Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Amoxiclav - schreef op 14-05 om 10:19
Ik kom ook even binnenvallen. Maar utrogestan voorkomt zeker geen miskraam. Mijn gynaecoloog heeft me dit ook voorgeschreven en op het hart gedrukt dat het geen miskraam Kan tegenhouden, en inderdaad alsnog een miskraam gehad. Het helpt gewoon je baarmoeder wat rustig te houden bij bloedingen of andere dingen (vb kans op vroeggeboorte). Maar kan geen kwaad om te nemen anders zouden ze het niet voorschrijven. Heb het deze zwangerschap tot 14w genomen  
1797 antwoorden en 6807484x bekeken
Sophietje - schreef op 14-05 om 10:20
Hi meiden!
Allereerst allemaal van harte gefeliciteerd hier! 
Ik had vanmorgen, een dag na NOD, een mooie positieve test in handen  Had het niet meer verwacht na een negatieve test op NOD en dag er voor. Vind het allemaal nog erg spannend maar ben al voorzichtig beetje mee aan het lezen hier :-)
Het viel me op dat veel van jullie het hebben over bloed prikken om je HCG waardes te checken? Ik had hier (zonder medische reden en met een positieve test) nog nooit van gehoord. Of zijn dit de Belgische dames en is dit in België gebruikelijk? Ook Nederlandse dames die dit doen? Ben heel benieuwd!
Ikke - schreef op 14-05 om 10:33
30 weken
Welkom Sophietje! En alvast proficiat 
Ik denk dat het vooral de Belgische dames zijn die bloed laten prikken om het hcg te bepalen. 
Ik denk dat ze in Nederland er langer over doen voor de eerste controles van start gaan? Ik kan ook mis zijn natuurlijk.
Ik heb mijn bloed deze ochtend nog een keer laten nemen en ik zoek dit eind volgende week nog is te doen denk ik. Hier in België doen ze daar niet moeilijk over. 
Sophietje kan het niet zijn dat je mss enkele dagjes mis bent wanneer je eisprong dan was als die op nod nog negatief was?
Sophietje - schreef op 14-05 om 10:43
Dank je Ikke :-)
Ah dat zal het zijn inderdaad, in Nederland gebeurt dat niet zo maar denk ik.
Mijn eisprong is afgelopen maanden altijd 12 / 13 dagen voor mijn NOD (ik gebruik ovulatie testen). Wellicht dat dat de reden is dat ik pas na NOD positief test inderdaad. Ik heb wel een early test gebruikt, die al 5 dagen voor NOD kan (volgens de verpakking ;-))
Ga voor mijn eigen gemoedsrust overmorgen gewoon weer testen :-)
sharishvr - schreef op 14-05 om 10:48
Idd, in belgie wordt dat automatisch gedaan. Omdat uw hcg in uw bloed meer zegt dan een zwangerschapstest. Zo kunnen ze schatten hoever je bent voor een afspraak te maken bij de gyaecoloog. Ook kunnen ze erin zien of uw hcg waarde goed staat. 
En proficiat met je positieve zwangerschapstest!! 
Elize - schreef op 14-05 om 10:56
Gefeliciteerd Sophietje! 

Hier in Nederland wordt dat na mijn weten niet (veel) gedaan, had er ook nog nooit van gehoord en bij mijn 1e zwangerschap ook niet. Wij hebben hier in NL volgens mij tussen de 6-9 de eerste echo en daar is het wachten op

Geniet ervan!
Zusss - schreef op 14-05 om 10:58
@ Sophietje, nee wordt in NL niet gedaan. Alleen in België. Ik ken het ook niet en kom uit NL.
Vind het ook iets aparts eigenlijk. De testen van tegenwoordig bevestigen al zo vroeg een zwangerschap. Bij een oplopende test om de twee dagen, heb je een stijgend hcg.
Mamsie92 - schreef op 14-05 om 11:08
15 weken
Hier in Nederland moet je vaak na je eerste afspraak bij de verloskundige bloed laten prikken. Als je geen risico zwangerschap hebt word in principe de eerste echo rond de 11 a 12 weken gepland. Heb je wel een risico zwangerschap of loop je bij de gynaecoloog dan doen ze het vaak al rond de 7 weken een vitaliteit echo ! Wel kun je zelf een afspraak maken voor een vitaliteit echo , maar deze moet je dan zelf betalen.  Bij mijn eerste zwangerschap heb ik dit wel gedaan , omdat ik zo onwijs ziek was en zeker wilde weten dat het goed zat. Deze zwangerschap verloopt tot nu toe stukken beter, waardoor ik de keuze heb gemaakt dit niet te doen 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-05 om 11:09
Sorry voor het inbreken maar in België wordt inderdaad het HCG standaard gemeten, maar dit is maar een bijzaak.
Er wordt vooral bloed getrokken om de rest te checken. En als ze dan toch de rest nakijken, kijken ze ook ineens de HCG waarde na.
Het bloedtrekken dient dus vooral om na te gaan of je immuun bent voor CMV en toxo bv. Er worden ook andere belangrijke dingen nagekeken. 
Hoe doen jullie dit dan in NL? Jullie weten dus niet of jullie moeten opletten met CMV en toxo? 
Elize - schreef op 14-05 om 11:18
Volgens mij is het per verloskundigenpraktijk in NL verschillend of ze al wel of niet bij 7/8 wkn een echo maken bij de intake.
Bij onze verloskundige praktijk krijg je bij intake standaard een echo rond de 8 wkn, ongeacht of je risico bent of niet..
Bloedprikken heb ik bij een vorige zwangerschap nooit hoeven doen
Sophietje - schreef op 14-05 om 11:32
Wat is CMV en toxo?
In NL wordt er inderdaad rond de 11 weken bloed geprikt, onder andere om je ijzerwaarde, b11, bloedgroep etc te bepalen. 
Omdat ik vorig jaar helaas met 12 weken een miskraam heb gehad mag ik nu gelukkig al eerder dan 11 weken langskomen voor een vroege echo. Al moet ik nog even uitzoeken hoe dat nu zit met die Corona regelingen. Ik ga volgende week pas bellen, eerst even deze dagen en overmorgen nog een test afwachten.  
Anoniem (Gast) - schreef op 14-05 om 11:39
CMV en toxo zijn 2 infecties die je als volwassene kunt oplopen, waar je zelf niks van merkt maar wel zeer schadelijk zijn voor de baby. 
Als je dus pas zwanger bent en ze zien in het bloed dat je niet immuum bent kan je maatregelen nemen om niet besmet te raken. 
Ik ben voor beide niet immuum dus ik zal moeten oppassen. Zo mag ik bv de kattenbak niet meer proper maken momenteel.. CMV ben ik ook niet immuum voor maar stelt momenteel minder een probleem door corona door al die maatregelen is de kans dat ik CMV oploop zo goed als 0.
Een vriendin van mij heeft bv een CMV besmetting opgelopen tijdens de zwangerschap en haar zoontje is blind geboren als gevolg hiervan.. 
Elize - schreef op 14-05 om 11:47
Oja stom.. bij 12 wkn ofzo wel 1 x moeten bloed prikken, even vergeten 
Sophietje - schreef op 14-05 om 11:47
Ik ben het even gaan googelen en er gaat inderdaad weer een belletje rinkelen.
Zou goed kunnen dat ze hier ook op testen in NL met de bloedtest rond 11 weken. Ik ga het tegen die tijd (hoop ik :-)) eens navragen. 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-05 om 11:49
In België doen ze het sowieso veel beter dan NL. Hier testen ze je niet op. Toxo en cmv. Ook hebben jullie meen ik meer echo's?
Zusss - schreef op 14-05 om 11:55
In NL wordt niet geprikt op toxoplasmose en CMV. Wel op bloedgroep, HIV en HB. Omdat ik geen antistoffen tegen parvo heb en ik neonatologie/kinder verpleegkundige ben, word ik hier ook extra op geprikt.

In NL heb je de mogelijkheid om een vroege echo te krijgen met 7-8 weken en krijg je tussen de 10-12 weken een termijn echo.
Bij ons krijg je met 15 weken nog een echo, maar dit is niet overal zo.
Daarna natuurlijk de 20 weken echo en dan vervolgens met 35-36 weken de liggingsecho.

Tussendoor kan er geprikt worden op ijzer en/of HB. 

Simone94x - schreef op 14-05 om 12:06
Welkom Sophietje!
Ik heb je toegevoegd  
Ik heb bloed geprikt op hcg vanwege eerdere miskramen.. (6 & 11 weken) 
Mijn gyn maakt echo’s met 6/7 weken (vroege) daarna (keuze vrouw zelf) 9wkn, termijnecho rond de 10/12 weken , 16 weken echo, 20 weken echo en daarna groeiecho (28wkn) en liggingsecho met 34 en 36 weken  
Sophietje - schreef op 14-05 om 12:30
Dank je Simone94 :-)
Dat is lekker veel echo’s! Allemaal vergoed?
Wat extra info voor het lijstje:
32 jaar, 2e kindje, uitgerekend datum (zelf berekend): 21 januari 
Simone94x - schreef op 14-05 om 13:03
Sophietje , nee ze worden niet allemaal vergoed  
Echo met 9 weken moet ik zelf betalen (heb daar zelf voor gekozen namelijk)

Dankjewel!
Saar - schreef op 14-05 om 13:04
Ik ga nu denk ik elke 2 weken een echo krijgen. Eerste op 7 weken. Dan 9,5 denk ik en dan 12 + nipt. Dat zei hij toch. 
Mijn bloed is inderdaad ook geprikt voor toxo en cmv. En zeker met al een kleintje in huis is cmv belangrijk. 
Ikke - schreef op 14-05 om 13:04
30 weken
Pff tis hier begonnen.. Ik voel me totaal ni zo goed. Het is voor de goede zaak. Moet straks beginnen werken en ben warm eten aan het maken voor de kinderen.  Ik word er echt mottig van.. 
Saar - schreef op 14-05 om 13:05
Oja en ik betaal elke keer 42 euro waar ik 13 euro van terug krijg. Maar ik vind het de moeite waard :-) 
sharishvr - schreef op 14-05 om 13:06
Ja klopt wij worden daar idd allemaal op getest. Ik ben namelijk negatief op toxo, dus dat wilt bedoelen dat ik moet opletten met wat ik eet dus vlees goed bakken, geen kattenbakken schoonmaken, fruit en groenten goed wassen. 
Saar - schreef op 14-05 om 13:46
Ik heb van mijn vorige zwangerschap een super leuk groepje op whatsapp. Moesten er dames dit leuk vinden. We hebben nog elke dag superveel contact en zijn intussen allemaal bevallen. 
Ik ben daar de enige Belgische in het groepje, maar hier zijn toch ook al wat Belgische dames zie ik!  
Aardbei_ (Gast) - schreef op 14-05 om 13:54
Hoi dames

Hier ook een week geleden een positieve test. Uitgerekende datum weet ik niet precies ivm onregelmatige cyclus en onverwachts zwanger

@nina wat grappig hier ook een zoontje van december 2019 eerste kindje en ben 21 jaar oud
sharishvr - schreef op 14-05 om 14:18
Dat lijkt een super goed idee Saar!! 
Ikke - schreef op 14-05 om 14:26
30 weken
Amaai het is over, denk dat ik wat moest eten 
Ik zit op een privé Facebook groepje van toen ik zwanger was in 2013 en nu na 7 jaar gaat het er nog heel actief aan toe. 
We hadden een keer met zijn allen afgesproken en alle baby's naast elkaar gelegd voor de groepsfoto 
Iedereen was toen wel van België. Ik denk dat ik ga wachten om me toe te voegen op zo een groepje tot de 12 weken echo gepasseerd is voor de zekerheid. 
Ikke - schreef op 14-05 om 14:27
30 weken
PS welkom aardbei! En proficiat met je zwangerschap 
Elize - schreef op 14-05 om 15:14
Zojuist contact gehad met Moeders voor Moeders. Volgende week starten. 
Doen jullie daar ook aan mee? 
Ikke - schreef op 14-05 om 15:43
30 weken
Elize, nee. Geen flauw idee wat dat wil zeggen eerlijk gezegd? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan