Icsi - Zwanger worden forum

Ellie (Gast) - schreef op 31-03 om 19:58
Hallo allemaal, 
Wij zijn in november na 1,5 jaar te 'klussen' er achter gekomen dat onze grote wens helaas niet op de natuurlijke manier gaat lukken.
Dit gaat het Icsi project worden. 
Ik ben nu net klaar met 3 weken 'de pil' slikken, en vanaf dit weekend begin ik met het spuiten. Wat ik wel echt heel spannend vind. Ook het feit dat het misschien niet lukt.. hoe positief we ook zijn. 
Zijn er meer van jullie die mij tips kunnen geven? Of is er iemand van jullie nu ook bezig met Icsi? 
100 antwoorden en 33545495x bekeken
chantieeeee - schreef op 01-04 om 07:05
Niet mee bezig op dit moment maar wel ook icsi ondergaan. Voor mij hielp het om niet te ver vooruit te kijken. Per onderdeel bezig zijn, stap voor stap. Je hebt er in principe toch allemaal ook geen invloed op. Van alles vond ik de 2 wachtweken nog het ergst. Tuurlijk heb je kans dat het niet lukt maar de kans dat het wel lukt is nu vele malen groter dan dat jullie het op de natuurlijke manier zouden proberen. Die gedachten hielp mij ook enorm om positief te blijven. Onze kansen waren nog nooit zo groot geweest  en dat bleek ook wel want via de eerste icsi poging hebben wij (via de terugplaatsing van een "verse" embryo) een geweldige gezonde dochter mogen krijgen  eerste poging raak  dat kan natuurlijk ook  de terugplaatsing van onze cryo vorig jaar oktober is helaas niet gelukt, dus nog geen 2de kindje voor ons. Wie weet wat de toekomst brengt  heel veel sterkte met het traject.  Ik hoop dat het jullie droom uit laat komen  mocht je vragen hebben of gewoon even wat kwijt willen.... 
liesje193 - schreef op 01-04 om 08:15
Hoi Ellie 
Ik zit in het zelfde schuitje ik ben ook begonnen met icsi. Na 2 weken aan de pil geweest zijn heb ik  gisteren de eerste spuit decapetyl gespoten. Dit vond ik super eng, maar viel uiteindelijk wel mee.
Het geeft mij op dit moment meer rust dat de kansen nu veel groter zijn. Doordat er een embryo terug geplaatst word en er dus al een bevruchting heeft plaats gevonden. En voor mijn gevoel kunnem we nu eindelijk echt beginnen. 
We weten al sinds September 2016 dat het aantal zaadcellen van mijn man erg laag was. Ik was alle onderzoeken en het wachten erg zat en duurde soms voor mijn gevoel onnodig lang, wat niet zo was maar wel zo voelde. Doordat er nu echt stappen gemaakt worden en het traject begonnen is heb ik weer goede hoop. 

Groetjes Lisette 
chantieeeee - schreef op 01-04 om 09:21
Ook jij heel veel geluk en succes liesje 
C81 (Gast) - schreef op 01-04 om 23:40
Hoi dames, ik ben nog niet zo ver maar lees wel ff mee als jullie het niet erg vinden. Ik  krijg over 2 weken de  2e iui. Maar  bij de eerste had mijn vriend ook te weinig opgewerkte zaadcellen en werd al gezegd dat mocht het bij de 2e poging weer zo zijn, ivf of icsi geadviseerd wordt. Ellie hoe was de 1e keer spuiten? Liesje mag ik vragen hoeveel zaadcellen jouw man had? Chantie wat een mooi positief verhaal! Geniet van je dochter! Zijn jullie nu nog bezig voor een brusje? 
Ellie (Gast) - schreef op 02-04 om 07:45
 bedankt voor jullie fijne reacties. 
Stelt me op een een of andere manier toch meer gerust als onbekende met ervaring zo positief zijn dan bekende zonder ervaring. 
Wat onwijs spannend Chantieee, dat jullie nu voor jullie tweede willen gaan. Zijn er nog meer cryo's in de vriezer? Of mogen jullie weer een nieuw traject in? 
En je hebt zeker gelijk, je weet dan dat er een bevruchting plaatsvind. Dus dat dat die twee weken extra spannend zijn. Eigenlijk zelf het aller spannends. Deed jij die twee weken extra rustig aan? Of hield je er verder niet zoveel rekening mee? 
Liesje, wat toevallig. Dan lopen we vrijwel gelijk op. Ik moet vanavond voor het eerst spuiten. Maar wel heel fijn dat het meeviel. Opzicht vind ik het prikken niet zo heel eng. Maar ben wel benieuwd wat de hormonen met mij doen(ben best gevoelig voor hormonen)
Mijn partner is ook verminderd vruchtbaar. Vandaar dat wij ook dit traject aangaan. Mijn partner had 600.000 zaadcellen.(klinkt enorm veel hé?) om meteen ook de vraag van c81 te beantwoorden. 
Wel vervelend zeg dat jullie zo lang hebben moeten wachten voor jullie het traject in gingen liesje. Wij weten dit sinds december. En mochten vrijwel meteen starten. 
Wel heb ik 3 weken de pil geslikt. Fijn dat je ook zo positief bent. En deel je gevoel inderdaad wel met; ben blij dat we nu echt kunnen starten. 
Ik hoop dat het ons beiden gaat lukken!! 
Liefs Ellie 


C81 - schreef op 02-04 om 10:21
Hoi ! Ellie mijn vriend had ook 600000 zaadcellen de vorige keer.  Eerder zat hij op het randje net tegen het miljoen. Ik kan me goed voorstellen dat het allemaal heel spannend is. Wel heel fijn dat je meteen mochtend starten. 
Liesje dat lijkt me ook lang wachten. Wilden ze eerst nog andere dingen ook uitsluiten?
chantieeeee - schreef op 03-04 om 16:34
Volgens de normen van de WHO geld als normaal: Ongeer 2ml met ten minste 20 milj zaadcellen per ml. Daarvan moet tenminste 50% een goede mobiliteit hebben en meer dan 30% een normale vorm hebben. En de zuurtegraad van het sperma is van belang. Mijn man had ook veel te weinig en het bewoog ook amper dus bij ons hebben ze echt de beste zaadjes eruit gezocht in het lab. Helaas hadden we maar 5 bevruchtingen. Waarvan 1, mijn dochter. 2, de bevriezing niet overleefde en de andere 2 samen op 1 rietje zijn ingevroren dus ook bij onze cryo-poging samen ontdooid zijn. Jammer genoeg heeft onze cryo poging niks opgeleverd. En de vriezer is leeg. We weten nog niet of we het hele traject opnieuw willen doen. Voorlopig (misschien tegen beter weten in.... ) proberen we het eerst natuurlijk voor een aantal maanden nog 
Ik heb trouwens na de terugplaatsing juist niet rustig aan gedaan. Heb zoveel mogelijk ingepland zodat ik weinig tijd had om te piekeren 
C81 ik hoop dat jullie aan iui genoeg hebben!! 
C81 - schreef op 04-04 om 00:31
Dank je wel chantie  jij bedoelt ook opwerken volgens mij? Die 600000 waren ook zijn beste zaadjes inderdaad die ze eruit gehaald hebben. Ik heb er een hard hoofd in dat het iui gaat blijven maar ja we zullen zien. Wat jammer dat die cryo niks voort heeft gebracht. Denken jullie er nog over na of staat het op een laag pitje? 
Ellie en liesje hoe gaat het met spuiten? En merken jullie er iets van hormonaal?
Ellie (Gast) - schreef op 05-04 om 18:56
De spuit zelf vind ik meevallen, maar als de vloeistof eruitkomt is het wel wat vervelender. 
Qua bijwerkingen merk ik nog niet zoveel. Wel wat minder enthousiast/levendig dan normaal. Maar gelukkig verder nog niks. Ben ook benieuwd naar Liesje?
Hoop ook echt dat je aan iui echt genoeg hebt!! Duimen voor je 
C81 - schreef op 05-04 om 20:08
Ellie wanneer beginnen ze dan met de echo's? Heb je die al een gehad? Knap van je dat het spuiten je goed afgaat . Over een  dag of 8 of zo verwacht ik de volgende iui wanneer mijn ovulatietest positief is. 
liesje193 - schreef op 11-04 om 21:23
Sorry erg druk geweest afgelopen dagen ben paar weekjes geleden verhuisd en wilde wat dingen afmaken ik ben helaas erg moe en veel hoofdpijn. lig regelmatig Snachts wakker van de misselijkheid 
Ik merk dat ik wel minder levendig ben, wisselt wel per dag. maar merk dat ik niet zo lekker in mij vel zit ik merkte dat ik mijn gevoelens bij het prikken weg stopte en luchtig over deed naar anderen maar dat is niet heel fijn. Kan er gelukkig met mijn mam wel goed over praten. 
De vloeistof in spuiten is een vervelend gevoel en heb helaas een paar blauwe plekken nu op me buik. Gelukkig genezen de plekjes wel snel 

Hoe is het bij jou Ellie en C81???
C81 - schreef op 12-04 om 01:03
Liesje wat vervelend al die klachten van de hormonen .  Wel goed dat je er met iemand over kunt praten. Ben je al gestart met de eicelmeting? Hopelijk heb je er toch een mooi aantal eitjes van meid xxx 
Ellie hoe is het met jou?
Hier zit ik te wachten op een positieve ovulatietest voor de 2e iui. 
liesje193 - schreef op 12-04 om 20:14
Nee nog niet begonnen met de echo de 21e moet ik de eerste keer 
Vrijdag begin ik met de gronal F spuiten hopelijk is het dan weer over met de klachten 
C81 - schreef op 12-04 om 23:39
Spannend liesje! Heel veel succes ! Hou je ons op de hoogte?
Anoniem (Gast) - schreef op 21-04 om 22:03
Jeej, wat vervelend liedje dat je gevoelens zo heftig reageren. En wat heftig dit proces en verhuizen tegelijk! 
Ik moet zeggen dat dat voor mij wel heel herkenbaar is. De vloeistof van de ene spuit vond ik verschrikkelijk!! Gelukkig geen blauwe plekken maar vooral een heel opgeblazen gevoel gehad. Mijn emoties waren ook vrij heftig want voelde me erg down en prikkelbaar. 
Helaas na 8 dagen spuiten een echo gehad, en had teveel vocht in mijn buik. Ik had dus een overstimulatie en moet mijn behandeling afbreken. Heel emotioneel van geweest, omdat de punctie op het laatste moment niet door was gegaan. Deed dit heel veel met mij na alle heftige spuiten. 
Nu mag ik gelukkig wel weer door met vrijwel meteen 4 weken pil slikken, en daarna weer met spuiten. Maar echt heel erg jammer en teleurgesteld dat we nu weer overnieuw moeten starten met alles. 
Ik kan er gelukkig met mijn partner ook goed over praten. Ook met de mensen dicht om ons heen. Maar blijft lastig omdat iedereen zegt; 'blijf positief, het komt goed' maar dat weet je niet of het goed komt.. hoe positief we ook zijn.. dus het is wel fijn ook met mensen te praten die hetzelfde meemaken. 
Had je al een positieve ovulatie c81? 
C81 - schreef op 22-04 om 00:54
Hoi! Ik heb iui 2 inmiddels een week geleden achter de rug.  Helaas wederom te weinig maar wel iets meer dan de vorige keer aan zaadcellen. 18 mei een afspraak met de gynaecoloog. Waarschijnlijk wordt dan ivf / icsi besproken. In de tussentijd iui 3 . Ik heb eigenlijk al geen vertrouwen meer in iui omdat die kans zo ontzettend klein is. Dus voelt nu als heel lang wachten. 
Wat lijkt me dat naar zeg! Als je eerst zoveel gespoten hebt en het gaat dan niet door! Wel fijn dat je goed met je partner kunt praten.  Dat is wel belangrijk. Ik kan me voorstellen dat het soms moeilijk is om positief te blijven.  Ik heb daar ook last van . Hopelijk straks een betere poging meis xx
Liesje hoe is het met jou? Heb jij wel een punctie gehad? 
Ellie (Gast) - schreef op 27-04 om 08:37
hoi, 
Jammer C81 dat je iui niet is gelukt. 
Hopelijk heb je wat meer vertrouwen in ivf/icsi 
Ik vind het een heftig traject wat veel doet met je emoties
Ik ben ondertussen weer gestart met de pil, tot eind mei en mag vanaf begin juni weer spuiten. Ik krijg wel een andere spuit voor de triptofen spuiten dus hopelijk mag ik deze keer wel doorzetten
Ben ook heel benieuwd hoe het met liesje is?? 
liesje193 - schreef op 28-04 om 07:11
Hoi ik heb gisteren de punctie gehad. Dit is erg goed gegaan en de pijn viel mee, niet erger dan een heftige menstruatie.
Dat wroeten in de eierstokken van het ene blaasje naar de andere eiblaadje vond ik eeg vervelend en deed paar keer goed zeer. De punctie was zo klaar en daarna was de meeste pijn weg
Ze hebben 5 eicellen gevonden en ik hoor zondag of er een terug plaatsing is. 


liesje193 - schreef op 28-04 om 07:19
WoW Ellie wat heftig om de behandeling af te breken.
Het spuiten is echt niet fijn maar als je weet waarvoor je het doet gaan het wel vind ik maar als je dan de behandeling moet afbreken snap ik dat je daar erg emotioneel van wordt
C81 balen dat iui niet gelukt is en de kwaliteit van het zaad niet als gewenst was hopelijk krijg je snel duidelijk of je door mag met icsi/ ivf


chantieeeee - schreef op 29-04 om 05:46
https://newscientist.nl/nieuws/seks-tijdens-ivf-vergroot-kans-op-zwangerschap/
ik kwam dit toevallig tegen (tijd over in de nachtdienst ) misschien interessant om te lezen. Baad het niet schaad het niet  
C81 - schreef op 29-04 om 11:23
Liesje wat spannend zeg! Morgen een heel spannend dag voor jullie! Ik duim dat er een hele mooie tussen zit , vast wel! Wat voor verdoving kreeg je? Hou je ons op de hoogte? 
Chantie bedankt voor de tip!!
Hier had mijn gevoel het juist . Vandaag ongesteld geworden. Over 2 weken poging 3 maar voor mijn gevoel maken we meer kans met ivf. Hopelijk mogen we daar meteen na deze poging mee starten. 
C81 - schreef op 01-05 om 10:04
Liesje hopelijk had je goed nieuws???
liesje193 - schreef op 01-05 om 20:29
Ja gister is er 1 goede embryo terug geplaatst 
Helaas waren er maar 2 eicellen bruikbaar voor icsi dus dat was wel balen
Gelukkig is hiervan 1 bevrucht en goed gedeeld

Nu lang wachten tot ik mag gaan testen 

Ik had een plaatselijke verdoving gehad infuus was niet nodig maar was wel een optie als ik dat wilde 
C81 - schreef op 01-05 om 22:24
Liesje hoe voel je je nu? Je hebt nu gewoon een klein wonder in de maak in je buik. Zijn er nog tips / adviezen die je hebt gekregen voor deze periode? Wanneer mag je nu testen? Sorry voor alle vragen maar vind het gewoon al spannend voor jou 
chantieeeee - schreef op 05-05 om 18:36
Liesje wat spannend  Heb je utrogestan erbij? Heel veel sterkte de komende 2 weken. Hou jezelf maar goed bezig. De wachtweken zijn killing  Ik hoop zo op een positieve test voor je na de wachtweken. Ik blijf hier meelezen. Vind het zo spannend voor jullie 
liesje193 - schreef op 16-05 om 06:27
Hoi zondag was de test negatief en sinds zondag avond heb ik licht bloed verlies. Ik heb geen krampen en stolsels. ik heb normaal de eerste dagen erg kramp in mijn buik. Vanaf vandaag moest ik stoppen met de utrogestan. Het is dus afwachten of het bloeden doorzet of hopelijk stopt en ik toch zwanger ben.
Komend weekend ga ik weer testen als het licht bloed verlies gestopt is 

C81 wat goed dat je zo veel zaadjes nu hebt laat dat zo blijven maar snap je twijfel Hopelijk is het nu raak en hoef je geen iui en ivf meer 

Ellie hoe is het bij jou?
Ellie (Gast) - schreef op 16-05 om 07:58
Hoi allemaal, 
Goh wat een andere wending van beide verhalen. 
Had echt gehoopt voor je liedje dat je een positieve test zou hebben en beide moeders met Moederdag kon verrassen. Heb je zelf wel een beetje een gevoel? En is het wel normaal dat je dat Een lichte bloeding hebt? 
C81, wat gek zeg dat het aantal nu zo hoog is.  Snap helemaal dat het nu heel gek is, aangezien je je op icsi had gerekend. Maar wel fijn dat dat altijd nog opties zijn. En zie het als een extra kans om het via iui te kunnen proberen. 
Ik zit nu ondertussen alweer 3 weken aan de pil, nog een weekje en dan mag ik stoppen. Waarschijnlijk nu vanaf 2 juni spuiten, en weekje later ongeveer de punctie (indien mijn lichaam nu wel minder heftig reageert op de andere nieuwe medicijnen) wel fijn dat het eindelijk weer bijna zover is. En weet nu een beetje wat me te wachten staat. 
Hoop voor jullie dat de iui lukt, en de test positief is en de bloeding niet doorzet. Duim mee voor jullie dames! 
Anoniem (Gast) - schreef op 16-05 om 08:07
Wat onwijs spannend dames. En zn andere wending van beide verhalen. Heel bizar dat dit steeds een andere kant op gaat. 

Snap helemaal c81 dat dit heel gek is, zn uitschieter. Maar zie het als een extra kans om jullie droom alsnog waar te kunnen maken en alsnog icsi mogelijk is. 
Maar hoop dat het zo voor jullie lukt. 

Liedje, WoW wat onwijs spannend. Is het iets wat vaker voorkomt dat ee een lichte bloeding kan optreden? Heb je er zelf een gevoel bij? Wat jammer, had zo gehoopt voor je dat je op Moederdag je moeders kon verrassen. 

Ik ben nu ondertussen 3 weken bezig met de pil, vanaf begin juni weer spuiten en hopelijk rond de 10e de punctie. Wel super fijn dat het nu hopelijk wel mag gebeuren en hoop dat mijn lichaam nu niet zo heftig reageert op de andere spuiten. En ook fijn dat ik nu weet wat me te wachten staat. 

Ik duim voor jullie mee danes!
C81 - schreef op 16-05 om 10:06
Tjee liesje wat slopend voor je. Ik hoop dat het stopt en dat je zwanger bent meid! Ik zal heel hard duimen!! Weet je ook al of je cryo's hebt? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Icsi' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan