20 jaar en een kinderwens. Te vroeg? - Babyforum

Naomi - schreef op 01-09 om 11:31
Hallo iedereen,
Ik ben naomi en ben 20 jaar. Ik ben nu 2,5 jaar samen met mijn vriend van 24. En wij wonen nu een jaar samen. Een half jaar geleden ondekte ik dat ik zwanger was, ik vond het eng en kon alleen maar negatieve dingen bedenken en mijn vriend vond het ook geen goed moment. Na dat ik een abortus heb laten doen. Heb ik echt heel erg spijt gekregen en kan ik alleen nog maar huilen als ik er aan denk. Mijn vriend zegt zelf ook dat hij er veel mee zit als dat hij dacht. Nu hebben we samen besloten om er toch aan te beginnen als ik weer zwanger word. Maar wat vinden jullie is het te vroeg en ben ik te jong? Mijn vriend werkt full time en ik sinds kort ook.
Ik heb nog steeds spijt van de aboetus maar dat heeft wel onze ogen geopend en nu staan we er alle 2 100% achter.  
Wat zouden jullie doen?

Alvast bedankt!
12 antwoorden en 7215202x bekeken
Lycka - schreef op 02-09 om 12:12
Ik vind het niet te jong, ik heb al heel lang een kinderwens en ik ben 22 jaar. Wij hebben dit jaar ook besloten om een poging te doen. =)
Naomi - schreef op 03-09 om 10:36
Ik ben vandaag 2 dagem overtijd dus ik ben heel erg benieuwd of het zo snel gelukt is. 
Ik denk dat het ook meer is omdat ik al een stap verder bem als de meeste van mijn leeftijd.
Ik hoop ook voor jou dat het lukt!
Lycka - schreef op 03-09 om 12:36
Ik hoop het ook =) op dit moment zit ik geloof ik nog compleet in de obtpil fase.. ben al bijna 6 maanden gestopt en nog geen echte ms gehad. =P beetje knudde.

Ja grote kans hoor, maar als jij daarvan overtuigd ben dan is het goed toch..=)
anoniem22 - schreef op 03-09 om 14:16
27 weken
Ikvind het ook niet te jong, ik ben 22 en 6 weken geleden bevallen van een zoon. Je lichaam hersteld veel sneller na een bevalling op zo jong leeftijd wel is mij verteld door verloskundige en krawmzorg dat we meer kans op striae hebbe juist omdat alles van binnen zo strak is Noujq ik sit zelf helemaal onder mijn advies is dus wel smeren en gewoon beginnen vanaf 8 ween zwangerschap tot het eind zeker 2 keer per dag de een seg dat het niet helpt dat her erfelijk bepaald is ik vind het wel de moeite waard. Bij mij heb het dus alleen niet geholpen 
mamavan6 - schreef op 03-09 om 15:03
Hier was ik net 19  prachtige dochter van  ondertussen
DreamBaby - schreef op 06-09 om 21:59
Je bent inderdaad niet te jong want ik ben 24 en heb al 2 jaar een kinderwens. 
anoniem22 - schreef op 06-09 om 23:00
27 weken
Heb je al een test gedaan Naomi ?
Naomi - schreef op 15-09 om 09:34
Werd helaas 2 weken te laat ongesteld. Normaal heb ik echt eem stabiele cyclus maar deze keer voor het eerst niet helaas. Nu gewoon weer opnieuw proberen ? wat zeiden jullie omgeving er over? Wij gaam over 3 maanden naar ons nieuwe huisje met 4 kamers ???? kan nu al helemaal niet meer wachten hihi
anoniem22 - schreef op 15-09 om 09:40
27 weken
Alleen maar positieve reacties gehad behalve van wat oude bekende waren ooit vriendinnen had 1 opmerking van als ik jou was zou ik het weghalen inmiddels spreek ik diegene ook niet meer
nietmeeractief - schreef op 08-10 om 01:03
Ik was ook 22 toen we begonnen zijn.
Helaas nog niet zwanger. Ben net 23.
Little Jack - schreef op 09-10 om 17:49
Hey Naomi,
Je moet dit zelf aanvoelen of je er klaar voor bent. Maar ook je even zien naar enkele punten.
Heb je een vaste woning waar een baby kan worden groot gebracht.
Heb je de financiele middelen om een baby groot te brengen en alle kansen te geven.
Maar ook een hele belangrijke is je relatie met je partner sterk genoeg om samen 100% voor de opvoeding maar ook de ups en de downs van de zwangerschap te overleven.
Is dit allemaal in orde dan mag je nog 20 jaar zijn. Dan ben je er zeker klaar voor.
Als je blijft zitten met het verdriet van jou abortus misschien ook even een afspraak maken met een psychologe zodat je het ook een plaats kan geven in je leven.
groetjes
Nathalie

MamaN - schreef op 09-10 om 21:45
Hi Naomi,

Iedereen bevind zich op een ander punt in zn leven op die leeftijd. Dus als jullie er klaar voor zijn zou ik er gewoon voor gaan. Ik ben op me 21e getrouwd, 22 zwanger van de eerste en 24 zwanger van de tweede. Ik ben nu net 25. Vanuit mijn oogpunt ben je dus niet te jong. Het is wel belangrijk dat je relatie sterk is zoals Nathalie zegt, want hoe mooi zo een wondertje is het brengt ook de nodige stress met zich mee. 

Liefss

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '20 jaar en een kinderwens. Te vroeg?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan