Supplementengekte

Hallo allemaal,

Jullie herkennen dit vast wel. Er is zoveel informatie te vinden online, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hopelijk vind ik via deze weg wat wijsheid en geruststelling. 

Ik ben sinds augustus 2020 gestopt met de pil (Yasmin) nadat ik deze ruim 15 jaar geslikt heb (verschillende merken). Sindsdien proberen mijn vriend en ik (30 en 32) zwanger te worden maar helaas nog zonder succes. Ik houd mijn cyclus bij in een app en sinds december gebruik ik ovulatietesten. Zo kwamen we erachter dat ik een cyclus heb van rond de 32 a 33 dagen. Mijn ovulatie is laat, zo rond dag 21 tot 23. Dat betekent dat mijn luteale fase kort is. 

Wellicht is mijn lichaam nog steeds aan het ontpillen en moeten we wat geduld hebben, maar we vinden het lastig om te bepalen wanneer en hoe vaak we het moeten proberen om de beste kans op bevruchting te hebben. Soms snappen we echt geen snars van mijn cyclus!

Om mijn lichaam in beter conditie te krijgen, ben ik supplementen gaan slikken. Ik neem nu vitamine C, D, Omega 3, foliumzuur of course en sinds kort Vitex Agnus Castus. Onder het mom van, baat het niet dan schaadt het niet. Maar is dit wel zo? 

Wat is jullie ervaring?
Maak ik me druk om niks? Ben ik op de goede weg of doe ik teveel/te weinig? Hoor het heel graag van (ervarings)deskundigen. 


Gesteld door Monkey90 op zondag 14 maart 2021
55 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan