Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Saar - schreef op 27-05 om 17:40
Ik ben al heel de dag ZO onzeker. Maandag was mn hcg goed, maar nu bekruipt mij een gevoel dat het niet goed is.... Ik lees zoveel verhalen van mensen die misselijk zijn en ook zoveel verhalen van mensen waar het fout gaat en ik kan niet anders dan denken dat dat bij mij ook zo gaat zijn. Ik heb wel wat oprispingen en daarnet had ik opeens ZULKE honger, ik moest meteen iets eten, precies of mn benen waren helemaal slap... Maar toch ... pffff... 

Heb getwijfeld de gyn vandaag te bellen om vroeger te komen dan dinsdag, maar ja... toch niet gedaan.
1797 antwoorden en 6807713x bekeken
Flo - schreef op 27-05 om 17:44
Wat fijn Jelly!!

Een nieuwsgierig vraagje aan iedereen hier .. gaan jullie wel /geen Nipt  doen? 
Saar - schreef op 27-05 om 17:48
Dat is hier eigenlijk redelijk standaard. Wij doen hem zeker. Ook aangezien het vorige babytje een chromosoomafwijking had, wil ik het graag weten....
Flo - schreef op 27-05 om 17:51
Ik herken jou onzekerheid helemaal saar, was in het begin ook heel angstig want m’n borsten waren heel gespannen en nu niet meer . 
Ik mag het afkloppen als de misselijkheid blijft zoals hij nu is. Met vlagen aanwezig. 
Gister een test gedaan die had ik nog liggen en de test knalde ! Is dat een idee voor je of ben je door je testen geen ? 
Verder is het zo dat je zonder klachten gewoon kei zwanger kunt zijn. 
Probeer toch wat te genieten 
Brabbel - schreef op 27-05 om 17:51
Oh zo leuk Jelly!! Proficiat
Zusss - schreef op 27-05 om 17:54
Ik vind het zo spannend voor je Brabbels! Wanneer mag je weer komen voor een echo? Ik ga keihard duimen! 
Saar - schreef op 27-05 om 17:56
Flo,  ik heb geen testen meer.. en als maandag hcg 36000 was zal die test ook nog wel knallen .... 
Brabbel - schreef op 27-05 om 18:26
@Zusss volgende week dinsdag mag ik terug om 9u! Xx
Sophietje - schreef op 27-05 om 18:57
Ik herken het ook helemaal Saar! Ik ben helemaal niet misselijk terwijl ik bij m’n vorige zwangerschappen al heel vroeg dood en doodziek was. Maar ik probeer me maar vast te houden aan wat iedereen zegt, elke zwangerschap is anders! En idd wat Flo net zegt, ook zonder klachten kan je kei zwanger zijn!
Bij m’n vorige zwangerschap ging het nadat ik wekenlang ontzettend misselijk was met 12 weken alsnog mis dus het zegt helaas allemaal niet zo veel. Blijft gewoon een ontzettend spannende tijd!

Jana, die duizeligheid heb ik nu niet maar vorige zwangerschap wel heel erg gehad. Ontzettend vervelend hè. Kwam toen deels door een lage bloeddruk. Zoute drop eten en bouillon drinken hielp wel een beetje. Misschien heb je er wat aan. Sterkte!

Ontzettend spannend Brabbel, ik ga voor je duimen dinsdag!
Orchidea - schreef op 27-05 om 19:41
Ik herken de onzeker heid wel. Ondanks dat hebben wij het toch vanavond bekend gemaakt aan naaste familie en vrienden. Het begon op te vallen. Het is misschien voor andere wat riskant om dit echo te doen, maar wij zijn er van overtuigd dat na de miskraam in maart 2019 we graag wat steun willen mocht dit misgaan, dat we er niet weer alleen voor staan. Het lucht wel op gelukkig en ik hoop dat alles goed mag blijven gaan.
Elize - schreef op 27-05 om 19:55
Bedankt voor de tip @anni2020, dit ga ik zeker proberen voor het zwangerschapsmasker.

Wij gaan geen Nipt doen, hebben we bij de vorige zwangerschap ook niet gedaan.
Is t eigenlijk zo dat daar ook nog risico’s aan zitten? Ik weet even zo niet..
Mocht er iets met ons kindje zijn, zouden we het nooit weg laten halen.. dus vandaar dat we zoiets hebben van we doen die test niet.. 
Mamsie92 - schreef op 27-05 om 20:24
15 weken
Wij laten wel de nipt doen ! 
Bij mijn eerste had ik een lichte vorm van Hg dit startte al voor NOD! Nu spuug ik alleen in de ochtend en pas klachten na 6 weken. Iedere zwangerschap kan heel anders lopen. Ik moet nog 2 weken wachten voor de intake en 4 weken voor de 1e echo. Morgen alweer 7 weken . Mijn broeken passen al niet meer en je ziet al een klein bolletje. Mijn partner zei gisteren nog het zijn er toch geen 2 haha. 
nik - schreef op 27-05 om 20:28
@elize voor nipt moet je alleen bloed laten prikken, dus daar zijn geen risico’s aan behalve als je natuurlijk niet tegen naalden kan en flauw valt  wij gaan hem wel laten doen vorige keer combinatietest maar toen gingen ze nog maar net beginnen met die nipt en was t n beetje onduidelijk. Maar nu gaan we wel voor de nipt . Wil toch graag weten als er Iets.. en als er echt iets ergs uit komt zou ik er toch over nadenken.. ik kom zelf om te knippen in de gehandicaptenzorg bijv. Als je sommige mensen daar zo zie zitten.. zo’n leven wens je niemand toe.. en niet alleen omdat jou leven helemaal veranderd.. mocht t zo zijn dan is t zo, ze kunnen niet alles weten. maar als ik t van te voren zou kunnen achterhalen dat een kind bijv zwaar gehandicapt zou zijn zou ik toch graag weten. Een nicht heeft ook n een keer n zwangerschap afgebroken omdat t echt heel gehandicapt zou zijn.. 
Janne - schreef op 27-05 om 20:40
14 weken
Dank je wel allemaal voor de tips tegen duizeligheid, ik probeer van alles uit om dit wat onder controle te krijgen! 
Wij gaan ook de NIPT doen, heb dit ook bij m'n zoontje gedaan.
Zo weten we waar 'we aan toe zijn' en weten we ook nog eens het geslacht, toch de hoofdreden waarvoor ik het wil doen. 
Mamatobe. - schreef op 28-05 om 00:15
Wij doen ook geen nipt test. Hebben we bij de eerste ook niet gedaan 
Orchidea - schreef op 28-05 om 11:31
Zojuist gebeld met iemand van moeders voor moeders en ik begin 4 Juni met plassen tot 23 Juli. Wij gaan nog op vakantie, mocht het uiteraard door gaan. (Was al gepland voor Covid19 en een eigen appartement in de bergen ;-)) ik vond het heel interessant hoe ze het vertelde en ik ben blij dat ik zo kan helpen. Spannend blijf ik het wel vinden. Ik ben benieuwd hoe het mijn bevalt! 
Flo - schreef op 28-05 om 11:34
Bedankt voor de antwoorden 
Wij denken het ook niet, laat me er de eerste afspraak nog wel even over Voorlichten.
Maar als iemand zegt je hebt zoveel procent kans op een kindje met... dan betekend dat nog steeds niet dat het zo is . Wat heb je er dan aan denk ik dan. Dan zit je de rest Vd zwangerschap in de rats . Of heb ik het dan verkeerd begrepen?
Is overigens niet de bedoeling om een felle discussie te starten iedereen heeft hier een eigen menig over !
Orchidea - schreef op 28-05 om 11:34
En Flo, wij doen zeer zeker de NIPT. Hebben wij bij onze dochter ook gedaan. Ik vind bloedprikken niet prettig, omdat ik bijna altijd of flauw val of bijna. Tijdens mijn zwangerschap moest ik regelmatig nuchter en moest ik ook nog braken, het is voor mij dus geen pretje, maar ik vind het wel fijn om te weten dat het goed is. Of niet, en dan is het nog om te kijken of we het dan een volwaardig leven kunnen geven. 
Simone94x - schreef op 28-05 om 12:39
Ik heb vanmorgen mijn echo gehad dames, hier doet beebje het goed! Vandaag 9 weken! Beebje is gemeten op 4cm   16 juni mag ik terug komen voor de termijnecho   

Ik ga ook de NIPT doen  , ik vind het wel fijn om te weten of ik mijn kindje een vol en menswaardig leven kan geven, of dat hij/zij beter af is zonder pijn  (wat dan betekend van het afbreken van de zwangerschap, dit zou alleen gebeuren in ernstige situaties)  
Els - schreef op 28-05 om 13:46
Wauw Simone94x, altijd een geruststelling een goede echo !!! Proficiat!!!
Ik heb morgen 2e echo, ben wel angstig, maar hopelijk klopt het hartje nog steeds en is mijn kindje goed gegroeid 
Door vorige vroege miskramen en mijn 40 jonge jaren  krijg ik nu elke 2 weken echo
Ze zei nochtans dat alles er heel goed uitzag maar tot 12-14 weken ga ik elke echo met bang hartje gaan 
Vorige echo enkele dagen teruggezet dan ik dacht dus hopelijk nu groeispurtje 
anna94 - schreef op 28-05 om 15:08
Heeft er iemand van jullie nog last van weinig eetlust? Ik krijg sinds enkele dagen precies niets meer binnen of ik word erg misselijk. Probeer natuurlijk wel voldoende te eten, maar zeker warm eten gaat niet goed binnen. Fruit nog wel. Ben wel bang dat ik niet de juiste vitamines binnenkrijg op deze manier. Heeft er iemand ook last van (gehad) en zou dit nog verdwijnen? 
Sophietje - schreef op 28-05 om 15:20
Wat ontzettend fijn Simone94x!! 

Anna94, wat vervelend dat je je zo misselijk voelt! Maar ik zou me er niet te druk over maken. Ik heb bij m’n vorige zwangerschap de eerste weken bijna niks binnen gekregen en wat ik binnen kreeg gooide ik er weer uit. Ben toen kilo’s afgevallen en de verloskundige zei toen dat ik me niet te druk moest maken over de baby. Die pakt wel wat die nodig heeft, desnoods van jouw reserves.
Al is het natuurlijk (ook voor jezelf) uiteindelijk beter om, als het lukt, wel zoveel mogelijk binnen te krijgen ;-) Als warm eten niet gaat kan je misschien proberen om koude groenten (paprika, avocado, tomaatjes, wortels) te eten? En slik je een goede zwanger multi vitamine?
Mamsie92 - schreef op 28-05 om 16:25
15 weken
Anna94 ik heb daar ook last van. Eet vooral waar je trek in hebt en drink voldoende. Verder slik ik een multivitamine met omega 3 en dat moet voldoende zijn volgens de verloskundige. Van niet eten word je alleen maar misselijker. Ik eet heel veel kleine porties ipv grote maaltijden. 
Baby2021 (Gast) - schreef op 28-05 om 20:20
Dat onzeker zijn herken ik helemaal. Ik heb as donderdag een afspraak met mvm. Vanaf 8juni mag ik beginnen. Nipt laat ik ook zeker doen. Ik ben nu 4+5 en heb 17juni m’n eerste echo! Kijk er zo naar uit  
Orchidea - schreef op 29-05 om 06:12
Baby2021. Wat tof dat je ook mee doet! En spannend 17 Juni je eerste echo!! 
nik - schreef op 29-05 om 08:03
Gister 8 weken nog precies 3 weken tot de eerste echo duuuuurt lang  vorige keer heb ik dit niet eens gehaald dus is weer n mijlpaal. Vind t nu echt wel lang duren nog een hele dag door misselijk Als ik wat eet is t even weer minder maar lijkt wel of ik kan blijven eten dan.. en veel plassen snachts was dat de vorige keer ook zo vroeg 
Els - schreef op 29-05 om 08:48
Veel moed nik! Spijtig dat je zo lang moet wachten voor je 1e echo...die misselijkheid ken ik, ene dag iets minder dan weer volop, eten helpt inderdaad  als dat maar goed komt 
Janne - schreef op 29-05 om 09:20
14 weken
Zijn er nog mensen die al 'een buikje' hebben? Is mijn tweede kindje en ik vind dat m'n buik nu al een bubbel heeft.. Ben niet zo mager van mezelf maar dit is zeker een zwanger buikje zoals bij m'n zoon.. Ze zeggen wel darmen maar klopt het dat je sneller een buikje krijgt bij kindje 2?
Mamsie92 - schreef op 29-05 om 09:21
15 weken
Vannacht wakker geworden met extreme buikkrampen. De afgelopen dagen al vaker last van wat heftigere krampen dan ik gewend ben. Ik ben opzich iemand die zich niet zo heel snel zorgen maakt , maar nu voelt het voor mij niet helemaal goed. Verloskundige gebeld en kreeg de assistente. Zij laat de verloskundige mij straks terugbellen met of ze al een echo gaan maken etc. Afwachten en hopen dat alles goed gaat. Tot op heden gelukkig geen bloedverlies.
Flo - schreef op 29-05 om 09:39
Dat is heel spannend mamsie92
Ik hoop dat alles goed is ! Houd je ons op de hoogte ? Veel sterkte! 
Dat is al een schattig bolletje jana, ik denk inderdaad vooral opgezette darmen ? Maar ze zeggen wel dat een 2e zwangerschap eerder zichtbaar is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan