Mag ik gemasseerd worden tijdens mijn zwangerschap ?

Mag ik gemasseerd worden als ik zwanger bent ? En waar moet ik op letten tijdens een massage ?


Antwoord van Zwangerschapsmassage Praktijk Peace of Mind

Beste aanstaande mama,
Je mag zeker gemasseerd worden tijdens de zwangerschap! Het kan een heerlijk middel zijn om eens goed te ontspannen, alle gedachten te laten voor wat het is en af te komen van verschillende zwangerschapskwaaltjes zoals kuitkrampen, een pijnlijk bekken of hoofdpijn.
Maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten:
- Wanneer je zwanger bent is het slim om geen stoelmassages te laten doen. Deze massages zijn gebaseerd op reflexologie en omdat er verschillende punten in je lichaam zijn die in contact staan met je baarmoeder is het belangrijk dat je deze punten niet laat stimuleren tijdens een reflexbehandeling. De kans is klein dat er weeen op worden gewekt maar wanneer je lichaam bijvoorbeeld al moeite heeft met zwanger worden/zijn is het slim om deze punten met rust te laten. Mocht je overtijd zijn dan is het wel een idee om deze punten te laten stimuleren door een (voet)reflexoloog die gespecialiseerd is in zwangerschapsreflexologie.
- Tijdens massages wordt vaak gebruik gemaakt van massageolieen met aromatherapie. Omdat je tijdens je zwangerschap bepaalde kruiden niet in grote hoeveelheden binnen mag krijgen (omdat deze bijvoorbeeld een samentrekkende werking hebben) is het belangrijk om je te laten masseren met olieen die geschikt zijn voor zwangeren (zoals de zwangerschapsolie van Weleda).

Gesteld door evelien op woensdag 31 oktober 2012
Beantwoord door Zwangerschapsmassage Praktijk Peace of Mind op woensdag 7 november 2012
6347 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan