Nanny Care alarm - Babyforum

hartje - schreef op 01-08 om 07:28
Hallo allemaal,

Afgelopen nacht is ons alarm afgegaan bij ons kleine meisje, erg geschrokken dus. Voor de mensen die niet weten wat een Nanny Care is, dat is een matje onder het matras wat de ademhaling van de kleine controleert. Als ze te weinig ademhaalt of stopt dan gaat het af, eerst wat zacht daarna heel erg hard.

Maar waar ik gebleven was, deze is dus afgegaan. Snel keken we bij der maar er was niet echt iets aan de hand volgens ons. Ze was slaperig maar ja logisch als je geslapen hebt. We hebben haar maar tussen in gelegd om een beetje bij te komen van de schrik.

Wie weet of dit vaker voorkomt uit het niets?
Ze slaapt altijd aan de zijkant maar het alarm is nog nooit afgegaan dus daar kan het eigenlijk niet van zijn.
Het kan toch ook niet dat je ademhaling tien seconden stopt en weer verder gaat?

Ik hoop op wat reacties.

Liefs
5 antwoorden en 21923931x bekeken
Angelique (Gast) - schreef op 01-08 om 09:19
Hoii,

Bij ons is die ook afgegaan. Ook erna toe gerent want je hart staat even stil. Volgens ons niks aan de hand. Ze zag lekker te slapen..

Liefs

Angelique
Iza - schreef op 01-08 om 09:56
Bij ons ook twee keer afgegaan, de eerste keer omdat ons zoontje op z'n knieetjes op z'n buik lag en dus het matras niet genoeg raakte met zijn lichaam en de tweede keer omdat hij helemaal bovenin z'n bed lag waar het matrasje er niet onder lag. Ik weet niet hoe oud je kindje is maar op een gegeven moment is het tijd om het matrasje eruit te halen zodat je niet te vaak schrikt om niets. Na zes maanden is de kans op wiegendood namelijk heel erg klein.
tanja (Gast) - schreef op 13-12 om 21:30
jeetje lijkt me schrikken wat ik niet begrijp is waarom kopen jullie zoiets? daar wordt iemand toch super zenuwachtig van? Trouwens de kans dat een kindje niet goed ademt komt niet zo snel voor ik zou dat alleen aanschaffen als daar een speciale reden voor is of als mijn baby erge astma of zoiets heeft vroeger vertrouwden de vrouwen nog wel eens op hun moeders instinct maar tegenwoordig zijn we dat een beetje kwijtgeraakt groetjes tanja
Mama van twee (Gast) - schreef op 06-03 om 12:16
Ik heb de monitor ook gebruikt voor mijn beide kinderen en was er erg blij mee. Helaas gebeurt het namelijk ook dat gewoon gezond geboren kindjes spontaan stoppen met ademhalen. Een vriendin van mij had de monitor geadviseerd, nadat de monitor haar op tijd gewaarschuwd had toen haar dochter stopte met ademhalen. 
Mama van Jesse - schreef op 28-03 om 09:13
Wij hebben het ook gebruikt, hij is bij ons ook een paar keer (zomaar?) afgegaan. Maar de keren dat hij niet afging sliep ik wel beter, vooral op dagen dat ik 0930u wakker schrok en hij nog steeds stil was. Op een gegeven moment, na ruim een jaar, ging hij steeds vaker af, toen hebben we hem verwijderd. Maar of er dan ook echt iets aan de hand was...? Moeilijk. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nanny Care alarm' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan