Wie heeft er ook een onregelmatige cyclus en is bezig om zwanger te worden of is zwanger geworden? - Zwanger worden forum

Mommy - schreef op 05-04 om 20:33
Ik ben 25 jaar en ben sinds vorig jaar februari 2012 gestopt met de pil. Nog steeds is mijn menstruatie cyclus onregelmatig.
Ik ben benieuwd naar verhalen van dames die ook in deze positie zitten en naar dames die ondanks de onregelmatigheid zwanger zijn geworden! Leuk als je mee wil kletsen!
Gr. Joy
51 antwoorden en 44978331x bekeken
bloem (Gast) - schreef op 08-04 om 20:15
Hallo ik heb ook een onregelmatige cyclus zooo vervelend he?
kruimel - schreef op 24-04 om 09:51
Hoi Jopie.
Heb jy wel elke maand een ovulatie?
Ik ben nu een half jaar ook heel onregelmatig 'ongesteld' en heb tot dusver nog nooit een ovulatie gevoeld / gezien by het tempen.
Ik wil ook graag ovulatie testjes gaan doen, maar zou niet weten wanneer ik moet beginnen. Ene cylus is 69 dagen en de ander weer 88, en ga zo maar door..
Hoe doe jy dat als ik vragen mag? Groetjes
Nicole (Gast) - schreef op 09-05 om 10:48
Hoi Kruimel,

Een cyclus van 69 of 88 dagen lijkt me niet helemaal okee.. de ovulatietesten kun je toen op ieder moment meestal is de ovulatie op de 14e dag nadat je je eerste menstruatiedag gehad hebt. Je kunt een ovulatietest altijd doen en wanneer je rond die tijd ermee begint en er een aantal (in een paar dagen) achter elkaar doet vind je wss wel je ovulatie. en dat je je ovulatie niet voelt is helemaal niet raar ik geloof dat er maar 1 op de 20 vrouwen zijn die dat kunnen voelen..

Groetjes
babbel - schreef op 24-04 om 11:45
Hoi dames,

Ik zit met hetzelfde probleem. Ik ben december 2012 gestopt met de pil en sindsdien ook zeer regelmatig ongesteld. Bij mij zijn mijn cyclussen vrij kort, en ik heb een eisprong, maar ze verschillen wel erg.
Mijn eerste cyclus was 30 dagen en daarna zit ik tussen de 22 en 26 dagen. Heb de laatste 2 keer getest met ovulatietesten en het verschil zit hem volgens mij in mijn moment van eisprong. Deze keer was mijn eisprong rond dag 11 en in mijn vorige cyclus zat deze rond dag 16, terwijl mijn cyclus 26 dagen was. Heb dus zelf het gevoel dat de onregelmatig bij mij van invloed is op mijn luteale fase, wat weer van invloed kan zijn op de innesteling.
Had het ook aan mijn dokter voorgelegd en hij gaf aan dat het onregelmatige cyclussen niet van invloed hoeft te zijn op het zwanger worden, maar vind het toch wel vervelend dat hij niet regelmatig is. Je gaat toch denken dat er iets mis zit in je lichaam.....

Omdat mijn cyclussen vrij kort zijn is het voor mij wel overzichtelijk met ovulatietesten, ik hoef er vaak niet meer dan 4 te gebruiken. Bij langere cyclussen is het inderdaad wat lastiger, omdat de periode langer is. Bij de ovulatietesten zit vaak een goede beschrijving wanneer je het beste kunt beginnen met testen. Dit is afhankelijk van de gemiddelde duur van je cyclus. Denk dat het gewoon een kwestie van van uitproberen is wat voor iedereen het fijnste werkt.
kruimel - schreef op 24-04 om 12:42
Dankje voor je reactie @babbel. Je gaat inderdaad denken dat er van alles mis is.
Als deze ronde klaar is ga ik het de volgende ronde eens proberen met ovulatie testjes. Wie weet kryg ik dan meer inzicht.
Mommy - schreef op 24-04 om 20:23
Hoi Dames,

Leuk dat jullie reageren!
Ik heb mijn eerste twee ongi's geen ei gehad, was heel licht bloedverlies en duurde wel 6 dagen. Geen temp verschil of klachten.
Daarna 2 ovulaties gehad en nu wacht ik op mijn derde. Ik heb beide keren een verhoogde temp gehad en allemaal klachten erna. Pijnlijke tepels, steken, gevoelige baarmoeder, emotioneel en vocht vasthouden. Na de 2e keer herkende ik natuurlijk de symptomen. Nu let ik op evt. symtomen voor mijn ovulatie, merk wel dat mijn afscheiding anders wordt. (sorry!) Ook heb ik ovutestjes gehaald maar dat blijft wel lastig als je onregelmatig bent, ik ben deze week begonnen om de 2 dagen, nog steeds niet positief. Nou zeggen ze elke dag dat je moet testen maar dan kan ik bezig blijven en ben ik er weer teveel mee bezig. Dat probeer ik een beetje te vermijden. Dus weet nog niet hoe het uitpakt. Verder lekker knuffen met manlief, zo om de 2 dagen... 

Ik vindt het ook heel vervelend dat het zo onregelmatig is! Ik ging ook aan mezelf twijfelen en wordt er soms onzeker van. Maar moet er inderdaad op vertrouwen dat het wel mogelijk is zwanger te kunnen worden. En dat het vanzelf komt, dat je lichaam zijn best doet om de balans weer te herstellen.

Hebben jullie veel last gehad van ontpillen?

Groetjes Joy
kruimel - schreef op 27-04 om 11:37
Hee.
Ik heb denk ik tot nu toe ook nog geen ei gehad.. Net Zoals jij geen temp verschillen of wat voor klachten dan ook.
Maar mijn menstruaties zijn ook zeer licht en duren tussen de 5 en 10 dagen, en heb daar niet eens maandverband ofzo voor nodig.
Daarnaast verlies ik ook tussendoor kleine beetjes (oud) bloed / bruine afscheiding..Sorry hihi
Zo irritant, dan denk je de heletijd jaaaa daar is het eindelijk maar nee hoor...
Ik heb geen last gehad van het ontpillen, of zou mijn cyclus nog steeds zo raar zijn door het ontpillen? Ik heb geen flauw idee. Ben nu 6 maanden van de pil af.
Ik ga het volgende week bij de huisarts na vragen.
Ik ben 20 jaar en had toch wel gedacht dat ik wat sneller weer regelmatiger zou zijn, maar helaas.
Groetjes Kruimel
Mommy - schreef op 01-05 om 16:01
He Kruimel,

Het lijkt erop dat je lichaam nog steeds aan het ontpillen is. Het kan lang duren voordat je lichaam weer wat ritme opbouwd. Ik begon pas wat rood bloed te verliezen na 9 maanden! Nu heb ik wel 2 echte menstruaties gehad, wacht nu weer op een ovulatie. Wel naar dat je tussendoor bruinverlies hebt, dat heb ik nooit eigenlijk.
Ben nu 14 maanden van de pil en dus nog onregelmatig. Laat me niet uit het veld slaan dat je dan niet zwanger kan worden, maar wordt nu en dan echt wel eens ongeduldig hoor.
Ben zeer benieuwd wat je huisarts zegt, hou je ons op de hoogte?

Gr. Joy
kruimel - schreef op 01-05 om 18:42
K zou echt niet weten waar het aan ligt, hoogstwaarschynlyk nog steeds aan t ontpillen al heb ik op de vreemde, (en naar myn idee) ei-loze cyclus & ietsje zwaarder geworden na, geen verdere klachten gehad na het stoppen met de pil.
Ik ga morgenvroeg naar de ha. Ben er best een beetje zenuwachtig voor ben benieuwd wat ze gaat zeggen!
Maar het is een hele lieve huisarts en ze heeft me vorig jaar toen ik nog aan de pil was al een keer doorgestuurd naar de gynaecoloog omdat ik niet meer menstrueerde.. Denk dat ik daar op verder kan en dan ze iets met me kunnen ik laat het weten! X
kruimel - schreef op 01-05 om 20:02
@jopie jy bent ook al ruim een jaar bezig zie ik nu! Heb jy al plannen om naar de huisarts te gaan? Of ben je al een keer geweest?
Mommy - schreef op 03-05 om 12:57
He Kruimel,

Ja dat klopt! Nee ben nog niet naar de huisarts gegaan. Wilde toen ik weer begon te menstrueren eerst afwachten hoe mijn lichaam de cyclussen weer oppakt. Nu blijf ik lange cyclussen houden en wacht nu dus weer op ovulatie. Daarna wil ik afwachten hoelang de volgende duurt. Als die ook zolang is ga ik een afspraak maken bij de HA. 
Probeer mijn lichaam tijd te gunnen, wil liever niet aan al die kunstmatige medicijnen, maar soms is dat niet makkelijk, wil zo graag een kleintje!

Ik heb dezelfde symptomen gehad als jij, ook iets zwaarder en dus lang geen ei/sprong. Verder had ik ook emotionele periodes en soms voelde ik me echt niet goed. Gelukkig heb jij dat dus niet gehad! Heel veel succes bij de arts, ben benieuwd wat voor advies je krijgt.

Gr. Joy
kruimel - schreef op 03-05 om 14:57
Wat knap van je dat je niet meteen naar de ha bent gegaan. Is natuurlyk ook veel beter voor je, eerst je lichaam de tyd gunnen maar het is zo moeilyk, je wil ook zó graag zwanger zyn.. Ik heb het geduld er niet voor..!
Die emotionele periodes heb ik ook wel, maar altyd al gehad, ben best een jankbal hihi maar wel vaker de laatste tyd.
Ik kan pas over 2 weken by de huisarts terecht helaas, dus moet t nog maar even afwachten.. Het heeft natuurlyk ook niet echt haast. Loop zo al 7maaden dus 2 weken kunnen er nog wel by.
Na hoeveel maanden had jy een 'normale' menstruatie / eindelyk een eisprong?
X
Mommy - schreef op 06-05 om 19:33
Jeetje, dat is lang wachten!
Ik had na ongeveer 10 maanden pas voor het eerst een eisprong, dus kan lang duren.
Nu wachtte ik weer op een ei maar ben gister op dag 36 ongesteld geworden.Had ik niet verwacht, maar ook goed. Deze cyclus geen ei gehad denk ik, geen temp. verschil en veel lichtere menstruatie dan voorgaande.
Bij jou nog verandering? En af en toe ff lekker janken, lucht zo op! Dat heb ik ook altijd hoor! 
x
kruimel - schreef op 06-05 om 21:00
Ja ben t wachten vort wel gewend hihi. Maar daar weet jy ook alles van natuurlyk!
By my is t nu helemaal vreemd. Heb al ruim 2 weken bruine en af en toe roze/rode afscheiding (bah, sorry!).. Heel vreemd. En dan ga je googelen en dan ben je natuurlyk op elke site zwanger.. Dus morgen maar een testje wagen, je weet maar nooit.

Vreemd, dat je de ene maand wel een ei hebt en dan weer niet. Hoelang duurt jouw cyclus nu gemiddeld?
Xkruimel
Mommy - schreef op 11-05 om 13:23
Hoi,

Dat is zeker raar! Ik heb dat nooit gehad, zo lang roze/bruine afscheiding. Maar weet wel dat mijn echte menstruatie met ei, hevig en 3 dagen duurt, nu lichte en wel 5 dagen.
Wat ik weet is dat je baarmoeder dan zijn slijmnestje eruit gooit, ondanks er geen ei is. Misschien dat dit bij jou ook het geval is. Misschien goede vraag voor als je naar de huisarts gaat?
Heb je nog een test gedaan?
Hier weer klaar met de ongi, gaan er weer voor. Heb nu cyclusbegeleiding, ik ga met haar proberen te kijken wanneer mijn vruchtbare dagen eraan komen en hoe mijn lichaam daarop reageert. Spannend!

x joy
kruimel - schreef op 11-05 om 14:11
Denk inderdaad dat dat het geval is..
Ben in ieder geval gestopt met mn cyclus te tellen, weet gewoon niet wanneer een nieuwe cyclus begint en de ander afgelopen is.. ben er klaar mee er zo boven op te zitten.
Ik houd mn temp bij en daar is het verder mee gedaan..
Heb afgelopen dinsdag toch maar n testje gedaan, was negatief uiteraard.. 
Is dat wat die cyclus begeleiding? Heb laatst ook op een site gekeken maar vind het voor mezelf misschien nog te vroeg om daar aan te beginnen..
Misschien als de huisarts niks vreemd kan vinden dat ik dan verder ga kijken naar zoiets.
Hoop voor je dat het werkt!
xKruimel
kruimel - schreef op 15-05 om 21:25
Ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest.. Hebeen doorverwijzing voor de gynaecoloog. De huisarts vond mijn cyclus en tempkaart maar vreemd, zeker voor mijn leeftijd, en ze vond het dan ook niet nodig om me zo nog een half jaar door te laten gaan. Ben niet te zwaar dus dat kan het ook niet zijn.
Kan vrijdag bellen voor een afspraak. Ben best zenuwachtig, geen idee wat ik kan verwachten..

Hoe gaat het met jou jopie? Al wat beter inzicht in jouw cyclus met de cyclus begeleiding? 

xKruimel
Mommy - schreef op 16-05 om 13:03
He Kruimel,

Wat fijn dat je huisarts zo begrijpend is! Ik snap dat het spannend is, zou ik zelf ook hebben hoor! Wens je veel succes, hoop dat je gauw mag komen.

Ik heb zeker een beter inzicht! Na mijn laatste ongi pakt mijn lichaam het mooi op, erg blij mee!
Ik zit in mijn vruchtbare dagen, nu 3 dagen aan de klus. Helaas vannacht vreselijk beroerd, spugen en buikpijn.
Vandaag lekker op de bank en rustig aan, wil vanavond wel aan de klus eigenlijk.
Hoe ik dit weet, mijn cyclus begeleiding heeft het voorspeld dat ik morgen of zaterdag ovuleer, vandaag laatste ovu test gedaan (staat bij me foto's) en dik positief!

Ik ben benieuwd en laat je het weten!
Liefs Joy
baby love (Gast) - schreef op 28-10 om 16:59
Hoi. Ik zelf heb het probleem van onregelmatig en is sjo vervelend enuh ik heb nooit de pil gebruik maar prob ook zwanger te raken maar lukt mij niet!!!en wat betekend cyclus als ik dat weten mag
Hoi baby love.... Een cyclus is een een terug kerend proces wat maandelijks of periodiek terug komt.... Normaal is een menstruatie cyclus 28 dagen, maar niet elke vrouw is het zelfde. Mijn cyclus is gemiddeld 39 dagen, maar elke maand verschillend. Hoop d (Gast) - schreef op 11-07 om 08:40
" Hoi. Ik zelf heb het probleem van onregelmatig en is sjo vervelend enuh ik heb nooit de pil gebruik maar prob ook zwanger te raken maar lukt mij niet!!!en wat betekend cyclus als ik dat weten mag "
baby love
Ilona (Gast) - schreef op 09-07 om 10:06
Ik ben al 4 jaar gestopt met de pil..... Van af die tijd onregelmatige cyclus.... Wordt er onder tussen beetje moe van... Mijn cyclus verschilt van 28 dagen tot 49 dagen..., nu aan Het tempere 5 maanden na dat ik bij ha ben geweest ... En nog steeds niks... Nu zit ik te wachten op me menstruatie... Vorige maand werd ik het op dag 33 nu zit ik op dag 45 en nog niks .... Zwaar emotioneel !!! Snel geïrriteerd pffff af en toe zo waardeloos dat ik van me eigen lichaam niks snap....
Mommy - schreef op 09-07 om 11:23
Hoi Ilona,
Dat is echt heel vervelend! Ik zelf deed een jaar over het ontpillen (eerste ms!) en toen nog eens 3 maanden onregelmatig. Toen 3 cyclussen wel redelijk regelmatig en bij 3e dus raak en heb nu een dochter van 13weken.i Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat zwanger worden niet onmogelijk is met onregelmatige cyclussen! Maar vindt het bij jou wel erg lang duren! Kan je niet doorgestuurd worden naar gyn?

Ik heb zelf cyclusbegeleiding gedaan, bij een vrouw die alles van eisprong etc. af weet! Je gaa dan met haar tempen en zij spoort precies je vruchtbare dagen op. Mocht je interresse hebben, stuur me dan ff pb'tje! Ik zelf was dus binnen 3x zwanger

Gr. Joy
Anoniem (Gast) - schreef op 11-07 om 08:50
Hey joy...
Bedankt dat je reageert op me berichtje. Nooit geweten dat er een zo iemand bestond, die helpt je je vruchtbaarste dag te vinden. Ik ben er erg nieuwsgierig naar.... Ik las in je eerdere berichten over witten agscheiding(sorry) dat die verandert, alleen de eerste week na me menstruatie heb ik daar geen last van. Daarna de rest van de tijd wel zelfs over me luteale fase, kan ik geen pijl trekken
kruimel - schreef op 29-10 om 16:02
He Sky!

Dit is inderdaad een oud topic, al ruim 2 jaar oud, maar dat maakt niet uit, topics verlopen hier niet..

Ik snap dat je je ontzettend machteloos voelt, 2 jaar geleden zal ik in precies dezelfde positie.
Jouw cyclussen lijken me ook alles behalve normaal en zeker door je leeftijd verwacht je dit niet!

Ik raad je aan om eens een maandje ofzo je temperatuur bij te houden en dan met die temperatuur kaart naar de huisarts te gaan. Als er geen aanwijsbare eisprong te zien is, toch echt erop aandringen doorgestuurd te worden naar de fertiliteitsafdeling.

Jouw verhaal lijkt namelijk op de mijne (zoals je hierboven wellicht hebt gelezen) en ik kan dus uiteindelijk niet zonder hulp zwanger raken, ik heb PCOS. Ook was was toen pas 21.
(Inmiddels heb ik een mooie dochter 1,5jaar over gedaan in het ziekenhuis en zijn nu wederom in het ziekenhuis bezig voor een 2e - dus het is wel mogelijk, houdt moed!!!)
Xx
baby94 - schreef op 29-10 om 16:26
Hey kruimel! bedankt voor je antwoord, ik heb het gelezen en begrijp me niet verkeerd maar het doet me deugd om te horen dat ik niet alleen ben weet je.. wel bij de gyne is er een inwendige echo uitgevoerd en zei zij tegen mij dat ik geen PCOS heb kon ze zien aan eierstokken en ook omdat al korte cyclussen inmiddels gehad heb... Pff het is allemaal zo veelzijdig.. 

Zit vandaag aan de derde dag dat ik bloed verlies, eerste dag was nog redelijk, tweede dag al wat minder en s'avonds stopte het opeens.. vandaag opnieuw 2 inlegkruisjes gebruikt en nu enkel maar bij het afvegen.. ah het is om zot van te komen! 

Proficiat trouwens met jou eerste, en succes met jou tweede! Groetjes
kruimel - schreef op 29-10 om 16:35
Haha ik snap je hoor, altijd fijn om herkenningsverhalen te lezen

Annovulatie kan vele redenen hebben, PCOS is daar eentje van. Wel fijn dat je cyclussen wat korter worden, maar vind je menstruaties toch vreemd. Mij vertelde ze toen dat de kleine bloedingen die ik had, niet als volwaardige menstruaties geteld mochten worden.. Ik had ook niet meer nodig dan enkele inlegkruisjes op een dag. Ik weet natuurlijk dat dit voor iedereen kan verschillen!

Lees je eens in over temperaturen, ik denk dat het je wellicht kan helpen!

Dank je wel!

Z
baby94 - schreef op 29-10 om 16:39
Ok zal ik zeker eens doen! Alvast bedankt! En succes
kruimel - schreef op 29-10 om 16:41
Ik wil je trouwens niet de les lezen hoor alsof ik het allemaal zo goed weet haha mocht het zo overkomen, wil je alleen helpen!

Succes
baby94 - schreef op 29-10 om 18:17
Ik nog eens, de gyneacoloog waar ik voor het eerst bij ging vorige week zei tegen me dat mijn lichaam zelf een eisprong aanmaakte. Na onderzoek en rondneuzen op het internet heb ik gevonden als u cyclus langer duurt dan 40 of korter dan 21 dat u lichaam geen eisprong aanmaakt en dat het een doorbraakbloeding is, in al die tijd dat ik zonder pil aan het proberen ben voor een eerste kindje heb ik maar 1x een eisprong aangemaakt, gyneacoloog had me dit niet verteld maar kan ik zelf wel uitleiden uit mijn verhaal van daar die rare maandstonden.. diep teleurgesteld dat de gyneacoloog mij niet serieus heeft genomen. Ik maak dringend een afspraak bij een nieuwe gyneacoloog en zien wat zei er van zegt! 

Groetjes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie heeft er ook een onregelmatige cyclus en is bezig om zwanger te worden of is zwanger geworden? ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan