Hoe lang wordt er eigenlijk aangeraden om borstvoeding te geven ?

Ik wil strakjes borstvoeding gaan geven maar hoe lang moet ik dat eigelijk doen ?


Antwoord van Babymassageridderkerk

Beste vraagsteller,Allereerst, wat super leuk dat je borstvoeding wil gaan geven. Immers; de allerbeste voeding die er is voor jouw kindje! Bostvoeding is een kwestie van vraag en antwoord. oftewel als jouw kindje vraagt/drinkt aan de borst, dan maakt jouw borst de borstvoeding aan. Borstvoeding geven kan dan ook zo lang doorgaan als dat jijzelf wil. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseerd om 2 jaar lang borstvoeding te geven. Dit omdat de antistoffen en andere goede stoffen in de borstvoeding zitten en hoe langer je voedt, des te meer van deze goede en beschermende stoffen komen er in je kindje. Volop voordeel dus. ook voor jouzelf als moeder. Hoe langer je de borst geeft, hoe meer jijzelf beschermd bent tegen bepaalde vormen van kanker.
Persoonlijk denk ik altijd dat je zo lang kan doorgaan met voeden, zolang jij en je kindje het fijn vinden. Voorop staat altijd het plezier in voeden. Immers het is voor je kindje niet fijn als jij met tegenzin de borst geeft. Ik wens je een hele mooie borstvoedingsperiode toe en als je vragen heb, neem gerust contact met mij op via www.borstvoedingridderkerk.nl  Geniet van het mooie en intieme voedingsmoment met jouw kindje!

Gesteld door evelien op woensdag 31 oktober 2012
Beantwoord door Babymassageridderkerk op zaterdag 10 november 2012
1526 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan