Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

gita - schreef op 28-12 om 23:10
Vandaag de kinkhoestvaccin gehaald en een extra controle gehad wat betreft mijzelf en ons kleine prinsesje alles is goed! 
Ons meisje is geschat op 35cm en ongeveer 700gram, Ze staat er netjes voor! 
18 januari heb ik een groeiecho  

Ik denk zelf dat ons prinsesje geboren wordt op 07 april.. maar we gaan het zien  ja heel typisch.. maar haar naam is nog steeds niet geraden 
674 antwoorden en 4303031x bekeken
kirstnn - schreef op 29-12 om 00:12
Fijn dat alles goed is met jou en de kleine meid  Ben benieuwd naar je echo! Ik krijg volgende week woensdag t kinkhoestvaccin.

Hahah nee idd, hier word de naam ook niet geraden  Mijn zus probeerd wel pogingen te doen dat ik de eerste letter zeg oid maar dat gaan we niet doen 
Ik heb zelf geen datum in gedachte ik verwacht alleen wel dat deze ook later komt net als Jackson 
gita - schreef op 30-12 om 11:06
Kirstnn, ja super fijn dat alles goed is met ons meisje  ze staat er mooi voor! 
Wel ligt ons prinsesje nog steeds in stuit, maar goed dit kan nog alle kanten op gaan . Als ze met de volgende controle (rond 32/33 weken) nog in stuitligging ligt ben ik bang voor een keizersnede .. Draaien ga ik niet doen, dan maar een keizersnede dat komt ook wel goed ! 
Ik ben zaterdag gewoon alweer 26 weken!  nog 14 weken tot de uitgerekende datum en max 16 .. voor jou schiet het ook al op! Jij bent er bijna 25 toch?
Haha ja leuk is dat hé ..  dan wordt ze geboren als je daar van uit rond hoeveel weken? 
Vandaag de laatste boodschapjes doen voor morgen. Voor Dominic komt vandaag nog een cadeautje binnen  
kirstnn - schreef op 30-12 om 17:34
Ze heeft voor nu idd nog tijd genoeg om te draaien dus hopelijk doet ze dat ook  Ik snap dat je geen draai poging wilt proberen, ik denk ook altijd maar zal niet voor niks zo liggen.. Neuh ben vandaag 24+2  Op maandag ben ik altijd n weekje verder haha  Jackson kwam met 40+5, 22 april ben ik 40+3  Morgenochtend worden hier de laatste boodschappen bezorgd dan is alles in huis. Verlaat kerst cadeautje? Als t goed is komt morgen Jackson z'n verjaardagscadeautje binnen 
gita - schreef op 30-12 om 21:02
Ze liggen inderdaad niet voor niets zo . Ik heb ook gehoord dat een poging om te draaien ervoor kan zorgen dat de baby eerder geboren wordt, navelstreng om het nekje heeft zitten.. en het is nog niet 100% zeker dat het lukt! Dus we laten het lekker zo.

Ik altijd op zaterdag  We schelen dus 1,5 week? Benieuwd welke baby eerder geboren wordt. Ik ben op 24 april 42 weken.. en als ze net zoals haar grote broer met 36 weken en 6 dagen geboren wordt dan is dit op 19 maart.
Haha ja  een nieuwe autostoel (was wel nodig, voor in mijn auto!) en nog wat leuke kleine autootjes voor bij zijn racebaan!  

Leuk! Wat heb je besteld ?  
Nicky28 - schreef op 31-12 om 09:47
5 weken
Zo, een dagje vrij! Eindelijk een kans om fatsoenlijk terug te kunnen reageren 
Hopelijk gaat het allemaal goed met jullie en hebben jullie een goede/leuke kerst gehad
Verder wens ik iedereen alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar! Met een  voorspoedige (resterende) zwangerschap en hopelijk een snelle bevalling haha =) 
@Gita: superleuk idee zo met naam en bevallingsdatum! Wel grappig dat Marley naar boven kwam  ik ben ook benieuwd of de juiste datum er tussen zit.
Mijn controle vorige week was goed. Bloeddruk van mij prima en hartslag van de baby duidelijk aanwezig + voldoende actie qua schopjes. Ze schopt nog meer als dat ik voel. Moet zeggen dat ik het sowieso juist minder hard voel de laatste tijd i.p.v. harder. Maargoed zolang ik nog beweging voel dan zal het wel goed zijn. Toch zeker als de controle ook goed is. 20 januari mag ik weer terug voor een tussencontrole. Ze willen dan al m'n geboorteplan bespreken.. Ik probeer daar eigenlijk zo min mogelijk mee bezig te zijn, anders ga ik me alleen maar druk maken denk ik. En 26 januari een groei echo   
Verder spelen mijn hormonen af en toe lekker op. En ben ik weer vaak moe  Ik voelde me net zo lekker haha, iedereen stond al zo verbaasd in mijn omgeving dat ik nog zoveel deed. En jaloers dat ik opeens ben  echt erg. Dat zat juist nooit in mijn karakter. Maar gisteren kwam de buurvrouw m'n vriend tegen op straat (hij liet de hond voor me uit) en vertelde dat ze uit elkaar is met haar vriend. Hij vertelt dat netjes tegen mij en ik flap eruit dat hij moet uitkijken dat hij geen verkeerde indruk geeft en dat zij denkt met hem te kunnen flirten. 
Nu denk ik pffff, lekker overdreven reactie hoor  En hij heeft 1x/maand oproepdienst, dus van de week moest hij 's avonds gaan werken na een dagdienst en ik dacht jahoor, lekker met je vrouwelijke leidinggevende afspreken zeker.
Zo erg! Want ik hoorde hem bellen met een mannelijke collega die ook gewoon moest werken. Ben blij dat ik toen wel m'n mond kon houden. De arme jongen. Ik hoop dat ik snel weer mijn normale karakter terug heb en hem gewoon het vertrouwen geef dat hij verdient. 
Maar naast dat alles gaat het prima met ons  
Fijne jaarwisseling alvast!   

kirstnn - schreef op 31-12 om 10:17
Gita ja zitten idd wel wat risico's aan, en gelukkig mag je zelf kiezen wat je wilt wat betreft de draai poging  Ik zou t zelf ook niet doen denk ik zo. Ja klopt heb even gekeken, we schelen 9 dagen! 
Dat zou typisch zijn als ze op t zelfde termijn komt als Dominic, en als je deze keer de zwangerschap uitdraagt zal voor jou ook apart wezen. Ik vond overtijd gaan zo een drama! Mede door die levendige dromen, droomde allemaal over dat t mis zou gaan dus het zat me niet lekker  Gelukkig waren het maar dromen maar toch blijf je daar dan aan denken  

Aah leuk ja om daar van die kleine autootjes bij te doen! Hij kan dus weer vooruit wat betreft de autostoel. We hebben een fiets voor hem besteld  Hij gaat als een speer op z'n loopfiets dus ben benieuwd hoe die een echte fiets vind, natuurlijk wel nog met zijwieltjes  over een paar dagen is die gewoon al 3 jaar! 

Hey Nicky28, fijn een dagje vrij! Hier alles prima en natuurlijk wens ik jou hetzelfde! Jij zelf ook een leuke kerst gehad? Kan zomaar zijn omdat ze anders is gaan liggen, dus dat is niks om je druk over te maken vanaf 27/28 weken moet je de baby ook echt iedere dag goed voelen volgens mij. Laat t op je afkomen wat betreft je bevalplan en houd er sowieso rekening mee dat zoiets eigenlijk ook niet te plannen valt dus dat t sowieso ook anders kan gaan, maar geef vooral aan wat je wel of niet wilt. Komt goed meid  Hahah ja heerlijk he die hormonen, not! Het feit dat je daarna al zoiets hebt wat is dat voor een reactie zegt al genoeg, je bent gewoon niet helemaal jezelf maar ook dat trekt na de zwangerschap weer bij! Voor de mannen is t nu eenmaal even afzien 
Nicky28 - schreef op 31-12 om 12:29
5 weken
Kirstnn, spannend hoor een echte fiets  en de tijd vliegt inderdaad he! Mss stomme vergelijking maar m'n hond is gisteren 3 jaar geworden, echt ongelooflijk snel is dat gegaan  denk dat dat met een kindje nog veel sneller lijkt te gaan. 

Kerst was hier prima. Eigenlijk letterlijk niks gedaan en veel bijgeslapen. Had de weken ervoor nogal veel gewerkt en teveel van mezelf gevraagd dus het was echt nodig. Nu gaat het weer de goede kant op, maar fysiek ben ik sneller moe. Ja dat zei de VK ook idd, vanaf 27 wk elke dag. Maar moet zeggen op 3 dagen na, dat ik haar al elke dag voel vanaf de 19e week. Vind het wel een fijn idee. 
Ja precies, ik denk ook dat het niet te plannen is en ik sta momenteel gewoon open voor alle suggesties die ze doen qua houding/advies. Dus dan vind ik het lastig om m'n voorkeuren door te geven. Heb ook geen eerdere ervaringen. Maar wel lief dat ze zoveel rekening met je willen houden. Net m'n zorgverzekering ook maar aangepast voor een kleintje  Lekker last-minute haha. 
Ja het is gelukkig maar af en toe een bui, maar echt raar als je jezelf niet herkend.  
gita - schreef op 31-12 om 13:39
Niemand heeft 7 april 2021 gezegd dus ben heel benieuwd! Maar we zullen het zien hé  (07 april denk ik zelf , en m’n partner denkt 14 april.) 
Ja ik vond het ook heel grappig, maar helaas dat wordt haar naam niet
Nicky28, wat fijn dat bij jou ook alles goed is  die hormonen komen mij ook heel bekend voor, om alles kan ik ruzie maken met m’n partner .. Qua opvoeding van Doom en noem zo maar op  gelukkig snapt hij dat het de hormonen zijn maar toch, voel me achteraf wel schuldig hoor. Dus kruip dan in de avond dicht tegen hem aan (toch iets van goed maken) 
Kirstnn, ik hoop dat ze gewoon vanaf 37 weken wordt geboren maar we hebben er nooit iets over te zeggen hé.. Als ik overloop zou dat best wel vreemd zijn ja, maar goed we zullen zien hoe of wat! Als het maar een makkelijke bevalling is   
Ons meisje voel ik steeds meer en meer trappen, soms heel zachtjes en soms alsof ze het er niet mee eens is..  De krampen in mijn benen zijn minder geworden, gelukkig
Ja hij kan weer vooruit met een nieuwe autostoel! Ik zou de link kopiëren welke ik heb gekocht. 

Ik wens jullie alvast een gelukkig nieuwjaar en een voorspoedig 2021! Met gezonde en knappe beebjes
kirstnn - schreef op 01-01 om 01:19
Nicky28 ja tijd vliegt! Hahaha ik snap je vergelijking wel hoor onze hond is ook mijn baby  Maar ja met n kindje gaat dat nog veeeeul sneller! Fijn toch dat je kon bijslapen, ben je tenminste weer iets uitgeruster he. Ja beweging voelen geeft je toch ook iets meer van bevestiging he. Goed hoor dat je daarvoor open staat, en heel fijn dat ze idd zoveel rekening willen houden. Ik heb overigens zelf geen bevalplan gemaakt zowel bij de eerste niet en nu ook niet. Alleen gezegd dat ik het zonder pijnbestrijding wilde proberen en ze vroegen of mijn vriend hem "eruit" wilde halen/aanpakken. Dat zonder pijnbestrijding is mislukt want ruggenprik gehad  en mijn vriend wilde dat idd doen dus dat is gebeurd. Voor deze keer wil ik t thuis proberen mits dat kan en t niet weer zolang duurt, en wil mijn vriend weer hetzelfde doen wat betreft hem aanpakken.

Gita snap ik dat je dat hoopt, ik duim voor je! Maar idd dat is iets waar je niks over te zeggen hebt. Poeh ja een makkelijke bevalling teken ik voor, en vooral een kortere als die van Jackson hahah  Fijn dat de krampen minder zijn geworden! Hebben de tips toch geholpen  Mooie stoel hoor!

Beste wensen dames 
gita - schreef op 01-01 om 15:52
De beste wensen dames!  hier is er vannacht (in de buurt) aardig wat vuurwerk geknald .

We zitten in 2021 dat betekend dat dit het jaar is dat onze baby’tjes geboren worden 
kirstnn - schreef op 01-01 om 15:57
Thanks ook voor jou gita 

Hier gister heel de dag flinke knallers, savonds zoooo hard de bank trilde gewoon  bizar. Om 00.00 ook wel wat maar niet extreem, t enige voordeel eraan was dat Jackson er doorheen het geslapen, toen werd die om half 2 wakker nam ik m mee naar de woonkamer maar er waren vrienden van ons, was die niet zovan gediend hij wilde weer naar bed  terwijl vorig jaar liep die al rond vanaf 22:15 hahah.
P. (Gast) - schreef op 02-01 om 12:06
Hee meiden! 2021, ons babyjaar!!  Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Ik kom niet zo goed mee, zo druk hier met beide meiden thuis! We hebben wat geklust in de kamers, maar het is nog niet echt wat ik wil en mn nesteldrang speelt op haha! En de co-sleeper zou 22 dec verstuurd worden en ik heb er nog steeds niets van gehoord. We hebben 'm wel al betaald enzo, in november al, dus ik vind het wel heel vervelend! Al 2x gemaild... 

De kerstdagen waren we gewoon thuis, maar de kinderen waren superdruk, dus het was best wel intensief! En met Oud&Nieuw konden ze niet slapen, best wel veel geknal in de buurt, maar waren ook te moe om er gezellig bij de zitten en mn man had het die avond daarvoor laat gemaakt en had een kater, dus halverwege had ik echt zin om te gaan janken haha! Pfff, ben blij als die lockdown voorbij is, voel me zo opgesloten steeds! 

Met de baby gaat het goed. Lekker actief en aanwezig!  En ben inmiddels al bij de nieuwe gyn in het andere ziekenhuis geweest en dat was zo fijn! Ik kijk nu echt met een geruster gevoel naar de bevalling. Ben nu 26 weken en ze wordt bij 39 weken gehaald, dus nog maar 13 weken! Komt echt dichtbij dan opeens!

Fijn om te lezen dat het bij jullie ook goed gaat! En herkenbaar Nicky! Mijn man ging laatst naar zn beste vriend en toen dacht ik: maar stel je nou voor dat hij naar iemand anders gaat! We zijn dit jaar 10 jaar samen haha, nog nooit gedacht!  Gekke hormonen!
Nicky28 - schreef op 02-01 om 17:18
5 weken
Gita en P. : ben blij dat het herkenbaar is haha. Ik schaamde me ook al een beetje voor m'n reactie. Maar idd heb hem savonds een dikke knuffel gegeven als goedmaker. Moet zeggen dat hij er best goed mee omgaat tot nu toe als ik eens iets zeg wat ik normaal niet zou doen.
Mooi auto stoeltje hoor Gita!
Kirstnn fijn dat je al een beetje weet wat je wilt. Hier wordt het wel ziekenhuis/geboortecentrum denk ik. Onze woning is zo gehorig dat heel de straat dan wel weet dat ik aan het bevallen ben denk ik. Voel me daarbij niet op m'n gemak. Maar anders lijkt het me wel fijn in eigen omgeving! Ik wil eigenlijk net als jou zo min mogelijk een plan maken.
M'n vriend twijfelt of hij bij de bevalling wilt zijn. Aan de ene kant hoeft het voor mij niet, want hij kan toch niet veel doen en ik ben dan ook niet op m'n charmanste.. Aan de andere kant wil ik hem het liefst zo dicht mogelijk bij me voor ondersteuning. Maar sowieso zal ik hem niet dwingen.
P. ik snap je helemaal. Ik heb zonder kinderen soms al het idee van hoe kom ik de dag door. Dan lijkt het me bij jou helemaal slopend. Wauw 13 weken, dan wordt het echt spannend  
kirstnn - schreef op 02-01 om 18:29
Hey P, fijn dat alles goed gaat met de baby! En ook top dat je je zo goed voelt bij de nieuwe gyn. 13 weekjes nog maar wauw  Balen van de cosleeper hopelijk komt die snel binnen. Ik heb ook last van nesteldrang  Gister meteen alle kerst rommel opgeruimd en daarna nog onze slaapkamer, allemaal dingen weggegooid kastjes netjes gemaakt enz. We hebben toch nog muurverf kunnen scoren ergens dus ben heel t appartement opnieuw aan t doen hahaha helemaal gek  Ja die lockdown is wat he pff.

Nicky28 snap ik dat je je dan niet op gemak voelt, hier is t ook best gehorig hahah dusja dat word wel wat. Waarom wilt hij er niet bij zijn als ik vragen mag? Je bent dan idd niet op je charmantst maar dat is wel het laatste waar je mee bezig bent eerlijk gezegd. Ik wilde nml ook nog m'n make-up doen maar toen t eenmaal begonnen was dacht ik weetje wat dikke lul ermee dat gaat m niet worden  Daarbij heb ik heel de bevalling lopen kotsen ook nog dusja, en als hij der niet bij wilde zijn had ik m denk ik echt een knal verkocht maar goed dat ben ik 
gita - schreef op 02-01 om 18:36
Vandaag 26 weken  ons meisje is lekker actief 

Over goed 16 dagen (2,5week) mag ik langskomen voor de groeiecho. Best wel spannend .. want voor mij is het nog minimaal 14 en maximaal 16 weken  

P, nog 13 weken WoW!  Geniet van de laatste loodjes!! 
Nicky28 - schreef op 02-01 om 20:39
5 weken
Kirstnn geen idee. Hij is denk ik bang voor wat hij te zien gaat krijgen. Of voelt zich wrs ongemakkelijk om mij zo te zien en niks te kunnen doen om me te helpen. En z'n vrienden praten hem ook niet echt moed in...  ik snap dat het heel wat is om mee te maken, maar dat is het voor mij ook. En mij lijkt het supermooi naast alle ongemakken van een bevalling. Haha ja denk ook dat ik het niet in dank ga afnemen als hij het echt aan mij overlaat. 
Laatst zei iemand bijv dat de navelstreng doorknippen "smerig" is, dus hij ziet dit nu absoluut niet zitten. Hoeft ook niet van mij, maar anderen praten hem alleen maar angst aan. En het is zo jammer dat hij daarop z'n keuzes baseert. 

Gita, wow 14-16 weken. Het komt echt dichtbij he Ik ben 24w+5 vandaag... Het voelt nog maar alsof ik net de 12 weken voorbij ben 

kirstnn - schreef op 02-01 om 21:22
Nicky28 aah op die manier ja. Lastig hoor! Hij moet z'n eigen niet zoveel aantrekken van wat andere zeggen of wat hun ervaringen zijn, wilt namelijk niet zeggen dat hij dat ook allemaal vind maarja dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.. Het is idd heel wat om mee te maken, voor jullie allebei. Dit is wel iets waar hij goed over na moet denken, en jullie over moeten praten, voordat hij dalijk spijt krijgt dat hij er niet bij was bijv. Hopelijk draait hij nog bij en zoniet dat jullie het hier goed over gehad hebben 

Hahah ik herken je gevoel wel daarin, komt denk ik omdat t de eerste is. Dan gaat t allemaal zo langzaam terwijl nu gaat t juist zoooo snel en we zijn precies even ver 
Lisa V. (Gast) - schreef op 02-01 om 22:06
Van harte de beste wensen voor 2021! Een jaar om naar uit te kijken voor ons allen! 

Het gaat echt vooruit hé, amai. Hier eerste kindje, maar ik vind het toch ook snel gaan. Vandaag al 27 weken 1 dag! Ik moet dringend nog wat zaken in orde brengen: suikerbonen, kijken of ik alles heb voor ‘vluchttas’ naar ziekenhuis, welke papieren we moeten meehebben enz. Goh-hoh!
Voor naast ons bed hebben we een wiegje besteld. Dat zal pas over een 10-tal weken kunnen geleverd worden, want is even uit voorraad. Mogelijks moeten we de reiswieg van de buggy dan nog even naast ons bed gebruiken. Afwachten!

Fijn dat jullie al zo bezig zijn met de kinderkamer. Dat duurt hier nog even. 

Oh en amai, zo veel last van hormonen die opspelen?! Dat herken ik niet. Lijkt me heel gek om jezelf niet meer te herkennen. Gelukkig gaan de mannen er goed mee om. 
Eigenlijk is er bij mij momenteel precies nog geen verschil tussen wel of niet zwanger zijn. Haha. Behalve dat ik hem af en toe voel schoppen (1-2x per dag even). Ook niet zo hard met placenta vooraan. Misschien ga ik me nog beklagen dat ik dat hier zeg, want ik ben door velen al gewaarschuwd voor het derde trimester en de kwaaltjes. Aiai! Gaat wel raar zijn, een bolle buik. Maar ook zo mooi.  Voorlopig nog steeds heel bescheiden buikje. Kan nog steeds op mijn buik slapen. 

Nicky, ik hoop toch ook dat je partner zelf bewust de keuze kan maken, zonder te veel invloed van die verhalen! Erg dat ze hem zo bang maken. Net zo erg als wanneer mensen met van die horror bevalverhalen komen. Het lijkt me wel een enorme steun als je partner er gewoon bij is. Je kan diezelfde bevalling natuurlijk ook nooit overdoen. Al denk ik niet dat ik wil dat mijn partner echt ‘daar’ gaat kijken. Dat hij maar bij mijn hoofd blijft. Hahaha!
Jammer genoeg kunnen we nu geen rondleiding krijgen in het ziekenhuis, door de coronamaatregelen. Hopelijk lukt dat toch nog éen van de komende weken. 28 januari weer controle, dus dan vragen we het nog eens.

Kirstnn, wat grappig van die make-up. Ik herken mezelf wel wat! Ik was ook al aan het denken: haardroger meenemen naar het ziekenhuis (zou er normaal 3 nachten blijven), en mijn mama zei: het gaat je echt niet uitmaken hoe je eruitziet hoor. Ik dacht: euh, jawel!  Momenteel is er, behalve partner, geen bezoek welkom in het ziekenhuis. Dat gaat wel zwaar zijn. We hopen dat daartegen toch grootouders tenminste mogen langskomen.

Gita, ik ben blij voor je dat de krampen ook minder zijn geworden!
gita - schreef op 02-01 om 22:56
Hier is mijn partner wel bij de bevalling, ik wil hem erbij hebben mede doordat mijn moeder en broer er door Corona niet bij kunnen zijn
Hij wilt zelf ook graag zijn dochter geboren zien worden, want bij Dominic heeft hij wat traantjes gelaten en hij is enorm benieuwd of hij dat dit keer opnieuw heeft 
Hier is alle kerstspul ook weg!! Vanmiddag samen met Dominic opgeruimd, Plek gemaakt voor de box en keukentje van Dominic. 
Nicky, ja het gaat heel snel.. Bij Dominic vond ik het allemaal zoooo lang duren  Maar nu gaat het me te snel.. Ons meisje is lekker actief, en vandaag heeft Dominic haar gevoeld dat gezichtje van hem als of hij bijna moest huilen zo verbaasd en lief dat hij keek

LisaV , derde trimester!!  Voor jou schiet het ook al aardig op. 
Hier nog geen vluchttas ingepakt.. ik wil dit pas gaan doen nadat ik de groeiecho heb gehad . Rond 28/29 weken. 
Ik had het er vandaag nog met mijn moeder over , mijn schoonzus is tijdens de weeën door bezig geweest met make-up op doen en haar haren kammen.. mij maakt het echt niet uit hoe ik eruit zie, Mijn partner ziet me vaker op mijn charmants en ook wel zonder make-up of gekamde haren . waar je eigenlijk als vrouw aan denkt hé tijdens het bevallen haha! 
Vandaag besproken dat wij de eerste 2/3 weken geen mensen over de vloer willen hebben, behalve mijn ouders, schoonouders en ooms/tantes van G.  Maar wel op afspraak zodat het voor mij en ons kleine prinsesje niet teveel wordt.

Ik begin heel nieuwsgierig te worden naar ons meisje, hoe zal ze eruit zien! Net als mij blonde haartjes en donkere ogen of zoals papa rode haartjes en groene ogen  Dominic is een echte mengelmoes van ons beide, Blonde haren van mij en groene ogen van zijn papa 
kirstnn - schreef op 02-01 om 23:01
Hey Lisa, ook voor jou de beste wensen natuurlijk! Wow 27 weken al  Toevallig zei ik t vandaag nog tegen mijn vriend over die vluchttas, voor de zekerheid dan in mijn geval. Hopelijk komt de wieg optijd binnen maar de reiswieg is idd een goed alternatief. Wat jammer dat je hem door de placenta voor zo weinig voelt, maar hopelijk dat dat in de komende weken idd wel harder word  Ik slaap ook nog steeds op mijn buik hoor! Tot nu toe krijg ik er nog geen last van dus dat is fijn, kan me niet herinneren wanneer dat bij de eerste was dat dat niet meer zo prettig voelde als ik wakker werd. 

Over "daar" kijken had ik eerst ook zoiets van hell no!!  Vooral toen de verloskundige had gevraagd of mijn vriend hem wilde aanpakken moest ik dat naderhand dus aan hem vragen en ik echt zovan maar ehmm dan zie je dat allemaal  tijdens de bevalling kon t me dus niks meer schelen wie wat zag als die maar eruit kwam hahaha. Apart is dat wel hoor hoe je er van te voren eerst instaat en dan tijdens soms bedenkt van wat boeit t ook allemaal 

Hahahah, als je 'm mee wilt nemen zou ik dat gewoon doen je kan daar altijd nog kijken of je die gebruikt! In jou geval sowieso anders aangezien t bij jullie standaard is dat je een paar dagen blijft toch? Hier is t eigenlijk zo snel mogelijk weer naar huis, alleen de mijne werd pas om 22:53 geboren en ik had een ruggenprik gehad dus dan mag je de eerste tijd niet gaan staan ivm nog geen gevoel in je onderlijf en ze wilde me snachts niet naar huis laten gaan dus konden we een nachtje blijven.
kirstnn - schreef op 02-01 om 23:12
Gita wat leuk dat Dominic de baby heeft gevoeld! Ik probeerde dat laatst ook met Jackson maar hij heeft geen geduld dus z'n handje was al snel van m'n buik af 

Ik ben idd ook zoooo benieuwd maar dan of babyboy op Jackson lijkt. Mijn vriend en ik zijn allebei blond en hebben blauwe ogen dus Jackson ook, zal vreemd zijn als daar iets anders uitkomt haha 

Fijn dat jullie dat al besproken hebben over hoe en wat na de bevalling, dat hebben wij nog niet gedaan maar goed er is nog tijd genoeg nu. Mijn vriend begint steeds over t geboortekaartje dus moet nodig eens verder gaan kijken, maar t zijn er zoveel he pff.
Lisa V. (Gast) - schreef op 02-01 om 23:47
Gita, ik zou ook niet anders willen dan dat partner bij de bevalling is! Toch mooi om dat samen mee te maken. Oh, traantjes! Zo mooi! Benieuwd of éen van ons twee zal huilen. Ik zou denken van wel.
Fijn dat Dominic zijn zusje ook heeft kunnen voelen. 
Dat ‘er mooi willen uitzien’ zou ook niet voor mijn partner zijn hoor. Haha! Die heeft mij ook al op mijn lelijkste gezien: wijsheidstanden getrokken, vol puisten (danku hormonen aan begin zwangerschap ...) Ik doe dat puur voor mezelf. 
Ook kan ik je keuze begrijpen om niet te veel bezoek te wensen in het begin. Dat hebben wij liever ook niet. Zo kan je toch wat genieten binnen het eigen gezin. Voorlopig mogen we in België maar één vaste persoon thuis (binnen) ontvangen, dus ik hoop dat er nog steeds geen volledige vrijheid is tegen dan, zodat het qua drukte zal meevallen.

Kirstnn, dan hebben we allebei geluk als buikslapers! Hihi! Hopen dat we er nog even kunnen van genieten.  Elke nacht dat het kan, is mooi meegenomen!
Ik kan me wel voorstellen dat je tijdens de bevalling ineens andere prioriteiten hebt en dat het je niks kan schelen wie wat ziet.  
Na die ruggenprik zal het inderdaad wel aan te raden geweest zijn om even te blijven. Vond je dat vervelend?
In België is het 2-3 nachten blijven, tenzij je zelf echt eerder naar huis wil (en het kan), maar dan moet je zeker een vroedvrouw hebben die je thuis nog even opvolgt. Door de drukte (ze verwachten door corona meer baby’s), gaan ze mama’s van den tweede, derde ... wel sneller vragen eventueel vroeger te vertrekken. Ik vind het niet erg om 3 nachten in het ziekenhuis te blijven bij ons eerste kindje. Lijkt me goed om wat bij te rusten, meteen vragen te kunnen stellen bij onzekerheid ... Ik ben dan ook snel onzeker hoor! Ook heb ik de eerste dagen thuis nog een vroedvrouw die telkens even zal langskomen. Over anderhalve week hebben we een ‘kennismakingsgesprek’ met haar.

Jullie bevallen thuis, dus sowieso liefst geen ruggenprik? Ik wil het ook zonder proberen.
kirstnn - schreef op 03-01 om 01:02
Lisa ja precies dat!  Ik wilde liever naar huis eigenlijk daarna, want ik lag in t zelfde zkh als waar mijn mams is behandeld voor leukemie, en waar ze haar dus ook niet meer konden helpen (dit was ook niet onze 1e keus qua zkh maar die andere zat al vol) dus dat was erg dubbel maar ik snap dat ze me snachts niet wilde laten gaan.. Echter moest mijn vriend wel naar huis want onze hond zat al die tijd in de bench. (Mijn vliezen braken snachts, kreeg toen ook meteen weeën, sochtends rond 09:00 gingen we naar het zkh) Dus dat was al helemaal flink balen maar goed je weet van te voren niet hoelang het gaat duren. Daarbij heeft niemand anders onze huissleutel dus hij moest wel, anders hadden we bijv iemand kunnen bellen die dan naar onze hond zou gaan. Dus dat is iets om nu ook rekening mee te houden mochten we alsnog naar t zkh gaan/moeten.

Hier verwachten ze idd ook meer baby's als normaal! En wat je zegt het kan ook heel fijn zijn om even wat daagjes te blijven ja. Ben benieuwd naar het kennismakingsgesprek, hopelijk kan je het goed met haar vinden is immers ook belangrijk. Ik wil het deze keer idd graag zonder proberen maar gaat dat weer niet om wat voor reden dan ook dan vind ik dat ook niet z'n probleem 
gita - schreef op 03-01 om 13:15
LisaV, ik wil als dit mogelijk is thuis bevallen  maar ons meisje ligt in stuit.. dus denk dat het gewoon een ziekenhuis bevalling(keizersnede wordt) hoe dan ook wil ik niet dat ze een draaipoging gaan doen.. kans op vroeg geboorte, navelstreng om haar nekje en het moet ongelooflijk veel pijn doen. 
We gaan het zien 18 januari tijdens onze groeiecho
Dominic heeft vandaag een slechte dag..  Hij was om 05:45 al wakker.. Zijn humeur is niet te genieten, geen ontbijt gehad.. Zo nog een poging doen voor zijn broodje. Maar ik zie het zwaar in! 

Kirstnn, morgen is jullie mannetje 3 jaar!!  
gita - schreef op 03-01 om 13:23
Wij proberen Dominic overal bij te betrekken en dit was zoals mijn partner zegt puur toeval  hij is denk ik jaloers dat hij zelf ons meisje nog niet vaak heeft gevoeld  

Vannacht was ons prinsesje rustig, vandaag heb ik haar ook pas 1x gevoeld. Hebben jullie dit ook dames?  

Wij hebben een wieg gekocht die aan het bed gemaakt kan worden, voor de eerste periode. Handig lijkt het me wel. Hier is bijna alles besteld. Babykamer is nog niet af , alleen de meubels moeten nog op de juiste plek komen te staan en de aankleding moet hangen/liggen op de plek waar ze horen!
kirstnn - schreef op 03-01 om 13:56
Gita jaaaa  hihi gister z'n fiets alvast in elkaar gezet, vergeleken met z'n loopfiets is dit n heeeel verschil. Mijn god wat word ons mannetje groot zeg 

Ohnoo Dominic dat zijn geen tijden om op te staan, Jackson was hier ookal vroeeeg aan de gang.  Hier word de baby juist wat drukker savonds en snachts, en in de ochtend word ik er voortaan ookal wakker van.. Ze kan ook zomaar anders liggen nu he! En heb bij Jackson ook n keer gehad rond de 27 weken dat ik m een dag minder voelde, als je t echt niet vertrouwd kan je de vk ook gewoon bellen meid! 
gita - schreef op 03-01 om 14:26
Inderdaad .. geen tijden om op te staan  Ohh Dominic is luid echt luid aan het spelen vanaf 08:00..  partner besloot gewoon door te gaan slapen. Dus ik heb me net kunnen douchen! Hij is nu samen met Dominic eventjes op de speeltuin. Even al zijn energie eruit laten gaan  

Dit is de eerste keer .. Bij Dominic voelde ik hem regelmatig, wel iedere dag 5/6x .. Ik kijk het nog eventjes aan.. anders bel ik de vk gewoon
Jantina - schreef op 03-01 om 15:11
Nog de beste wensen dames Wij zijn de afgelopen week heel druk geweest. Fender heeft met mascara en lippenstift op zijn slaapkamer lopen klooien..  Dus alles moest goed schoongemaakt worden (gelukkig is alles goed schoon geworden, behalve zijn muur .. Hier moet nu nieuwe behang op..) Ik ben wel even boos geweest en dat heeft Fender ook wel geweten. 
Ik heb 29 december een controle gehad en de kinkhoestvaccin gehaald. Alles is goed met ons ventje en met mij! 
Op 8 Januari heb ik de volgende controle en op 4 februari een groeiecho met bijna 28 weken De tijd gaat snel he ladies 

Gita, Als je het niet vertrouwd gewoon bellen meid! Beter te vaak dan 1 keer te weinig . Hier 23 weken en ik voel ons ventje dagelijks Wat speciaal dat Dominic zijn zusje heeft gevoeld. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan