Langer dan een jaar bezig - Zwanger worden forum

Saryma (Gast) - schreef op 02-04 om 21:01
Hoi dames,
Ik ben op zoek naar een aantal vrouwen die het ook leuk zouden vinden om te kletsen over het zwanger worden. Wij zijn sinds Maart 2016 bezig maar tot op heden nog niets. 
Ik ben nu ongesteld en zit in ronde 15, en heb de afgelopen dagen best wat tranen gelaten door de onzekerheid en angst of het ooit zou mogen lukken. Toen we net begonnen zat ik nog vol positieve zin en moed maar het wordt steeds lastiger om t als iets leuks te zien. 

In maart ben ik naar de huisarts geweest maar weer naar huis gestuurd om het nog een half jaar samen te proberen. Het lijkt me leuk om wat gedachtes en ervaringen uit te wisselen met dames die ook al wat langer bezig zijn! Zodat ik er misschien weer zin in krijg en positief tegemoet kan gaan.

Liefs, Saryma
238 antwoorden en 33516411x bekeken
floydi - schreef op 02-04 om 21:16
Hoi Saryma, wij zijn nu in ronde 7. Ik was erg teleurgesteld dat iedereen zo snel zwanger raakte in mijn familie en vriendengroep en dat dit bij ons niet het geval was. Ik weet dat wij nog niet zo lang bezig zijn als jij maar de onzekerheid was enorm. Ik ben na 5 maanden doorverwezennaar de gyn. De huisarts zei ga maar een echo maken dan ben je in elk geval gerustgesteld en stres is slecht als je zwanger wil worden. Wat vervelend dat jouw huisarts je naar huis gestuurd heeft. Wil je graag doorverwezen worden naar de gyn? Dan zou ik gewoon aandringen bij de huisarts hij of zij bepaalt niet over jouw toekomst en wat voor jou snel of langzaam is. 
In elk geval ga ik deze ronde positief in, vandaag een positieve ovu test. Waar zit jij in jouw ronde? 
Saryma (Gast) - schreef op 02-04 om 21:20
Hey Floydi! Dankjewel voor je reactie, fijn om eens te lezen hoe het met anderen gaat. Ik kan me je gevoelens erg goed voorstellen hoor, ik vond het bij de 7 maanden ook al voelen als een eeuwigheid! Heb je de echo inmiddels al gehad?
De huisarts bood wel al aan om een zaadtest bij mijn vriend te doen, maar ik heb liever dat wanneer we aan onderzoeken beginnen we er dan samen voor gaan. Aan de ene kant had ik wel liever dat er dingen onderzocht werden, maar aan de andere kant hoop ik stiekem toch nog dat het vanzelf mag lukken voor we weer terug mogen naar de huisarts.. Ik weet het dus zelf niet zo goed wat ik t liefst wil. 

Afgelopen donderdag is mijn menstruatie begonnen dus ik zit nu op dag 4 van mijn cyclus. Mijn cyclussen zijn meestal 27 of 30 dagen, ben jij regelmatig? Fijn van de positieve ovu!! Goed benutten dus ;-). 
floydi - schreef op 02-04 om 21:37
Hai hai, ja lastig als je niet weet wat je eigenlijk wilt. Ik snap je wel hoor. Wij willen ook een kindje uit liefde en niet uit een medisch team. Mijn echo een tijd terug gehad, twee maanden ongeveer geleden. Was erg fijn, naja fijn is anders haha heb er een uur gelegen. Hij kon 1 eierstok niet vinden (na een uur wel gelukkig) maar in die tijd kon ik 101 vragen stellen. Ik weet nu alle ins en outs haha over eicellen en het groeiproces en met 20 mm heb je een ovulatie bijvoorbeeld. Hij zag bij mij 1 groot eitje hij kjon zelfs zeggen dat ik waarschijnlijk over 3 dagen een ovulatie zou hebben. Toevallig genoeg had ik 3 dagen later inderdaad een positieve ovu test, voor het eerst daarvoor kon ik steeds geen positieve test krijgen. Ik was erg blij, mijn baarmoeder was goed en mijn eierstokken ook. Mijn baarmoeder was ook erg vruchtbaar qua dikte zei hij. Nou dan ga je toch anders wachten met een beetje vertrouwen. 
Ik snap wel dat je of samen het proces in wil gaan of niet. Ik vond de echo in mijn eentje heel moeilijk. Heb je al een kindje? hoe jong/oud zijn jullie?
Saryma (Gast) - schreef op 03-04 om 09:51
Oh wat fijn zeg dat alles er dan goed uit zag, lijkt me inderdaad een hele geruststelling! Dan heb je er toch weer wat meer vertrouwen in.. Kan t me voorstellen ja. 

Voor ons zal t ons eerste kindje zijn inderdaad, ik ben 23 en mijn vriend 24, erg jong maar zijn er echt aan toe.. al 7 jaar samen, wonen al 3 jaar samen en inmiddels ook verloofd, financieel zijn we ook stabiel dus niets wat ons nog tegenhoudt haha. Zal het voor jullie ook t eerste kindje zijn en hoe oud zijn jullie?

Hoop zo dat we allebei snel positief mogen testen! Ik fantaseer er echt vaak over, hoe ik het aan onze families enz wil vertellen en over namen bijvoorbeeld. 
Olien - schreef op 03-04 om 11:22
Hallo , 

Wij zijn ook een jaar bezig en ook nog zonder resultaat .
Ik ben wel al even bij de gync bezig . 
Ik had bv kisten op mijn eistokken . 
Deze zijn inmiddels verwijdert . 
Naar mijn laatste bloed resultaten zou ik nu perfect zwanger moeten graken . 
Mijn man is ook al getest en dat was ook allemaal in orde . 
Hoppelijk deze maand een goede maand . 
Hoppelijk moeten jullie ook niet meer te lang wachten is niet leuk . Om elke maand weer ontgoochelt te worden . 
En te zien dat het bij andere zo vlot kan gaan . 
Saryma (Gast) - schreef op 03-04 om 19:44
Heftig Olien! Wel fijn dat het nu als t goed is verholpen is en je er nu dan 'echt' voor kunt gaan, hopelijk snel met resultaat!! Gelukkig was het verder bij je man ook in orde.
Ja dat wordt steeds lastiger, mensen die 'perongeluk' zwanger worden bijvoorbeeld.. heb t er soms echt moeilijk mee. Ik gun t anderen natuurlijk ook maar mezelf stiekem toch wat meer.   Mijn zus is ook al lange tijd bezig en die lopen nu sinds kort in het ziekenhuis, probeer er veel voor haar te zijn maar vind t ook lastig omdat wij nog niet geholpen worden. 
floydi - schreef op 03-04 om 20:01
Olien wat heftig operatie gehad dus aan je eierstokken? Wel fijn dat alle onderzoeken nu goed zijn. Het blijft zo een raar onderdeel van je leven het ja eigenlijk het enige waar je geen controle over hebt.
Kirstenn ja ik ben ook jong althans haha 25 ik dacht nou dat moet vast helpen maar maakt dus niks uit. Mijn vriend is 27 en wilde graag jong vader worden. Ik wilde nog even wachten best gek nu dat ik hem liet wachten en nu moeder natuur. 
kirstnn - schreef op 03-04 om 20:14
Floydi dat idee begin ik ook te krijgen dat dat dus helemaal niks uitmaakt hahah! Ben 22, 22e deze maand 23 en mijn vriend is 28.. Hij heeft wel al een zoontje uit een vorige relatie maar die word al bijna 8 en graag willen wij nog 2 kindjes samen, als het niet fout was gegaan hadden we er al een en zou zwanger zijn van de 2e dus dat is best moeilijk  
kirstnn - schreef op 03-04 om 20:16
Enja moeder natuur heeft hele andere ideeën als ons zelf blijkt wel weer!
Saryma (Gast) - schreef op 03-04 om 20:42
Ja dat idee krijg ik ook steeds meer dames! Een jonge leeftijd wordt normaal gezien als meer kansen, althans wat ik gelezen heb, maar helaas merken wij er dan niks van.. 

Kirstnn wat erg ook, twee miskramen. Ik vind het echt heel knap dat jullie er nog steeds zo voor gaan!! Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet voelen, dan ben je eerst zo blij dat het zo ver is.  Verschrikkelijk. Mijn andere zus heeft 2 miskramen gehad, een bij 13 weken en een bij 6 weken maar zij is nu al weer 8 maanden moeder van een gezonde tweeling!! Ook nog spontaan zwanger geworden zonder hulp dus zeker de moed niet opgeven! Ik duim met je mee dat het voor die tijd nog mag lukken en dat je dan een goede zwangerschap krijgt!
coffeechick - schreef op 03-04 om 20:53
Hey saryma
Ik begrijp je frustratie !
Geef aan je huisarts aan dat je eens een gespecialiseerd iemand erna wil laten kijken.
Wij zijn ongeveer 11 maanden bezig en ben vandaag eindelijk na h arts gegaan en gevraagd om doorverwijzing voor een check up voor eierstokken en baarmoeder enzo.
Ik hoop dat je snel gehoord wordt.
kirstnn - schreef op 03-04 om 21:07
Ja precies zoals je het zegt Saryma je leest en hoort t overal, maar wij zijn denk ik de bewijzen dat dat eigenlijk gewoon onzin is  

Eerste keer er achter gekomen met 9weken, bleek t al 1 week niet meer te leven dus +-3 weken mee rond gelopen uiteindelijk. Tweede keer met 8weken maar was t alweer gestopt met groeien rond 4/5weken maar paar dagen daarna begon t.
Aanhouder wint zullen we maar zeggen, willen het ook zoooo graag! Ik kan je ook niet goed uitleggen hoe het voelt, ja dat de grond onder je voeten verdwijnt, maar dat gevoel wat je krijgt als je het hoort of als het begint, dramatisch en dit wens je niemand maar dan ook echt niemand toe wat een ellende! 

Zulke verhalen geven me dan weer moed, ook meerdere miskramen en daarna toch een goede zwangerschap, en wat leuk zeg een tweeling ook nog! 

Heb je zelf een regelmatige cyclus en gebruik je ovulatie testen of niet?
floydi - schreef op 03-04 om 21:15
Ja dames we houden de moed er in. Gezonde zwangerschappen voor onze jonge mamas haha. 

Miskraam lijkt me ongekend erg. Ik vond vorige maand al verschrikkelijk na 5 ronde van 30 dagen opeens twee weken overtijd ik was overtuigd dat ik zwanger was. Maar helaas niet dus. Ik dacht echt huh mijn lijf maakt er echt een apart verhaal van
kirstnn - schreef op 03-04 om 21:53
Juist floydi thats the spirit hahah. Zo en dan ook nog is meteen 2 weken over tijd, enig idee hoe t kwam? Gebruik je ovulatie testen of voel je je ei?
floydi - schreef op 03-04 om 22:03
Ik gebruik ovulatietesten erg vreemd dus maar de zwangerschapstest was negatief maar ik kreeg wel hoop natuurlijk. Geen idee nog mensen bedenken dan een reden zoals mijn huisarts zei " je wilt het te graag" en "denk er maar niet aan" "je bent een stomme truthola haha dat zijn nou adviezen waar nog nooit iemand wat aan gehad geeft
kirstnn - schreef op 03-04 om 23:04
Ja snap ik dat je hoop kreeg, maar vreemd idd ja. Die mensen die die adviezen geven kunnen beter hun mond houden, vooral die je wilt t te graag.. Ja duhh anders zou je er ook niet mee bezig zijn he  heeft iemand dat ooit gezegd tegen je? Die truthola.. Wauw dat is wel heel erg! 
floydi - schreef op 04-04 om 06:47
Ja kirstenn de huisarts assistent dus. Ik was best wel boos haha. 
kirstnn - schreef op 04-04 om 08:14
Ja snap ik, woooow das echt niet normaal hoor hahah. Hun denken altijd dat ze alles maar mogen zeggen.
floydi - schreef op 04-04 om 21:37
Haha ja echt hoor ga liever niet dan wel maar de huisarts zelf us gelukkig prima 
Waar zitten jullie in je cycles ? Ik nu 2 dpo
kirstnn - schreef op 04-04 om 21:55
Dat geloof ik meteen hahah. Ik zit op cd 9, morgen weer beginnen met ovulatie testen .. Hoelang is je cyclus? Want jij zit dus al op t wachtbankje!
Saryma (Gast) - schreef op 05-04 om 18:22
Ooh wat n uitspraak wat n truthola! Dat kan echt niet..

Ik zit nu op dag 7 van mijn cyclus dus over een weekje als t goed is weer de eisprong. Ik gebruik momenteel geen ovulatietesten meer, heb dat een aantal maanden gedaan maar mijn ovulatie is elke keer 14 dagen voor ik menstrueer dus weet nu zo ongeveer wel altijd wanneer dat zal zijn. Gelukkig wel regelmatig dus!! Spannend hoor floydi op t wachtbankje. 

Hebben jullie al vaak zwangerschapstesten gedaan? Ik neem mezelf elke maand voor t pas te doen als ik een paar dagen overtijd ben maar kan t meestal toch niet laten, elke maand denk ik weer stel nu dat ik ineens positief test.. maar helaas nog niet zo mogen zijn
kirstnn - schreef op 05-04 om 19:19
Dan schelen we niet veel van elkaar, gok dat jij dan ook gwn n cyclus hebt van 28dagen ongeveer? Ik zit namelijk op dag 10 vandaag.. 

In t eerste halfjaar veel getest, toen de maand dat ik zwanger was, in maand 7, pas gestest na 1 week over tijd omdat ik de maand ervoor ook had getest dus dacht t zal toch wel niet. Maar blijkbaar toch wel! Afgelopen december 1dag voor nod getest omdat ik dacht zwanger te zijn. En idd een licht streepje, en nu nu durf ik helemaal niet meer te testen! 
Zussie27 - schreef op 05-04 om 19:45
Hallo Saryma

Ik ben ander half jaar bezig geweest dus snap precies hoe je je voelt vaak is het zo hoe meer je er mee bezig bent hoe minder vaak het lukt ik ben begonnen met foliumzuur te slikken en heb mijn vruchtbare dagen echt goed opgeschreven en het nogmaals geprobeerd eindelijk kreeg ik 23 febr twee streepjes te zien 23 maart ging mijn geluk in een keer weg het hartje klopte niet ( naar 10 weken ) ik kan dus weer opnieuw beginnen .. onzeker moet je niet zijn het komt vanzelf zodra je lichaam er ook aan toe is ik hoop voor jou dat het snel komt 

Heel erg veel succes  xx
floydi - schreef op 05-04 om 21:02
Hoi dames ja jullie inderdaad ongeveer even ver ik nu Uhh 3 dpo. Lekker aan het werk heb een leuke job die veel van me vraagt ik denk er overdag nauwelijks aan haha voelt nog niet als wachtbankje. Pas paar dagen voor nod begin ik zenuwen te krijgen. Ik rest op nod meestal. Nog nooit positief geweest. Ik zou mijn vriend zo graag verassen hij wil al zo lang papa worden is echt zijn droom. Hoe zijn jullie mannen onder de kinderwens?
floydi - schreef op 05-04 om 21:03
Zussie wat ongelofelijk kut zeg. Eindelijk hoop en dan de teleurstelling sterkte meis
kirstnn - schreef op 05-04 om 21:37
Zussie, heel veel sterkte! Weet precies wat je meemaakt, maar geef de moed niet op!

Dat is dus wel fijn lijkt mij floydi, die afleiding zeg maar!  Ik heb een bonuszoontje van bijna 8 die ook bij ons woont, mijn vriend wilde eerst nog maar een kindje van ons samen en ik wilde er twee van mezelf.. Dus dat was een dingetje waarvan een van ons moest gaan accepteren wat de keuze zou worden, maar laatst vertelde hij dat hij er toch 2 wilt van dezelfde moeder. Dus je snapt wel hoe blij ik was  De kinderwens is er vanaf het begin al geweest alleen toen we net begonnen waren had hij zoiets van t komt wel, maar sinds de eerste miskraam heeft hij het ook liever vandaag dan morgen. En ook allebei de keren dat ik zwanger was zat die al hele verhalen te vertellen tegen mn buik, en tegen de hond de babynamen te roepen haha dus dat zit helemaal goed. En bij jou, was jij er eerst nog niet klaar voor toen je vriend dat al wel was of wat was de reden dat je wilde wachten als ik vragen mag? 

floydi - schreef op 07-04 om 10:08
Wat fijnjoh heeft het jullie tocgdichtbij elkaar gebracht. Ik vind het heel spannend om moeder te worden en een hele grote verantwoordelijkheid. Mijn vriend os gewoon echt klaar voor het vaderschap al lang haha. Hij heeft mij gerust kunnen stellen en laten vertrouwen in mezelf en ons. Toen zijn we er voor gegaan! Nu het lang duurt voel ik me we eens schuldig dat ik hem al een jaar had laten wachten
kirstnn - schreef op 07-04 om 10:53
Jaa idd, gelukkig wel hahah. Het is ook een hele grote verantwoordelijkheid, mijn bonuszoontje woont nu 2 jaar bij ons en ziet zijn biologische moeder niet meer.. Dus wij dragen alle zorg voor hem, en ja het is wel eens zwaar maar ik zou niet anders willen. Fijn dat hij jou gerust heeft kunnen stellen dat jullie dat samen aan kunnen! Dat je je soms schuldig voelt snap ik wel, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. Het gemiddelde is toch dat de meeste binnen een jaar zwanger worden, ik ben ook wel eens kwaad geweest! Tegen mijn zus zeiden ze dat ze pcos had, maar toch in 10maanden zwanger van mijn nichtje.. Toen zeiden ze een tweede kindje zal heel lang duren nou niet dus 1x en boem zwanger van mijn neefje! En toen had ik zoiets van oke, tegen haar word gezegd pcos en ik ben heel regelmatig etc en duurt t veel langer. Dus wat ik wil zeggen is uiteindelijk zal het lukken
floydi - schreef op 07-04 om 19:47
Bizar he je kan er geen pijl op trekken. Hoe snel je zwanger wordt lijkt echt totaal random. Fijn dat j zus toch twee gezonde kindjes heeft gekregen zonder de medische wereld! Geweldig he. Om tant te zijn. Nu nog de mooiste titel mama

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Langer dan een jaar bezig' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan