6 weken zwanger ongesteld of innesteling

Als je 6 weken zwanger bent dan kan het zijn dat je wat bloed verliest. Dit zou kunnen komen van een late innesteling. Hierbij verlies je vaak wat bloed. Dit komt doorgaans voor in week 4, 5 en soms nog in week 6 als je een late eisprong of langere cyclus hebt.

6 weken zwanger innesteling

De meeste eitjes nestelen zich in als je 4 weken zwanger bent. Het kan echter langer duren door een late eisprong of een langere cyclus en deze en volgende week is de kans op een innesteling ook nog aanwezig. Een innesteling kan gepaard gaan met een bloeding. Dit kan bruin, maar ook rood bloed zijn.
Een bloeding an een innesteling duurt meestal 1 tot 3 dagen en je verliest iets minder bloed dan bij een normale menstruatie.

6 weken zwanger ongesteld

Als je denkt dat je 6 weken zwanger bent maar toch ongesteld wordt ben je meestal niet zwanger. Er bestaat inderdaad een kans dat je toch ongesteld wordt maar die is erg klein. Als je de normale hoeveelheid bloed verliest en je menstruatie houdt even lang aan dan ben je misschien niet zwanger. Als je denkt dat je toch zwanger bent kun je dit natuurlijk testen.

Zwangerschapstest na een innesteling met 6 weken

Pas na een geslaagde innesteling ga je het hCG hormoon aanmaken. Juist op dit hormoon wordt getest in een zwangerschapstest. Het duurt even voordat je voldoende hCG in je bloed hebt om dit te kunnen meten. Je kunt over het algemeen pas een paar dagen na je innesteling een betrouwbare test doen maar bij 6 weken zwangerschap kun je vaak al wel een goede test doen. Normaal kun je 4 weken na je laatste menstruatie al testen. Als je nu echter bloed verliest kan het zijn dat de innesteling laat is begonnen. Een zwangerschapstest is voor jou nog niet geheel betrouwbaar. Als je wilt weten of je echt zwanger bent kun je dus het beste nog heel eventjes wachten met het doen van een test.

Meer over innesteling

Wil je alles weten over een innesteling lees dit dan in ons artikel over de innesteling !

 

Reacties op '6 weken zwanger ongesteld of innesteling'

Reacties

Shar
Sinds vanmorgen verlies ik bruine afscheiding bij het afvegen. Ik had maandag al ongesteld moeten worden. Vandaag gestest maar die was negatief. Wat is het nu?

Jouw naam:

Lees meer ... !

6 weken zwanger

Je bent 6 weken zwanger bent en je krijgt steeds meer zwangerschapssymptomen, jouw baby begint zich nu te ontwikkelen. Lees alles wat je moet weten over 6 weken zwanger zijn

6 weken zwanger ongesteld of innesteling

Als je 6 weken zwanger bent dan kan het zijn dat je wat bloed verliest. Dit zou kunnen komen van een late innesteling. Hierbij verlies je vaak wat bloed. Dit komt doorgaans voor in week 4, 5 en soms nog in week 6 als je een late eisprong of langere cycl

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan