jaarcontract loopt af - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 09-10 om 11:18
Dames, ik moet gewoon even mijn ei kwijt. Het is altijd een risico om zwanger te worden als je een jaarcontract hebt. Jouw werknemer mag het zonder reden gewoon laten aflopen en niet verlengen. Natuurlijk geven ze nooit de reden "zwanger op". Ik ben dus zwanger geworden in een jaarcontract. Ik ben uitgeteld eind Oktober 2012 en mijn contract loopt af in Januari 2013. Helaas heb ik te horen gekregen dat ze het niet verlengen wegens bezuinigingen. Ik weet toevallig dat dit ook echt waar is. Mijn functie was al project gebaseerd en ik weet dat op mijn afdeling iedereen met een voorlopig contract geen verlenging krijgt. Toen ik de functie accepteerde hebben ze me al gewaarschuwd dat het kan zijn dat het niet verlengd gaat worden vanwege het project zelf, toen was ik nog niet eens zwanger.... in totaal zijn 4 personen van mijn afdeling met een jaar contract verteld (Incl mezelf) dat het niet verlengd gaat worden. Toch komt dit ff hard aan. Financieel gezien is het niet erg aangezien bijna mijn hele salaris naar kinderopvang zou gaan. Mijn man en ik hebben het zwanger geworden goed besproken en risico's in acht genomen. Dus financieel gezien is het niet echt een probleem. Maar carriere gezien vind ik het erg jammer aangezien het heel moeilijk is een parttime baan te vinden en je hebt een "gat in je CV" nu. Want in Januari ben ik officieel niet meer werkzaam bij de organisatie....en als ik op zwangerschapsverlof zou zijn kun je toch de organisatie nog op je CV zetten ...nu is er niks. Maar ja, ik vroeg me af of iemand ervaring heeft hierin? Mijn manager heeft me op het hart benadrukt dat mijn functioneren absoluut perfect was en dat ik contact met hem moet houden en als ik weer aan de slag wil ik hem kan bellen en misschien zijn er dan weer nieuwe functies open voor me. Maar 2013 is een zeer moeilijk jaar voor de gehele organisatie maar vooral voor mijn afdeling. Sommige projecten hebben ze gewoon gestaakt.... Dus ik ga me er zelf niet op vast pinnen. Het is gewoon klaar. Moest toch even slikken.....
15 antwoorden en 45606129x bekeken
liza (Gast) - schreef op 09-10 om 11:27
Hoi, wat oneerlijk is het toch he? Je hoeft natuurlijk niets te vermelden over je gat in je cv. Ik zou dat in ieder geval gewoon niet doen. Dus ik zou gewoon op mijn cv 2011-heden zetten

Succes
Anoniem (Gast) - schreef op 09-10 om 12:21
Hoi Liza dat gaat niet helaas aangezien als ik solliciteer (bijvoorbeeld volgend jaar April) en ik zeg dat ik tot heden bij die organisatie heb gewerkt (of nog werkzaam ben) en ze checken dat (wat vaak voorkomt) dan zien ze dat ik uitdienst was per 1 februari. En als ik dan zeg in April of op het moment dat ik daar solliciteer.... dat ik er nog steeds "werk" maar op zwangerschapsverlof ben dat kan niet.....helaas..
Dani - schreef op 09-10 om 21:33
Dat is idd rot zeg dat je contract niet verlengd wordt.
In mijn werk zou een "gat" in mijn cv niet zo'n probleem zijn ga ik vanuit, ik werk in de zorg en om nu van een carriëre te spreken dan...

Ik kan me daarom niet in jouw situatie/werk verplaatsen wb betreft dat gat in je cv, wil je wel sterkte wensen en geniet van je kindje!!!


Groetjes Dani
Femke (Gast) - schreef op 01-01 om 13:45
Een gat op je cv is niet erg. Je hebt er een prima verhaal bij. Jokken op je cv of bewust onduidelijkheid creeeren is dat wel! Liza zou het niet vermelden. Als iemand het verwijgt en je komt erachter (bij referentiecheck bijv) dan zal de nieuwe baan je aan je neus voorbij gaan. Gewoon vermelden dus met maanden ed erbij. Duidelijk en eerlijk zijn, daar houden wij (recruiters) van!
Debje - schreef op 07-01 om 16:57
Hee!
Vervelend is dat he..
Ik heb het ook.. 30 november vorig jaar liep mijn contract af. Mijn uitgerekende datum was 24 november.. gelukkig krijg ik dus gewoon zwangerschapsverlof en daarna ww. Maar nu vroeg ik me af.. wat zet je dan in een sollicitatiebrief? Want halverwege februari mag ik weer aan het werk..
Lovely - schreef op 07-01 om 21:55
Hoi allemaal,

Ik ben nu nog maar 7 weken en 3 dagen zwanger, maar dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Mijn contract zal volgend jaar oktober aflopen. Ik zal rond 23 augustus bevallen.. Tel uit je winst. Ik heb geen idee of ze me laten blijven.. Ik hoop het wel, maar kan maar beter van het slechtste geval uitgaan.

Ik ben ook alleenstaand en ga dan ook alles uitzoeken wat ik kan doen als ze m,n contract niet verlengen, waar heb ik recht op etc etc..

@Debje wat bedoel je met: Wat zet ik in m,n sollicitatiebrief?

En meiden je mag alles op je cv of in je brief zetten, als het inderdaad maar de waarheid is! Heel erg belangrijk
Anoniem (Gast) - schreef op 07-01 om 22:28
Het is best lastig als je zwanger bent en je contract loopt af... wat ik bedoel is normaal zet ik ik mijn sollicitatiebrief wat voor werk ik doe en wat de reden is waarom ik solliciteer... nu zet ik erheen dat mijn contract niet is verlengd vanwege mijn zwangerschap?
Liefs
Frum - schreef op 08-01 om 11:14
Hoi Allemaal,

Ik ben nu 5 weken zwanger, we zijn heel erg blij en ergens ver weg op een roze wolk ;-) Maar ook ik heb een jaar contract, en dat loopt 31 juli 2013 af. Nu ben ik uitgerekend rond 8 september, dus na het aflopen. Mijn vraag is nu, heb ik nu helemaal nergens recht op? Of misschien op verlof naar ratio dat ik nog wel werkte?

Ik hoop dat jullie meer weten, ik vind het lastig om hiermee (nu al) naar mijn werkgever te stappen.
liefs
Tina (Gast) - schreef op 09-01 om 14:28
Op de site van het UWV is van alles te vinden over beindiging van je contract en de mogelijkheden van een uitkering. Ook als je contract afloopt en je na die datum bevalt heb je gewoon recht op een ww uitkering en zelfs op een speciale zwangerschapsverlof uitkering (WAZO).
Gewoon even informatie zoeken op internet, er zijn genoeg mogelijkheden.

En wat betreft je CV: gewoon eerlijk zijn. Je kan je ontslag toch goed beargumenteren.

En wat mij zo frustreert is dat de maatschappij nog altijd zo oneerlijk verdeeld is. Vrouwen worden soms toch nog gediscrimineerd. Ik bedoel, wij kunnen er toch niks aan doen dat alleen wij kinderen kunnen baren en dat we 'genoodzaakt' zijn er een bepaalde periode tussenuit te gaan...

Succes in ieder geval!
Frum - schreef op 11-01 om 11:14
Beste Tina, bedankt voor je antwoord. Ik ga meteen even kijken op de site van het UWV. Ik kan me trouwens helemaal herkennen in je frustraties, ik hoop dat het in de toekomst nog meer gewaardeerd gaat worden dat vrouwen de bijzondere gave hebben om voor kleintjes = toekomst te zorgen.

Iedereen heel veel succes!
Isabella - schreef op 08-06 om 12:42
Ja hier hetzelfde. Mijn contract loopt januari af en mijj verlof loopt tot eind februari. Dus afwachten wat er gaat gebeuren.
dammie - schreef op 10-06 om 07:24
Het is allemaal erg.
1 de maatschappij/regering wil dat we werken.
2 de maatschappij wil dat we ons voortplanten ivm de vergrijzing.
3 kinderen moeten dan naar de opvang wat mega duur is.
4 meerwaarde dat de vrouw moet werken valt dan weg.
5 als je dan zwanger bent is de baas niet blij, want je valt even een tijdje weg.

Wat wil de maatschappij nu....

ik werk gelukkig in een organisatie met veel vrouwen waar ze er geen probleem van maakte. Pfff
Anoniem (Gast) - schreef op 27-05 om 22:02
Ik weet echt niet wat te doen.... heb al 2meisjes eentje van 3j en eentjz van 2j. Vandaag test gedaan en ja positief maar nu weet ik echt ni wat doen want wil men werk niet kwijt want heb tijdelijk contract die31augustus eindigt twee keer conteact van 6maanden gehad plus nog interimtijd. Dus weet ik niet wat doen houden of niet pfff schrik
Michiel van Ooijen (Gast) - schreef op 16-10 om 18:37
Hallo allemaal, 
Ik ben voor mijn blog over discriminatie op de arbeidsmarkt op zoek naar vrouwen die mij kunnen vertellen over de problemen die zij hebben gehad met werk door de zwangerschap. Dat je niet meer in dezelfde functie kan terugkeren of vaker beoordelingsgesprekken krijgt etc.  
Als jullie dit leuk zouden vinden, of belangrijk om je verhaal de wereld in te helpen om andere vrouwen mee te helpen dan hoor ik het graag.
Ik ben te bereiken op michielvanooijen@hotmail.com . Het artikel wordt op Wordpress gepubliceerd met uw naam en toenaam.

Groetjes,
Michiel van Ooijen

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'jaarcontract loopt af' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan