24 weken zwanger: vloeien en hevige buikpijn

Beste professional,

Ik ben 24 + 3 dagen zwanger van ons tweede kindje. Mijn eerste zwangerschap verliep probleemloos. Ook voelde ik me prettig bij het team verloskundigen dat mij toen begeleidde.
Inmiddels zijn we verhuisd naar een klein dorp, met een eigen verloskundigenpraktijk. Omdat ik mij niet serieus genomen voel, zou ik graag mijn vraag aan u richten;

Sinds de 20e week heb ik last van hevige buikpijn (altijd in de linkerzij), met name 's avonds, maar de laatste dagen de hele dag door.
Daarnaast heb ik sinds twee weken bloedverlies, 's avonds ongeveer om de dag (vergelijkbaar met een menstruatie; helderrood en iets slijmerig bloed).

Mijn verloskundige heeft mij naar aanleiding van bovenstaande niet extra onderzocht. Volgens hem hoort het er bij en is het volstrekt normaal. Hij heeft het hartje geluisterd en ik moest over vier weken weer op controle komen.

Ik heb nooit klachten, mopper nooit en trek eerder te laat dan te vroeg aan de bel, maar mijn gevoel is niet goed. Ik heb echt pijn en kan overdag bijna niet meer functioneren. Daarnaast vind ik het niet prettig zoveel te vloeien, zonder dat ik weet waar dit vandaan komt. Voor mijn gevoel had de verloskundige wat meer mogen onderzoeken dan louter het hartje luisteren, zeggen dat het normaal is en kom over vier weken maar weer eens terug. Ik voel me absoluut niet serieus genomen en maak me zorgen.

Alvast bedankt voor uw reactie.


Antwoord van Yvonne Voogd - Happy Zwanger & Happy Moederen

Beste zwangere,
Je schrijft dat je gevoel niet goed is en dat je je zorgen maakt. Gezien de klachten die je beschrijft kan ik me dat goed voorstellen. Ik wil je adviseren om bij buikpijn en bloedverlies contact op te nemen met je verloskundige. Dit zijn serieuze klachten die ik niet van een afstand kan beoordelen. Ik vind het wel verstandig om met je verloskundige te bespreken dat je je niet serieus genomen voelt. Daarmee kun je wachten tot het volgende consult maar als het je erg belemmerd kun je ook eerder een gesprek met hem aanvragen. Vertel hem hoe je je voelt over de benadering en vertel hem wat jij van hem nodig hebt om gerustgesteld te worden. Ik wens je veel succes en je mag altijd een mail sturen naar info@happymoederen om je aan te melden voor het gratis telefonisch spreekuurtje dat ik wekelijks hou.
Warme groet, Yvonne

Gesteld door Mama-Appelsap op donderdag 29 november 2012
Beantwoord door Yvonne Voogd - Happy Zwanger & Happy Moederen op vrijdag 30 november 2012
1417 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan