is dit allemaal normaal?

Hoi,

Ik ben 37weken en 5 dagen zwanger.
Ik ben gisteren morgen opgestaan met weeën en na een uurtje of 4 zijn deze gestopt ze waren heel onregelmatig.
Gisterenavond ben ik gaan slapen en kreeg ik terug weeën deze zijn ook weer gestopt.

Vandaag ben ik opgestaan met een heel misselijk gevoel ik heb ook moeten overgeven en ik voel de baby ook enorm fel bewegen.

Heb sinds gisterenavond geen weeën meer gehad maar is dit allemaal wel normaal?


Antwoord van Doulapraktijk Zutphen

Hallo beste zwangere, 
Naar mijn mening (ik ben als doula echter niet medisch geschoold ) klinkt het als voorweeen, en samen met de misselijkheid kan ik in ieder geval wel stellen dat je hormonen erg aan het werk zijn om de aanloop te nemen naar de laatste fase van je zwangerschap, nl de bevalling. Voorweeen komen in meer of mindere mate voor in het laatste stadium van een zwangerschap. Ze zorgen er vaak voor dat je baarmoedermond al een beetje verweekt zodat daarna een bevalling kan starten. En in deze fase van je zwangerschap is het dus niet onlogisch dat je deze hebt. Maar wat het ook is: volg altijd je gevoel, waar heb je behoefte aan ? Heb je de behoefte om je terug te trekken of juist een lange (bos)wandeling te maken ? Volg je instinct, en maak er niet al te veel drukte om. Probeer met je aandacht bij je buik en het kindje daarin te zijn. En voor meer duidelijkheid kun je ook altijd bij je verloskundige terecht. Ik wens je in ieder geval een goede bevalling toe, een deze komende weken.

Gesteld door Hopes op woensdag 14 november 2012
Beantwoord door Doulapraktijk Zutphen op vrijdag 16 november 2012
1585 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan