Slapen in ons bed... - Babyforum

Cnudje_1 - schreef op 10-12 om 09:47
Hoi
Onze meid is nu 10 maandjes jong en is nog nooit een primo slaper geweest...
Ik heb de eerste 3 maanden BV gegeven wat wou zeggen dat ze bij mij in bed sliep...
Nadien hebben we haar bedje naast ons bed gezet en sliep ze daarin. 
Overdag sliep zij in het begin steeds blokjes van 45 minuten, maar dit werden 2 slaapjes overdag naarmate ze ouder werd. Nu slaapt ze 30-45 minuten 's morgens en soms 1u30 in de namiddag. Ik zeg soms, want das niet voor iedere dag. Ook in de kinderopvang slaapt ze meestal dit ritme.
Rond 19u30 leggen we ze in de bvkussen met een hoes over bij ons in de zetel en slaapt ze tot wij gaan slapen. Dan nog een laatste fles en hup allemaal ons bed in.
Tot voor kort kon zij blijven slapen in haar wieg (wel onder de voorwaarde dat 1 van ons haar handje vasthoudt) en bleef zij daar tot 's morgens.
Nu heeft ze de laatste week het RSV virus gehad (snot, moeilijk kunnen ademen...) en hebben we ze meestal bij ons genomen in bed (wij schuiven dan met onze kussens naar beneden zodat zij hoger ligt dan ons (ook op het bv kusen)
Nu proberen we al enkele dagen om ze terug in haar bed  te leggen (die nog steeds pal aan ons bed staat) maar no way! Ze krijst de boel bijeen! We hebben ze laten weten (dachten dat het wel ooit zou stoppen), maar na 30 minuten was ze compleet over haar toeren en hebben we ze vlug terug bij ons genomen. Na 1 minuut is ze terug rustig en valt in slaap.
We hebben geprobeerd om ze terug te leggen in haar wieg, maar daar wou madam niks van weten.
Ook 's avonds hebben we nu al geprobeerd om ze het eerste deel in het park te leggen (zodat mijn man zich terug kan neervleien in de zetel) maar neen. Ook in het park komt ze iedere 15 minuten wakker!
Enkel bij ons in de zetel wil ze slapen...
Mijn man wil ze verhuizen en in haar eigen kamertje leggen (boven-wij slapen beneden) en het laten huilen zonder uithalen toepassen.
Ik ben het emo type en wil dit mijn kind niet aandoen.
Wie heeft de gouden tip?
Sommigen zeggen dat samen slapen nefast is, andere sites beweren dat het net goed is voor de ontwikkeling van de baby als we samen slapen. (niet voor altijd hé!, maar nu misschien wel?)

Wat doen jullie?
Wie slaapt ook samen?
Hoe hebben jullie het opgelost?
ALLE tips zijn welkom...
4 antwoorden en 4874939x bekeken
MamaN - schreef op 10-12 om 11:54
Wat een herkenbaar verhaal. En hihi ik moet zeggen je dochtertje heeft gelijk  eerst lekker warm bij mama en papa en nu weer alleen in dat bed. Ik zou als ik haar was ook alles uit de kast halen om weer terug te mogen hihi  

Maar even serieus.. ik heb zo vaak met die problemen gezeten. Even ging het goed in eigen het eigen bed.. een griepje en we beginnen weer opnieuw. Zelfs mijn oudste van 2,5 maakt er regelmatig nog een potje van. De gouden tip heb ik niet. Maar wat ik nu gewoon doe, met een tweede erbij van 3 maanden, is toegeven aan hun behoeftes. Ik begin altijd in het eigen bedje, leg maximaal twee keer terug als ze wakker zijn geworden, en laat ze dan gewoon bij ons in bed. Het slaapt niet geweldig maar we slapen tenminste. Ik ben geen voorstander van laten huilen. Heb het ook weleens geprobeerd maar zie er weinig goeds in.. niet meer dan “mama en papa komen niet als ik huil huil dus ik ga wel slapen”. En ik vind het wel belangrijk dat ze weten dat mama er is als er wat is. Natuurlijk houden ze me vaak genoeg voor de gek, of naja de oudste, maar goed ze zijn nog klein en dat gaat al snel genoeg voorbij. Dus mijn enige tip is eigenlijk meegaan met hun behoefte en het gaat weer over.
Mama-An - schreef op 10-12 om 12:27
Ons zoontje is ook nooit een hele makkelijke slaper geweest. En zeker na een griepje of tandjes wil hij nog wel eens spoken. Wij vinden het ook geen goed idee als ons zoontje denkt "als ik huil komen papa en mama niet". Dus wat wij doen is het volgende. We hebben een vast avondritueeltje. Pyjama aan, leggen hem in z'n eigen bedje, flesje melk, liedje zingen en muziek plingeltje aan. Dan geven we hem een kus en gaan de kamer uit en doen de deur dicht. Als hij gaat huilen wachten we 1 minuut.. gaan dan naar binnen, troosten hem (niet uit bed halen maar terugleggen en opnieuw instoppen) en zeggen dat het echt slaaptijd is.. dan weer weg en deur dicht. Als hij weer gaat huilen wachten we 2 minuten. Naar binnen, troosten, instoppen en weer weg.. als ie weer gaat huilen wachten we 5 minuten.. dan weer naar binnen.. dit keer niet meer praten maar goed leggen, instoppen en weer weg.. gaat ie weer huilen wacht ik 10 minuten. Enz enz. Je verdubbelt dus steeds de tijd dat je weg bent. Zo weet hij dat we niet voor ieder wissewasje naar m toekomen maar dat we ook niet echt weg zijn. Hij geeft t meestal binnen een uur op. T kost je een paar dagen volhouden maar daarna accepteert ie weer dat hij in zijn eigen bedje slaapt. Bij ons werkt dit t beste 
jo - schreef op 10-12 om 21:58
Hier ook een zoontje van 14 maanden die het fijner vind bij papa en mama in bed.
Wij hebben ook een vast bedritueel en laten hem ook wel even huilen (Ook al breekt mijn hart)Wij gaan elke 5 minuten terug om speentje in te doen en hem weer goed te leggen. 
Het is dan even een uurtje werk en dan gaat het weer dagen goed. 
Eerder legden we hem ook al snel weer bij ons, maar nu ik zwanger ben van de 2e zie ik het straks niet zitten om 2 kindjes in bed te hebben hahaha! Dus wat discipline helpt wel.
Hier is de jongste 4 en weet niet anders dan samenslapen. Eerste 2,5 jaar bij mij ivm bv en nu samen met mijn man. Samen met zn 3en was wat teveel voor mij en slaap daarom nu alleen. Ik mis mijn man wel af en toe om tegen aan te kruipen vlak voor het omdraaien en in de ochtend bij het wakker worden maar kwaliteit van slaap vinden we allemaal ook belangrijk. Daarnaast is ieder kind anders en huilen doen ze niet voor niets. 
Ik vind het verschrikkelijk als ik mensen hoor zeggen dat hun kind huilt om aandacht dus dat ze daarom het kind niet troosten en ik heb mijn twijfels erbij of een kindje dan goed slaapt ivm stresshormonen door het huilen. Maar goed dit is mijn mening!
Ga af op jouw moederinstinct dan weet je wat je moe tv doen, succes!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slapen in ons bed...' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan