Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

*Lotus* - schreef op 12-04 om 10:59
Zeker @Mjb ben er nog steeds ben benieuwd hoe het zal zijn en wanneer natuurlijk. Bij jou en ook mamaN. En zoo zijn er nog een aantal die ik volg. Schrijf niet meer zo intensief hoor maar ben er nog steeds. Inmiddels al 8 jaar actief op Brabbels. 
674 antwoorden en 4302726x bekeken
gita - schreef op 12-04 om 11:02
Aya , ik denk dat je inmiddels al bevallen bent maar wil je toch even succes wensen vandaag
kirstnn - schreef op 12-04 om 15:23
Dankjewel MJB, jij lekker genieten van je verlof!

Vandaag 39 weken, hier nog steeds alles rustig dus ga er ook maar weer vanuit dat de controle van komende woensdag gewoon door gaat  Dus we wachten maar weer verder..

Aya idd succes vandaag al denk ik net als Gita dat de kleine er al is.
MamaN (Gast) - schreef op 12-04 om 18:58
Ik ben a.s donderdag 15 april uitgerekend. Ik herken wel wat je zegt hoor.. nu bij de derde heb ik aan het einde ook veel meer last van harde buiken en voorweeen. En ook al best snel. Vandaag weer wat slijmprop achtig iets verloren. Denk ik oh ja zal het. Maar neehoor bij mij was het +14 en +7 dus vergeet het maar  

Ik denk dat Aya ook is bevallen of naja geplande keizersnede. Alhoewel misschien besloot de baby eerder te komen dat kan ook nog. 
P. (Gast) - schreef op 12-04 om 20:12
Nou...... vanmiddag echt een superlang bericht getypt om degene die bevallen zijn te feliciteren en te vertellen over mijn eigen bevalling en de kraamhulp kwam binnen, even afgeleid en hup, bericht weg. :/ Dus maar even kort: GEFELICITEERD aan degene die inmiddels hun baby'tjes al on earthside hebben! En voor degene die nog wachten: Succes met de laatste loodjes! 

Mijn laatste zwangerschapsweken waren erg zwaar, ik heb echt veel pijn gehad. Kon vrijwel niet meer lopen van de bekkenpijn en ik had ook veel harde buiken en voorweeën. Maar op dinsdag 6 april is onze mooie Vieve geboren! Het was een geplande keizersnede en alles liep nog beter dan we ons hadden kunnen bedenken. Het was echt een heel mooie, ontspannen, bewuste ervaring. We hebben haar geboren zien worden en op de OK begon ze meteen al te happen en mocht ik haar aanleggen, dus ze was al aan het drinken toen ze me nog aan het dichtnaaien waren haha! En we hebben geluk gehad dat ze met een keizersnede gehaald werd, want ze had dus ook nog 2x haar navelstreng om haar nek. Eng idee! In het ziekenhuis mochten alleen onze dochters een uurtje langskomen, verder hebben we die paar dagen echt in een bubbel gezeten met zn 3en. Heerlijk! En nu weer thuis, lekker druk, maar de meiden zijn stapeldol op hun zusje en mijn herstel verloopt voorspoedig. 
Ik denk steeds terug aan dat moment dat ik met lichte wanhoop op de slaapkamer stond totaal onverwachts met die positieve test in mijn handen en nu zijn we zo zo zo zo blij dat ze er is! Echt een grote roze wolk! 

Ik hoop dat die jullie ook allemaal gegund is! Ik kom echt bijna niet meer mee met lezen, maar wilde jullie toch graag nog even laten weten dat ze geboren is. En was/ben ook benieuwd naar jullie bevallingen! 

Liefs! 
kirstnn - schreef op 12-04 om 20:26
Wat leuk weer iets van je te horen P!
Vervelend dat de laatste weken zo zwaar waren maar wat heerlijk dat de keizersnede zo goed is gegaan en dat je herstel vlot verloopt. Lekker genieten van jullie meisje!
P. (Gast) - schreef op 12-04 om 20:31
Ja, gelukkig heb ik met wat extra hulp van mijn moeder en mijn man die 3 dagen thuis werkte wel echt wat rust kunnen pakken van te voren. 
Voor jou ook nog maar heel even, Kirsten! Spannend! 
kirstnn - schreef op 12-04 om 21:09
Dat scheelt idd maar fijn dat het zo kon! Hoe groot was de kleine meid eigenlijk bij de geboorte?  Daar waren toen wat twijfels over toch dacht ik me te herinneren.
Zeker spannend! Denk alleen wel dat deze kleine man z'n grote broer na gaat doen met te laat komen haha, maar we zullen zien.. Kan niet wachten in iedergeval! 
Lisa V. (Gast) - schreef op 12-04 om 22:00
Gefeliciteerd aan zij die inmiddels ook bevallen zijn! 

Kirstnn, ik hoop dat je nu toch echt niet lang meer moet wachten! Komaan baby boy!

Hier gaat het zus en zo. Lichamelijk ben ik al goed hersteld. Met Gus gaat het ook wel prima; hij zit 10 dagen na de geboorte op +75 g t.o.v. zijn geboortegewicht. Hij slaapt ‘s nachts eigenlijk heel goed (vraagt om de 3-5 uur eten), maar overdag is een kleine ramp ... Vandaag heeft hij bv. enkel van 12-15 uur geslapen. Hij wil constant drinken (borstvoeding), anders huilt hij heel veel (gewoon vasthouden is vaak niet voldoende). Ik krijg overdag dus echt niks gedaan en ook mentaal is het zwaar om soms 7-8 uur zonder rust met hem bezig te zijn (voeden, sussen, verzorgen ...) Ik word er echt moedeloos van. Hij heeft soms duidelijk last van krampen (en dan passen we alle gekende trucjes toe), maar soms weet ik ook niet waarom hij huilt. Pfff. Ik heb er al aan gedacht om toch over te schakelen op flesjes.
kirstnn - schreef op 12-04 om 22:18
Lisa wat fijn dat je lichamelijk al goed herstelt bent! Dat klinkt als pittige dagen, soms is het ook gewoon moeilijk inschatten waarom ze nu precies huilen. Vooral als je alles al gecheckt hebt, voeding, luier, pijn (krampjes of door t spugen).. Maar ik snap heel goed dat je daar soms gek van word. Niet vergeten je doet t super goed! 
P. (Gast) - schreef op 12-04 om 23:09
Ja, vaak zijn ze zo eigenwijs he! Dat was bij mij ook, bleven lekker lang zitten. Maar je weet maar nooit natuurlijk! 

Klopt, maar de laatst echo's waren allemaal goed gelukkig. En ze is geboren met 3230 gr en 50 cm. Heel gemiddeld gelukkig!

Dat klinkt idd heel pittig, Lisa! Hopelijk is het maar een fase waar hij snel uit is. Kan het niet iets van KMA zijn ofzo? 
kirstnn - schreef op 12-04 om 23:40
Nee klopt, dus we zullen zien al vind ik het wel mooi geweest haha 

Dat is idd heel gemiddeld, fijn hoor!

Ja kma, of reflux? Indien hij veel spuugt dan.. Of het is verborgen reflux zijn dat kan ook nog natuurlijk.
gita - schreef op 13-04 om 12:36
P, gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Vieve  mooie naam, gewicht en lengte!! Geniet ervan

Hier gaat alles goed.. volgende week onze kleine dame alweer 1 maand bij ons  


Voor jullie dames hoop ik dat het snel zover mag zijn. Kirstnn wie weet komt jullie babyboy wel op de uitgerekende datum  
Ik duim in iedergeval voor jullie dat ook jullie snel kunnen genieten!
gita - schreef op 13-04 om 12:41
Aya hoe is het met jullie?  
P. (Gast) - schreef op 13-04 om 12:56
Bij jou ook nog een mooi twistplot, Gita! Toch nog de stuitbevalling nog vaginaal gedaan! Kan me voorstellen dat dat ook een mooie ervaring was, ondanks de pijn! 
kirstnn - schreef op 13-04 om 22:01
Dankje Gita, dat zou kunnen idd maar daar ga ik niet vanuit 
Lisa V. (Gast) - schreef op 13-04 om 23:30
Kirstnn, pas op, het zou zomaar kunnen. Bij mij begon de bevalling  op precies 40 weken en ons ventje was er op 40 weken + 1 dag 
Ik ben in ieder geval ook heel benieuwd wanneer het zover zal zijn.

Wauw, Gita, bijna 1 maand al ... Wat gaat het snel seg!

Gus heeft voornamelijk veel krampen, spugen doet hij nauwelijks. Verborgen reflux of kma zou zeker kunnen. We hebben beslist stilaan over te schakelen op flesvoeding, in de hoop dat hij zich daar beter bij zal voelen. Hij kreeg vanavond zijn eerste flesje en dat dronk hij prima op. Toch ook even wennen voor hem, denk ik. Na het drinken was hij helemaal uitgeteld en nu slaapt hij nog steeds. Zalig om te zien, want met de 3 uurtjes die hij voorlopig op een dag slaapt, is het manneke ook doodop.

Hoe gaat het eten en slapen bij jullie? Huilen jullie baby’tjes veel/vaak op een dag?
gita - schreef op 14-04 om 00:02
LisaV, Genevieve huilt eigenlijk alleen als ze trek/honger heeft. Verder is ze heel tevreden ik mag overdag niet klagen met ons meisje.. in de nacht is ze gezellig wakker  maar ik merk dat dit ook minder wordt en ze eigenlijk nu sneller inslaap valt zodra ze haar flesje leeg heeft. 
Wij zijn over gestapt van flessen.. we hadden eerst dr.Brown en hebben nu Difrax en dit gaat veel beter (ze valt dus nu ook sneller in slaap)
Verder gaat het slapen dus goed, overdag ligt ze voornamelijk beneden in de box (Vind deze mama ook wat gezelliger) in het begin was ik wel bang dat ze misschien wakker zou worden zodra ik zou gaan stofzuigen maar tot mijn verbazing slaapt ze er tot nu toe gewoon door (dat stofzuigen komt hooguit 2x in de week toe) 
Morgen gaan wij op bezoek bij mijn broer en schoonzus! Ze is momenteel in haar derde trimester (28 weken) dus nog een paar weekjes en dan wordt ons neefje geboren!! zoooo spannend  Ook weten wij zijn namen en zijn wij als oppas geregeld  mocht ons neefje in de avond/nacht of vroege ochtenduurtjes geboren worden. Voor Douwe zijn wij hoe dan ook oppas maar we weten nog niet of we ook voor Timon en Hidde oppas moeten zijn  

P, ja het ging allemaal zo snel dat ik besloot een stuitbevalling te doen.. de moeite waard geweest hoor! 
kirstnn - schreef op 14-04 om 00:02
Lisa kan ook zeker! Maar ik dacht bij Jackson ook dat die eerder kwam en dat gebeurde dus niet, daarom dat ik denk dat ik eroverheen ga. En ik zou t ook niet erg vinden hoor hahah t liefste heb ik nog dat het nu begint 

Fijn dat hij wel goed zijn flesje dronk en daarna lekker is gaan slapen! Is ook zeer vermoeiend zulke dagen, zowel voor hem als voor jou. Ben benieuwd hoe het gaat als hij meer flesjes krijgt op een dag 
Nicky28 - schreef op 14-04 om 13:00
5 weken
Marie en P., Ook van harte gefeliciteerd met jullie wondertjes jammer dat de laatste weken zo zwaar waren P. maar hopelijk kan het genieten nu echt beginnen! 
Kirstnn zo spannend! Hopelijk komt jullie kleine mannetje snel. Ik vind het zo'n gek idee, ons meisje zou eigenlijk pas maandag komen en morgen is ze alweer 3 weken bij ons. Alsof het nooit anders is geweest. Veel succes met de laatste loodjes ^^

Lisa, oef dat lijkt me idd heel erg pittig. Wat ik je mee kan geven: twijfel niet aan jezelf, je doet alles wat je kan  hopelijk helpt het overstappen naar flesjes. Hier valt het mee. 2x een huilbui gehad van een uur (wel van 23u tot 24u waarbij ik eigenlijk heeeeel graag wilde slapen) en verder alleen als ze honger heeft. Ze weegt inmiddels 2790 gram  
Alleen heeft ze de grootste moeite met in haar bedje slapen. Bij het inslapen dan, eenmaal in de nacht gaat het prima ook na de nacht voedingen. Ze trapt de dekens weg en draait overdwars in haar bed. Gisterochtend vond ik haar met haar beentjes tussen de spijlen. Ongelooflijk  voorverwarmen, met/zonder kruik het maakt allemaal niet uit. 
En verder zetten we de wekker nog steeds elke 3u tot ze 3kg weegt. Al verbaast het me op hoe weinig slaap ik nog kan functioneren overdag haha. 
kirstnn - schreef op 14-04 om 16:34
Nicky28 dankjewel! Snap ik dat dat een raar idee is, maar zo fijn dat jullie al van haar kunnen genieten Bewegelijke dame zo te horen! 

Net controle gehad, meneer is eindelijk ingedaald en ligt vast! Dus hoef niet meer meteen te bellen als de vliezen breken  verder alles prima.. Heb volgende week de 22e weer controle, dan ben ik 40+3. Heb afgesproken dat als hij er dan nog niet is dat ze een inwendig onderzoek doen en evt strippen als dat kan.. Verder moet ik gaan nadenken wat ik wil qua wachten, naja heb al gezegd dat ik niet wil wachten tot 42 weken want dat vind ik eng  Dus dan of ik ingeleid zou willen worden en zoja wanneer, met 41 weken al of bijv met 41+4 oid. Nu hoop ik dat t allemaal niet zo ver hoeft te komen maar goed.
MamaN (Gast) - schreef op 15-04 om 09:38
Ja tot 42 weken lopen wil ik ook niet hoor Kirsten. Het idee dat mijn lichaam dan zeg maar niet meer werkt qua placenta enzo ik bedoel we hebben allemaal weleens die verhalen gelezen.. en dat er dan iets kan gebeuren met je kindje. Maja vandaag due date en guess what hahahaha im still pregnant  
kirstnn - schreef op 15-04 om 10:32
MamaN ja precies dat idd.. Spannend hoor! Hij mag tempo gaan maken als hij de trend van z'n broer door wil zetten  Wanneer heb je weer n controle?
MamaN (Gast) - schreef op 15-04 om 10:51
Jaa hij zou vandaag moeten komen he! Beetje jammer weer haha hij heeft nog tot 00:00 uur hahah. Ik had gister een CTG en echo toen zag alles er goed uit. Dinsdag moet ik weer voor het zelfde. Ik heb daar ook geen zin meer in die afspraken dus beter begint ie te komen. 

Jouw datum is 19 april he? 
kirstnn - schreef op 15-04 om 12:27
Ja eigenlijk wel he! Hup hup kleine man het is tijd hahaha. Fijn dat alles er in iedergeval goed uit zag, hoop voor jou dat de afspraak van dinsdag niet meer nodig is! Ik heb daar idd ook geen zin meer in, tis mooi geweest allemaal 

Ja klopt idd! Mijn vriend denkt zelf allemaal dat die zondag komt, ik denk van niet. Dus we zullen zien 
MamaN (Gast) - schreef op 15-04 om 20:12
Well still not here. Hij heeft nog 4 uur de tijd haha. Ik had wel wat bloederig slijm met afvegen en wat menstruatie pijn. Maar goed die menstruatie pijn heb ik volgens mij al weken. 

Helaaaaas weten we het niet. Volgens mij als ik gewoon zou weten oke hij komt met zoveel weken en dagen ook al is dat later dan de uitgerekende datum zou ik denken naja oke. Maae dat niet weten irriteert me vooral omdat ik niet zo de deur uit kan gaan met 2 andere kids. Die onwetendheid is nog het ergste 
kirstnn - schreef op 15-04 om 20:43
Hmmja als je daar al weken last van hebt zal t weinig betekenen idd. Ben ik met je eens hoor, dan heb je gewoon ook iets om echt naar af te tellen. Nu tel je dan opzich ook wel af naar de uitgerekende datum maarja die zegt eigenlijk ook niet zoveel. Vooral ook omdat t geen garantie is dat ze dan echt komen.
MamaN (Gast) - schreef op 15-04 om 21:50
We hebben het zwaaaaaarrr

Haha en volgende maand hoor je ons : ik wil slapennnn zat ie nog maar in me buik nu sta ik 10 keer op per nacht
MamaN (Gast) - schreef op 16-04 om 08:29
Bleh waar ik wel gek van word is de voorweeen en menstruatiepijn overdag en dan snachts word het weer rustig. Om vervolgens nu dan weer te beginnen.. of blijf lekker weg of zet door  
kirstnn - schreef op 16-04 om 08:50
Hahaha zou kunnen idd dat we dat denken, alhoewel ik bij Jackson echt blij was dat die eruit was maar goed dalijk 2 kindjes die snachts wakker worden  en als hij ook maar iets op Jackson lijkt met slapen dan slaapt die heeeeeul weinig.

Snap ik ja! Ik had alleen bij Jackson echt al vanaf 33 weken last van voorweeën dat heb ik nu niet zo, wel af en toe menstruatie pijn inmiddels maar dat is t dan ook wel. Gisteravond was babyboy wel mega druk, buik ging alle kanten op  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan