Stoppen met borstvoeding op 18 maanden - Babyforum

Liesbeth1812 - schreef op 09-10 om 12:11
Mijn zoontje is nu 18 maanden. En hoewel ik enorm genoten heb van de borstvoedingsperiode...zou ik graag willen afbouwen. Maar hij denkt daar natuurlijk anders over. Hij drinkt overdag nog 4 keer en s´nachts 3 keer. Zonder mijn borst kan hij niet in slaap vallen. Hij heeft nooit een tutter gehad. Want ik ben zijne tutter! ;p En hij drinkt wel water uit flesjes, maar melk moet van mama komen. Daardoor is hij super afhankelijk van mij geworden. Hij slaapt ook nog steeds bij ons in bed. Omdat hij s´nacht ongeveer 3 keer wakker wordt om te drinken. Ik besef nu dat ik het mijzelf niet gemakkelijk heb gemaakt om er mee te stoppen. Maar ik heb er zeker geen spijt van. Het was een mooie periode, maar ik voel voor mijzelf dat het genoeg is geweest. Al heb ik geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Tips en ervaringen zijn dus zeker welkom. Alvast bedankt!
5 antwoorden en 17174661x bekeken
Betty (Gast) - schreef op 09-10 om 13:03
Ten eerste alle respect! Heel mooi dat je dat zo vol hebt gehouden. Ik ben na ruim 4mnd al gestopt omdat de combinatie met werk mij te veel werd, dus onze zoon is vanzelf over gegaan op flesvoeding. En daarna op diksap of aangelengde vruchtensap. Water wou hij te weinig drinken. 

Het enige wat ik kan bedenken is iets lekkers (vb diksap of aangelengde vruchtensap) in iets totaal anders bijvoorbeeld een drinkbeker aan te bieden. En dan niet de hele dag door maar op vaste tijden, waar hij eigenlijk de borst zou krijgen. En ook voor jezelf eerst 1 voeding kiezen. 
. - schreef op 09-10 om 13:06
Oh jeetje Liesbeth,

Jouw verhaal had de mijne kunnen zijn met mijn oudste  Toen mijn zoontje 18 maanden was ben ik zwanger geraakt van mijn tweede. Ik wilde hem eigenlijk tot 2 jaar voeden maar ook hij kwam snachts nog gewoon om lekker te spenen en bij mama te liggen. En dan in de ochtend met wakker worden, smiddags met dutje en savonds met slapen. Ik wilde ook vanwege de tweede zwangerschap, en ik het niet zag zitten om tandem te voeden ( vooral omdat hij dan al 2 zou zijn, mega kind in vergelijking dan met een baby’tje haha) het gaan afbouwen. In ieder geval de nachten want jeetje dat is vermoeiend iedere keer. Ik heb drie nachten met hem in zijn kamer in zijn bed gelegen en hem dus geen borst meer gegeven. Nou dan worden ze boos hoor  eerste nacht 1,5 uur gekrijst en zelfs tot slaan aan toe, tweede nacht half uur, derde nacht kwartier. Hij werd nog wel wakker ervoor maar ging uiteindelijk na het niet te krijgen toch maar slapen. Je moet er wel echt zelf klaar mee en voor zijn om dat te kunnen doorzetten is mijn ervaring want het kost veel energie en doorzettingsvermogen. Die dagen erna ben ik het smiddags gaan afbouwen door met hem te gaan liggen tot ie in slaap viel. Dat ging meteen goed. Toen ben ik rustig aan de ochtenden gaan afbouwen door hem gewoon een broodje en drinken te geven ipv de borst. Ik vond het stiekem zelf ook altijd wel lekker om te kunne blijven liggen door gewoon de borst te geven. Maar ook nu moest ik er dus zelf gewoon uit gaan en hem afleiden met “normaal” ontbijt. De avonden ben ik daarna gaan afbouwen hetzelfde als de middagen. Ik heb het wel rustig aan afgebouwd in een tijdsbestek van 2 maanden. Dat wilde ik zelf ook omdat ik het niet ineens wilde stoppen. Zo heel verhaal geworden hihi.

Inmiddels is mijn oudste nu ruim een half jaar zonder borstvoeding en me jongste van 7 weken is zoet ermee. Moet er wel bij zeggen ik moet nu nog standaard even liggen met mijn oudste voor het slapengaan ( tenzij hij al beneden in slaap is gevallen) Dat is dus ook me eigen schuld geweest omdat ik dat als vervanging heb gedaan. Ik vind het alleen niet zo erg omdat dat nog even knuffelen is en max een kwartier duurt voordat ie slaapt. En ohja.. het zegt ook niet meteen dat ze gaan doorslapen zonder de borstvoeding hoor (helaas) Mijn oudste word vaak nog wakker maar als ik bij jem ga liggen of als ik hem bij ons in bed neem valt ie direct in slaap. Soms als ik hem even laat ( als ik bv de jongste aan het voeden ben en dus niet naar hem kan) valt ie ook zelf weer in slaap. 

Ik hoop dat je er wat aan hebt. 

Liefs
Mamamia (Gast) - schreef op 15-12 om 18:24
Hallo Liesbeth, hoe is het voor jou verlopen? Ik zit in exact dezelfde situatie als jou en heb geen idee hoe ik dit kan afbouwen. Ze wil niet uit een flesje drinken en enkel de borst, een tutje ook nooit willen hebben. Zit aan hetzelfde aantal voedingen.. en slaapgebeuren.. Het zou helpen of hoop geven om te weten hoe jij het hebt aangepakt. Bedankt ???????? 
GEMMA - schreef op 15-12 om 19:23
13 weken
Mijn zoontje kon ook niet zonder bv en ik wou geven tot hij het zelf niet meer wou en dat was rond 11maanden hij nam 3 keer dan 2 keer en helemaal niet meer. Bouw het beetje per beetje af en je zal zien dat hij het dan zelf ga stoppen. 
Ash (Gast) - schreef op 08-04 om 14:08
Hoi, leuk meer langvoeders! 
Ik zit nu op 21 maanden en ben ook aan het afbouwen. Ze kwam nog 2 a 3x s nachts En dan nog ontbijt en voor middagslaapje.
Ik ben gestart met tijdens de boterham een fles warme melk te geven en daarna slaapritueel zonder bv. Begin in het weekend, dan kan je partner de fles geven en ben je zelf even onzichtbaar;-)
De middagfles ging verrassend goed. 
Nu krijgt ze nog dr bv ontbijt en bij het slapen s avonds en maximaal 1x per nacht. (Die wil ik eraf) en als ze vaker wakker wordt zit nu mijn man naast het bed van mn dochter en zorg ik weer dat ze me niet ziet. Bij erge dorst kan ze nog een flesje water krijgen. 
Echt lastig he waar je goed aan doet..  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stoppen met borstvoeding op 18 maanden' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan