Lichte positieve test en overgang

Goedemiddag,

Ik heb vorig jaar kanker gehad en hierdoor raak ik zeer waarschijnlijk in de overgang (volgende week krijg ik de uitslag ervan). Ik heb al een aantal maanden lichte positieve zwangerschapstesten. Ik had ergens gelezen dat een zwangerschapstest positief kan uitslaan als je in de overgang zit. Nu heb ik sinds deze week fellere zwangerschapstesten maar ik weet dus niet of dat van de overgang komt of dat ik evt. zwanger kan zijn.

Kunnen jullie me hier iets meer over vertellen? Klopt het dat zwangerschapstesten licht positief uitslaan bij een overgang? In de ochtend is een zw test amper positief en in de middag is het veel duidelijker.

Ik zou graag een foto meesturen van een test hoe hij eruit ziet maar ik weet niet zo goed hoe dat hier moet.

Ik hoor graag van u.

Hartelijke groeten,
Marion


Gesteld door mar97 op woensdag 4 januari 2023
335 x bekeken

maandag 30 januari 2023

anoniempje (+0 )

Beste Marion,

Jeetje dat is natuurlijk niet niks.

Op het moment dat je in de overgang bent verhoogt inderdaad het HCG hormoon in je lichaam.
De test kan dan een vals positieve uitslag hebben.

Maar het kan ook zijn dat je wel zwanger bent, in dit geval zou ik voor de zekerheid het toch even met je huisarts overleggen.
Wellicht dat ze middels een bloedtest uitsluitsel kunnen geven of je eventueel wel of niet zwanger zou zijn.

Heel veel sterkte verder gewenst.

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan