Fulltime mama - Zwangerschapsforum

Iza - schreef op 19-03 om 12:48
Ik kon me ook niet voorstellen dat ik na de komst van onze oudste zou stoppen met werken, maar zodra ik 'm in m'n armen had wist ik dat ik niet terug ging naar een baan van 32 uur met twee uur reistijd per dag en ook nog eens werk waar ik mijn collega's ook niet echt heel erg leuk vond. ik ben dus gestopt maar ben wel voor mezelf een massagepraktijk gestart waar ik twee/drie dagen in de week (verdeeld over een hele week) werkte. Ik vond het ideaal dat ik zoveel tijd bij onze zoon kon doorbrengen en ik had toch ook nog gesprekken en contact met andere volwassenen.
Het is heel moeilijk om deze keuze te maken voordat jullie kindje er is en misschien moet je deze keuze ook nu niet willen maken en dit pas na de geboorte doen. Je weet dan hoe je je voelt en of je behoefte hebt aan contacten op je werk of dat je het fijn vind om bijv het eerste jaar thuis te zijn. Vooral het eerste jaar gaat het zo snel en je mist zoveel als je fulltime werkt! Kun je niet wat freelance klussen gaan doen om zo toch je cv up to date te houden zodat je makkelijker weer aan de slag kunt na een periode thuis te zijn geweest als moeder?
16 antwoorden en 45193899x bekeken
Marieke - schreef op 19-03 om 13:35
Ik ben gestopt met werken toen ik zwanger was van mn oudste nu 5 jaar geleden. Had ook wel te maken omdat ik naar het buitenland verhuisde en om hoog zwanger werk te vinden zou denk toch niet gebeurd zijn. Inmiddels ben ik mama van 3 prachtige dochters en ben dus fulltime mama.Soms mis ik het werken wel vooral sociale contacten en het even geen mama zijn lijkt me heerlijk. Maar als ik kijk hoe druk ik het nu heb met 3 opgroeiende meiden en mn huishouden enz; ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt! Pas als de jongste op school zit wil ik weer werk gaan zoeken, en voor nu ben ik heel blij dat ik alles van mn meiden kan meemaken en er voor ze ben als ze uit school komen!
Het is een heel persoonlijke keuze die ieder voor zich maakt!
Mam2B (Gast) - schreef op 20-03 om 11:33
Bedankt voor jullie antwoorden! Ik heb er zeker iets aan. Ik kijk gewoon hoe het bevalt na de bevalling.

Ik denk niet dat ik mezelf snel zal vervelen en veel van mijn vriendinnen werken part time of in de horeca ('s avonds), dus ik kan genoeg met volwassenen afspreken. De kleine mee in de kinderwagen en hoppa, dat middagdutje kan ook ergens anders. 

Het lijkt me ook verschrikkelijk om de eerste stapjes, woordjes etc. te missen of het in ieder geval niet optimaal mee te kunnen maken. Terwijl er bij de kinderopvang helemaal geen aandacht voor is.

Is het voor jullie nooit mogelijk om de kleintjes even bij opa & oma of vrienden te brengen? Of een oppas die een weekendje op wil passen? Ik wilde dat altijd dolgraag en had ook weleens de kleine (vanaf half jaar) van vrienden een weekend bij ons over de vloer. Op die manier ben je af en toe even vrij van je taak als fulltime mama.
Iza - schreef op 20-03 om 12:12
Wij deden en doen regelmatig (maar toch nog steeds te weinig ) de kleintjes uit logeren zodat we wat leuks met z'n tweeen kunnen doen. Moet je ook zeker doen hoor! Het is heerlijk om even met z'n tweeen te zijn en voor die kleintjes is een andere omgeving en lekker verwend worden door bijv opa en oma ook hartstikke leuk.
Als je zelf achter je besluit staat om te stoppen en je partner ook zou ik er voor gaan. Werken kun je nog tot je 67e, de eerste stapjes, woordjes etc meemaken van je kindjes niet....
felise (Gast) - schreef op 21-11 om 00:38
oo wat grappig bij mij is het andersom mijn man wilt juist dat ik bleef werken ik werk en hij is bij de kinderen
katrien - schreef op 03-04 om 17:54
Dag dames. Heb hier eens goed meegelezen omdat ik in hetzefde schuitje zit. Weet ook niet als ik terug ga werken of alleen parttime of gewoon thuis ga blijvn vr de kleine. Mijn man wil dat ik thuis vr de kleine zorg. Hij wil niet dat ik of partime als fulltime ga werken om dan de kleine ergens af te geven en daar bije je ganse loon moet afgeven. (geen idee hoeveel zo'n creche kost per mnd) ikzelf denk niet dat ik thuis ga kunnen blijvn. Ik kom al zot als ik 1 week thuis ben in verlof. Zal natuurlijj anders zijn me de kleine. Mr toch. thuiswerken vind ik wel een goed idee, zo ben ik bezig en kan ik er zijn voor de kleine. Maar thuiswerk in wat? Heb mij al kapot gezocht. Geraak er maar niet uit. Maar Kheb nog tijd zat om daarover na te denken.
Marianne - schreef op 13-04 om 11:05
Ik heb nog geen kinderen, ben nog niet bevallen, maar ik wil graag 4*9 gaan werken en als dat niet uitkomt 4*8. Mijn man verklaart me voor gek als ik ga voorstellen om 2 dagen te werken of te stoppen. Ik zie om me heen dames die zijn gestopt met werken. De meeste die ik ken kunnen alleen nog maar praten over het weer, het assortiment van de kruidvat en hoeveel uur de baby elke dag van de week heeft geslapen. Dus er verandert ook wel een hoop in de manier waarop je in de wereld staat, lijkt me dan.
Mom - schreef op 14-04 om 14:05
Kan me voorstellen dat je het erg moeilijk vind.

zelf ben ik na de geboorte van onze zoon thuis gaan werken en ik heb er geen minuut spijt van gehad!
Ik vind het heerlijk en zoals eerder benoemd het eerste jaar gaat zo snel! Ze veranderen en leren zoveel en als het haalbaar is zeg ik absoluut doen!
Ik denk dat het er ook aan ligt hoe jezelf bent, ik heb nog genoeg sociale contacten met vriendinnen/fam, absoluut niet alleen 'babytalk'

Heel veel succes met je beslissing
katrien - schreef op 14-04 om 17:48
@ marianna: daar ben ik dus bang voor! Dat je je helemaal zou opsluiten in je huis, je kennissen zijn allemaal gaan werken, en jij zit daar! Ik beval in oktober, dus de maanden erna is het winter en zal ik niet echt me de kleine kunnen gaan wandelen! Dus zal al die 1 ste 3maanden zo goed als binnen zitten! Laat staan daj je daarna ook thuisblijft! Ik kan het mij niet voorstellen.
Maar toch iets om serieus over na te denken!!!

@mom: idd thuis werken is mijn 2de optie, wat doe jij dan als thuiswerk?
Mom - schreef op 14-04 om 21:05
@ doe je nu een beroep wat je eventueel ook thuis zou kunnen doen?
Ik ben kapster, op afspraak dus kan het mooi allemaal inplannen.
katrien - schreef op 15-04 om 17:40
Neen helemaal niet!
Ik werk als verkoopster!
Heb wel opleidingen gedaan voor massages, dat kan ik thuis doen, maar niet echt ideaal met ne kleine baby dan, stel dat hij/zij begint te huilen!!!
Niet echt rustgevend voor de klant e
Linda - schreef op 16-04 om 07:19
En wat is er mis met de kinderopvang?
Het is echt grote onzin daar er geen aandacht is voor de kindjes en hun ontwikkeling. In tegendeel. Er is zelfs wetenschappelijk bewezen dat de kindjes die naar en opvang zijn geweest (in welke vorm dan ook) een voorsprong hebben als ze op school komen.

Ik werk zelf in de kinderopvang en zal daar straks ook blijven doen. (zal wel moeten, anders redden we het financieel niet)
katrien - schreef op 17-04 om 14:03
Hey LInda,

Er is helemaal niks mis met kinderopvang hoor! En idd je kindje is veel socialer als je het van vroeg af aan naar kinderopvang doet!
Maar tzijn de centen ej!!!
Linda - schreef op 17-04 om 22:31
Daar ben ik t helemaal mee eens. Maar ik werk zelf in de kinderopvang en verdien helaas niet veel maar ik hou er echt wel aan over hoor als ik ons kindje naar de opvang doe. Die werken voor de opvang is ook onzin....
madelene - schreef op 10-11 om 19:38
Ik denk dat het juist wel lekker is een beetje afleiding tenminste voor mij werkt dat wel zo Ik ben zelf een Veel meer opgewekte moeder als ik ook werk
Maar iemand die er voor kiest fulltime bij de kinderen te blijven ook prima het is maar net waar je je prettig bij voelt
Groetjes madelene
madelene - schreef op 10-11 om 19:41
Ik wilde daar nog even aan toe voegen
Ik heb altijd bewondering voor moeders die niet werken maar fulltime moeder zijn
Ik zou niet te genieten zijn als ik niet zou werken dus ook niet een gezellige moeder voor mijn meisjes.
Groetjes madelene

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Fulltime mama' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan