Zwangerschapswens of werk?

Liefste mama’s of mama’s in spe . 
Ik heb al een gezonde dochter maar we willen heel graag nog een tweede kindje. 
Ik werk voor een kleine zelfstandige we zijn met 4personeels leden. We hebben onze wens al uitgesteld omdat het nooit het juiste tijdstip leek. Het mag niet rond de drukke eindejaars periode, het kan niet in de zomer als andere collega’s verlof hebben.. we hebben ieder onze winkel dus wanneer er iemand uitvalt moet de baas deze plek invullen maar hij heeft het zelf al super druk. Nu gaan de zaken ook niet super goed. Dus geld voor vervanging is er eigenlijk niet. 
Ik wil niet super lang meer wachten, maar wil mijn werkgever het ook niet moeilijker maken dan het al is..  
en een zwangerschap plannen is natuurlijk ook moeilijk. Mischien volgende maand of pas binnen 1jaar dat weet ik natuurlijk niet op voorhand. 
Mischien mama’s die een soort gelijke mee hebben gemaakt? 
Alvast bedankt om mijn verhaal te lezen. 


Gesteld door twizler123 op donderdag 23 november 2017
3064 x bekeken

zondag 26 november 2017

Brennieama (+1 )

Ik had de zelfde situatie. Eerst met werk en later met een studie totdat ik me realiseerde dat het nooit de juiste tijd is. Hoewel je houding en loyaliteit naar je werkgever echt onwijs lief is, kan het nooit de bedoeling zijn dat het je prive leven beheerst. Een personeels tekort en budget tekort kan nooit jou probleem zijn. Daarnaast wordt je werkgever vrijgestelt van salariskosten mocht je ziek zijn tijdens de zwangerschap en tijdens je verlof. Dit kun je terug vinden in de wet. Kies lekker voor jezelf je gezin en communiceer het tijdig naar je werkgever als je zwanger bent. Meer hoef en kun je je werkgever niet tegemoed komen. 

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan