In de zorg - Zwangerschapsforum

Yvonne - schreef op 10-11 om 16:40
Zijn er ook dames die zwanger zijn en in de zorg werken? Hoe doen jullie dat? Ik weet pas sinds een paar dagen dat ik zwanger ben maar doe nu al heel voorzichtig.
11 antwoorden en 41510778x bekeken
Mam van Q - schreef op 14-11 om 14:47
Hoi Yvonne,
Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik werk in een ziekenhuis op de OK. En heb dus meteen zodra ik wist dat ik zwanger was dat aan mijn leidinggevenden verteld. Zij houden er rekening mee dat ik niet bij sommige operaties mag staan.
Weten ze het op je werk al?
Edith - schreef op 14-11 om 21:10
Proficiat met je zwangerschap! Toevallig loopt er nu in dit subforum ook een topic over werken in een fastfoodrestaurant; dat heeft in elk geval met jouw werk gemeen dat het veel fysieke arbeid, staan en lopen is. Dus wellicht heb je wat aan mijn tip uit dat topic: Er is wetgeving m.b.t het gewicht wat je als zwangere mag tillen en het aantal keer dat je max mag bukken per werkdag. Zie http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezond-en-veilig-werken/vraag-en-antwoord/waar-moet-ik-op-letten-als-ik-zwanger-ben-en-werk.html
Verder zijn er bepaalde stoffen waar je niet meer mee mag werken, evenals radioactiviteit. Als dat tot je werkzaamheden behoort, kun je je baas het beste z.s.m. inlichten over je zwangerschap. Zie hier: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezond-en-veilig-werken/vraag-en-antwoord/is-werken-met-chemische-stoffen-straling-of-virussen-gevaarlijk-als-ik-zwanger-ben.html
Yvonne - schreef op 16-11 om 04:52
Mijn leidinggevende weet 't inmiddels. Sommige collega's ook al. Ik Let ook op met tillen en bukken en doe bij iedere zorg handschoenen aan, gebruik alcohol voor m'n handen naar iedere zorg en was m'n handen vaak.
Edith - schreef op 17-11 om 10:25
In principe zijn 'gewone' ziektes niet gevaarlijk voor je in de zwangerschap, maar natuurlijk wel extra vervelend. Je lichaam heeft immers wel betere dingen te doen dan te vechten tegen allerlei virussen en microben. Dus (nog wat extra) hygiëne is zeker niet verkeerd. Maar er zijn enkele ziektes, zoals listeria en rode hond, die wel gevaarlijk zijn voor een ongeboren kindje - bespreek dat even met je verloskundige.
En je zou nog kunnen overwegen om een griepprik te halen, als je dat nog niet gedaan hebt. Griep verloopt vaak heftiger in de zwangerschap en er is en (kleine) toegenomen kans dat je ermee in het ziekenhuis belandt. Verder help je je baby met zo'n vaccinatie, doordat hij later in de zwangerschap via de placenta antistoffen doorkrijgt, waardoor hij bij de geboorte al enige bescherming heeft. In België wordt om die redenen standaard een griepprik aangeboden aan zwangere vrouwen. Jij zult hem vanuit je werk waarschijnlijk ook aangeboden krijgen.
juwie - schreef op 03-02 om 09:11
hallo , ik werk in de thuiszorg en ben nu 24 weken ij kan het werk helaas niet meer doen doordat het te zwaar is de clienten alleen te doen das het nadeel van thuiszorg dus nu in de ziektewet ik zou zeggen meid blijf eerlijk doe rustig aan en als het niet meer gaat gaat het niet meer !! je mag ook niey meer zwaar tillen enzo bukken dat is op een gegeven moment echt not done succes groetjes
Lala120 - schreef op 04-02 om 08:51
Gefeliciteerd met je zwangerschap ! 
Ik weet nu 3 dagen dat ik 3 weken zwanger ben.
Ik werk in een verpleeghuis, en ik ben voorzichtig met infecties.
Ik trek standaard mijn handschoenen aan en was veel mijn handen + alcohol.
Qua tillen doe ik nog wel alles.

Groetjes
Yvonne - schreef op 12-07 om 11:33
Hallo gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik werk ook in de zorg en ben nu rond de 10weken zwanger als het goed is . Over twee weken eerste controle. Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je goed aan je houding denkt tijdens het week. Zodat je je lichaam zo min mogelijk belast. Ik zit wel met de nacht diensten , weet niet of je die ook werkt ? Persoonlijk vind ik het niet fijn meer om die te werken tijdens mijn zwangerschap en ga dit dan ook bespreken.
Jacqueline (Gast) - schreef op 01-08 om 11:32
ik heb een zoontje van ruim 4,5 mnd maar werk ook in de zorg met ernstig meervoudig gehandicapte jongeren dus fysiek best zwaar werk. Heb doorgewerkt totdat ik met 34 wk met verlof ging. Was opzich nog best goed te doen al was ik wel doodop nadat ik een langere dienst gedraaid had. Probeerde ook zo min mogelijk te bukken en zoveel mogelijk de fysieke belasting te vermijden. Tijdens m'n zwangerschap brak er buikgriep uit op de groep en toen voor de zekerheid mondkapjes, handschoenen en schort meteen aangedaan en gelukkig niet ziek geworden.
Lala120 - schreef op 01-08 om 12:59
Inmiddels morgen 30 weken zwanger.
Ik moest helaas stoppen met werken omdat het gewoon te zwaar werd.
Veel last van mn bekken.
Respect voor degene die het tot het einde vol houden !
Anoniem (Gast) - schreef op 30-10 om 05:51
Wanneer moet je in de zorg stoppen
kimmetje - schreef op 17-12 om 18:24
Inprenciepe 6 weken voor of 4 weken voor gewoon de standaard procedure echter is dit niet altijd vol te houden in de zorg.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'In de zorg' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan