Afstand thuis ziekenhuis - Zwangerschapsforum

Lot - schreef op 12-12 om 23:28
hallo,
Het ziet er naar uit dat onze zoon te vroeg geboren gaat worden (verkorte baarmoederhals)
Nu zijn we wat aan het nadenken over de afstand. Aangezien mijn vrouw in het ziekenhuis (Leuven) moet blijven rij ik dagelijks 150km (heen en weer) op zich geen enkel probleem maar we zouden graag wat dichterbij het ziekenhuis verblijven als hij eenmaal geboren is. 
UZ leuven heeft een familieverblijf maar dit kost 10 euro per nacht per persoon. Als we er vanuitgaan dat onze zoon een maand moet blijven is dit 600 euro, een hele som geld. Nu zijn we wat aan het rondhoren of er andere mogelijkheden zijn die wat minder duur zijn?
Iemand in een gelijke situatie gezeten? We kunnen ons niet inbeelden dat we zo ver van hem weg zijn. Moest er iets zijn, zouden helemaal niet op ons gemak zijn vrees ik. 
Iemand een idee of een tip?
Bedankt!
6 antwoorden en 34614928x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 19-12 om 16:02
Zou eens contact opnemen met je zorgverzekeraar of je er wat van vergoed kan krijgen. En eventueel kijken of je misschien via je belastingaangifte wat terug kunt krijgen. Volgens mij is er voor zorgkosten ook een aftrekpost maar dat zou je even moeten navragen of dat nog zo is en of dit eronder valt.
lesleywolff - schreef op 31-03 om 09:21
Hey
Hier weet ik ook dat ik in leuven bevallen moet... mijn vriend moet ook 140km per keer gaan rijden..
Ik heb wel een beetje schrik voor wat komen gaat.. kindje moet direct geopereerd worden, weet ni hoela,g da duren gaat, wanneer ik mn kindje vasthouden kan enz... ???? 
Mamakim - schreef op 24-04 om 08:53
Zou inderdaad even met je zorgverzekeraar praten. 
Me man moest elke dag 4 uur reizen om bij ons te komen en verbleef in ronald mc donald huis dit werd uiteindelijk vergoed.
lesleywolff - schreef op 24-04 om 12:45
ik weet al dat mijn kindje 3-4 weken in het ziekenhuis ga moeten verblijven.
Dus gaat een zware periode komen eigenlijk, ga wel blij zijn als men kindje naar huis kan tegen de zomer.
Mamakim - schreef op 24-04 om 14:30
Dat snap ik is een rot periode. Hier 1 van 27 weken en 11 weken ziekenhuis blegh maar ja gaat overigens nu super met hem
lesleywolff - schreef op 24-04 om 17:10
Ik weet niet wat ik doen moet hoor... weet dat het kindje te vroeg geboren gaat worden maar dat het direct geopereerd zou worden, daar ben ik nog niet klaar voor.. maar het moet gebeuren... pffff

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Afstand thuis ziekenhuis' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan