Pasgeboren baby en grote hond - Zwangerschapsforum

Marlies - schreef op 20-01 om 11:41
Hallo
Het is m'n eerste dag hier op het dorum dus 't is nog zen beetje zoeken. Ik ben morgen 26weken zwanger van ons eerste kindje. Maar ik maak me een beetje zorgen over de reactie van onze hond, Mats. Mats is een golden retriever, mannetje, die in december 1 jaar werd. Een doodbrave hond, maar enorm enthousiast. Een echte knuffelbeer die het liefst vanal dicht bij ons in de zetel ligt. Maar ik heb een beetje schrik dat hij met al zijn enthousiasme (mij terugzien na enkele dagen afwezigheid, een nieuwe baby) té wild zal zijn naar de baby toe. Ik denk van hem eerst te uitgebreid te begroeten alsik thuiskom en dat de papa daarna best binnenkomt met het kindje. We laten het kindje inde maxicosi zitten zodat hij er kan aan ruiken. En dan hebben wij beide handen vrij om hem wat te temperen. Ik heb al eens geprobeerd een pop op de arm te nemen, maar dat was geen succes.. Eerst kreeg het lekjes, maar kort erna had ie de arm al vast :s maar mn vriend zegt dat hij wel weet dat een baby leeft en dat hij moet opletten, maar met al zijn enthousiasme.. Nog mensen ervaring met jonge, enthousiaste loebassen en eventueel tips? Ik ga ook vanuit het ziekenhuis gedragen kleertjes meegeven met de papa zodat Mats al kan wennen aan de geur.

Groetjes
3 antwoorden en 40768989x bekeken
kruimel - schreef op 20-01 om 16:58
Ja ervaring hier!
4weken geleden bevallen en een 2,5jarige boxer reu in huis.. eentje rete drukke stuiterbal van 45kg, een flinke vent dus. En ik vond het ook best eng allemaal!!

Zodra wij thuiskwamen uit het ziekenhuis (ik ben maar 4uurtjes in het ziekenhuis geweest, dus hij heeft ons niet lang gemist) droeg mij vriend onze dochter in de maxi cosi. Ik heb hem eerst begroet en daarna Saar uit de maci cosi gehaald en ze aan elkaar voorgesteld terwijl ik haar vast had. Dat vond ik persoonlijk iets veiliger dan in de cosi - zo kon ik haar makkelijker van hem afwenden mocht hij gek gaan doen. Hij heeft haar vreselijk afgelikt maar sprong wel continu tegen me op. Niet heel fijn met die sterkte grote poten. Daarna rustig aan de eettafel gaan zitten en de hond zijn ding laten doen. Wel 1000x moeten zeggen dat ie "laag" moest blijven, hij bleef maar springen. We hebben hem haar eerste mutsje gegeven - vol bloed en huidsmeer - welke hij afgelikt heeft (heerlijk, ahum).
Opzich gaat het goed zo met de hond en dochter. Hij is niet zo rustig of voorzichtig naar haar toe als ik hoopte maar hij accepteert haar. Ik kan haar voeden op de bank en hij komt gezellig tegen ons aanliggen. Wel wil hij nogal eens op schoot komen zitten terwijl wij haar vast hebben en blijft hij (op een spelende manier) "happen" als hij aandacht wil. Dat blijf ik eng vinden, voor hetzelfde geld grijpt hij haar armpje ofzo. Dit proberen we af te leren maar is best moeilijk. Ik wil niet te veel op hem mopperen waar Saar bij is, ik wil niet dat hij haar gaan associeren met mopperen.
Nu kan ik overigens wel gewoon de maxi cosi op de grond zetten met haar erin. Hij begroet haar vrolijk maar doet verder niets.

Nu word het alleen nog spannend als ze gaat kruipen straks..

Heel veel succes met Mats en jullie baby en een fijne zwangerschap verder!!!
dierenliefde (Gast) - schreef op 19-04 om 21:50
Maxicosi is niet zo slim plan want als een hond eenmaal beet heeft heeft ie beet en doe je er niks aan. Niet dat jou hond vals is maar hij kan het uit van leik spelen doen en daar kan je baby natuurlijk niet tegen. 
Heel veel plezier met kleine en de hond! Worden vast dikke maatjes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Pasgeboren baby en grote hond' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan