babybedje - Zwangerschapsforum

sneeuwvlokje - schreef op 13-04 om 16:55
Ik zit al een tijdje te twijfelen over wat voor een soort babybedje te voorzien dus misschien kunnen jullie me wel advies geven. 

Via de moeder van m'n man hebben we een 60x120cm baby/peuterbedje gekregen, maar het nadeel hiervan is dat de lattenbodem niet in hoogte verstelbaar is. Dus het kindje ligt altijd helemaal onderaan het bedje en dat lijkt me in het begin vermoeiend om het kindje daar elke keer in en uit te halen, zeker 's nachts bij het borstvoeding geven. 
Daarom dacht ik misschien nog een cosleeper te kopen voor de eerste maanden, alleen heeft ons bed nog een extra rand errond waardoor dat niet mooi aansluit en dat lijkt me dus niet veilig. Andere optie is zo'n klein childwood 40x90cm bedje want daarbij staat de lattenbodem wel op hoogte, dus dat lijkt me al iets makkelijker. Een vriendin suggereerde me ook om gewoon een draagmand op een tafeltje naast het bed te zetten voor de eerste maanden, maar ik weet niet of ik dat wel vertrouw ivm stabiliteit enz. 
De baby mee in ons bed laten slapen, zoals ik soms hoor, dat vertrouw ik zelf niet dus wil sowieso wel dat ze haar eigen bedje heeft naast ons bed. 

Ik weet het even niet meer . Ervaren mama's, hoe hebben jullie dat gedaan voor de eerste maanden? 
5 antwoorden en 33258518x bekeken
MamaN - schreef op 13-04 om 17:10
Haha er is ook zoveel keus he!

Ik heb bij mijn zoontje een ledikant gebruikt die in hoogte verstelbaar was. Tot ongeveer 6/7 maanden heeft hij hoog gestaan en toen naar beneden. Wij slapen op zolder en de babykamer was in principe beneden maar de ledikant heb ik naast mijn bedkant gehad, ook ivm borstvoeding. Op hele warme dagen in de zomer, zoontje is in mei geboren, hebben we beneden geslapen en sliep hij in een campingbed dus wel laag. Was eigenlijk niet heel erg ik heb het die zomer ook zo op vakantie gedaan. Af en toe ben ik ook weleens in slaap gevallen terwijl hij naast me lag en de ledikant tegen het bed aan zodat hij er niet uit het bed kon rollen. Was meer voor me eigen gevoel want je bent alert ook al slaap je. Eigenlijk hoef je daarom ook niet zo bang te zijn dat je op hem rolt want als moeder zijnde die borstvoeding geeft ga je vanuit de natuur als bescherming om je kindje heen liggen. Je zult merken dat je van elke andere beweging of ademhaling ook meteen wakker bent, en dan ook echt klaarwakker. Moederinstinct hihi

Ik ben niet zo fan van een wiegje. Het is wel heel schattig maar na 6 maanden kan hij eigenlijk alweer weg, vind ik persoonlijk zonde. Mijn tweede zoontje zal in de ledikant gaan van mijn eerste. Denk dat ik het weer zo zal doen maar ben wel makkelijker geworden met bij me in bed slapen want bij je eerste ben je daar nog heel voorzichtig mee. 

Zo een heel verhaal is het geworden haha! Succes met je keuze! Denk dat je als de baby er is vanzelf wel vind wat goed voor jou werkt. 
Knuffel - schreef op 14-04 om 07:22
Bij de eerste hadden wij nog een hele grote slaapkamer en hebben we dus het ledikant ook gewoon op onze slaapkamer gezet. Die was wel in hoogte verstelbaar. Om de hoogte maakt het me niet zoveel uit, maar ik denk dat die allerkleinsten niet zo dicht bij de grond moeten liggen omdat het zo laag bij de grond toch altijd tocht en kouder is.
Ik vond een wiegje ook zonde van het geld.
Bij de tweede hadden we niet meer zoveel ruimte dus toch op zoek gegaan naar wat kleiners. Wij hebben wel een co sleeper gekocht die in 3 standen kon. Dus als co sleeper, als wieg en als schommelwieg.
De co sleeper kwam met een haak  over de rand van ons bed en met een extra breed matras lag hij tegen mijn matras aan. 
Onze 3e is nu onderweg en ik ben bij dat we het wiegje hebben. We kunnen hem nu mooi weer gebruiken.
sneeuwvlokje - schreef op 14-04 om 10:38
Dankjewel voor jullie reacties Knuffel en MamaN! Dat geeft weer wat stof tot nadenken  Misschien dat ik eens op zoek ga of ik tweedehands een betaalbare cosleeper kan vinden. 
Hihi, ik hoor van vriendinnen ook dat ze met een tweede kindje relaxer zijn wat betreft het mee laten slapen bij hun in bed. 
Knuffel - schreef op 14-04 om 11:04
Deze hebben wij:
://www.petiteamelie.nl/4-in-1-co-sleeper-schommelwieg-wieg-inclusief-matras.html
De goedkoopste die ik toen kon vinden. Zelfs op marktplaats niet echt iets gevonden. En je hebt er een matras bij die precies past.
Ik heb het niet zo op slapen in bed. Ik geloof best dat je niet op je kind gaat liggen en onze eerste sliep soms bij ons en helemaal in het begin hadden wij hem op zn aankleedkussen tussen onze kussens in. Een aankleedkussen heeft nog een beetje een opstaamfe rand dus daar rolt geen baby overheen. Was een tip van de verloskundige. 
Alleen was onze eerste een drama met slapen en ik ben altijd wen beetje huiverig met in ons bed slapen. Bang dat ze nooit meer in hun eigen bed willen ????
sneeuwvlokje - schreef op 14-04 om 12:02
 oh dat ziet er inderdaad goed uit voor een mooie prijs. Bedankt voor de tip!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'babybedje' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan