Vermoeid en fulltime werken haast niet vol te houden - Zwangerschapsforum

Roosje (Gast) - schreef op 08-04 om 14:12
Hoi allemaal
Ik ben nu 10 wkn zwanger  van onze eerste! bijna 11 en helemaal blij! Ben alleen al weken zo extreem moe en misselijk.. ik werk fulltime in de zorg ( zware patiënten veel tillen en druk op werk) laatste weken zo ingeroosterd dat ik elke keer reeks werk en maar 1 dag vrij krijg en dan weer een reeks moet. Aangegeven dat dit voor mij nu zwaar is en ik echt een rooster wil met minstens 2 dgn vrij tussen reeksen van 4 dgn. Dit was allemaal moeilijk en ruilen kon niet.. nu ben ik echt weer zo moe misselijk en veel rugpijn. Ik ben ook wat kilo's afgevallen..heb gevoel dat ik te hard werk en te weinig kan rusten.. ik ben bang dat dit slecht is voor de baby en momenteel heb ik het gevoel dat ik dit zo niet vol ga houden.. zijn er mensen met soortgelijke ervaringen en wat hebben jullie gedaan? Het liefste zou ik wat minder willen werken nu zodat ik meer kan rusten ik wil het zo graag allemaal goed doen voor onze baby...  hoor graag van jullie en allemaal een fijne zwangerschap en gezonde baby gewenst!
10 antwoorden en 33485050x bekeken
Trees87 (Gast) - schreef op 08-04 om 14:24
Je werkt in de zorg ... In Nederland waarschijnlijk ... In België mag je toch vroeg stoppen (sommig op 12w en sommige op 6mnd). 
Ik zou dit aankaarten bij bvb de arbeidsgeneesheer of bij de collega's. Er zal hopelijk toch iemand zijn met wie je kan ruilen, niet? 
Hopelijk vind je snel een oplossing! 
kruimel - schreef op 08-04 om 14:50
Meld je ziek   Voor een weekje ofzo..
Dan komen je leidinggevenden er snel genoeg achter dat als je helemaal uit de running bent, het allemaal nog vervelender is dan wanneer je andere uren/tijden gaat werken.

Wellicht kun je anders eens vragen (of eisen) dat je de bedrijfsarts langs wil.. hij/zij kan beoordelen en uiteindelijk de keuze maken of je minder moet gaan werken, omwille het kindje maar ook van jou..

Gefeliciteerd met je zwangerschap en niet te lang doorsukkelen zo! 

Maria - schreef op 08-04 om 16:16
Naar je huisarts/bedrijfsarts stappen en aangeven wat er aan de hand is. Je 'hoort' geen kilo's af te vallen, en volgens mij mag je ook niet zo veel werken (ligt aan je CAO), maar na elke zoveel dagen werk hoor je minimaal X uur (of dagen) rust te krijgen.
andere optie is ziek melden, maar voor langer dan een paar dagen moet je daarvoor ook naar de huisarts.
Ysabel - schreef op 08-04 om 16:23
Wat ontzettend vervelend dat je leidinggevende zo star is. Ik zou goed naar je lichaam luisteren en inderdaad eens naar een bedrijfsarts of huisarts stappen. Want je hebt alle recht om gehoord te worden ! 
Anoniem (Gast) - schreef op 08-04 om 19:27
Het is in nederland in de wet geregeld dat je werkgever je moet beschermen op het moment dat jij aangeeft dat je zwanger bent. Je hebt gewoon recht op aangepaste werktijden. Kijk maar op de site van de rijksoverheid. 
Roosje (Gast) - schreef op 10-04 om 14:09
Bedankt voor de reacties allemaal! Ik heb me nu ff ziek gemeld en merk gelijk dat k metpaar dagen rust me weer gwn normaal zwanger voel,  wel moe maar niet meer zo uitgeput. Mijn teamleider heeft rooster komende maand niet beter verdeeld dus denk er toch over met het hoofd te bespreken of ik minder uren als fulltime mag gaan werken.. 
Groetjes roosje 
Maria - schreef op 10-04 om 15:32
Hou wel in de gaten dat je gewoon recht op minder zwaar werk hebt. Ik weet niet of, wat je hierboven aangeeft, minder uren als fulltimer ook consequenties heeft voor je salaris, maar dat zou niet het geval moeten zijn als je zwanger bent! In dat geval kan je beter je huisarts vragen je (deels) ziek te melden.
Gast (Gast) - schreef op 10-04 om 16:17
Succes Meis en vecht voor je rechten 
Ukje - schreef op 10-04 om 19:40
Ik werk ook voltijds in de zorg en ben momenteel 23 weken zwanger. het is heel zwaar in de zorg om te werken als je zwanger bent. ik heb ook regelmatig aan de dokter gevraagd voor een weekje rust voor te schrijven. wat heel normaal is als je zwanger bent en in zo'n zwaar job werkt.
@Trees87: Ik woon in Belgie en wij moeten werken tot 8 maanden!! dat hangt af van de zorginstelling waar je werkt. wij moeten zelfs tot 6 maanden met de nacht werken. na 6 maanden mogen we gaan nachten meer doen.

veel beterschap! goed rusten is belangrijk!
Roosje (Gast) - schreef op 23-04 om 19:08
wat fijn zo veel reacties, ervaar dit als steun ik ken zelf in mijn familie of vriendenkring niemand die ook zwanger is. Leuk om zo met elkaar te praten. Heb paar x ziek gemeld afgelopen weken ik ben na 2 dgn werken gwn op voel me gwn ziek dan echt bizar.. met de baby was alles gelukkig wel goed! Maar van verloskundige moet k meer rust nemen ook om weer aan te komen I.p.v. af te vallen. Heb aangegeven minder te willen werken nu gezien t gwn ff niet gaat en elke x ziek melden is het team ook niet blij mee.. Heb komende week gesprek met mijn baas ben benieuwd.. 
thanx ladies en geniet van de zwangerschap allemaal! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vermoeid en fulltime werken haast niet vol te houden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan