Lichte kramp in baarmoeder - Zwangerschapsforum

Florien - schreef op 03-04 om 17:36
Hoi dames!
Ik ben weer in verwachting! Zo blij! Hiervoor heb ik twee miskramen gehad, en ik heb verder nog geen kindjes. Ik zit nu in mijn vijfde week maar heb dagelijks lichte kramp in mijn baarmoeder. Soms wat erger, soms minder erg en het is niet constant aanwezig. Ik had ook kramp tijdens mijn vorige zwangerschappen helaas, dus ik maak me soms wel zorgen. Ik probeer erop te vertrouwen dat het goed komt, omdat het ook een heel normaal symptoom blijkt te zijn omdat je baarmoeder aan het groeien is. Heeft iemand van jullie ook last van (lichte) kramp gehad aan het begin van de zwangerschap, terwijl het wel goed afgelopen is? En hoe lang kan je kramp blijven houden? 

Ik kijk uit naar jullie (hopelijk!) positieve verhalen! Liefs
27 antwoorden en 943766x bekeken
Bloempje - schreef op 03-04 om 17:40
17 weken
Hej Florien,

Ik kan alleen zeggen dat ik nu zelf zo'n 6 weken ben en ook dagelijks wat last van krampen heb, mij HA zei dat dit normaal was... Misschien geen antwoord waar je veel aan hebt gezien wat er bij jou in het verleden is gebeurd maar ik lees graag mee naar andere reacties (mezelf ook wat geruststellen namelijk ).
proud_mommy - schreef op 03-04 om 18:01
12 weken
Hoi, 
Ik heb er ook last van gehad, ik weet niet meer hoe lang. Ik weet zeker tot 6 weken als het niet langer was. Ik heb nu een bengeltje van 14 maandjes. Probeer te genieten. Er wordt plaats gemaakt voor de kleine vandaar de krampjes. Gefeliciteerd.
Florien - schreef op 03-04 om 18:43
Hoi Proudmommy! 
Super fijn, dankjewel voor de reactie en je felicitatie. Heel goed om te lezen! Heerlijk zeg zo’n kleintje
Florien - schreef op 03-04 om 18:42
UHoi Bloempje,
Gefeliciteerd!! Leuk dat je reageert. Lastig he soms.. Mijn vk heeft eerder al gezegd dat kramp helemaal niet erg hoeft te zijn, maar dat het zorgelijker wordt als het gepaard gaat met bloedverlies. Wat ik nog aan je mee kan geven is dat wanneer het mis gaat, vaak je zwangerschapssymptomen ook afnemen/weggaan. Dus zo lang je nog kwaaltjes hebt en geen bloedverlies is het denk ik helemaal goed! Is dit jouw eerste zwangerschap? 
Lylytje - schreef op 03-04 om 18:46
17 weken
hey Florien ik ben nu ook zwanger van 5weken en 4dagen en af en toe ook kleine kwaatjes maar bij mij is het meer steekjes en zo en trekkende gevoel in onderbuik ik weet het het groeit en zie het ook hehe. ik heb mijn eerste echo volgende week vrijdag en verlang er ook naar want soms niet zo gerust en bij elke wc bezoek kijk ik altijd bij het afvegen dom maar kan lijk niet anders. proficiat met je zwangerschap.
proud_mommy - schreef op 03-04 om 18:56
12 weken
Lylytje ik keek ook altijd haha een gewoonte.
Florien - schreef op 03-04 om 19:30
Hoi Lylytje! Gefeliciteerd! Ja dat heb ik dus ook, ik kijk altijd bij het afvegen.. Gelukkig is je eerste echo bijna, super fijn!
Florien - schreef op 03-04 om 20:17
Oh en je ziet dat het groeit, begin je een buikje te krijgen? Het voelt bij mij ook wel zo maar ben ook wel heel opgeblazen, en dan denk ik huh?? Nu al een buikje? Hahaha
FiFi - schreef op 03-04 om 23:09
18 weken
Hey Florien
Ik ben morgen 7 weken en heb ook vaak krampen. Deze zijn zelfs zo pijnlijk dat ik soms echt dubbel lig. Vorige week heb ik hiervoor naar de gynaecoloog gebeld en ik mocht meteen gaan om bbz uit te sluiten. Na een echo was meteen duidelijk dat het vrucht op de juiste plaats zat en ook de gewenste grootte had. Ze zij dat de buikpijn van mijn baarmoeder en darmen zijn die elk hun plekje willen opeisen nu het daar wat krapper begint te worden. 
Zolang ik geen bloed verlies hoef ik me totaal geen zorgen te maken, zei ze. 
Volgende week maandag heb ik opnieuw een echo en ben ik ver genoeg om het hartje te zien kloppen. Spannend !

Hierbij mijn echo van 5+4. Zoals je kan zien heel duidelijk, wat voor mij ook een hele geruststelling was.
FiFi - schreef op 03-04 om 23:09
18 weken
Hey florien,
Ik ben morgen 7 weken en heb ook vaak krampen. Deze zijn zelfs zo pijnlijk dat ik soms echt dubbel lig. Vorige week heb ik hiervoor naar de gynaecoloog gebeld en ik mocht meteen gaan om bbz uit te sluiten. Na een echo was meteen duidelijk dat het vrucht op de juiste plaats zat en ook de gewenste grootte had. Ze zij dat de buikpijn van mijn baarmoeder en darmen zijn die elk hun plekje willen opeisen nu het daar wat krapper begint te worden. 
Zolang ik geen bloed verlies hoef ik me totaal geen zorgen te maken, zei ze. 
Volgende week maandag heb ik opnieuw een echo en ben ik ver genoeg om het hartje te zien kloppen. Spannend !

Hierbij mijn echo van 5+4. Zoals je kan zien heel duidelijk, wat voor mij ook een hele geruststelling was.
freragon - schreef op 03-04 om 23:47
16 weken
Gefeliciteerd! 
Ik ben nu 4.5 week en ik heb dagelijks last van steken en krampen in mijn buik. Met angst toch de vk benaderd (allereerste zwangerschap, angst voor het onzekere) en die zei dat het klinkt als een groeiende baarmoeder (spier) om zich klaar te maken! Dus ik zou me nog niet al teveel zorgen maken. Ik weet nog niet hoe het bij mij af gaat lopen natuurlijk, maar de krampen schijnen normaal te zijn. 
freragon - schreef op 03-04 om 23:49
16 weken
En wat gaaf FiFi! Mooie echo! En geruststellend dat je zulke erge krampen had maar er geen zorgen waren.. dat stelt me wel gerust, haha. 

Ik kijk inderdaad ook altijd bij het afvegen  en ook het gevoel een buikje te hebben! Is volgens mij je darmen die uitzetten?
Lylytje - schreef op 04-04 om 08:27
17 weken
Ja denk het want ik zie het meer na het eten maar het is ook mijn derde en schijnt dat je sneller een buik krijg. Heb al zwangerschapbroek aan want mijn gewone broek verdraag ik niet meer doe teveel pijn. 
Lylytje - schreef op 04-04 om 08:37
17 weken
zo ziet eruit op 5weken5dagen 
FiFi - schreef op 04-04 om 09:38
18 weken
Bedankt! 

Dat kijken bij het afvegen heb ik ook hoor ! Altijd toch even checken of er geen bloed is. Hetzelfde nadat we seks hebben gehad
Ik heb ook zeer veel afscheiding sinds ik zwanger ben, dus soms voel ik iets lopen en dan ren ik als een gek naar de WC al denkend dat het fout gaat zijn, maar is het gewoon een witte klodder afscheiding

Ik dacht dat zwanger worden stressy was, maar zwanger zijn is nog een level hoger hoor! 
Lylytje - schreef op 04-04 om 11:40
17 weken
Hahahaaaa ben ook zo vanmorgen voelde ik plots iets lopen en zei van nee he vlug naar wc en oef alleen maar afscheiding. Maar raar bij mijn 2vorige zwangerschap was ik relax en deze ooh niet te doen. Denk dat het ook komt dat we hier zitten op brabbels en lezen van alles en wat en daarvoor bang zijn.  Ene kant goed want doet deugt om met vrouwen te spreken over onze zwangerschap maar ander kant lezen we dingens en twijfelen daarvoor. 
Florien - schreef op 04-04 om 23:24
Het doet me zo goed om al jullie verhalen te horen! Echt leuk om te kletsen. Inderdaad, je wordt op internet helemaal bang gemaakt he. Daarom was ik ook op zoek naar positieve verhalen! En fijn dat je zo’n mooie echo hebt Fifi, een hele geruststelling lijkt me. Heb ook zoveel zin in de echo!!! Moet nog wel drie weekjes wachten haha
Anoniem (Gast) - schreef op 05-04 om 10:16

Un petit pour vous dire que votre forum est super!
voyance gratuite
Florien - schreef op 06-04 om 13:29
Vinden jullie het trouwens ook zo leuk om een test te doen terwijl je weet dat ie positief is? Haha ik krijg er geen genoeg van!
FiFi - schreef op 06-04 om 15:25
18 weken
Florien, helemaal schuldig Puck - schreef op 06-04 om 15:35

Hier ook schuldig!  
Dit was echt de laatste, want ik ga niet meer bijkopen en ik heb niet meer in huis. 
Wat de krampjes betreft: dat had ik ook, maar sinds een aantal dagen is het weg. Wel enorm last van mijn darmen, maar geen menstruatiekrampen meer. 
Florien - schreef op 07-04 om 08:28
Florien - schreef op 07-04 om 08:30
Hahaha heerlijk! Ik ben dus niet de enige   Die test hierboven is van gisteren. Zo leuk om direct die twee streepjes te zien verschijnen
Lylytje - schreef op 07-04 om 16:10
17 weken
Ik ben ook zo had er nog liggen en heb ze ook gedaan en de strepen komen zo snel. 
Florien - schreef op 15-04 om 15:39
Hoe is het met jullie dames? 
Lylytje - schreef op 15-04 om 15:46
17 weken
Hey met mij niet zo top top ik heb vorige week een lumbago gehad en nog pijn in mijn rug. En vrijdag naar de gyneacoloog geweest en ik moet toch werken tot 25weken dus bij ons is het lijk een gewone zwangerschap want mijn werkgever laat mij sowieso tot 6maanden werken . Maar ik zit met een prematuur geval en was teleurgesteld dat de gyneacoloog mij niet vroeger liet stoppen. Hopen geen probleem en hou ik het tot 40 en niet 33weken. 
FiFi - schreef op 16-04 om 12:40
18 weken
Hier alles goed! Vorige week een mooie echo gehad op 7w4d. 
Nu dus bijna 9 weken. De buikpijn die ik had is bijna volledig weg. Enkel nog last van misselijkheid, pijnlijke borsten en extreem moe zijn. 
6 mei is de volgende echo en de NIPT gepland. Spannend! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lichte kramp in baarmoeder' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan