Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Het uitgebreid echoscopisch onderzoek is een onderzoek naar de organen en de groei van het kind. Ook wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater is en hoe het bloed stroomt naar het kindje toe.
Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als er bij de 20 weken echo een afwijking is gezien, als er afwijkingen in de familie voorkomen of als je bepaalde medicijnen slikt.
De echo hoeft niet veel langer te duren dan de 20 weken echo en de uitslag krijg je meestal meteen. Het Uitgebreid echoscopisch onderzoek is geen garantie dat er geen afwijkingen gevonden zijn omdat sommige afwijkingen te klein zijn of pas later ontstaan maar veel afwijkingen kunnen al wel worden opgespoord.
Als er een afwijking wordt gevonden, wordt er met jou overlegd wat je wilt doen.

 

Reacties op 'Uitgebreid echoscopisch onderzoek'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Combinatietest

De combinatietest is een prenatale screening die kijkt hoe groot de kans is op een kindje met downsyndroom door de leeftijd van de moeder, de dikte van de nekplooi en bloedwaarden te bekijken

Emoties tijdens de zwangerschap

Vaak is een zwangerschap een bron van tegenstrijdige emoties. Niet alleen ben je als zwangere vrouw soms in een ijzeren greep van je hormonen, er komt ook nog een heel erg veel op je af en je lichaam geeft je ook nog eens veel ongemak.

Acne tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je (weer) last krijgen van puistjes en pukketjes. Dit komt doordat alle hormonale veranderingen

Prolactine

Prolactine is een zwangerschapshormoon dat zorgt voor je melkproductie. Prolactine zorgt er oook voor dat je baby goed kan groeien in je baarmoeder door als groeihormoon de dienen.

Bekkenpijn

De helft van alle zwangeren heeft in meer of minder mate last van bekkenpijn. Er zijn verschillende benamingen voor deze kwaal, zoals bekkenpijn, bekkenklachten. De wetenschappelijke naam voor bekkenpijn is ?Peripartum Pelvic Pain?. Bekkeninstabiliteit is

Vaginale afscheiding

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap meer afscheiding dan normaal. Zwangere vrouwen zijn ok gevoelig er voor vaginale infecties.

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan