap heb ik het gehad en mijn familie toen ook ( de schoonouders zouden veel babysitten vanaf tien weken en zij hebben die toen ook gekregen). Ik heb vandaag gehoord dat ik nu (op dertig weken en twee jaar later-) dus een herhaling van het vaccin zou moeten voor week 32 maar voor mijn familie is deze herhaling niet nodig.
anika anna - schreef op 22-06 om 09:00
Op mijn werk heerste een poosje  geleden kinkhoest.
Ik werk op een basisschool waar vrijwel alle kinderen ingeënt zijn.  Toch kregen zij allemaal kinkhoest.  Dit kwam volgens medici omdat het virus geëvalueerd is. Het vaccin wat wij nu ingespoten krijgen helpt niet tegen die vorm van kinkhoest.  Veel kinderen alsnog ziek geweest.
inneke83@outlook.be (Gast) - schreef op 06-03 om 08:49
hallo. ik zit zo hard in twijfel of ik nu wel of niet het boostrix vaccin zou plaatsen tijdens mij zwangerschap. mijn man en ik hebben het allebei 3,5 jaar geleden gehad voor we zwanger waren. de grootouders laten het ook zetten.
ik ben niet zo pro vaccins en vraag me af of ik daardoor een groot risico neem...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vaccinatie kinkhoest' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan