Kayla Itsines sport na bevalling. - Zwangerschapsforum

Amanda86 - schreef op 28-08 om 16:37
hoi dames,
ik wil gaar gaan sporten nu ik bevallen ben (kleine is nu 2,5 maand) maar naar de sportschool is nu niet aan de orde en vooral als ik weer  moet werken.

dus ben gaan zoeken voor een workout dat je thuis kan gaan doen.
ik kwam op Kayla Itsines het is een heftige workout die je ook lekker thuis kan doen.
als je kleine wil slapen tenminste


nu de vraag wie kent het en is er al mee bezig.

boek is namelijk best prijzig en voor ik zo'n uitgave ga doen wil ik wat meer weten qua ervaringen.


ben benieuwd
9 antwoorden en 42230367x bekeken
Amanda86 - schreef op 01-09 om 18:25
Niemand? Jammer
Edith - schreef op 03-09 om 09:37
Ik ken deze workout niet, maar kan wel wat tips geven voor sporten na je bevalling in het algemeen:
- Tijdens je zwangerschap rekken je buikspieren op en ze kunnen een beetje gaan wijken om plaats voor je kindje te maken. Na je bevalling duurt het nog een tijdje voordat ze weer goed bij elkaar zitten (je kunt hier ook gerichte oefeningen voor doen om dit proces te versnellen). Let op dat je wacht totdat ze weer bij elkaar zitten voordat je 'gewone' buikspieroefeningen (zoals crunches en situps) gaat doen! Anders kunnen ze juist nog meer gaan wijken en dat kan leiden tot een (blijvend) bol buikje en rugklachten op den duur. Meer informatie, ook oefeningen die je kunt doen: http://bekkenbodemonline.nl/vrouwenzaken/rondom-de-zwangerschap/
- Je bekkenbodem heeft met de zwangerschap en bevalling een aardige optater gekregen, dus neem de tijd om die spieren weer goed aan laat sterken. Dat is ook nodig om tijdens het sporten een stevige houding aan te kunnen nemen. Zie deze site voor oefeningen: http://bekkenbodemonline.nl/bekken-en-bodem/wat-kan-ik-er-zelf-aan-doen/oefenen-van-je-bekkenbodemspieren/
- Als je vanuit het niets begint, kun je beter niet beginnen met een heel heftige workout, maar het wat rustiger opbouwen. Je voelt vanzelf aan als je conditie weer goed genoeg is om te gaan 'knallen'.

Leuke leestip: "Vet man, zo'n baby" van Regina Romeijn en Guy van der Reijden. In dat boek staan ook (thuis)oefenschema's voor na de bevalling, en het is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan de workout die jij noemt.
Amanda86 - schreef op 04-09 om 11:59
Bedankt voor je tips.
me kleine is nu 2,5 ongeveer dus ga er vanuit dat me spieren in me buik wel oké zijn.
Maar misschien handig om het even te controleren.
ik denk ook dat je gelijk hebt over te snel te hard willen sporten.
moet het rustig opbouwen.

(Beetje ongeduldig op dat gebied hihi)

En super van je boek tip.
Bedankt.
Edith - schreef op 09-09 om 12:19
2,5 maand is nog best pril, en het is sowieso niet gezegd dat je buikspieren vanzelf sluiten. Dus ik zou het zeker nog even checken als ik jou was. Hier bleken mijn buikspieren onlangs (na 2½ jaar!) toch nog niet OK te zijn - ik was erg veel aangekomen tijdens mijn eerste zwangerschap en ik droeg naar voren. Verder is het helaas ook gewoon een kwestie van erfelijkheid; mijn moeder is ook nooit meer van haar buikje afgekomen (verder is ze wel slank). Daarnaast heb ik na de zwangerschap geen specifieke oefeningen voor het sluiten van de buikspieren gedaan (gelukkig ook geen situps e.d., die het alleen maar erger hadden gemaakt). Nu heb ik het nota bene tijdens mijn tweede zwangerschap met oefeningen voor mekaar dat mijn buikspieren minder wijken dan voorheen, toen ik niet zwanger was. Dus zelfs als je het nu nog hebt, er is altijd hoop
Amanda86 - schreef op 11-09 om 00:25
2,5 is ook wel snel hoor en dat weet ik ook.
Maar heb altijd gedoe gehad met me gewicht en was eindelijk blij met wat ik woog toen ik mijn vriend leerde kennen.

Toen ik zwanger was meteen gestopt met roken dat waren de eerste kilo's die aan vlogen.

en gedurende 8 maanden bleef ik maar aankomen.
Was te veel zat ruim boven gemiddeld
Was een harde klap toen.
Sta dan ook te springen om te beginnen maar sport uit huis is nu nog onmogelijk. En dan blijft alleen thuis sporten over. Maar die Ow zo kostbare uurtjes als de kleine slaapt wil ik spenderen of in huis of samen met mijn vriend (niet te spreken over de vermoeidheid haha)
Uiteindelijk komt alles wel weer goed qua tijd om te sporten.

Btw me kraam heeft me toen laten voelen hoe het met me buikspieren zat was toen 2 vingers breed voelde net en als het goed is is het redelijk dicht.

Maar goed zie mezelf niet nu meteen 50x buikspieren doen hoor Haha.

(Sorry dat me verhaal zo lang is geworden )
Edith - schreef op 11-09 om 09:12
Fijn dat je buikspieren goed hersteld lijken te zijn  Zie je nu toch een richel/'pyramide' als je oefeningen voor je rechte buikspieren doet, dan kun je het beter wel nog even bij schuine en dwarse houden (voor de laatste: je navel intrekken alsof je een te strakke broek aan gaat trekken, en dat even vasthouden terwijl je doorademt).
Een tip over thuis trainen: doe dat vooral als de kleine wakker (en alert) is, en niet als hij/zij slaapt. Baby's vinden het ontzettend leuk om naar mama te kijken als ze van allerlei interessante dingen aan het doen is (mama is altijd interessant ) - gewoon in het wippertje of op een kleed ernaast leggen. Dan hou je waarschijnlijk ineens wel meer tijd voor trainen over, want dan is het eigenlijk gewoon spelen met je baby (zeker als je ondertussen ook met hem/haar praat)! In bovengenoemd boek "Vet man, zo'n baby" staan ook tips over (flink door-)wandelen met tussendoor wat krachtoefeningen bij parkbankjes enz., dat kan gewoon als je baby in de wandelwagen ligt of in de draagdoek zit.
Amanda86 - schreef op 12-09 om 20:34
Hah niet aan gedacht dat hij het misschien wel leuk zou vinden.
ga ik proberen
Edith - schreef op 29-09 om 13:54
En, hoe gaat het?
Amanda86 - schreef op 02-10 om 15:38
Ja gaat wel goed.
echt sporten doe ik niet maar fiets de laatste tijd veel doe in de avond nog wat buik en been oefeningen veel bezig in Huis. Zie dat voorlopig als mijn sport hahah.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kayla Itsines sport na bevalling.' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan