Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Sophietje - schreef op 28-08 om 09:19
Wat is het rustig hier, hoe is het met iedereen? :-) Ik ben inmiddels 19 weken en begin me eindelijk wat beter te voelen!
Welkom ook voor de nieuwe dames hier!

We zijn langzaam aan het nadenken over de kamertjes. M’n zoontje van 2 moet eigenlijk naar zolder, zodat de baby in zijn kamertje kan bij ons op de 1e verdieping. De zolder klinkt een beetje weggestopt haha maar het is een volwaardige verdieping met vaste trap, 2 grote kamers en badkamer. Maar vind het op de een of andere manier toch een dingetje dat hij in z’n eentje boven moet slapen. Zijn er meer hier die op een andere verdieping dan hun (jonge) kindje slapen?
En iemand ervaring / tips met de overgang naar een nieuwe kamer (en op termijn ook groter bed) ivm komst baby?
Ben benieuwd!
1797 antwoorden en 6808075x bekeken
Puck - schreef op 28-08 om 11:20
Hoi sophietje. Wij hadden hetzelfde. Met de baby op k9mst is onze dochter een verdiep8ng hoger gaan slapen, zodat de baby in de kamer naast ons kon. Ik was uitgerekend voor 10-8. Onze dochter is in juni alvast naar boven gegaan. We ver weg, telkens met dikke buik helemaal naar twee hoog, maar zo kon ze alvast wennen en werd ze niet ‘weg gedaan’ met de komst van de baby. Wij hebben haar in de weken ervoor een paar keer meegenomen naar de nieuwe kamer en uitgeleg€ dat dat haar kamer werd omdat ze nu groot was. Ze was heel trots torn ze op de ‘grote kamer’ mocht slapen, dus geen problemen gehad. Dochter is ook twee en slaapt nog gewoon in een ledikantje. Een echt bed komt nog wel. Ik vin€ het nu wel makkelijk dat ze er zelf niet uit kan. 
Simone94x - schreef op 28-08 om 20:30
Hier is alles goed   inmiddels 22+2 weken en babyboy is lekker actief.. dat wordt vast een voetballertje  

Vandaag de hele dag op bed gelegen.. zoveel verdriet en tranen van blijdschap  
Om het feit dat ik zwanger ben van een klein ventje en mijn papa zo moet missen en ik zo graag M had willen voorstellen..  mijn kleine nichtje waar we (ik niet persoonlijk) afscheid van hebben moeten nemen.. en mijn broer die voor de eerste keer papa wordt..  
Morag - schreef op 29-08 om 09:50
Simone het is ook niet niks wat je de laatste tijd allemaal voor de kiezen krijgt! Ik sta zelf al bol van de emoties, en hier is alles tot nu toe smooth sailing. Sta het jezelf lekker toe, daar kan je ook ontspanning in vinden 

Wat bij mij weer begint te kriebelen is het feit dat mijn laatste echo alweer bijna 3 weken terug was, en ik mijn tweeling nog niet kan voelen bewegen. Maandag een routine-afspraak met de gyn, maar daar zit geen echo bij. Ik vraag me af waar we het over kunnen hebben als het laatste echte teken van leven alweer zo ver terug is... Niet dat ik denk dat er iets mis moet zijn, maar dat voelt gek. Hebben jullie ook te maken gehad met ‘praatafspraken’ terwijl er geen recente echo onder ligt?
Flo - schreef op 29-08 om 09:58
Huilen is oké Simone!

Morag ik heb alle afspraken ook een echo gehad. Dan ging ze het hartje luisteren en zei ze ik kijk even. Hadden we toch even bewegend beeld. Ivm bloedverlies 3 extra echo’s gehad en geeft inderdaad een geruststelling om ze weer even te zien. Geef het gewoon aan wellicht kijkt ze toch even?! 
We zitten nu bijna een week op de Canarische eilanden en de rust doet goed. Ik begin echt te groeien haha weet niet wat ik zie in de spiegel steeds 
Komt vast goed sophietje met de kamers ! 
Goed weekend allen 
Simone94x - schreef op 29-08 om 10:15
Morag, Je hebt gelijk.. maar toch voel ik me schuldig over het feit dat ik zit te huilen .. (Lang leven de hormonen  ) 
Ik heb afspraken met echo’s.. meer om mijn baby in de gaten te houden vanwege mijn gezondheidsproblemen en bloedarmoede  mijn volgende echo/afspraak is over 9 dagen! 

Hier toch gekeken naar een andere kinderwagen en geboortekaartje .. (oepsie..) hihi ik wil gewoon een simpele kinderwagen geen zware gewoon een compacte wagen .. gelukkig was de andere nog niet 100% besteld .. maar stond die onder optie.. ik ga hem bestellen zodra ik 27 weken ben  
Zusss - schreef op 29-08 om 21:53
Hi allen, Wilde even laten weten dat ik inmiddels geopereerd ben. Het was erg spannend! Nu weer thuis, met ons meisje alles goed.
Orchidea - schreef op 30-08 om 09:07
Wat fijn Zuss. Hopelijk ben je snel herstelt. Lekker rustig aan doen nu! En natuurlijk hartstikke fijn dat jullie meisje het goed doet
Zusss - schreef op 30-08 om 21:18
Thanks Orchidea 
Flo - schreef op 31-08 om 00:29
Fijn dat je geholpen bent zuss , een goed herstel gewenst!
sg92 - schreef op 01-09 om 09:37
Net de 20 weken echo gehad alles was goed en we krijgen alweer een jongen
Orchidea - schreef op 01-09 om 09:43
Fijn dat alles goed was Sg92! En proficiat weer een jongen.

Ik nog twee dagen en dan heb ik om 10.00 de twintig weken echo staan, spannend
sg92 - schreef op 01-09 om 09:47
oe spannend Orchidea
Simone94x - schreef op 01-09 om 10:27
Sg92, wat fijn dat alles goed was!  proficiat met jullie toekomstige zoon  

Hier opgenomen in het ziekenhuis.. Fikse nierbekkenontsteking ..  ontstekingswaarde van 35.. antibiotica via het infuus en aan de ctg voor babyboy! Het gaat de goeie kant op maar moet vandaag nog blijven...
sg92 - schreef op 01-09 om 10:30
Pfff simone toch veel beterschap
Flo - schreef op 01-09 om 11:59
Ik zat eigenlijk kante wachten Simone wat het volgende zou zijn bij je , het houd niet op he.

Sterkte izzy:
Mamatobe. - schreef op 01-09 om 13:55
Flo, simone, hahaa ik dacht precies aan t zelfde  veel sterkte meis en hoop dat je snel hersteld! 

Mijn 20wk echo is morgen 18.15 ik moet zoveel bloedprikken voor de glucosetest omdat mn waardes hoog waren ijzergehalte was weer te laag. Zit nu aan de pillen ervoor 
Sophietje - schreef op 02-09 om 07:53
Jeetje Simone, het zit je niet mee - veel sterkte! Hopelijk ben je snel opgeknapt.

Heel fijn van de goede echo Sg92 en wat leuk nog een jongen!! :-)

Bij onze 20 weken echo was met de baby gelukkig ook alles helemaal goed  Zo’n fijne geruststelling!
Wel ligt de placenta erg laag, bij de uitgang zeg maar. Dus moet met 30 weken terugkomen om te kijken of hij hopelijk naar boven geschoven is anders wordt het een keizersnede. Ook waarschuwde ze voor bloedingen bij een lage placenta. Ik ben dit gaan googelen (had ik natuurlijk niet moeten doen) en lees allemaal horror verhalen over ernstige bloedingen, dat je in shock kan raken, gevaar voor de baby - heel naar allemaal. Was even benieuwd of een van jullie wellicht ook een (te) laag liggende placenta heeft gehad bij een vorige zwangerschap en hoe dat is gegaan? Maak me toch een beetje zorgen. 

Succes met jullie 20 weken echo’s vandaag en morgen Orchidea en Mamatobe!
Orchidea - schreef op 02-09 om 08:22
Sophietje Fijn dat je 20 weken echo voor het grootste gedeelte goed was, wat rot van die laag liggende placenta, hopelijk is dat met 30 weken gewoon opgelost. Ik snap dat je bent gaan googlen, klinkt allemaal wel heftig. Nogmaals, hopen dat over 11-10 weken de placenta zich niet meer daar bevind. 

Dankjewel!! Om 10.00 uur al dus dat scheelt, hopelijk is alles in orde
sg92 - schreef op 02-09 om 08:24
Sophietje ik heb mijn placenta aan de voorkant liggen maar niet dicht bij de uitgang hoop voor jou dat ie hoger komt te liggen anders heb je straks een lange herstel na de keizersnede heb een spoedkeizersnede gehad in 2017 en af en toe nog last van
jo - schreef op 02-09 om 09:25
Hier een laagliggende placenta gehad bij mijn vorige zwangerschap en die is goed omhoog getrokken op het laatste moment.
Nu ligt hij helemaal over de uitgang heen, dus ben benieuwd. Heb ook meerdere bloedinkjes gehad, maar dat kwam daar dus door.. 
We wachten rustig af.
Simone94x - schreef op 02-09 om 09:52
Bedankt dames! Ik mag vanmiddag om 16.00 naar huis   
Orchidea - schreef op 02-09 om 10:03
Ik heb ook een keizersnede gehad in 2018, ik denk dat het qua persoon is hoeveel last je er nog van hebt. Ik eigenlijk bijna nooit, soms, nu in de zwangerschap voel ik het heel soms maar echt uitzonderlijk. Ik snap dat een keizersnede je afschrikt, maar als het niet anders is dan kun je het beter van het beste nemen en goed voorbereid zijn, en niet alleen de horror verhalen. 
Orchidea - schreef op 02-09 om 10:07
Fijn dat je weer naar huis mag Simone, doe rustig aan!!
Sophietje - schreef op 02-09 om 12:08
Oh ook spannend dus Jo, maar vorige zwangerschap en deze zwangerschap dus niet zulke hevige bloedingen gehad dat het een gevaar was voor jou of je kindje? En had je vorige keer, met de placenta die goed omhoog was getrokken, ook bloedingen?

Mee eens Orchidea. Het gaat me ook niet om de keizersnede, hoewel dat wel een flinke teleurstelling zou zijn. Maar als het niet anders kan het niet anders en dan kan ik me daar wel bij neerleggen. Mijn zorgen zitten voornamelijk bij die enge verhalen over hevige bloedingen en loslaten placenta etc, brr... 

Fijn dat je weer naar huis mag Simone!
Kim (Gast) - schreef op 02-09 om 14:21
Hoi allemaal!
Jeetje, Simone. Super pijnlijk een nierbekkenontsteking! Hopelijk knap je snel op. Beterschap i.i.g!
@Sophietje, hier ook een placenta aan de voorkant die nogal laag ligt. Geloof dat ie minder dan 2 cm er vanaf ligt dus reden genoeg om met 31 weken terug te komen. Ik maak me er niet zo druk om. Bij 9 van de 10 dames wordt ie vanzelf omhoog getrokken volgens de echoscopiste vorige week  maar begrijp wel dat je erover in zit hoor!
jo - schreef op 02-09 om 16:29
Vorige zwangerschap wel bij 36 weken wel een hevige bloeding gehad. Maar konden geen oorzaak vinden. Kreeg toen wel weeën daardoor maar zette niet door. 
Nu viermaal heel licht bloed verloren. Nooit is het kindje in gevaar geweest.. 
Dus gewoon positief blijven..  komt bijna altijd goed!! 
Orchidea - schreef op 03-09 om 11:43
Om 10 uur de 20 weken echo gehad en ons ventje is helemaal goed gekeurd. Hij is wat boven gemiddeld, zoals ze dat noemen maar alleen maar een goed teken volgens de gyn. Verder lag mijn placenta iets te dicht bij de achterkant(?) Wat door de vlos nog een keer gecontroleerd moet worden maar de gyn vermoed dat dit vanzelf opgelost word door een groeiende bm. Verder dik tevreden en hij was zo heerlijk druk aan het bewegen. Ook weer lange benen net als zijn vader. 

Mijn dag kan niet meer stuk en het genieten voor honderd procent kan nu echt genieten nu alles ook echt erop en eraan zit!
Sophietje - schreef op 03-09 om 13:29
Wat fijn Orchidea dat alles er helemaal goed uit zag bij jullie kleine jongetje :-) Lekker genieten nu inderdaad, heerlijk!

Thanks voor jullie reacties Orchidea, Kim, Jo en Sg92, stelt me toch wat meer gerust. Ga proberen me er niet te druk over te maken inderdaad en gewoon duimen dat het er met 30 weken allemaal goed uit ziet! 
Orchidea - schreef op 03-09 om 13:32
Dankje wel!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan