Huilbaby

Wat als je kindje niet stopt met huilen ? Hoe ga je om met een huilbaby en wat kun je er tegen doen ?

  • Huilbaby

Wat is dat, een huilbaby

Een huilbaby is een baby die ongeveer 2 maal zo veel huilt als een 'gewone' baby. Officieel huilt een huilbaby gedurende 3 weken minimaal 3 dagen per week minimaal 3 uur per dag. Vaak merk je ook dat een huilbaby anders huilt dan een niet-huil baby. Het huilen is meer krijsen en is met geen mogelijkheid te stoppen. De baby overstrekt zich soms, reageert niet op jou en is ook niet rustig te krijgen. Daarom wordt een huilbaby ook wel een overprikkelde baby genoemd

Alle baby's huilen

Alle baby's huilen. Een gemiddelde baby huilt ongeveer anderhalf uur per dag. Dat huilen van een baby gaat door merg en been en als ouder lijk je genetische geprogrammeerd om niet tegen dat heiltje te kunnen. Waarschijnlijk heb jij ook wel eens getwijfeld of je niet ook een huilbaby hebt. Het huilen blijft maar doorgaan en er lijkt geen einde aan te komen. Toch zul je veelal echt geen huilbaby hebben, ook niet als je baby een dag wel 3 uur lang aan het huilen is. Huilen hoort er bij. Probeer de oorzaak te vinden waarom je kindje huilt. Baby's huilen namelijk nooit voor niets !

Eerst eens lang de huisarts

Als je denkt dat jouw kindje een huilbaby zou kunnen zijn, is het tijd om eens langs de huisarts te gaan. Jouw huisarts zal proberen te kijken of er een lichamelijke oorzaak voor het gehuil is.
Als eerste wordt gekeken of je kindje geen pijn heeft door bijvoorbeeld een oorontsteking, darmklachten, nierproblemen of andere oorzaak. Ook zal je arts proberen je adviseren om over te stappen op hypoallergene babymelk om een koemelkallergie uit te sluiten.
Er wordt ook wel beweerd dat veel huilbaby's een beknelling hebben in de wervelkolom. De medische wereld is daar nog niet over uit. Sommigen beweren dat dit onzin is aangezien het nooit helemaal bewezen is. Andere artsen zullen je toch doorsturen naar de osteopaat of chiropractor om te kijken wat deze kan bereiken.
Mocht dit allemaal niet helpen, dan zul je toch moeten kijken of rust, regelmaat en reinheid je kindje tot kalmeren kunnen brengen. Er is dan namelijk geen onderliggende oorzaak gevonden.

Wanneer er geen oorzaak wordt gevonden

Waneer er geen oorzaak wordt gevonden dan wordt er toch vaak gedacht dat het huilen van je kindje komt doordat hij of zij overprikkeld is. Er zijn dan een aantal dingen die je kunt doen om te proberen je kindje minder geprikkeld te maken.

  • Probeer je kindje tot rust te brengen door je kindje in te bakeren (lees het artikel inbakeren eerst !), in een draagdoek te dragen of in een hangmat te leggen
  • Blijf adequaat reageren op je kindje. Laten huilen lost het probleem niet vanzelf op
  • Denk niet dat je een slechte ouder bent, jij kunt er niets aan doen en laat je dat ook niet aanpraten
  • Als het te veel wordt, zoek dan hulp bij je huisarts of bij het consultatiebureau
  • Houd een strak schema aan van voeden, knuffelen alleen spelen en slapen, ook al werkt je kindje niet mee. Zo weet je kindje waar het aan toe is en komt het niet voor verrassingen te staan

Hoe vaak huilt jouw baby ?


Minder dan andere baby's
Even veel als andere baby's
Meer dan andere baby's

 

Reacties op 'Huilbaby'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Huilbaby'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Biologisch eten

Steeds meer ouders vinden het belangrijk dat hun baby, zeker in het eerste levensjaar, niet te veel conserveringsmiddelen, smaakstoffen, geurstoffen, kleurstoffen, emulgatoren en suikers binnen krijgen. Ouders vinden dat babyvoeding gezond en gevarieerd

Inbakeren van je kindje

Inbakeren, doe je het wel of doe je het niet ? Als je je kindje in wilt bakeren lees dan onze tips over inbakeren

Babydraagzak

Het liefst houd je je kleintje de hele dag dicht tegen je aan. Dat is in veel culturen heel gebruikelijk. Dat kan door middel van een draagdoek of babydraagzak. Een babydraagzak biedt je veel voordelen.

Huisdieren en een baby

Hoe bereid je jouw huisdier voor op de komst van een baby en hoe ga je met je huisdier om wanneer de baby er eenmaal is. En wanneer je een huisdier wilt kopen tijdens je zwangerschap of wanneer je al kinderen hebt, waar let je dan op?

Baby speelgoed van 9 tot 12 maanden

Tussen de 9 en 12 maanden gaat je baby steeds meer bewegen en krijgt je baby ook steeds meer oog voor woorden en plaatjes. Welk speelgoed geschikt is voor baby's tussen de 9 en 12 maanden lees je hier.

De ultieme uitzetlijst (met tips van ouders)

Op elke baby(winkel) website is een (lange) uitzetlijst te vinden. Veel aanstaande ouders ondervinden, na het aankopen van de gehele lijst, dat toch niet elk product even hard nodig is. Brabbels.com biedt je als aanstaande ouder een lijst aan die aangep

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan