Baby 6 maanden. Wat moeten ze kunnen? - Babyforum

BezorgdeMama (Gast) - schreef op 06-08 om 15:40
Hallo allemaal, 

Ik moet even mijn 'ei' kwijt. Ik heb een dochtertje van 6 maanden. Na de geboorte heeft ze 2 maanden heel hard met haar gewicht gesukkeld: niet eten, afvallen,... DUS iedereen bleef ze maar betuttelen want 'ocharm het kind', zo klein, zo fijn... (ge kent het wel) Vorige week moest ik op controle bij K&G en daar kreeg ik te horen dat ze motorisch helemaal mee is en alles doet wat ze moet doen, verbaal staat ze al enkele maanden voor, maar dan. Fysiek.... is het niet wat het moet zijn. En het is niet van 'niet kunnen' maar wel van een beetje luiheid. Van al dat betuttel natuurlijk!!

Ze maakt totaal geen aanstalten om zichzelf recht te trekken, is echt vermoeid als ze te lang moet rechte rug moet zitten, kan niet lang op haar buik liggen (hele zware refluxbaby geweest dus hier ook niet echt op kunnen oefenen), als je haar op haar benen laat steunen plooit ze ze al na 1 seconde.. speelt altijd heeeeel rustig (niet heel enthousiast of actief grijpen naar dingen, maar eerder alles rustig onderzoeken).

We moeten nu een maand dagelijks met haar oefenen om haar borstspieren sterker te maken, anders zouden we naar de kiné moeten gaan met haar. Nu krijg ik al die gedachten maar niet uit mijn hoofd: Gaat ze wel alleen kunnen zitten? Gaat ze wel kruipen? Wat als ze niet kan lopen?

Is het echt zo abnormaal dat een baby van 6 maanden nog niet stevig is? Dat die zich nog wat laat hangen. Want dit gevoel heb ik nu wel en maak me zo zorgen dat ze het niet bijgebeend gaat krijgen 
5 antwoorden en 27192138x bekeken
kruimel - schreef op 06-08 om 16:04
Naar mijn mening hoef je je hier helemaal NIKS van aan te trekken! 

Lekker haar eigen tempo laten bepalen en op een normale/leuke manier blijven oefenen met rechtop zitten in kinderstoel bijv (korte stukjes, max 5minuten!) en op de buik. Laat ze maar kletsen, een kind zo jong kan je nog niet verwennen/betuttelen!

proud_mommy - schreef op 06-08 om 16:46
Ieder kind doet dingen op zijn of haar manier. Ieder kind heeft zijn of haar tempo. Zou lekker genieten van mijn kleine. Je moet je niet teveel zorgen maken. Wel gewoon proberen lekker met de kleine spelen etc totdat ze aangeeft ik heb genoeg. Het wordt elke dag weer wat langer als ze eraan went. Let maar op. Mijn kleine is ook 6 maanden maar heb veel met hem geoefend. Maar niet forceren.
BezorgdeMama (Gast) - schreef op 08-08 om 10:09
Bedankt dames! Ik moet het mij idd niet zo hard aantrekken. Elk kind zijn eigen tempo. 
Een beetje oefenen kan zeker geen kwaad maar het moet voor haar geen zware work out worden elke dag 
proud_mommy - schreef op 08-08 om 11:19
Nee precies, je moet doen wat ze aankan. En met de tijd geeft ze zelf wel aan dat het wat langer kan. Zo doe ik dat bij mijn kleine. Is net een volwassene die conditie moet opbouwen, elke dag wat langer.
Lisette (Gast) - schreef op 27-12 om 07:12
Bezorgde mama, hoe gaat het nu met je dochter? Mijn ventje is ook zo. Bijna 7 maanden en kijkt liever de kat uit de boom. Grijpt niet enthousiast naar een speeltje. Rolt nog niet. Op zijn buik gaat het wel steeds beter. Hij schopt liever????. Mijn moeder zei dat ik hetzelfde deed.  En bij mij is het ook goed gekomen. Dus komt vanzelf goed.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby 6 maanden. Wat moeten ze kunnen? ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan