Boze werkgever - Zwangerschapsforum

Hanne (Gast) - schreef op 08-01 om 13:38
Hoi allemaal,

Ik zou graag wat hulp van jullie willen.Ik ben nu bijna 6 weken zwanger van onze 1e en dolblij ermee.Wij waren tot nu toe gezegend dat het ons vrij snel gelukt is om zwanger te raken en hopen dat het goed blijft.
Nu ben ik vorig jaar maart overgeplaatst naar een andere regio om te werken en raakte ik daar al snel in de ziektewet door een burn out, mijn baas was toen erg kwaad.Ik ben vrij snel terug gekomen in m'n functie en kreeg wonder boven wonder contract verlenging.Nu ben ik net na m'n verlenging zwanger en is mijn werkgever behoorlijk kwaad.Ik voel mij schuldig en erg rot hierover en weet ook eigenlijk wel dat mijn kansen op een vaste baan( dit is mijn laatste contract voor ik vast moet hebben)nu verkeken zijn.Ik vind het nu moeilijk om blij te zijn en heb juist bewust m'n werkgever vroeg verteld van m'n zwangerschap zodat er op tijd vervanging geregeld kon worden.Hoe staan jullie hierin?Vinden jullie het terecht dat m'n baas kwaad is?
7 antwoorden en 37883768x bekeken
miszmars - schreef op 08-01 om 14:01
Ik vind het totaal niet terecht dat je baas zo boos is. Ook niet toen je een burn out kreeg. Is niet iets waar je zelf voor gekozen hebt ook zeg. Heel stom

Nu met je zwangerschap zou ik t begrijpen als je baas t niet prettig zou vinden maar boos worden vind ik niet netjes. Het is trouwens wel erg netjes van je dat je het zo snel hebt aangegeven, daar hoort hij juist blij mee te zijn!

Een zwangerschap mag trouwens nooit de reden zijn dat je geen nieuw contract krijgt hè. Dat je t weet. 

Succes met je vervelende baas!
hanne (Gast) - schreef op 08-01 om 15:00
Bedankt voor je snelle reactie, helaas weet ik ook dat ze dan wel een andere reden zullen gebruiken om mij geen vaste baan te geven.Zoals de crisis bijvoorbeeld.En nu kom ik via een betrouwbare bron te weten dat mijn werkgever nu zelfs bezig is om te kijken om mij eruit te werken om een andere werknemer aan te nemen.Mag hij mij ontslaan nu ik gezegd heb zwanger te zijn?Ik heb dit mondeling verteld tegen m'n werkgever en aangezien ik nu nog verklaring heb van de verloskundige aangezien ik daar over 3 weken pas m'n 1 echo heb heb ik nu niks zwart op wit op papier dat ik daadwerkelijk verteld heb dat ik m'n werkgever op de hoogte heb gebracht van mijn zwangerschap en ben ik bang dat hij mij straks ontslaat en dan gewoon zegt niet wetend te zijn dat ik zwanger ben.Hoe zijn mijn rechten?Het is erg jammer want ik voel me zo blij maar ben fulltime werkzaam en daags word mijn blijdschap toch aardig getemperd door mijn werkgever.Volgende week moet ik tevens op kantoor komen voor een gesprek.Allemaal erg vervelend.
Esra♡♥ - schreef op 08-01 om 16:42
Hallo hanne. Een vervelende situatie. Je moet nu een email sturen naar zijn adres dat je na mondeling toezeggen ook nog schriftelijk komt met de mededeling dat je zwanger bent en een officiële verklaring over drie weken komt afgeven. Dan heb je zwart op wit staan en weet hij dat. Is ook altijd handig om juridisch, dingen te kunnen aantonen. 
Daarbij kun je al informatie inwinnen bij een vakbond en de situatie uitleggen. Als je op gesprek moet komen op kantoor vraag er altijd een derde persoon bij. Daar heb je recht op. Als je nog iets wilt weten vraag je het maar. Heb er ervaring mee en kennis van. Mocht het echt de spuigaten uitlopen kun je je ziekmelden op basis van psychische problematiek en dan mag hij zowiezo jou niet ontslaan of je contract niet beëindigen. Xx esra
Marlies - schreef op 14-01 om 12:12
Wat vervelend voor je.
Ik zou het hem inderdaad mailen, met een ontvangstbevestiging erbij. Je moet even op Google kijken hoe dat moet.

Dan kan hij ook niet zeggen dat hij het niet heeft gelezen .
Miss Butterfly (Gast) - schreef op 15-01 om 00:05
In België weet ik dat dit niet mag. Als je zwanger bent, ben je beschermd en kunnen ze je niet (zomaar) ontslaan. Dat geldt natuurlijk niet voor een einde contract: dat loopt gewoon af helaas.
Anoniem (Gast) - schreef op 15-01 om 00:37
Tijdens je zwangerschap heb je ontslagbescherming en mag je werkgever jou niet ontslaan. Zoals bovengenoemd is aangegeven is het verstandig om inderdaad een e- mail of brief te sturen waarin jij je zwangerschap bevestigd, hierin refereer je ook naar je eerdere mondelinge kennisgeving.

Je kan altijd voor gratis advies contact opnemen met het juridisch loket. Succes en geniet lekker van je zwangerschap.
Chelsea - schreef op 21-02 om 12:53
Uiteraard sta je aan alle kanten in je recht. Maar ik kan me goed voorstellen hoe frustrerend dit is voor je werkgever, een werknemer die steeds uitvalt, waar dus vervanging voor gezocht moet worden die ook weer ingewerkt moet worden, en hij dus met dubbele lasten zit. Ondanks je grondige redenen hebt en heb gehad ben je er als baas toch mooi klaar mee. Dat is best begrijpelijk toch.
Ik ken toevallig een werkgever die er een paar in dienst heeft die zich echt 10 of 11 maanden in het jaar ziek melden, en dus 1 a 2 maanden wèl komen werken. Op deze manier mogen ze niet ontslagen worden maar ze kosten wèl gewoon geld èn er moet vervanging voor ze komen. Nou doen deze mensen het erom dus is misschien wat anders, maar wat heeft een werkgever aan zulke werknemers? Een werknemer moet juist geld in het laadje brengen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Boze werkgever ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan