Babykleertjes wassen - Babyforum

Chelsea - schreef op 22-06 om 10:34
Ik ben 37 weken zwanger en ik moet eigenlijk de babykleertjes wassen. Maar dit wil ik eigenlijk niet. Nu is alles nog zo lekker zacht en mooi gekleurd. Na het wassen worden kleuren dof en is de zachtheid eraf  Ik vind dit ook beetje onzin, ik was me eigen nieuwe kleding ook niet, en de kans dat er eventuele chemicaliën op zitten is net zo groot als dat je rauw vlees eet waar toevallig net een bacterie inzit. Bovendien, wit bij wit en bont bij bont, ja op witte rompertjes zitten ook gekleurde figuren. 

Wassen jullie je babykleertjes? Stel ik me aan? Me hydrofiele luiers en doeken enzo was ik wèl anders nemen ze geen vocht op.
8 antwoorden en 21016967x bekeken
chantieeeee - schreef op 23-06 om 09:26
Waarom moet je nieuwe babykleertjes wassen?
Voordat je nieuwe babykleertjes gebruikt, moeten ze eerst gewassen worden. Want in nieuwe babykleertjes kunnen stoffen zitten die het tere babyhuidje kunnen irriteren. Bij de productie van katoen worden bijvoorbeeld pesticiden gebruikt, om het gewas tegen insecten te beschermen. Bovendien wordt er tijdens het productieproces van de stof chloor gebruikt, om deze te bleken. Ook wordt er vaak formaldehyde gebruikt om de kleertjes kreukvrij te maken.
Ook bij wol worden chemische stoffen gebruikt, bijvoorbeeld om de dieren te beschermen tegen insecten en teken. Bovendien worden er na het scheren nog meer chemicaliën gebruikt tijdens het transport en de opslag van de wol.
Daarom is het vooral bij babykleertjes die op een niet biologische / organische manier gemaakt zijn, erg belangrijk om ze eerst te wassen. Zo voorkom je dat de chemische stoffen in aanraking komen met de huid van je kindje. ("gepikt" van internet)


Lijkt me dus verstandiger om ze toch nog even te wassen. Wel een tip  als je geen wasverzachter wil gebruiken kun je ook schoonmaakazijn gebruiken werkt ook als verzachter 
kruimel - schreef op 23-06 om 21:56
Niks ruikt zo lekker als een pasgeboren baby in een pasgewassen pakje

Als je gewoon een goed wasmiddel gebruikt en alles op 30graden wast, is er heus niks aan de hand hoor, dan blijft alles mooi. Wel ff kleuren bij elkaar doen.

En daarbij, was je het nu niet, dan moet het wel als hij/zij het aan heeft gehad. Babypoep/-kots vlekken zijn een aanslag op je mooie kleertjes, die zullen echt niet stralend wit en mooi gekleurd blijven. 

Chantie hierboven heeft alles al uitgelegd over de noodzaak het toch echt eerst te wassen. de huid van een volwassenen is écht niet te vergelijken met een babyhuidje..

*edit: oohja, als je de kleertjes gewassen hebt en je wilt ze weer net zo mooi in de kast hebben hangen, kun je ze ook strijken. Een pokkenwerk wat je maar eenmalig doet, maar t is voor de eerste keer gewoon leuk om te doen.
Marl - schreef op 28-06 om 22:27
Ik had ook alles gewassen. Zoals al verteld werd, lekker op 30 graden wassen met een goed wasmiddel.
Heerlijk alles fris in de kast hangen, ik vond her juist leuk om te doen! 
Chelsea - schreef op 29-06 om 08:42
Inmiddels is alles gewassen. Mja nu is alles gekreukeld en gewoon duidelijk niet-meer-nieuw
kruimel - schreef op 29-06 om 10:37
Dan strijk je het toch ?
Chelsea - schreef op 29-06 om 17:28
Ja die hele berg, alsof ik niks beters te doen heb. Het ging erom dat de nieuwigheid er nu echt af is.
Kim (Gast) - schreef op 10-01 om 16:37
Leuke tips! Wij hebben enkele middelen getest: Wasmiddel.

Groetjes Kim
Anoniem (Gast) - schreef op 10-01 om 18:27
Het zal geen kwaad kunnen als je het niet doet, maar ik vind het persoonlijk meer hygienisch. 
Ik heb alles op voorhand gewassen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Babykleertjes wassen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan