is dit een teken van zwangerschap?

Hallo, 

Ik heb een vraagje. Mijn vriendin slikt de pil. Ze stopte toen met slikken, want het was tijd voor har menstruatie. Ze heeft alleen de strip niet afgemaakt, want ze wist niet dat dit ook iets is dat gebruikelijk was. Ze kreeg toen wel te horen van een vriendin dat we nu een soort tussenweek moesten houden dat we, als we het zouden doen, we het met een condoom moesten doen. Dit zou zo zijn, omdat de bescherming wat minder zou zijn de eerste week, vanaf dat je weer gaat slikken. 

We hebben toen onbeveiligde seks gehad tijdens haar menstruatie. Dat was dinsdag. Sindsdien niet meer. Nu (vrijdag) klaagt ze dat ze veel naar de wc moet en dat ze lichte buikkramp heeft. Dit zijn ook de eerste tekenen van zwangerschap. 

Ook weten we dat het wel mogelijk is dat sperma kan overleven in de baarmoeder en dat je dan alsnog zwanger kan worden. 

We gaan hoogstwaarschijnlijk maandag ook naar de dokter, maar aangezien het weekend is proberen we onze vragen voorlopig maar even via dit te beantwoorden. 

Onze vraag is dus, komen haar klachten doordat ze mogelijk zwanger is of zijn er ook andere verklaringen voor? 

Ik stel de vraag dus maar alvast hier, want ze is nogal van streek ervan. Zelf denk ik dat het iets te voorbarig is om je al druk te maken over zwangerschap. Ik las ook dingen zoals dat het vaker voorkomt dat je wat vaker naar de wc gaat na je menstruatie, omdat je vocht opslaat, maar ze blijft erg gestrest. Ik hoop dat jullie alvast wat uitsluitsel kunnen geven.

Alvast bedankt


Antwoord van Yvonne Voogd - Happy Zwanger & Happy Moederen

Veel naar de wc en lichte buikkramp kan ook passen bij een blaasontsteking. Het verhaal is mij niet helemaal duidelijk bijvoorbeeld hoe lang je vriendin de pil al slikt. Begin je net met de pil dan is de eerste maand niet veilig en moet je een condoom gebruiken. Als je al langer de pil slikt hoef je in de stopweek geen condoom te gebruiken. Ze moet wel altijd elke dag de pil slikken. Bij antibiotica gebruik of buikgriep moet je extra maatregelen nemen om een zwangerschap te voorkomen.
Ik hoop dat jullie iets met dit antwoord  kunnen.

Groet,

Yvonne

Gesteld door ikhebeenvraag op vrijdag 4 januari 2013
Beantwoord door Yvonne Voogd - Happy Zwanger & Happy Moederen op zaterdag 5 januari 2013
1342 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan