Werkende moeder of thuisblijfmoeder - Babyforum

marie-michelle - schreef op 03-01 om 20:38
Voor mijn opleiding ecologische pedagogiek doe ik onderzoek naar wat voor invloed een werkende en niet werkende moeder kan hebben op de ontwikkeling van een kind. 

Wat is jullie mening over dit onderwerp? Wat voor effect heeft het op een kind als een moeder werkt ? of een moeder die er juist bewust voor kiest om thuis te blijven ?
2 antwoorden en 4565609x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 03-01 om 21:33
Mijn mening is dat een kind niet beter weet dan dat de moeder wel of niet werkt. 
Waarom wordt deze discussie eigenlijk nooit over vaders gehouden? Ook die hebben invloed op de opvoeding. Op een of andere manier blijft de maatschappij er maar vanuit gaan dat kinderen opvoeden voor vrouwen is.
Ik denk zelf zolang je het goed regeld en je erzelf gelukkig van word dit ook positief uitstraalt op je kind. Of je nu thuis blijft of werkt.
Hartje - schreef op 04-01 om 13:24
Je kunt er inderdaad niet zoveel mee. Jouw onderzoek kun je niet baseren op onze ervaringen die gekleurd zijn door onze meningen. Ik zie zelf maar de helft want je kunt niet en thuisblijfmoeder zijn en werken dus ja. 
Het lijkt me dat diegene die het meeste bij een kind is, het meeste invloed heeft op dat kind. Logische gevolgtrekking denk ik. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Werkende moeder of thuisblijfmoeder' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan