Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

Lisa V. (Gast) - schreef op 06-03 om 21:41
Kirstnn, oh tof! Blij dat jullie proefdruk er goed uitziet. Nog even en de kaartjes kunnen worden opgestuurd. Het zal snel zover zijn. 

Gita, jammer dat je ondanks je verlof nog even veel last hebt van harde buiken en voorweeën. Goed dat je wel wat rust neemt. 
Hier ondertussen +10 kg. Valt dus al bij al wel mee. Nog steeds amper last van iets. Wat menstruatiekrampjes en af en toe ook vaginale steken.
Ik probeer wel wat actief te blijven. Sowieso nog aan het werk (constant lopen en rechtstaan) en dan af en toe een wandeling van zo’n 10 km.
Nicky28, precies wat je zegt: moeilijk inschatten hoeveel volk je kan verwachten ... Nu de buitenbubbel weer vergroot en het beter weer wordt, kan dat echt alle kanten op.
Haha, amai, je vriend heeft hard geholpen!! Toch nog net eentje meer dan die van mij. 
Heel spannend inderdaad, zo voor het eerst bevallen. Hopelijk mag het bij iedereen vlot gaan en gezonde, mooie baby’tjes om te knuffelen nadien. 
679 antwoorden en 4331795x bekeken
gita - schreef op 07-03 om 09:32
LisaV , ja het is heel vervelend .. vannacht de hele nacht met harde buiken gezeten ..  ik kan niet meer.. Ik ben er klaar mee  
Nog 4 weken en dan hebben we ons meisje in armen..  vrijdag opnieuw een controle .. en denk dat ik het echt ga aangeven dat de harde buiken en voorweeën mij teveel worden

kirstnn - schreef op 07-03 om 14:38
Lisa ja idd  Fijn hoor dat je weinig last heb van dingetjes, scheelt toch weer wat! 

Gita wat klote dat je er zoveel last van hebt! Wat verwacht je dat de gyn of vk erover gaat zeggen? Aangeven is altijd goed natuurlijk maar denk niet dat ze er op deze termijn iets mee gaan doen eerlijk gezegd.. Ik had t bij Jackson van 33 weken tot 40+5, meer als 'het hoort erbij' krijg je eigenlijk niet te horen.
gita - schreef op 07-03 om 15:15
Kirstnn, ik verwacht dat ze me dwingen rust te nemen.. ik ben nu zelf ‘te’ eigenwijs.. Ik loop onder toezicht van de gyn vanwege keizersnede.. 
ja ze kunnen er ook niets aan doen dat weet ik..
Gelukkig gaat het nu wel iets beter  kleine meid is lekker aan het trappen .. (pijnlijk voor mijn ribben....)  
kirstnn - schreef op 07-03 om 16:08
Aahzo ik snap t. Jij hebt iemand nodig die zegt en nu is het klaar  Als die kleine dame eigenwijs is heeft ze t niet alleen van haar papa denk ik zo hahah  Fijn dat t nu weer wat verbeterd is, hopelijk vannacht ook een goede nacht! 

Ik ben de vluchttassen aan t inpakken vandaag, van de kleine man is in iedergeval al klaar. Nu die van mij nog  Hopelijk zijn ze allebei overbodig maar goed.
Lisa V. (Gast) - schreef op 07-03 om 17:56
Haha, goed gezegd kirstnn: koppigheid komt dan ook wat van de mama 
Ik snap wel, gita, dat je dat nodig hebt dat iemand dat zegt. Zelf kan ik ook niet stil zitten.
Vandaag 11 km gewandeld met een vriendin, was en strijk gedaan en nog wel wat huishoudelijke werkjes. Ik voel dat een beetje in mijn rug maar denk dan ook snel: ach, zo erg is het niet.
Woensdag weer controle, nu bij de verloskundige. Ik moet nu wekelijks gaan (ene keer gynaecoloog, andere keer verloskundige).
gita - schreef op 07-03 om 23:24
Nee ik kan echt niet stil zitten.. maar goed morgen ochtend/middag maar genoeg rust pakken wanneer Dominic psz is  

Vanmiddag haar geboortekaartje nogmaals bekeken, we zijn er zo verliefd op.!

Hoe zit het bij jullie dames? Alles al klaar voor de baby of moet er nog het één en ander gedaan worden?.. 
vanmiddag is manlief bij de action geweest.. ik moest boxershorts hebben (voor straks na de bevalling) Hij vind het maar niets dat 10 minuten shoppen op afspraak  ze roepen telkens om.. gelukkig hebben we nu alles in huis. Dus is er geen 10 minuten shoppen meer nodig.

Ik duik mijn bedje in slaaplekker dames! 
kirstnn - schreef op 07-03 om 23:48
Wauw Lisa 11km wandelen nog, goed hoor! Ben benieuwd naar je controle, hier duurt t nog 9 dagen voor ik weer een controle heb 

Gita ik kan dat ook moeilijk maar zodra die harde buiken beginnen moet ik wel want ik word daar echt zo ongemakkelijk van. Hier vandaag begonnen aan de vluchttassen, omdat die wel klaar moeten staan voor de zekerheid al hoop ik dat t niet nodig is. Die van babyboy is al ready to go maar die van mezelf moet nog wel aardig gevuld worden. Verder nog de adressen verzamelen voor t geboortekaartje, flessen en speen uitkoken, en het bedje opmaken en dan is alles af . Hahaha kan ik begrijpen ja, had idd al dingen daarover gelezen dat dat zo gaat echt ellende. 

Slaaplekker! 
Lisa V. (Gast) - schreef op 08-03 om 16:56
En Gita, vandaag de nodige rust kunnen nemen?
Oh ja, mijn vriend zou dat ook niet leuk vinden om zo naar een winkel te gaan. Wel goed dat je ze nu al in huis hebt.
Hier in België kunnen we momenteel gewoon naar alle winkels, wel alleen. Ik heb bij Zeeman enkele ‘Mady’s’ gekocht. Ook grotere slipjes die blijkbaar wel ‘bekend’ zijn voor na de bevalling. Haha.
Mijn valiezen staan al eventjes klaar. 1 voor baby en 1 voor mezelf. Briefje met ‘last minute’ ligt op mijne (gsm-oplader, bril enz.), park (box) staat klaar, kledij ligt klaar in zijn kastje, luiers enz. in huis. Het belangrijkste is dus wel in orde.
Vandaag krijg ik de stickertjes om de enveloppen dicht te plakken en voor de suikerbonen. Kan ik dat klaarleggen en eventueel suikerbonendoosjes al afwerken.
Nog steeds aan het wachten op wiegje voor naast bed ... Zou nu ongeveer in Nederland in het magazijn moeten toekomen, dan via PostNL naar hier.
Verder wil ik deze week nog spaghettisaus maken en auto kuisen + maxi cosi erin.
Als ons ventje nu geboren wordt, is het belangrijkste dus wel in orde, maar nog een weekje wachten zou fijn zijn. 

Kirstnn, oh nog 9 dagen! En hoe frequent zijn de controles vanaf dan? Ook wekelijks of minder?
Jij bent ook al goed voorbereid. Ik hoop mee dat je de vluchttassen niet nodig zal hebben!
kirstnn - schreef op 08-03 om 20:00
Lisa ben benieuwd wanneer het wiegje dan binnenkomt, zou toch fijn zijn als die optijd er is ookal heb je wel een alternatief  

De aankomende controle ben ik 35+2, dus volgens mij is t die keer daarna 2 weken later dus rond de 37 weken weer en vanaf dan iedere week. 

Meneer heeft de laatste tijd vaak de hik, en zo te voelen ligt die nog steeds met z'n hoofd beneden dus verwacht met de liggingsecho volgende week geen verrassingen 
gita - schreef op 09-03 om 09:29
LisaV, ja ik heb mijn rust genomen. Het 1ste seizoen vrouwen vleugel in ochtend uitgekeken  hihi..
Mijne gaat eigenlijk nooit shoppen.. laat hij liever aan mij over, Vrouwen zijn daar beter in krijg ik dan als antwoord  

Hoever ben jij nu Lisa? 
Ik ben er momenteel 35+3 en vrijdag de liggingecho vanaf dan iedere week een controle tot aan de keizersnede.  

Hier staan de vluchttassen ook klaar, alles staat eigenlijk klaar 
Lisa V. (Gast) - schreef op 09-03 om 19:53
Kirstnn, ja, helemaal waar! Dan kunnen we dat ineens klaarzetten, maar voorlopig nog steeds geen mailtje gehad dat het in het magazijn is of daar vertrekt.  Morge misschien eens bellen.
Fijn dat jullie toch ook wekelijks controle hebben op het einde. Is dat dan hetzelfde: bloeddruk, urine, gewicht, hartje luisteren en voelen hoe baby ligt?
Die hik is inderdaad een goede indicatie.  Ik had dat in het begin dus niet door toen Gus de hik had. Pas na een paar keer (en ergens te lezen dat dit nu vaak kan voorkomen), had ik door ah ja, daarmee dat dat dan een constant ‘gepor’ is. Haha.

Oh, gita, fijn! Dat zal wel deugd gedaan hebben! En hier hetzelfde hoor: shoppen is gewoon niet zijn ding.
Ik ben vandaag 36 weken 4 dagen ver. 8 daagjes schelen we dus. 
Fijn dat alles klaarstaat, toch? Als de bevalling dan begint voor de geplande keizersnede, hoef jij je daar ook geen zorgen over te maken. 

Ik heb gisterenavond de suikerbonen afgewerkt. Alle stickertjes plakken/hangen erop/eraan. Eigenlijk wou ik gewoon even zien hoe het eruitzag, maar dan ineens voortgedaan tot 1 uur ‘s nachts. Natuurlijk heel moe erna. Haha. Doe ik mezelf aan!
Morgenavond een bezoekje aan de kapper. Dan kan ik er ook weer even tegen. 
kirstnn - schreef op 09-03 om 20:35
Lisa dat is balen! Bellen is wel een goed idee dan weet je ook of je 'm binnenkort nog kan verwachten of dat het sowieso nog een tijdje gaat duren. Urine niet, en gewicht is ook zelden/nooit maar ligt er ook wel aan welke vk je treft denk ik. Ik moest de laatste keer toevallig daar op de weegschaal, verder nooit gemoeten alleen bij aanmelding mijn gewicht door moeten geven. Maar ik sta zelf thuis wel dagelijks op de weegschaal  dus hou t zelf wel bij. 

Hahah ja precies, is niet zo heel gek dat je het niet meteen door had denk ik zo. Sowieso bij een eerste weet je niet wat je allemaal gaat voelen natuurlijk. 
Lisa V. (Gast) - schreef op 10-03 om 13:25
Toch niet moeten bellen. Gisterenavond toevallig mailtje dat het wiegje met PostNL vertrokken is naar hier. Joepie! Begin volgende week zal het er dan wel zeker zijn. 

Gewicht in het begin ook niet hier, maar nu de laatste controles wel. Urine ook om eiwitten na te kijken (om evt. zwangerschapsvergiftiging op te sporen, denk ik). Mijn temperatuur hebben ze vandaag ook gemeten. Geen idee waarom. Alles was in ieder geval helemaal goed! 
Volgende controle 18 maart bij gynaecoloog.
kirstnn - schreef op 10-03 om 18:58
Aah kijk dat is mooi Lisa! 

Zal dan idd om zwangerschaps vergiftiging gaan, wel beter dat ze dat bij jullie gewoon al preventief controleren ipv bij verdenking van! Fijn dat alles goed was, op naar de volgende controle 
Nicky28 - schreef op 11-03 om 11:09
6 weken
Kirstnn Jaa ik ben er wel van geschrokken dus nu kruip ik elke mogelijkheid van de dag op de bank of in bed. Begin wel steeds meer moeite te krijgen met een goede houding te vinden. Ook autorijden wordt een drama, omdat ze echt pijnlijk tussen mijn ribben zit. Hoe ik m'n autostoel ook instel, na 10 minuten rijden zou ik hem bijna aan de kant zetten om even te kunnen gaan staan. Dan trekt het meteen weg. Gelukkig alleen vanmiddag en morgen nog werken. Daarna heb ik m'n auto voorlopig niet echt meer nodig. 
Wat fijn dat de proefdruk helemaal naar jullie zin is  
Gita Fijn dat je zo rustig aan kan doen nu.  Lijkt me indd extra goed om nu nog even te genieten van de laatste loodjes en de beweging in je buik. Hoe gaat het nu met je? 

Lisa  wauw! 11 km nog, wat goed zeg! Ik krijg de grootste moeite om mijn half uur rondjes met mijn hond te wandelen. Dat is 1,3 km denk ik. (en dat 3x op een dag) Op mijn hond zijn tempo is het ook niet constant doorlopen haha, eerder 5 stappen zetten en stilstaan om te snuffelen  

Van de week al een beetje extra vrij geweest, maar opeens dacht ik. Jeetje ik verveel me! Mijn hoofd wil van alles ondernemen maar mijn lijf wil niet altijd meer mee. Ook heb ik soms nog steeds serieuze steken in mijn buik, vooral bij het koken omdat ik dan toch een half uurtje sta en bezig ben. Of als ik mijn huis gestofzuigd heb. Gelukkig zakt het wel steeds weg als ik daarna ga zitten Ook begin ik steeds wat vaker zenuwachtig te worden. Gewoon benieuwd voor wat er komen gaat. 


gita - schreef op 11-03 om 13:43
Hier gaat alles goed! Harde buiken zijn nog wel aanwezig maar voorweeën niet te voelen (dus vannacht ook beter kunnen slapen) 
Dominic is vandaag op de psz gevallen.. tand door de lip en een bult op zijn hoofd, maar gelukkig nog wel de oude Dominic  
Morgen de liggingecho, maar volgens mij is er niet veel veranderd. Ik voel haar voetjes nog steeds aan de linkerkant (een echte dwarsligger) 

Nog 3,5 week dan wordt ons meisje geboren.. ik kijk er zo naar uit  voor jullie schiet het ook al op dames! 
Nicky, hoe ver ben je nu?

Kirstnn, hoe hebben jullie de verjaardag van Jackson gevierd?? Hier weten we het niet.. eerst wilde we in tijdsblokken van 1uur doen maar dan zijn we de hele dag kwijt .. We hebben besloten zijn verjaardag de 20ste te vieren dan is er toch iets meer tijd  
kirstnn - schreef op 11-03 om 20:09
Nicky28, snap ik dat je ervan geschrokken bent, wel goed dat je nu je rust probeerd te pakken! Een fijne houding vinden word hier idd ook moeilijker, typisch de laatste loodjes zullen we maar zeggen. Vervelend dat je z'n last krijgt met auto rijden dus is maar goed dat je verlof bijna begint! Niet gek dat je wat zenuwachtig word hoor, enige wat ik erover kan zeggen is probeer je er niet te druk om te maken en laat het over je heen komen als het zo ver is! 

Gita fijn dat je weer wat beter hebt kunnen slapen, succes morgen en we horen het wel!  Ahh arme Dominic, zo sneu is dat he. Verder niks aan de hand ook met z'n tandjes? Nicky is net zo ver als ik, dus 34+3 vandaag. Wij hebben iedereen gewoon in een keer laten komen, en dan wel dat niet iedereen dicht op elkaar zit en of staat maar goed wij hebben ook niet heel veel familie enz. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit? Want dat maakt t natuurlijk ookal anders..
Lisa V. (Gast) - schreef op 11-03 om 22:02
Vervelend dat je zo snel last hebt, Nicky. Gelukkig is het morgen je laatste dagje en kan je dan de auto zo veel mogelijk mijden. En jouw hond houdt je zo dan toch wat in beweging.  Wij hebben enkel een kat; die laat zichzelf uit. 
Ik snap het gevoel van spanning: ik denk ook dikwijls: wanneer zou het nu beginnen? Vannacht twee keer wakker geworden door menstruatiepijn. Baby zal nu wel volledig zijn ingedaald.
Nog eventjes geduld!

Gita, fijn dat je zonder voorweeën lekker hebt kunnen slapen. Dan voel je je toch een stuk beter hé.
Aw, Dominic toch! Hoop dat het snel geneest.
Laat je morgen even weten hoe de echo was? Een dwarsligger lijkt me zo pijnlijk. 

Kirstnn, het over je heen laten komen. Dat probeer ik alvast te doen! Overdag denk ik niet veel na (door de drukte), maar als ik ‘s nachts wakker word met wat menstruatiepijn, dan vind ik het behoorlijk spannend. 

Hier vandaag snoep (zure tutters) gekocht om te trakteren op het werk. Ik moet veel te veel hebben, dus suikerbonen zijn daar wat duur voor. We gaan er telkens een 6-tal in een zakje steken (coronaproof ...) en op de zakjes de naam schrijven, een giraffestempeltje erop (nav geboortekaartje) en dan dit in grote potten steken met de sticker en naam op. Nu ja, we, mijn lieve nicht (en tevens de meter) doet dit zodra ik bevallen ben. 
Morgen eindelijk spaghettisaus maken voor de vriezer.
Nicky28 - schreef op 12-03 om 11:39
6 weken
Goed om te lezen Gita! Hopelijk blijven de voorweeën nu weg. Ocharme Dominic  
Succes vandaag met de liggingsecho   Ik ben idd precies zover als Kirstnn, dus vandaag 34+ 4. Ben benieuwd of we daardoor ook tegelijk bevallen haha. 
Ja Kirstnn, alleen vanmiddag nog een autoroute op de planning. Helaas wel een half uur rijden, dus ik zal nog even moeten doorbijten. Maar daarna zet ik 'm indd netjes aan de kant en zal hij pas weer nodig zijn als ik naar het ziekenhuis ga  Of ik moet op het laatste moment nog iets uit de winkel hebben, maar dat is niet zo lang met de auto.  Thanx  ik ga mijn best doen. Dat is het enige nadeel aan veel  vrije tijd... Ook veel tijd om overal over na te denken haha. 
Lisa, bij jou kan ik het me helemaal goed voorstellen, aangezien je wat voorloopt op mijn termijn. Dan zou ik denk ik bij alles gaan twijfelen of het begint. Suikerbonen zijn indd best duur he  ik stond er van te kijken voor een beetje chocolade met suiker  Succes met de spaghettisaus maken. Ik denk dat ik dat idee van je overneem  
gita - schreef op 12-03 om 11:48
Hier was de echo goed!  kleine meid is nog steeds een dwarsligger. 
2cm ontsluiting en bloeddruk was netjes. 15kg aangekomen gyn is er tevreden over 
Madam is 45,5cm en weegt ongeveer 2.6kg  geschat met haar geboorte tussen de 3.4 en 3.7kg   
Volgende week vrijdag opnieuw een controle met 36 weken en 6 dagen en op 26 maart controle met 37 weken en 6 dagen! Laatste controles breken aan.

Verder is er niets aan de hand met Dominic! Gelukkig maar.  
Het is niet echt pijnlijk maar ook geen aangenaam gevoel ... maar goed we zijn er bijna van af. 

Kirstnn dankjewel! Ja hier hebben we ook niet echt veel mensen maar toch wel opa’s en oma’s ooms en tantes.. op donderdag moet Dominic gewoon psz dus hebben wij het op zaterdag gezet. 
We hebben het liefst dat alleen familie komt, want die zijn voor ons en Dominic het belangrijkste
kirstnn - schreef op 12-03 om 20:21
Lisa hahah is wel logisch ook hoor vooral als het je eerste is, dan weet je ook gewoon niet wat je kan verwachten. Hier ben ik vooral benieuwd naar hoe het zal gaan beginnen! Bij Jackson braken mijn vliezen snachts en toen ook meteen weeën. Had ik ook niet op gerekend omdat ze zeggen dat het maar bij 10% begint met het breken van de vliezen  

Leuk idee qua trakteren! Ik heb geen verstand van die suikerbonen dus ik zou ook niet weten wat daarvan de prijzen zijn  Lief hoor van je nicht, heel fijn ook die hulp!

Nicky28, woeehoeee je laatste werkdag zit erop!  Hahah dat is ook weer zo, maar zoals ik ook zeg tegen Lisa aan de ene kant is dat ook gewoon logisch. Zolang je je zelf ook niet helemaal gek maakt erover is t goed toch! 

Gita, voel je t toch goed hoe ze ligt! Ene kant jammer natuurlijk maar goed, het zal niet voor niks zo zijn  Wauw ook gewoon al 2cm ontsluiting, doen die voorweeën toch al wat werk bij je. Ben benieuwd of het nog meer word.

Wij hadden met Jackson z'n verjaardag ook idd alleen familie + een goede vriend dan. Maar dan was nog niet iedereen er (mijn oma, oudste zus, en zus van Dennis niet ivm geen contact) dus dat scheelt ook wel natuurlijk hahah. Savonds kwam een vriendin van mij en een andere keer die week ook nog een vriendin. Slim idd om het dan op zaterdag te doen, jack was op maandag jarig en eigenlijk ook psz maar toen was er lockdown dus hebben we t gewoon wel op de dag zelf gedaan anders ook in t weekend. 
Lisa V. (Gast) - schreef op 13-03 om 07:11
Nicky, inderdaad, want nu kan (en mag) het elke moment beginnen.  Vandaag 37 + 1! En amai, suikerbonen tussen 12,7-16 euro/kilo. De snoepjes nu 8 euro/1,2 kg! Waarom kunnen we dat gewoon niet doen, zoals in Nederland?!  En zeker doen, dat is toch wekelijks een dagje snel eten als er verse saus in de vriezer zit. Ik heb gisteren zo veel gemaakt, dat we de komende 11 weken éen keer spaghetti kunnen eten. 
Probeer jij nog maar wat rustigere, ontspannende dingen te plannen. Zo heb je minder tijd om na te denken. Lekker genieten.

Goed nieuws, gita. Toch al vroeg gecheckt of je ontsluiting hebt. Is dat standaard zo? Ik vraag me wel af of ik op dit moment al ontsluiting heb. Al weet ik dat je zo nog weken kan rondlopen.
Jullie meisje is al een mooi baby’tje ook, qua grootte en gewicht. Zo leuk om nu te kunnen aftellen! Met die wekelijkse controles zal het snel gaan.
En goed dat Dominic er niet echt last van heeft. 

Kirstnn, dat maakt het inderdaad spannend(er)! Wel schrikken denk ik, als je water ineens breekt. Of niet?  Wat was je op dat moment aan het doen? Bij mijn nicht begon het ook twee keer zo! Heb me al afgevraagd of ik iets in bed moet leggen voor als dat ‘s nachts gebeurt.
En het is nogal iets hé: feestjes of bezoek organiseren in deze tijden. In België mag nog steeds slechts 1 vaste persoon op bezoek komen binnen. Maw: mijn beide ouders zouden hier niet tegelijk mogen zijn. Dat gaat natuurlijk wel gebeuren als ons ventje geboren is ... Buiten mogen we ondertussen met 10 afspreken.

Ik heb vannacht een mailtje gehad: PostNL levert vandaag het wiegje!  Zo blij! Wat gekregen babyspullen weer van zolder halen en dan is echt alles klaar! (Tenzij ik iets vergeten ben, haha!) Dan steek ik dat op mijn vriend, want die heeft amper iets gedaan. Hihi.
kirstnn - schreef op 13-03 om 10:36
Lisa wij wilde toen net gaan slapen! Ik voelde ineens knak in m'n buik waardoor ik dacht hmm volgens mij moet ik nu heel snel naar de wc gaan en daar kwam er een hele golf uit. Heel de bevalling lang ben ik vruchtwater verloren want zijn hoofd fungeerde zo nu en dan als stop hahah  Ik zou idd wel iets in je bed leggen daarvoor, ik heb die spullen natuurlijk uit het kraampakket maar volgens mij hebben jullie dat niet? Anders zou je nog online of bij een drogist kunnen kijken voor soort van zeil, of onderleggers. Hier word dat geadviseerd vanaf 37 weken om dat in je bed te hebben liggen, zelfs n onderlegger in de auto en of op de bank want als ze breken kan je flink wat verliezen ook! Niet goed voor je spullen zal ik maar zeggen haha.

Ja dat is idd een drama, je word ook gewoon simpel van al die regels. Snap heel goed dat je dat dan wel gewoon doet hoor! Hier net zo want hier mag je ook nog steeds maar 1 persoon binnen ontvangen eigenlijk, en buiten met z'n 2e.

Aaah wat goed dat het nu geleverd word, fijn hoor  Ja dat is man eigen denk ik zo hahah.

Ontsluiting checken is overigens niet standaard, denk dat dat ligt aan welke vk praktijk en of gyn je hebt. Bij mijn vk praktijk word t in iedergeval niet gedaan.. Ik had bij Jackson bijv op de dag dat ik bevallen ben eigenlijk een afspraak om te kijken of ik gestript kon worden en daarvoor heb je wel ontsluiting nodig, toen was ik 40+5. Die afspraak is dus niet doorgegaan omdat het die nacht begon.
gita - schreef op 13-03 om 11:57
Hallo week 36!!!
Kirstnn, het is jammer want ik wilde natuurlijk op de normale manier bevallen.. maar madam denkt daar anders over
Ik heb momenteel geen last meer van voorweeën, de gyn vertelde me dat je nog wel tot week 39 met 2cm ontsluiting kan lopen.. ik heb zelf niet echt het gevoel dat ze eerder besluit te komen. Ze heeft het te goed in mijn buik ze is wel ingedaald maar dat wil ook niets zeggen. 

Wij hebben besloten het toch in tijdsblokken van 1uur te doen, zodat iedereen natuurlijk is geweest! 

LisaV, WoW jullie kleintje kan dus eigenlijk ieder moment komen spannend!! 
Ik weet niet op welk termijn dit normaal wordt gecontroleerd, maar de gyn wilde dit controleren omdat Dominic met 36+6 is geboren. 
Ons meisje is al een echt baby’tje.. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ze op dit moment groter en zwaarder is als haar grote broer met de geboorte 
Wat fijn dat vandaag het wiegje geleverd wordt!! Hebben jullie dan alles klaar? 
Ik ga vandaag even wat kopen voor manlief en Dominic als ons meisje geboren is..
Samantha (Gast) - schreef op 13-03 om 12:21
Hey lieve dames

Hier is alles goed, gisteren weer een controle gehad! Met ons meisje gaat alles goed! 
Ze is geschat op 1.7kg en 43cm met 32+2 weken   
Gita, wat fijn dat de harde buiken en voorweeën wegblijven! 2.6kg is best wel veel of niet? 
Mogen wij weten wanneer jullie meisje gehaald wordt of houdt je dit liever geheim?  
LisaV, jij bent gewoon al over de 37 weken  voor jullie kan het dus ieder moment beginnen en misschien ben je al wel bevallen en/of bezig
26 maart heb ik een nieuwe controle staan
kirstnn - schreef op 13-03 om 12:43
Gita ja precies daarom zei ik al tis jammer maar goed het zal niet voor niks zo zijn.. Hahah ja idd  Zou t ook niet kunnen dat je last hebt gehad van indalingsweeen, of lag ze de vorige controle ookal ingedaald? Kan je idd wel een tijdje mee lopen ja klopt, en in jou geval is het ook maar goed dat het verder niks zegt aangezien ze dwars ligt. Als jullie het zo willen doen met zijn verjaardag is dat toch ook prima, zolang Dominic een leuke dag heeft is het goed toch 

Samantha fijn dat je controle goed was! 
Lisa V. (Gast) - schreef op 13-03 om 13:18
Kirstnn, oh amai! Dan ben je achteraf ook wel moe denk ik, als je al een hele dag wakker bent en de bevalling start ‘s avonds. Op het toilet is wel ideaal hé.  Maar dan zou alles wel ineens mogen komen, i.p.v. met tussenpauzes. Hihi.
Een kraampakket is hier inderdaad niet! Jammer! En hola, eigenlijk overal waar je gaat zitten iets onder je leggen. Hahaha. Hopelijk gebeurt het begin volgende week niet tijdens een les op school. Alhoewel, dan blijven onze spullen wel schoon. 
Bij jullie toch ook geen soepele regels dan. Jammer hé. De rust gaat langs de ene kant wel deugd doen, maar sommigen wil je gewoon zien. 

Gita, oh, dan snap ik wel dat ze dat al even wilden checken. Hopelijk heb je gelijk en wacht ze rustig de keizersnede af.
Jaja, een echt baby’tje al.  Volgens mij qua grootte en gewicht toch gewoon gemiddeld hé? Ideaal.
Als het wiegje er is, is alles inderdaad in orde. Dat is een fijn idee. 
Ga je een cadeautje kopen voor beiden? Ik ben benieuwd. Zo attent om daar aan te denken. Ik vind dat wij vrouwen een cadeau verdienen. 

Samantha, fijn dat alles oké is! Mooi gewichtje ook. Bij ons was het rond de 1,6 kg rond die termijn, dus lijkt me ook gemiddeld. Het is pas op het einde dat de baby’tjes echt aankomen. Per week dacht ik dat dit 200-250 g kon zijn.
Het kan inderdaad elk moment nu en dat zonder een (rand)prematuurtje te hebben. Dat is leuk om te bedenken.  Het gaat ongelooflijk snel allemaal, dus je zal ook vlug zover zijn! Die vele controles op het einde doen het aftellen ook extra vooruit gaan. Veel succes de 26ste!
kirstnn - schreef op 13-03 om 16:32
Lisa ja klopt, toen werd hij ook nog eens pas om 22:53 geboren en dan kan je daarna niet slapen van de adrenaline dus was onderhand al 48uur wakker  Hahah ja idd, ik had ook een hoge vliesscheur zo bleek later misschien als t helemaal gebroken is dat t dan wel sneller eruit komt? En ook ligt t eraan of je veel of weinig vruchtwater hebt natuurlijk  Ja daar komt t wel op neer, maar bij Jackson had ik t ook alleen in bed liggen hoor  Zou wat zijn op school hahahah.

Nee idd en ook nog steeds die avondklok, waarvan eerst werd gezegd die word als eerste opgeheven maar ze blijven maar aan t verlengen.
gita - schreef op 15-03 om 08:58
Samantha, wat fijn dat alles goed is!  ik heb het gewijzigd! 
Samantha , voor mij is 2.6kg best wel veel. Maar volgens de gyn was dit netjes Kirstnn, ja dat zou kunnen. De vorige keer was ze nog niet volledig ingedaald nu dus wel
LisaV , Ze is inderdaad gemiddeld qua lengte en gewicht! De gyn was er tevreden over dus ik mag niet klagen  

Ik heb voor manlief een armband kunnen ophalen met de namen van onze kindjes!  Voor doom niet echt kunnen slagen..

Omdat ik vaak de vraag krijg wanneer de bewuste dag is en ik het eigenlijk wel met jullie wil delen en dit van manlief ook mag  07.04.2021 is de dag van de keizersnede

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan