2 jaar bezig - Zwanger worden forum

K - schreef op 17-01 om 21:06
Hallo allemaal! 

Bij deze ga ik me even voorstellen. Ik ben 30 jaar en ben inmiddels 2 jaar bezig met zwanger worden. 
 
Nadat er 1 jaar verstreken was en ik nog niet zwanger was, heb ik me door laten verwijzen naar een gynaecoloog. 

Inmiddels lopen we hier 1 jaar. Ze hebben de zwemmers van mijn vriend bekeken 2 x. De eerste keer was hij ziek en had hij maar 1 ml en 3% goede zwemmers, de 2e x 3ml en 32% goede zwemmers. Niet geweldige resultaten dus maar iig niet onvruchtbaar. Bij mij is inmiddels adhv bloedonderzoek mijn ovulatie vastgesteld en dit is allemaal prima in orde. Ik zou 6 januari een kijkoperatie krijgen omdat ik een contrastvloeistof foto niet aandurf aangezien alles erg pijnlijk en stressvol is bij mij. 

Echter... bleek ik op 29-12-16 zwanger te zijn! Ik was zo ontzettend gelukkig en kon het niet geloven. Helaas kwam hieraan abrupt een eind toen ik 31-12-16 wakker werd en veel bloed zag bij het plassen. Zondag heb ik nog een zwangerschapstest gedaan en deze was al negatief. Ik moest heel het weekend wachten, en na een vervelende oud en nieuw, kreeg ik maandag de bevestiging in het ziekenhuis dat er niks meer te zien was op de echo. Ook in mijn bloed was het zwangerschapshormoon al zga helemaal weg. Wat een ellende was het deze dagen! Ik was maar 5-6 weken zwanger maar zeker na 2 jaar was het zo ontzettend gewenst! Ik moet nu tot 25-02-17 afwachten of m'n cyclus op gang komt. 

Ik heb vandaag een ovulatietest gedaan puur om m'n lijf in de gaten te houden en zo veel mogelijk te weten te komen over m'n cyclus, en nu blijkt dat ik exact op m'n verwachte datum aan het ovuleren ben. We zijn iig voor de zekerheid al een week om de dag aan het "klussen". Deze maand ben ik ook begonnen met Conceive plus te gebruiken op m'n vruchtbare dagen. Bevalt ons erg goed. Heel prettig in gebruik en ik heb er wel vertrouwen in dat dit kan gaan helpen bij ons omdat de kwaliteit zwemmers niet al te best zijn. Verder doe ik al alles volgens het boekje qua mezelf verzorgen. Enige dat minder goed is, is dat ik wisselende diensten heb maar daar kan ik nu toch weinig aan veranderen. 

Ik hoop dat het gauw gaat lukken want ik ben het inmiddels goed zat en hoop dat het toch nog op de natuurlijke manier gaat lukken en stand houdt. En zo niet... dan toch maar die kijkoperatie en kijken wat daar uitkomt. Ik heb nog wel al het vertrouwen dat het goed gaat komen en blijf positief

Gelukkig is onze relatie alleen maar sterker geworden sinds we dit traject in zijn gegaan, we zijn inmiddels 8 jaar samen.  

Mochten jullie nog advies voor mij hebben hoor ik het graag. Ik heb regelmatig vragen en zal op dit forum dan ook af en toe tips vragen. 
35 antwoorden en 34422153x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 17-01 om 22:50
Hou hoop, je hebt maar 1 goed zaadje nodig wat op het juiste moment op de goede plek is.
Linda (Gast) (Gast) - schreef op 18-01 om 10:52
Wat een tegenslag zeg. Maar houd hoop. Zoals ik het nu lees ben je echt goed bezig en doen jullie alles wat jullie zelf kunnen. Lukt het ook om mentaal een beetje afstand te houden?
Nog een vraagje; ik ben niet perse voorstander van de Medische malle molen hoor, maar hebben jullie wel eens met de gynaecoloog over insemineren gesproken. IUI zonder hormonen maar met jouw natuurlijke cyclus. Op die manier filteren ze als het ware het zaad en zorgen ze dat alleen de goede zaadcellen worden ingebracht. Op deze manier zou je de kans kunnen vergroten??
K - schreef op 18-01 om 13:53
Bedankt beiden voor jullie steun! 
Ja Linda daar heb ik zeker over nagedacht. Voordat ze dat willen doen moet ik echter eerst nagekeken zijn om te zien of bij mij alles in orde is. Daarna gaan we zeker dat proberen als het nog niet op natuurlijke wijze is gelukt tegen die tijd. 
Mentaal lukt aardig. Ben van nature een positief persoon en een aanpakker. Met de mk zat ik natuurlijk wel even helemaal doorheen maar inmiddels ben ik weer helemaal de oude. Bij tegenslagen ben ik meestal eventjes down maar herpak mezelf gelukkig vrij snel iedere keer  
cat89 - schreef op 18-01 om 18:48
Hey Kit,
heftig verhaal. kan me goed inleven in jou verhaal. Ik heb zelf 2 weken terug een oplopende positieve test in handen gehad.. 3 dagen later bij mij mega wit! Ik ben wel naar de dokter gegaan voor een bloedonderzoek..maar ook daar was weinig hcg meer te bekennen. Ik heb een doorverwijziging voor de gynae om alles na te checken. En de dokter gaf me ook aan dat ik kon wachten op de "bloeding" of dit in het ziekenhuis kon laten weghalen.. ik heb dus niet net zoals jij direct een bloeding gekregen. Vooralsnog ben ik nu dus wel al vanaf november 2016 niet ongesteld. Ik vraag me af hoelang het duurt voordat je dan weer kan gaan "klussen" en alles weer normaal op gang is. Mja het blijft wel echt een diep trieste teleurstelling he! vooral als je al zo lang probeerd. Ik ben nu al bijna 2 jaar gestopt en hier ook nog steeds niets helaas. 

ik vraag me ook af hoe die eerste onderzoeken bij de gynae dan in zij  werk gaan? wat bedoel jjij met contrastvloeistof foto erg pijnlijk, als ik vragen mag? 
liefs cat
K - schreef op 18-01 om 19:18
Hey cat,
Nou dan kunnen we elkaar (helaas) een handje geven. Veel overeenkomsten. 
Ik heb van meerdere mensen uit mijn directe omgeving gehoord hoe zo'n contrastvloeistof foto in zijn werk gaat en bijna allemaal vonden ze het een hel. 1 vond het zelfs heftiger dan een bevalling. Ik ben heel gestressed met alle onderzoeken en vaak is die papieren doek ook doorweekt van het zweet van angst. Dit komt ook omdat ik 3 jaar bij de gynaecoloog liep vanwege afwijkende uitstrijkjes. Hierbij zijn ook biopten afgenomen wat ik een drama vond. Stukjes weefsel nemen ze dan onverdoofd af van je baarmoedermond. Ik heb ectropion waardoor het sneller bloed en veel pijnlijker is. De plekjes moesten daarom ook dichtgebrand worden met een speciaal goedje. Sinds ik gestopt ben met de dianepil (na 12 jaar!), had ik bij het eerst volgende onderzoek gelijk een normaal uitstrijkje. Zo zie je maar dat het rommel is, met name de dianepil. 
Maar goed sinds al die onderzoeken ben ik een stuk achstiger geworden. Ik mocht daarom van mijn gynaecoloog evt gelijk kiezen voor een kijkoperatie. Daarbij kunnen ze dan ook veel meer zien wat een voordeel is. Herstel is wel langer en tja, blijft een operatie met alle bijkomende risico's. 
De eerste onderzoeken waren inwendige echo's bij mij. Daarna een cyclus aan de slag met ovulatie testen. En bij positieve ovulatietest moest ik bloed laten prikken om te zien of ik daadwerkelijk een ovulatie had gehad. Dit bleek zo te zijn gelukkig. Daarnaast moest mijn vriend dus 2 keer zijn sperma inleveren in een potje. Dit omdat het dus de 1e keer zo slecht was. De 2e keer was het redelijk. Al met al gaat er veel tijd overheen met de onderzoeken en tussendoor regelmatig wachten. 
cat89 - schreef op 18-01 om 20:02
oeeh ja snap ik helemaal. ik ben ook wel echt bang voor dat soort dingen hoor. Ik heb het sowieso niet op dokter en ziekenhuis bezoeken en ben altijd gelijk bang dat ik iets mankeer haha.
ik ben nu ook al ongeveer een jaartje bezig met ovutesten maar ik kom er nog niet heel veel verder mee helaas. ook daarom nu mijn bezoek aan de gynae. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen.
Heel veel succes jij in ieder geval met de aankomende kijkoperatie. Wie weet is het toch snel raak bij jullie!
succes!
cat89 - schreef op 18-01 om 20:02
oeeh ja snap ik helemaal. ik ben ook wel echt bang voor dat soort dingen hoor. Ik heb het sowieso niet op dokter en ziekenhuis bezoeken en ben altijd gelijk bang dat ik iets mankeer haha.
ik ben nu ook al ongeveer een jaartje bezig met ovutesten maar ik kom er nog niet heel veel verder mee helaas. ook daarom nu mijn bezoek aan de gynae. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen.
Heel veel succes jij in ieder geval met de aankomende kijkoperatie. Wie weet is het toch snel raak bij jullie!
succes!
K - schreef op 28-01 om 15:48
Inmiddels blijkt m'n cyclus weer helemaal normaal te zijn gelukkig. Komende maand even ovulatietesten doen. Over 1,5 week weer naar het ziekenhuis om een kijkoperatie te plannen in maart. Spannend! Ben benieuwd of er iets naar boven komt tijdens deze operatie... 
K - schreef op 08-03 om 11:58
Nou het is zover... ik krijg zometeen mijn kijkoperatie. Is een operatie van een uur, dacht dat het korter zou zijn. Hopelijk gaat dit wat duidelijkheid geven. 
Ik ben erg benieuwd wat eruit komt in ieder geval. 
K - schreef op 09-03 om 13:14
Ik heb de uitslag gister avond gekregen na de operatie. Alles zag er perfect uit. Helemaal geen afwijkingen en m'n eileiders waren super doorgankelijk. In april moet ik weer terug voor een vervolg stappenplan. Lijkt erop dat het echt aan de slechte kwaliteit van het zaad ligt. Dus hopelijk kunnen we nu overgaan op KI of IUI aangezien het verder bij mij in orde is.
En deze cyclus sowieso er tegenaan want het schijnt dat je verhoogd vruchtbaar bent als je bent doorgespoeld. Maar eerst herstellen deze dagen want heb veel pijn nog. 
cat89 - schreef op 09-03 om 19:05
oh wat fijn moet dat zijn voor jou om te weten dat jij helemaal in orde bent! zaadkwaliteit is idd wel genoeg aan te doen he! fijn dat het achter de rug is en nu goed uitrusten! hopelijk snel weer op de been om te klussen hihi.. beterschap ermee!
cat89 - schreef op 09-03 om 19:07
hier slik ik trouwens sinds n maand teunisbloem olie en heb nu al 2 maanden achter elkaar een eisprong! loop opeens precies op schema zoals het er nu uit ziet. dus flink geklust en nu op t slopende 2 weken wachtbankje! maar al een heel fijn gevoel dat ik hopelijk vanaf nu gewoon elke maand n eisprong heb
K - schreef op 13-03 om 14:29
Wat fijn Cat89 dat je nu wel weet wanneer je ovuleert, daar begint het immers mee
Ik ben inmiddels hersteld van de kijkoperatie. Viel me reuze mee! Heb eigenlijk maar 2-3 dagen echt last gehad. Wondjes zijn ook heel klein en netjes gelukkig. 
Ben benieuwd wat de gynaecoloog in april gaat zeggen want het vervolg plan is. Ik hoop KI of IUI en dat we niet weer zelf verder moeten blijven proberen want daar ben ik wel een beetje klaar mee. Geloof echt dat het aan de kwaliteit van de zwemmers ligt aangezien het aantal zwemmers, ml en de beweegelijheid veel te laag is. 
K - schreef op 12-04 om 12:08
Inmiddels na de kijkoperatie weer een gesprek gehad bij de gynaecoloog. 
Nog een keer alle statistieken doorgenomen.... blijkt dat de zaadkwaliteit van mijn vriend super goed is. Boven gemiddeld zelfs. Die 30% die ik door had gekregen was het sterke en snelle zaad. Echter was er ook 35% minder snel zaad maar dat hoor je er ook bij op te tellen. Ik had dit eerder niet zo doorgekregen dus ging ik alleen uit van 30% en niet deze 65%. Er was ook nog een gedeelte verminderd beweeglijk en een gedeelte slecht dat niet meegeteld moet worden. Goed nieuws dus! 
Afgesproken om over 3 maanden weer terug te komen en dan over te gaan op inseminatie ook al is bij ons beiden alles in orde. 
Inmiddels ook helemaal hersteld van de kijkoperatie. Ook wel zo fijn  
Al met al een goed gevoel erover  
skybles - schreef op 13-04 om 19:39
Wow k!
Ons verhaal is bijna hetzelfde! Alleen ben ik 1 jaar ouder en heb geen vervelende bijwerkingen gehad van de dianapil.
Ook ik moet zo'n kijkoperatie. Ik had hem even op on gold gezet want ik werd helemaal gek van alle ziekenhuisbezoekjes. Morgen ga ik bellen om alsnog onze afspraak in te plannen.
Het geeft mij wel moed om te horen dat bij jou alles goed leek te zijn. Ik hoop ook echt dat wat hetzelfde nieuws mogen verwachten en gelijk over kunnen op iui. 
Ben echt benieuwd hoe naar iedereen haar ontwikkelingen.

X
K - schreef op 17-05 om 20:29
Hey Skybles,
Zie nu pas je bericht. Inmiddels jij ook je kijkoperatie gehad? Zo ja, hoe is het gegaan? 
Ik ben inmiddels weer aantal weken verder. Over 1,5 maand moet ik weer terug om inseminatie te plannen. Maarrrr deze dagen voel ik me zwanger en zou goed kunnen kloppen want hebben goed geklust rond de laatste eisprong vorige week vrijdag. 
Ik heb nu deze symptomen:
Duizelig, misselijk, extreem moe (slaap gerust 10 uur achter elkaar om in de middag weer in slaap te vallen), erg pijnlijke tepels (voelen ontstoken maar zijn ze niet), dikke witte afscheiding, verhoogde temp (37,4 normaal heb ik 36,5), moeite met gezond/netjes te eten door vreetbuien, paar dagen extreem hyper en moeilijk slapen (had ik met vorige zwangerschap ook), als wel in slaap kom droom ik extreem veel en levendig, sinds vandaag af en toe een steek in m'n onderbuik, ontlasting is veranderd (net steen zo hard, lekker praatje ).  Ook heb ik olie achtige plekken in m'n BH waar m'n tepels zitten. Dus blijkbaar komt er een plankerig goedje uit m'n tepels momenteel. 

Realiseer me wel dat m'n lichaam me voor de zoveelste keer voor de gek kan houden. Ik heb vaker veel symptomen gehad en dan was ik niet zwanger. We wachten maar weer af... kan volgende week vrijdag pas testen
skybles - schreef op 18-05 om 20:30
Jemig K maar dat zijn wel heeeeel veel kwaaltjes  je zou toch zeggen......

Er is nog geen datum geprikt voor de operatie. Ik moet mij de 24e langs de anesthesist. Hopelijk boeken ze mij dan zsm in.

We hebben goed geklust tijdens mijn laatste eisprong (10 mei), dus heb stiekem nog de ijdele hoop op... maar dat geluk zal ik denk ik niet hebben.

Ik wil nog wel even kwijt dat jouw verhaal mij wel hoop geeft. Voor ik jou verhaal las dacht ik echt dat ik met bijna zekerheid kom zeggen dat mijn eileiders verstopt zouden zitten, er niks meer aan zou kunnen doen en over zou moeten op ivf. Waarom zouden ze anders zo'n kijkoperatie doen ipv een hcg...maar dat waren allemaal aannames van mij.

Ik ben super benieuwd hoe het straks met je is. Wanneer zou je ongesteld moeten worden??
K - schreef op 19-05 om 10:23
Super fijn om te lezen dat mijn verhaal toch wat hoop geeft  
Ik heb een late eisprong gehad normaal zou ik dinsdag ongesteld moeten worden maar uitgaande van de eisprong pas vrijdag.... haaaat deze periode altijd met afwachten  
Hopelijk krijg je snel je kijkoperatie en heb je ook wat meer duidelijkheid. Heeft mij enorm rust gegeven nu ik weet dat alles in orde is bij ons beiden. En mocht er wel iets uitkomen, kan je het ook maar beter weten zodat er iets aan gedaan kan worden  
K - schreef op 21-05 om 20:38
Nou mijn temperatuur blijft hoog, 37,5 waar ik normaliter rond de 36,5/8 heb. Ook heb ik aderen op m'n borst en tepels gekregen sinds vandaag. Word gek van het wachten tot ik kan testen... voel me echt zwanger maar ja kan mezelf voor de gek houden. Heb een vreemd gevoel in m'n onderbuik en zelfde steekjes als voor ik m'n miskraam kreeg. Ik hoop het zo ontzettend! 
Ben ook enorm hyper/creatief. Ga helemaal los in en om het huis om alles opnieuw in te richten ed. Andere dagen ben ik weer enorm moe en uitgeput. Geen pijl op te trekken. Brandend maagzuur icm misselijk zijn heb ik ook dagelijks. 
Alle andere symptomen heb ik ook nog steeds. 

Blijft afwachten..... 
skybles - schreef op 22-05 om 07:59
Spannend man!!! Het klinkt wel beel belovend! Maar ik snap dat je een slag om de arm wilt houden
Misschien kun je morgenochtend een early testje doen? 
Zelf test ik altijd vrij snel, maar vooral zodat ik die dag dan weer even wat rust heb. 

Ik moet zaterdag ongesteld worden. Ga er wel vanuit dat ik niet zwanger ben en sowieso eerst de operatie nodig heb. Wel stevigere borsten, constipatie (heb ik echt nooit), maagzuur en  vaginale schimmel (sorry voor alle details)... maar dat kan net zo goed zijn omdat het weer veranderd of omdat ik ergens in mijn eten op reageer ofzo.
Ik ben super benieuwd!
Marie - schreef op 22-05 om 11:09
Hoi K.

Ik hoop zoooo erg voor je dat het raak is! Wij hebben aankomende donderdag in de agenda dat we al 2 jaar bezig zijn  Wij zijn echter geen medisch traject ingegaan na 1 jaar proberen. Ik ben na 1,5 jaar naar de huisarts gegaan en die zei dat we het nog maar eens een half jaar moesten gaan proberen. Bij mijn vriend is wel het zaad getest en dat was bovengemiddeld goed. Het enige wat bij ons wat minder is, is zijn libido. 

Ik heb mijn NOD morgen-overmorgen, maar voel nu al weer opkomende menstruatiekramp. Ik heb me voorgenomen dat wanneer de komende ronde niets wordt om te vragen naar een doorverwijzing. Heel veel succes en toitoitoi!

Groet,
Marie
K - schreef op 24-05 om 08:19
Omg!!!!! Ik ben zwanger!!!! Heel licht streepje. Blijft afwachten deze dagen want vorige keer heb ik binnen 2 dagen miskraam gehad. Ben heel erg blij maar durf pas echt blij te zijn over paar weken  
skybles - schreef op 24-05 om 09:18
Een voorzichtige jeeeeeeeh 
K - schreef op 25-05 om 10:30
Vandaag twee dikke duidelijke strepen. We blijven afwachten
skybles - schreef op 26-05 om 11:50
Wat een super nieuws!
Mijn operatie staat voor 7 juni gepland  
Had op iets eerder gehoopt maar ben blij dat er weer iets is om naar uit te kijken
K - schreef op 26-05 om 15:24
Heel erg spannend skybles, hoop dat jouw uitslag ook zo geruststellend gaat zijn. 
13 juni heb ik m'n eerste echo  
cat89 - schreef op 30-05 om 21:14
Wat fijn om te lezen k!! Voorzichtig proficiat.
Hier inmiddels na 2 jaar wel traject in van onderzoeken en hormoon kuren etc. Ik heb echt heel veel spijt dat ik dit niet eerder heb gedaan! Je weet zelf echt wel als je denkt dat er iets niet klopt. Ik zou echt aandringen bij de dokter hoor en desnoods zeggen dat je ql langer bezit bent. Ze moeten toch eerst echos maken en een cyclus bloed trekken elke week voor je hormoonwaardes. Ik ben vorige maand begonnen en start pas in juli 2 maanden later met behqndeling
skybles - schreef op 04-06 om 08:04
Hey Marie...
Hoest nu bij jullie? Ongesteld geworden?

En k. Hoe is het met jou? Het nieuws al een beetje gezonken? 

Woensdag is mijn grote dag. Heel stom maar kijk er echt naar uit om te worden geopereerd :$ 
K - schreef op 05-06 om 19:14
Hey Skybles,
Ja ik ben er een beetje aan gewend, ben nog steeds door het dolle heen haha. Ben zooo blij. Nu 6 weken. Over een week 1e echo. Spannend! 
Jij heel veel succes woensdag! En ik snap het ik had er ook zin in! Eindelijk gebeurde er wat en zou ik duidelijkheid krijgen, daar keek ik naar uit  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '2 jaar bezig' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan