Trage stijging HCG-waarden, miskraam? - Zwangerschapsforum

Iris (Gast) - schreef op 31-08 om 15:27
Hallo,
Op 31 dagen na mijn menstruatie had ik een hcg-waarde van 293. Mijn huisarts gaf aan dat dit nog aan de lage kant was en raadde me aan een week later nog eens bloed te laten trekken.
Precies één week later (dus op 5 weken + 3 dagen) was de waarde maar gestegen naar 610. Een slag in mijn gezicht, want ik weet dat het zowat elke twee dagen zou moeten verdubbelen. Nu is het maar verdubbeld op een volledige week. Mijn huisarts relativeerde dit enorm en zei dat het vooral belangrijk is dat de waarden gestegen zijn. Hij zei dat hij denkt dat ik nu echt wel vertrokken ben en wenste me proficiat. Ik heb moeite om hier geloof aan te hechten en verwacht een miskraam. Ik moet nog twee weken wachten voor ik bij de gynaecoloog terecht kan.
Bij mijn vorige (voldragen) zwangerschap liet ik enkel mijn waarde meten op 5 weken en de hcg-waarde was toen meer dan 4500. Daarvoor had ik een miskraam en was de hcg 270 op 7 weken. Ik heb op dit moment wel wat zwangerschapskwalen (gespannen borsten, wat misselijk), maar ik voel minder spanning in mijn buik dan vorige zwangerschap.
Kan dit nog goed uitdraaien, denken jullie? Iemand een gelijkaardige ervaring? Moet ik mijn huisarts wat meer vertrouwen of klopt mijn idee?

2 antwoorden en 31636138x bekeken
Iris (Gast) - schreef op 01-09 om 10:14
niemand?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Trage stijging HCG-waarden, miskraam?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan