Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Flo - schreef op 19-06 om 13:01
7 weken
Ik heb wel zitten kijken naar zo’n 9 maanden boek. Is dat wat? Ben bang dat ik er op een moment niets meer inschrijf.
1797 antwoorden en 7559330x bekeken
Mamsie92 - schreef op 19-06 om 13:05
23 weken
Moet zeggen dat ik er met mijn 1e echt veel drukker mee was, maar vind het wel echt leuk om het later terug te lezen en kijken. Ik plak er alle echo foto's in en maak zo nu en dan een buik foto. 
Gwen - schreef op 19-06 om 13:49
Echo was goed! Mooi hartje gezien. Ben 3 dagen terug gezet, dus vandaag 7w5d. Was een heel fijn gesprek. Ik krijg wel extra echo's en rond 25 weken een suiker test omdat onze dochter 4430 woog bij de geboorte en daardoor vast zat tijdens het persen.

Ben zo blij, en tegelijkertijd helemaal gesloopt. Alle spanningen van de afgelopen weken komen eruit. Moest ook echt huilen toen ik het hartje zag, haha.

Ik hou ook een 9 maanden boek bij. Bij mijn dochter ook gedaan en het is super leuk om dat na te lezen. Ik mocht de vorige keer het 9 maanden boek van mijn schoonmoeder lezen, die zij had bijgehouden tijdens haar zwangerschap. Ondertussen 35 jaar terug. Heel bijzonder.
Mamsie92 - schreef op 19-06 om 13:56
23 weken
Wat fijn dat van jullie beide de echo's goed waren 

Wauw wat bijzonder gwen dat ze dat toen ook al deed. Toen hadden ze ook nog niet veel echo's en liepen de zwangerschappen vaak nog via de huisarts. Super bijzonder. 
 
Flo - schreef op 19-06 om 14:39
7 weken
Ja lijkt me inderdaad leuk voor de rest en een paar echo’s waar bewaar je die anders he 
Flo - schreef op 19-06 om 14:41
7 weken
Test bedoelde ik 
Nik (Gast) - schreef op 19-06 om 17:52
Vandaag laten testen op n blaasontsteking. Omdat ik druk ondervond n dan niet kon plassen. Deze was positief maar weet pas woensdag welke antibiotica ik krijg omdat ze eerst n kweek wilde opsturen,omdat ik zwanger ben. Dus voor nu beginnen met cranberrypillen en vitamine c . Rond 34 weken dacht ik mag ik naar de gyn die gaat dan kijken hoe of wat. Want vorige keer had ik n hele moeizame bevalling en zat Mn zoontje vast met zn schouder., dus die wil even meekijken. 
Gwen - schreef op 19-06 om 21:05
Nik, wat bizar! Dat had ik dus ook bij mijn dochter. Zij zat vast met haar schouder achter mijn schaambeen waardoor haar hoofdje al 4 minuten geboren was voordat haar lichaam er achteraan kwam. Was dus echt wel even paniek. Ik krijg nu met 30 en 34 weken extra groei echo's, rond de 25 weken dus een suiker test en mocht dit kindje ook te groot worden, gaan ze het eerder halen. Ik vond het heel prettig dat ze nu al mee denken, het stelt me erg gerust. Omdat het voor mij best een traumatische ervaring was.

Mamsie, dat klopt! Mijn schoonmoeder hield een dagboek bij, het was niet zo uitgebreid als je nu hebt met de vragen etc. maar ieder kwaaltje en onrust schreef ze op. Heel bijzonder om te lezen!
Gwen - schreef op 19-06 om 21:06
Nik, wat bizar! Dat had ik dus ook bij mijn dochter. Zij zat vast met haar schouder achter mijn schaambeen waardoor haar hoofdje al 4 minuten geboren was voordat haar lichaam er achteraan kwam. Was dus echt wel even paniek. Ik krijg nu met 30 en 34 weken extra groei echo's, rond de 25 weken dus een suiker test en mocht dit kindje ook te groot worden, gaan ze het eerder halen. Ik vond het heel prettig dat ze nu al mee denken, het stelt me erg gerust. Omdat het voor mij best een traumatische ervaring was.

Mamsie, dat klopt! Mijn schoonmoeder hield een dagboek bij, het was niet zo uitgebreid als je nu hebt met de vragen etc. maar ieder kwaaltje en onrust schreef ze op. Heel bijzonder om te lezen!
Mamsie92 - schreef op 19-06 om 21:34
23 weken
Mijn eerste was een spoed keizersnede. De hartslag van mijn zoontje dipte  extreem bij iedere wee. Ze hebben nog geprobeerd met weeën opwekkers te versnellen maar dit ging bijna fout gelijk weeën Remmers gehad en naar de OK gesjeest. 
Ik zelf hoop deze keer op een natuurlijke manier te bevallen onder begeleiding van mijn eigen verloskundige. Helaas kreeg ik te horen dat ik door de keizersnede met 34 weken word over gedragen aan de gyn en hun ook de bevalling vanaf het begin gaan begeleiden. Vind dat toch wel heel apart de hele zwangerschap bij de verloskundige en het laatste belangrijkste stukje moet je dan naar de gyn. Ga er de volgende keer nog wel over spreken met de verloskundige. 
Gwen - schreef op 19-06 om 22:35
Wat heftig Mamsie,
Zou je dan liever misschien je gehele zwangerschap bij dezelfde gynaecoloog willen lopen in plaats van bij de verloskundige?
Nik (Gast) - schreef op 19-06 om 22:35
@ mamsie bij Mn vorige bevalling had ik een verloskundige die ik nog nooit gehad had. Ik weet niet of ik na 34 echt bij de gyn blijf of dat hij alleen n controle doet zal t wel zien hoop in iedergeval n iets betere bevalling te krijgen wij mochten niet eens bij hem slapen toen hij geboren werd werd gelijk mee genomen geen navelstreng knippen niks.. lig je daar helemaal alleen dat deed toch wel raar hoor.. maar goed gelukkig  weet je de helft al niet meer helemaal haha  
Mamsie92 - schreef op 19-06 om 23:19
23 weken
Ja het was achteraf allemaal vrij heftig. Gelukkig kijkt bij ons in het geboortehuis de gynaecoloog mee op de ctg vanuit een kantoortje. Dus op het moment dat het niet goed ging zijn zij achter de schermen al gaan rennen en alles gereed maken. Ik zelf heb daardoor de stress niet onwijs meegemaakt ook was ik al 20uir bezig 
Ik blijf liever bij de verloskundige. Dat de bevalling bij mijn zoontje niet goed ging was gewoon domme pech en heeft geen invloed op hoe deze bevalling zal verlopen. Ik had in het ziekenhuis meerdere verloskundige aan me bed gehad en meerdere verpleegkundige. Dan kwam die kijken en dan kwam die weer met die meekijken. Ik werd er helemaal gestoord van. Heb liever mijn eigen waar ik alles al mee gedeeld heb en die alles weet 
Heftig nik ! Dat was bij mij gelukkig niet! Hij werd wel gelijk meegenomen maar binnen 5min mocht papa er al bij omdat hij godzijdank gewoon goede start had 
Nik (Gast) - schreef op 20-06 om 07:19
@ mamsie wil zullen de details maar besparen voor de mensen waar t de eerste x voor is
Mamsie92 - schreef op 20-06 om 07:36
23 weken
Haha ja idd nik . 
Orchidea - schreef op 20-06 om 09:49
Iemand vroeg waar ik mijn 9 maand boem vandaan had gehaald? Ik heb de mijne van sillibeads. Die hebben verschillende boeken, ik heb zo wel de 9 maanden en het echo boek. Ik vind deze zeker een aanrader, het is echt per week en je kunt zo later terug kijken hoe je je voelde etc. Ook met foto momenten etc. Ik had mijn vorige bij een boeken winkel gekocht in de stad, maar die vond ik wat minder, niet van week per week, maar meer momenten en maanden ipv weken. Op een gegeven moment was ik te lui om die in te vullen.. er staan er overigens meer op internet dus zelf even rondneuzen, zat in kijk exemplaren. Ik vind het wel een aanrader en doe het traditie getrouw nu maar ;-) leuk om terug te kijken naar de zwangerschap van dit wondertje
KittyCat - schreef op 20-06 om 21:27
Hoi dames!

Vandaag onze tweede echo gehad en alles zag er goed uit! We hebben het hartje horen kloppen en zagen het baby'tje flink bewegen met zijn of haar armpjes en beentjes ! Super blij! Uitgerekende datum is nu 14 januari, dus een paar dagen vooruit gezet!
Mamsie92 - schreef op 20-06 om 22:01
23 weken
Gefeliciteerd kittycat. Wat een prachtige echo foto 
Mamatobe. - schreef op 20-06 om 23:08
Gefeliciteerd kittycat wat een mooie echo!

Ik ben gister overgestapt naar een andere verloskundige. Had woensdag een 1e afspraak maar t klikte totaal niet. Ze onderbrak me de heletijd kon niet eens fatsoenlijk praten. En de echo vond ik ook helemaal niks! Ze ging er heel snel doorheen en heb t hartje niet eens kunnen horen. Ze heeft alleen gezegt dat t hartje klopte en geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap was thats it. En daar moest ik het maar mee doen. Ik heb een hele maand gewacht en naar de echo uitgekeken vond het echt niks. 
Nik (Gast) - schreef op 21-06 om 07:13
@mamatobe
Dat is niet leuk nee.. ik heb er vorige keer ook 1 gehad die precies van die dingen zei dat je onzeker maakt.. en dan toevallig was het meestal zij.. want hier heb je geen vaste verloskundige volgens mij het is altijd af te wachten wie t is.. 
Mamsie92 - schreef op 21-06 om 08:17
23 weken
Mamatobe verstandige keuze ! Met je verloskundige moet het goed klikken vind ik. Wij hebben een praktijk met 2 verloskundige en een aantal waarneemster. De 2 vaste zijn echt hele leuke meiden. De echo's worden bij ons ergens anders gedaan en moet eerlijk zeggen dat het daar een beetje verschilt of het een leuke is. De meeste wel gelukkig 
Orchidea - schreef op 21-06 om 11:10
Prachtige echo Kittykat! ;-)

Gwen - schreef op 21-06 om 16:44
Goede keuze, Mamatobe. Je moet wel een klik hebben met je verloskundige. Ik heb er 4 en ik krijg ze alle 4 tijdens mijn zwangerschap te zien. Zodat ik weet wie er eventueel aan mijn kraambed staat. Als mijn uitgerekende datum eraan zit te komen, laten ze ook weten wie die dagen/week dienst heeft, mocht het gebeuren. Zo ben je (een soort van) voorbereid.
Mamatobe. - schreef op 21-06 om 22:17
Inderdaad. Ben blij dat ik het gedaan heb. Mijn volgende afspraak bij de nieuwe vk is op 7 juli dan ben ik alweer 11 weken. Bij ons weet iedereen al van de zwangerschap vaders moeders broers en zussen. Aan derest van de wereld vertel ik het pas nadat ik de 12 weken ben gepasseerd.

Gaan jullie nog trouwens op vakantie (ivm corona). De meeste gaan op vakantie in eigen land. Wij gaan wel volgend maand naar t buitenland met de auto zijn we 4 weekjes weg 
Flo - schreef op 21-06 om 22:32
7 weken
Goed gedaan mamatobe een klik is wel heel belangrijk.
Wat heerlijk een maandje weg!
Wij hebben eind augustus vakantie en hebben echt nog geen idee . Ja wel dat we weggaan maar of het curacao of camping Spanje wordt zijn we nog niet uit.
Heerlijk vooruitzicht hoor
Mila92 - schreef op 21-06 om 22:41
Een goede klik is inderdaad belangrijk, Mamatobe 

Wij gaan, als het door mag gaan, begin augustus voor 13 dagen naar Portugal  Ik heb er stiekem heel veel zin in. Ik moet nog 4 weken mijn groep vermaken op school, terwijl ze ontzettend moe zijn 

Ik heb de laatste tijd niet gereageerd hier door vermoeidheid, misselijkheid etc. Inmiddels is de eerste echo en de intake achter de rug. Een mooi kloppend hartje mogen zien en het klopte met de termijn die ik berekend had.  De termijnecho staat voor 9 juli gepland, ik ben dan die dag 11+1  Op mijn werk heb ik het inmiddels wel bekend gemaakt aan collega’s vanwege het veel misselijk zijn en overgeven. In het onderwijs moet de leerkracht om uiterlijk 8 uur aanwezig zijn, en de laatste dagen werd dit 8.15... nu konden ze er een beetje rekening mee houden haha. 
Mamsie92 - schreef op 22-06 om 12:39
23 weken
Wat een heerlijk vooruitzicht die vakanties . Ik zelf heb pas echt vakantie in september, maar manlief komt morgen weer thuis voor 6 weken en we gaan woensdag de boot uit de stalling halen. Vanaf dit weekend regelmatig op het water!! Helaas dit jaar weer geen wakeboarden voor mij. Ben zo benieuwd hoe ons zoontje van 2 het varen gaat vinden. Moeten voor hem alleen nog even een mooi koort met klips maken zodat we hem ten alle tijden aan ons vast kunnen maken ookal draagt hij een zwemvest vind het wel fijn idee.
Zusss - schreef op 22-06 om 18:00
Joepie! Wij krijgen een meisje!! 

Niet dat wij voorkeur hadden hoor! Maar als je het dan eenmaal weet is het leuk.
Mila92 - schreef op 22-06 om 18:32
Nogmaals gefeliciteerd  Hoe reageerden je kinderen er eigenlijk op 
Mamatobe. - schreef op 22-06 om 22:29
Gefeliciteerd Zusss super leuk!! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan