aanvullende vitamienen nodig als je bijna geen vlees eet? - Zwangerschapsforum

Liesbeth - schreef op 21-05 om 10:01
Mijn gynaecoloog zei me dat ik geen vitamienen extra moest innemen omdat wij geen vlees eten. Nu lees ik hier en daar toch wel anders... ik eet wel eens een vleesje tussen mijn boterham, dus helemaal vleessloos ben ik niet. Maar ik neem helemaal geen vitamienen ofzo.
Nu begin ik hier toch onzeker over te worden...
14 antwoorden en 44847288x bekeken
Mij werd aangeraden om juist wel vitaminen in te nemen voor zwangeren..GRAVITAMON voor zwangere vrouwen slik ik van de apotheek en daar zit alles in wat de zwangere vrouw nodig heeft ook foliumzuur..die hoef je dus dan niet meer extra te slikken
Liesbeth - schreef op 21-05 om 22:29
Echt? Ohjee... Ik heb wel foliumzuur gehad tot en met de 3e maand. Nadien niets meer. Nu eten wij wel elke dag heel gevarieerd verse groenten en ik voel me niet slap ofzo...hopen dat ik genoeg binnenkrijg voor mijn klein smurfje!
aaaach natuurlijk wel...groenten enz zijn ook heel belangrijk dus,als je niet elke dag vlees eet nou ja!!.Mensen die vegetarier zijn eten ook geen vlees dus hihi
Anne (Gast) - schreef op 03-06 om 21:37
Maar te veel vitaminen maakt toch niet uit? Die plas je volgens mij gewoon uit.
dat ligt eraan welke vitaminen...te veel vitamine B is niet goed,van vitamine C weet ik wel dat je dat weer uitplast!!
Liesbeth - schreef op 07-06 om 06:41
Ben benieuwd, ga de 24ste voor de eerste keer naar een verloskundige ipv gynaecoloog...mss moet ik gelijk aan de vitaminen...ben ondertussen wel magnesium aan het nemen tegen de rusteloze benen 's nachts...mss is het een beetje beter, maar ik lig nog elke nacht wakker hoor
Poesh - schreef op 07-06 om 08:11
De vetoplosbare vitamines mag je niet te veel van hebben, dat zijn A D E en K.
Simpelweg omdat je dit opslaat in je lichaam en dus niet gewoon uitplast. Te veel van die vitamines kunnen bijwerkingen geven.
Al de rest is wateroplosbaar, ook vitamine B, als je hier te veel van neemt plas je dit gewoon terug uit. Ik heb ooit zo'n kuur Vitamine B moeten nemen.. De dokter zei eens je urine sterk verkleurd is mag je verminderen.. Want dat is te veel aan B dat je terug uitplast, dan zijn je reserves aangevuld. Maar blijf je het doornemen kan geen kwaad.. Want het wordt toch niet opgeslaan in je lichaam.
zwijgt - schreef op 27-06 om 20:31
Hoi ik ben vegetarisch en alle vitaminen die je uit vlees kunt halen kun je ook uit planten verkrijgen  in principe als je gezond en gevarieerd eet krijg je gewoon alles binnen dat je nodig hebt. Overigens slik ik wel vitaminepillen (maar dit deed ik ook toen ik nog wel vlees at als kind zijnde). Ik gebruik altijd van de etos met extra vitamine b (omdat daar geen dierlijke producten in verwerkt zijn en het geschikt is voor vegetariërs).
Liesbeth - schreef op 28-06 om 07:13
Ben ondertussen 24 weken en alles is in orde met ons kleintje...gevarieerde en gezonde voeding is dus voldoende!
zwijgt - schreef op 28-06 om 11:32
Het is eigenlijk hetzelfde als voor vleeseters  eet je niet gevarieerd genoeg heb je vitaminepillen nodig anders niet .
dfgino (Gast) - schreef op 22-08 om 02:10
Vitaminen en gezonde voeding zijn heel belangrijk zowel voor de mama als de baby.
er zijn boeken op de markt over gezonde voeding tijdens de zwangerschap.
Waar in staat wat niet en wat wel te eten tijdens de zwangerschap.
neem anders hier eens een kijkje je kan hem gratis downloaden het is wel Engels talig en het noemt Nutrition in pregnancy en is eens de moeite.
mvg
dfgino
Iza - schreef op 22-08 om 10:44
Tijdens een zwangerschap heb je meer nodig omdat je kindje op jouw reserves moet groeien, het is dus sterk aan te raden om extra zwangerschapsvitamines in te nemen. Niet zo zeer voor je kleintje want die neemt al het goede van jou maar voor jezelf omdat je die reserves misschien niet helemaal aanvult met alleen eten.
lndy (Gast) - schreef op 03-11 om 18:41
ijgenliik wel nodig want je haalt niet alles meer uit je voeding vroeger wel maar dat is niet meer
Sterre - schreef op 05-01 om 14:55
Ha, ben zelf ook vegetarier.
Zou zelf alleen je B12 checken. Dit kan je vrijwel alleen uit dierlijke producten halen. Met eieren kom je wel een stukje.
Als ik geen B12 slik word ik veel sneller moe.
Bij de HA kan je B12 ook laten testen als je twijfelt.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'aanvullende vitamienen nodig als je bijna geen vlees eet?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan