Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

gita - schreef op 15-01 om 14:26
Zo als ik weet is dat standaard , er was geen reden dat Dominic te vroeg geboren is dus ja ..
Bij Dominic begon het spontaan. Dus ben benieuwd of het nu wederom spontaan begint of dat ze besluit tot 42+ te blijven zitten en het wordt opgewekt.. 
oh de zomervakantie is hier ook altijd een drama .. wat moeten we doen, wat gaan we eten en wat trekken er aan  vaak lopen we thuis dan ook in onze pyjama (als het vakantie is en wij alle 3 thuis zijn) 

Welkom Samantha wat fijn dat alles goed is en wat leuk nog een meisje! Straks dus een echt meiden huis  ik voeg je toe.
674 antwoorden en 4302843x bekeken
kirstnn - schreef op 15-01 om 18:05
Welkom Samantha, super leuk 3 meisjes dalijk! Gelukkig heb je nog even de tijd om een naam te zoeken en geboortekaartje 

Gita oh serieus, hier doen ze dat niet dus vandaar! Ik had op de dag van de bevalling eigenlijk een afspraak voor te strippen, dat was dus met 40+5 pas dat ik zou weten of ik al ontsluiting had ja of te nee. Maar de bevalling begon snachts dus dat was niet meer nodig haha  Hier begon t ook spontaan maar dankzij de ruggenprik wegvallende weeën dus opwekkers erbij.
gita - schreef op 17-01 om 13:06
Hallo week 28 
Ik zou het bij de volgende controle eens vragen (morgen) 


2 weken geleden heeft mijn schoonzusje uitslag van de nipt binnen gekregen, kindje blijkt gezond geen afwijking gevonden   Ze is bijna 16 weken zwanger en dinsdag heeft ze een controle waar ze hoopt dat ze stiekem ook het geslacht kunnen zien ..  
verder begin ik het steeds zwaarder te krijgen.. met de komst van ons meisje en Dominic die behoorlijk tegendraads is.. op tijd slapen zit er niet in (zo rond 21:30..) en wordt hij weer wakker rond 06:00/06:30  

Vandaag de laatste babykleding wassen, flesjes en speentjes uitkoken en dan is ook echt alles klaar   Wat betreft haar naam zijn we toch aan het twijfelen geslagen  het is zo vervelend .. dat net op het moment dat als jij zwanger bent er in de buurt een baby geboren wordt met de naam Genevieve ... 
Samantha - schreef op 17-01 om 14:20
Bedankt voor het toevoegen Gita
Ik vind het super leuk om straks drie dochters te hebben, mijn partner daarin tegen had hij ook jongen ook leuk gevonden  Maar met zijn twee straks drie dochters is hij gelukkig

Ik heb een kijkje genomen voor een geboortekaartje, en één kaartje spreekt me enorm aan... Nu nog mijn partner overhalen (Voor jullie zeker herkenbaar). Qua meisjesnaam ben ik er wel over uit maar mijn partner vind die naam niet passend.. 
Wat vinden jullie ervan dames?
Adele , Kensi , Tamar of Noémi.. 
Voor mij is het duidelijk dat haar naam Adele of Tamar wordt.. Voor mijn partner is het duidelijk dat de naam voor ons meisje Kensi wordt
gita - schreef op 17-01 om 14:31
Samantha , ik vind Tamar een mooie naam 
Wat vind je dan van Shannon ? ..


MamaN (Gast) - schreef op 17-01 om 15:24
Heeyy lieve dames,

Tijdje niet actief geweest zelfs mijn wachtwoord vergeten  ik heb alles een beetje vluchtig doorgelezen hoor sorry daarvoor.

Welkom nieuwe dames

Met de baby gaat het goed met mij iets minder. Heb naast mijn bekkeninstabiliteit helaas ook een liesbreuk en mijn vitamine D is waarde 10. Vanwege het weer en de lockdown denk ik is hij nu ernstig laag. Ik ben dus ontzettend moe en het het tekort heeft natuurlijk ook geen goed effect op me bekken en lies aangezien het vitamine mist om stevig te worden. Morgen krijg ik als het goed is een boost maar de verloskundige en huisarts zijn nog in discussie erover vanwege de maximale hoeveelheid en de zwangerschap natuurlijk. 

Maar goed, suikertest was gelukkig goed en hier ook zo goed als alles klaar. Luiers en billendoekjes ingeslagen 

Ik herken wat je zegt Gita, als de kids niet meewerken dan valt het allemaal ontzettend zwaar. Zelfs soms zo dat ik denk en wat dacht ik ook alweer toen ik dacht ik kan er nog wel eentje aan haha. Maar dat had ik ook toen ik zwanger was van de tweede dus vanuit mij zou ik zeggen is normaal hoe je je voelt hoor. Als ik nu terugdenk van hoe deed ik het dan met hun twee best kort op elkaar.. weet ik er eigenlijk vrij weinig nog van. We can do this! 
kirstnn - schreef op 17-01 om 16:09
Ben benieuwd Gita of ze t al kunnen zien wat het is   Vervelend dat Dominic nu niet meer zo goed slaapt! Dat is idd balen maar goed daarom zou ik het niet laten haar zo te noemen als jullie het echt willen..

Ik snap je man wel Samantha, wij hebben samen al n zoontje en ik heb ook een bonuszoon. Wij wilde dus allebei graag een meisje maarja weer een jongen  en zoals je zegt zijn we daar ook net zo blij mee  Ik persoonlijk vind Adele of Kensi wel wat maar jij vind Kensi niet zo zo te merken haha..

Hey MamaN, fijn dat het goed gaat met de baby! Vervelend van de liesbreuk erbij zeg. Goed dat je een boost daarvoor krijgt, hopelijk scheelt het wat. 
gita - schreef op 18-01 om 09:28
Ik laat het je weten .
Het is heel vervelend.. gister sliep hij gelukkig om 20:15 en was vanmorgen wakker om 06:45..  
Om 10:00 heb ik onze groei echo, heel benieuwd hoe ons meisje er voor staat en of ze nog steeds in stuit ligt Ook krijg ik te weten hoeveel ik ben aangekomen .. vorige keer was dit +9.. 
Vanmiddag Dominic vertellen dat de psz tot 9 februari geen kindjes ontvangt.. We hadden een mail gekregen dat ze dichtblijven maar mogen wel wat spulletjes ophalen voor Dominic zodat hij thuis is te doen heeft (kleurplaatjes) 
Dominic is trouwens 91centimeter en weegt 13 kilo  hij begint nu een grote stoere jongen te worden

Hey MamaN , wat fijn dat het goed gaat met de baby   wat vervelend dat jij je zo voelt, hoop dat het snel beter met je gaat.
Ja hij is echt tegendraads..  het is gewoon niet meer leuk, manlief is werken dus hij zit er overdag niet mee.. straks Dominic bij mijn broer brengen dus kunnen hun even met een tegendraadse Dominic gaan zitten  En dan kan ik gelijk vragen hoelaat dominic bij hun gaat slapen.. want ik heb een gevoel dat hij thuis zo rond 19:00/20:00 gaat slapen en bij hun pas rond 21:00/22:00 wat natuurlijk veeeel te laat is voor hem.. 
inderdaad we can do this

MamaN (Gast) - schreef op 18-01 om 09:43
Haha en het “leuke” is daar zal hij waarschijnlijk lekker spelen en zn ding doen. En dan als je hem ophaalt is hij bij zijn vertrouwde mama om weer tegendraads te doen  Maar veel ligt ook aan onze hormonen hoor. Natuurlijk heb je ook dagen wanneer je niet zwanger bent dat je er de balen van hebt maar ik merk wel dat die hormonen toch even dat extra duwtje geven om me gek te maken. En ja dat hun ritme helemaal weg is doordat er geen opvang/psz/school is maakt het natuurlijk ook niet beter. Om nog maar te zwijgen over alles wat dicht is waar je normaal met ze heen kon of het heeeeerlijke natte koude weer waar je zo graag in wilt zitten in de speeltuin. 

Ik ben zooo toe aan voorjaar en zomer. Ook meteen goed voor me vitamine D hahah
kirstnn - schreef op 18-01 om 09:59
Succes bij de groeiecho Gita! Moet jij je iedere keer daar wegen? Bij mij houden ze dat ook niet zo in de gaten, tis dat ik zelf op de weegschaal ga staan thuis anders zou ik niks weten haha. Fijn dat Dominic ook wat spulletjes krijgt van de psz, ik mag vandaag ook weer wat ophalen voor Jackson. Dalijk maar even doen dus 
Als hij daar idd zo laat gaat slapen kan het daar ook aan liggen ja..

Hahah MamaN dat dat ritme weg is is gewoon klote! Die van mij wil zooo graag weer naar de psz, had t van het weekend ook weer over zijn vriendinnetjes en dat die daar mee wilt spelen enz. Echt ellende! Beter weer zou ook fijn zijn ja 

27 weken vandaag!  Ik ben er eerlijk gezegd al wel klaar mee, maar goed nog even volhouden 

gita - schreef op 18-01 om 12:48
Nee dat niet  ik ben tot nu toe 11kilo aangekomen.

Met ons kleine meisje gaat het goed, ze ligt helaas nog steeds in een stuit..  draaipoging zie ik niet zitten dus besloten dat ze zelf moet gaan draaien en anders een keizersnede   
Ons meisje is 38 cm en geschat op 1075 gram 15 februari heb ik de volgende groeiecho met 32+2 weken en op 25 februari een controle met 33+5 weken! 

Yes!! Je bent in het laatste trimester  ik herken het... hier ben ik er ook klaar mee en wil ons meisje kunnen knuffelen.. maar ze moet zeker nog 9 weken blijven zitten (37weken) 

MamaN ja inderdaad als hij daar is dan is hij lief  en thuis echt tegendraads..
Samantha - schreef op 18-01 om 13:20
Wat vervelend Gita dat Dominic slecht slaapt.. 
Djenna slaapt goed , ook op de afgesproken tijden dat ze in bed ligt.. (20u00/20u30) ze wordt altijd wakker rond 07u15/07u30 dus dit gaat goed..
Maar met Madée is het wel een drama.. Zij ligt om 19u45 in bed en wordt regelmatig (om 23u00, 01u00 en 04u00) wakker en is dan vaak rond 05u30 alweer wakker.. Gelukkig komt ze dan bij mama en papa in bed liggen en slaapt verder tot 07u30... dus een echte drama wat betreft slapen met Madée.. 

Ik ben benieuwd hoe dit straks gaat als ons derde prinsesje geboren is..

Wat fijn dat het goed gaat met jullie meisje, wat balen van haar stuitligging zeg.. Ik hoop voor je dat ze gaat draaien en anders dan weten jullie binnenkort wanneer ze geboren wordt..  Mijn schoonzus is afgelopen 28 december bevallen met 39 weken en 4 dagen met een keizersnede van hun 1ste wondertje. Dit was zo speciaal want we wisten natuurlijk al wanneer hij of zij geboren ging worden dat maakt het ook wel leuker denk ik.. 
Oh maar dat is een mooi gewichtje voor 28 weken zeg! Geniet van de laatste loodjes

Kirstnn, laatste trimester is aangebroken gefeliciteerd!!! Hier nog 2,5 week wachten tot ook ik in het laatste trimester zit.. Ben vandaag 24+5. 

Ik vind de naam Kensi wel mooi, maar vind ik hem ook echt passen bij Djenna en Madée.. dat is een beetje mijn ding.. We hebben nu Adele en Kensi op ons lijstje staan maar ik denk wel dat Kensi gewoon haar naam wordt
We hadden namelijk afgesproken dat wij samen de naam voor ons 1ste kindje zouden bedenken, Ik de naam voor ons 2e kindje en mijn partner voor ons 3e kindje..  


Nicky28 - schreef op 18-01 om 14:16
5 weken
Hoi Samantha, welkom! Wat leuk zeg, 3 meisjes  Gefeliciteerd!

Gita, late reactie maar wat jammer van je 3D echo  Corona gooit toch helaas veel roet in het eten.... 
Gelukkig dat je echo wel goed was en ik hoop idd dat ze nog zelf gaat draaien. Ik begrijp je helemaal dat je een draaipoging niet ziet zitten. Zou ik ook niet voor (durven) kiezen. En qua naam zou ik ook bij je beslissing blijven hoor, als je het een mooie naam vind. Maar ik begrijp dat het niet zo leuk is. Dat is bij ons ook de reden dat we tegen niemand nog de naam vertellen (behalve hier). Mijn nicht verwacht ook een meisje binnenkort, dus dat is het enige wat nog toevallig hetzelfde kan zijn. We weten de naam niet van elkaar dus het zou wel moeten lukken. 
Verder zijn er wel (opeens) veel mensen in mijn omgeving zwanger, maar de meesten na mij dus dan hebben zij nog de keuze om de naam aan te passen eventueel. Maargoed ik zag dat ze in 2020 maar 25x in Nederland voor die naam hebben gekozen, dus het zou wel moeten lukken dat er daarvan opeens 5 zouden rondlopen in het gehucht waar ik woon. 
Inmiddels ben ik 9,5 kg aangekomen. Phoe zeg, waar dat laatst nog maar 5 kg was  Ben nog nooit zo zwaar geweest ook haha. 
Kirstnn wat fijn zeg, dat je thuis kan blijven! Lijkt me echt goed ook voor de opvoeding en lekker met je kinderen bezig kunnen zijn. En huishouden natuurlijk.... Weer iets minder leuk haha. Ik heb opgegeven dat ik tot 36 wk blijf werken. Maar ik ben zzp'er dus in principe kan ik zelf mijn uren indelen. Het nadeel is dat als ik eerder stop, ik ook geen inkomen heb. Het voordeel is dat ik vanaf deze week wat minder uren heb ingedeeld zodat ik iets meer op mijn eigen tempo kan werken. Ik merk dat ik echt veel behoefte krijg aan rust. Niet altijd slapen, maar gewoon liggen op de bank en niet teveel prikkels om me heen. Ik vind het echt knap van ieder van jullie die al een kind of meerdere kinderen hebben. Hoe doen jullie dat  
kirstnn - schreef op 18-01 om 15:55
Gita 11 is netjes toch! En balen zeg nog steeds in stuit maar goed, zoals gezegd zal t niet voor niks zo zijn. Ik hoop echt voor je dat ze nog draait maar ik heb persoonlijk niet t idee dat ze dat gaat doen eigenlijk aangezien ze nu al zolang zo ligt maarja het kan.. Mooie lengte en gewicht hoor!  Fijn ook dat de volgende groei echo gepland is, weer iets om naar uit te kijken.. 
Hahah ja ik wil ook niet dat hij nu al komt maar heb t op het moment echt gehad! Weet niet of t door die corona zooi komt maar ik vind het nu echt zo langzaam gaan, en iedere dag onderhand t zelfde. Word er n beetje gek van 

Samantha haha thanks! Voor jou duurt t nog ff idd. Aah zo ja, of t bij hun namen past is idd n dingetje. Misschien komen jullie nog een andere naam tegen die jullie allebei aanspreekt en erbij past? Dan kom je er niet echt onderuit als jullie dat hebben afgesproken  Jullie jongste is dus ook z'n slechte slaper! Ellende is dat he, die van ons ook  Wel al vanaf t begin z'n beetje dus we weten niet beter met hem, en t gaat ook met ups en downs. Hij kan prima slapen en doorslapen maar het doen is t tweede, hij is meer van t spoken helaas 

Hey Nicky28, 9,5 kilo is netjes hoor op onze termijn. Vind ik dan! Als je niet eerder zoveel bent aangekomen dan is t wel een dingetje ja, ik ben dr ook niet blij mee hoor hahaah maar hoort erbij he. Ik ben allang thuis, is wel fijn idd. Sowieso is mijn bonuszoon een zorgenkind (speciaal onderwijs, hechtingstoornis incl trauma) dus voor hem is/was het sowieso nodig. Aahoke! Hopelijk hou je t goed vol tot 36 wkn, fijn dat je t zelf kan indelen! Nouja gewoon doen, kan moeilijk tegen Jackson zeggen je bekijkt het maar vandaag  daardoor wel extra blij natuurlijk als hij eindelijk in bed ligt. Maarja dan is t weer voor zolang als t duurt haha.

Ik moest vandaag iets ophalen bij de psz en Jackson moest dus mee.. Mijn hart brak!  Hij dacht dat die mocht spelen al had ik al de heletijd gezegd we moeten alleen iets ophalen. De leidster knuffelde hem en hij zwaaide me uit, dus ze zei nee je kan hier nu niet spelen hopelijk binnenkort weer. Gerum hij moest bijna huilen en hing meteen aan m'n benen, nou toen begon ik bijna zelf te janken zo zielig was t 
Nicky28 - schreef op 19-01 om 10:37
5 weken
Kirstnn ik deel je gevoel hoor. Ik begin het nu ook wel saai te vinden. Op tijd slapen, veel bank hangen omdat m'n energie op is en de vroeg donkere dagen bah! Straks is het weer wat langer licht en hopelijk wat lekkerder weer. Daar knap ik altijd helemaal van op. Buiten zitten kan ik een hele avond volhouden zonder het beu te raken, maar binnen... Vreselijk! En dan geen kant op kunnen 's avonds. Dan is m'n buik een keer zo dik lijkt het wel. In de ochtend kan ik nog redelijk bewegen haha. Maar de lockdown helpt hier zeker niet aan mee. Anders kan je veel meer op pad en bijv. babyspullen scoren of andere uitstapjes maken. 
Haha en qua kilo's:  het scheelt dat het echt alleen op m'n buik en billen zit. Verder ben ik nog niet opgezwollen, dus dat accepteert makkelijker. Maar ik moest wel een paar keer knipperen toen ik op de weegschaal stond haha. En ik heb ook het gevoel dat ik continu eet  Ik was nooit zo'n grote eter/snoeper en nu krijg ik er geen genoeg van. 
Ooh oké, daar heb je je handen dan wrs ook wel aan vol? Niet negatief bedoeld hoor, maar het is wel extra zorg leveren denk ik?   Hahah nee dat is waar, je moet idd wel. Zou wat zijn he, doe het vandaag maar even zelf 

Morgen weer controle =D 
En mss nog ff een rare vraag... Maar dragen jullie zwangerschapsonderbroeken? Met zo'n rekbare rand zegmaar? 
Mijn onderbroeken beginnen echt te snijden 's avonds in mijn buik, maar omdat ik alleen daar dikker ben heeft een grotere maat geen nut denk ik. Ik vroeg me af of dit type onderbroeken aangenamer zit. Of dat het alleen maar irritant is, want bij je zwangerschapsbroek zit er ook al een band over je buik. 
gita - schreef op 19-01 om 12:03
Nicky, ja een draaipoging zie ik inderdaad niet zitten.. alle risico’s die er aan vast zitten  ons meisje kan tot 33 weken draaien.. daarna wordt er als ze nog in stuit ligt een keizersnede gepland.. 
wij hebben ook de naam tegen niemand verteld , behalve hier dan  Geen van mijn familieleden weten dat ik deel uit maak op dit forum dus dat scheelt  (tenzij er een kennis op dit forum zit dan zijn we de pineut  ) Ik wil dolgraag haar naam zo houden.. we hebben haar geboortekaartje met naam.. muurstickers met naam en een mutsje met naam dus ja dat wordt anders weer alles nieuw kopen 
Manlief heeft gezegd dat als we haar naam veranderen het toch Marley wordt maaar... vanmorgen besloten toch G... te laten staan
In mijn omgeving is alleen mijn schoonzusje zwanger .. maar qua naam zijn we bij hun niet bang  Mijn neefje ( Timon, Hidde & Douwe) hebben namelijk een Friese naam dus dit kindje krijgt ook een Friese naam.

Kirstnn, ik heb ook het idee dat ze niet meer gaat draaien.. we zullen het zien
Ja 11kg is netjes dus ik heb niets te klagen haha! 
Ze heeft nu de volgende 2 afspraken (groeiecho & controle) gepland zodat we daar niet naar om hoeven te kijken.
Ik vind het ook langzaam gaan, vooral de dagen.. Vandaag heb je weer een controle toch? Laat je weten hoe het is gegaan? 

Mijn schoonzusje heeft vanmorgen een controle gehad, baby groeit goed en is behoorlijk aanwezig oh ja ... ze hebben kunnen kijken en... ze krijgen opnieuw een JONGEN mijn schoonzusje is best wel verbaasd want ze hadden echt een meisje verwacht, maar goed dat mag voor hun de pret niet drukken want ze vinden jongetjes super leuk! 

Nicky , hoeveel weken ben je nu? 
Ik draag soms boxershorts van manlief .. ik kan voornamelijk nog strings aan en mijn normale boxershorts.. maar drukt wel  ik heb wel grotere boxershorts gekocht maat XL .. zwangerschapsondergoed heb ik niet gekocht. 

kirstnn - schreef op 19-01 om 12:11
Nicky28 ja precies dat dus, heeeel veel bankhangen haha. Dat je buik savonds nog wat dikker is heb ik ook. Gisteravond kwam m'n nagelstyliste, die zei ook je loopt anders  Ja dat vind ik niet zo gek met die buik hahah. Ja idd nu kan je alleen maar alles bestellen ipv een middagje in de stad lopen en rondkijken, evt ergens wat drinken ofzo. Dat scheelt idd als t alleen maar daar zit, dat heb ik ook. Net weer op de weegschaal gestaan zit op +11. Ik eet ook wat meer als normaal hoor  Ja klopt, ik pak t ook niet negatief op! Wel lief dat je het erbij zegt, maar dat is wel pittig ja vooral omdat de andere partij (zijn biologische moeder) dr handen er vanaf heeft getrokken.. Daarom woont hij op het moment tijdelijk niet thuis en krijgt hij inmiddels de hulp die hij zo nodig heeft en hopelijk na dit traject kan hij weer lekker bij ons komen wonen en word t wat makkelijker en normaler. 

Hahah ja echt he, Jackson zou denken hoezo zelf?  Ik heb vanmiddag weer een controle.

Ik heb geen ervaring met die onderbroeken, draag nog steeds gewoon die van mezelf maar misschien iemand anders hier die dat weet? Wel vervelend dat die van jezelf niet meer fijn zitten!
kirstnn - schreef op 19-01 om 12:27
Gita aah weer een jongen wat leuk!  

Slim idd dat die al gepland zijn, ik laat straks zeker weten hoe het is gegaan, 13:45 heb ik de afspraak 

Jullie ook mutsje met naam, die moet ik nog bestellen! Bij Jackson hadden we die ook 
Samantha - schreef op 19-01 om 13:03
Kirstnn, Ja voor ons duurt dat nog even.. 
Ze heeft in het begin altijd goed geslapen.. Maar sinds de vorige lockdown slaapt ze slecht (omdat er geen actieve schooldag meer is...) Hoop dat dit snel verholpen is ..

Ik draag nog mijn eigen onderbroeken nicky... ik kan je er helaas niet mee helpen 
Gita, Wat leuk nog een neefje gefeliciteerd!! Hun hebben dus straks een echt jongensgezin
Kirstnn, veel plezier en succes bij de controle  
Wij hebben 5 februari met 27+2 een groeiecho.
kirstnn - schreef op 19-01 om 15:37
Hier was de controle prima, bloeddruk laag, hartje klopte goed. Ook ligt hij nog steeds met z'n hoofd naar beneden zoals verwacht dus dat is fijn. Voor mijn gevoel is mijn buik veel groter maar blijkbaar past t precies bij m'n termijn, ze had 'm gemeten dus vandaar  verder weer bloedprikken voor hb enz dus daar weer afspraak voor maken. Volgende controle 16-02, zelfde dag als de 3d echo als die doorgaat.

Samantha aahja, ik merk hier ook wel verschil sinds de lockdown idd alleen sliep hij sowieso al slecht maar nu nog erger  Hopelijk is t allemaal snel voorbij! Is er bij jou een reden voor de groeiecho?

Volgens mij ben ik een van de weinige die geen groeiechos krijgt heb ik t idee hahah.
Nicky28 - schreef op 19-01 om 21:42
5 weken
Gita, ik duim met je mee dat ze nog gaat draaien uit haarzelf Ooh wat leuk zeg  dan zou ik het zeker bij die naam houden!
Aah wat leuk voor je schoonzus, een jongen  
Hmm mss toch maar een maatje groter kopen dan idd. Ik ben bang dat het dan verder niet meer aansluit aan m'n billen zegmaar.. Maar bij zwangerschapsondergoed denk ik dat 2 banden over elkaar ook niet prettig zijn. Of het elastiek ff oprekken van m'n huidige onderbroeken 
Ik ben nu 27+1 alweer ;D

Kirstnn, ja ik typte het er maar ff jij voor de zekerheid. Ik typ weleens vrij zakelijk waardoor het soms vervelend over kan komen, terwijl het zo niet bedoeld is. Phoe lastige situatie, maar wel fijn dat hij momenteel de juiste hulp krijgt hopelijk kan hij daarna met jullie weer een "nieuwe" start maken. Hahah leuk is dat he, zulke opmerkingen  laatst zei een buurman dat ik waggelde, omdat m'n half uur rondjes met de hond wat lastiger worden. Dacht bij mezelf sleep jij maar eens ff 9,5 kg extra mee + een enthousiaste hond van 35 kg  het was natuurlijk als grapje bedoeld. 
En ja idd! Hier planden ze 2 groeiecho's in zonder specifieke reden. Wrs de ligging bepalen en mss omdat ze vrij korte beentjes had bij de 20wk echo. Maar dat hebben ze niet gezegd. 
Samantha toch bedankt voor je reactie het was te proberen. Ik ga wat oudere onderbroeken wat oprekken en anders toch een maat groter bestellen. Dan kan ik ze na de zwangerschap ook nog dragen mss. Zie me dan niet meer met zo'n elastische band lopen in ieder geval 
kirstnn - schreef op 19-01 om 22:28
Nicky28 tot nu toe nog geen moeite gehad hoor met je berichten  dat is idd wel de bedoeling. Hahaha super leuk jaa  ze was de eerste die er iets over zei, niet dat ik heel veel mensen zie nu ook maar oke. Ookal z'n lekkere opmerking ja haha, achja we zullen nog wel een tijdje waggelen  en t word wss nog erger ook. Aahoke, toch fijn dat je extra naar de baby mag kijken! 

Na de bevalling droeg ik boxershorts, aangezien je van dat mega kraamverband in t begin hebt ook 
Lisa V. (Gast) - schreef op 19-01 om 22:32
Dag dames
Even nog eens iets van mij laten horen, zodat jullie weten dat ik nog leef. Haha! 
Ik lees nog steeds al jullie berichten, maar meestal 's avonds laat en dan heb ik de fut niet meer om te reageren, al zeker niet met mijn gsm. Wel fijn om jullie gesprekken te volgen!

In verband met dat zwangerschapsondergoed: ik heb één onderbroek gekocht die over je buik kan en pijpjes heeft en ik vind deze wel heel comfortabel zitten. Mijn gewone onderbroeken beginnen ook wat in mijn buik te duwen en dat is vooral bij vastere kleedjes niet zo fijn, want dan zie je dat erdoor.
Ik moet wel zeggen dat ik behalve dat en een jas nog geen zwangerschapskledij gekocht heb/draag. Vrijdag ben ik 30 weken ver en mijn buik is nog steeds erg klein ... Continue is dat eigenlijk de opmerking die wordt gemaakt door collega's/kennissen in de winkel. Volgens mij gaat alles wel goed. Ik ben zo'n 7,5 kg bijgekomen, maar merk daar eigenlijk niet zo veel van. Je hoort me dus zeker niet klagen! Maar ik kan dus niet zeggen of zo'n onderbroek ook goed zit met een zwangerschapsbroek aan, want die heb ik niet.

Volgende week donderdag eindelijk nog eens een controle bij de gynaecoloog. Het zal dan al twee maanden geleden zijn! Tussendoor wel nog langs huisarts geweest en ook de vroedvrouw die me na de bevalling thuis opvolgt, is vorige week langsgeweest voor een kennismakingsgesprek. We hebben toen beide keren het hartje gehoord en alles was goed. Ik ben wel erg aan het aftellen naar onze afspraak volgende week. Dan hebben we weer een echo en komen we weer wat te weten over hoe ons mannetje ligt en hopelijk ook nog eens een schatting van grootte en gewicht.

Ondertussen ook nog wel wat dingen geregeld: geboortekaartje is af (we wachten op de proefdruk), enveloppen zijn besteld zodat ik de adressen al kan schrijven, geboortelijst is bijna volledig (enkel nog kledij); dat is een lijst in een baby-/kinderwinkel waar mensen dan met de code van het geboortekaartje naartoe kunnen om een cadeautje te kopen. (Geen idee of dat in Nederland ook wordt gedaan, vandaar de uitleg.) We hebben ook een commode besteld om boven als verzorgingstafel te gebruiken. Zo kan ik veel kleertjes erin kwijt. Van de meter heel veel kleertjes in maat 50/56 gekregen en uitgewassen, dus ik hoef eigenlijk niets meer te kopen in die maat. Alleen moet ik bij het maken van de vluchttas (tas voor het ziekenhuis) eens kijken welke setjes ik meeneem en of er ook een gekregen mutsje is dat er bij past.
De naam is volgens mij ook wel beslist: ons ventje zal Gus heten. 
Geniet nog van jullie zwangerschap en de controles! Ondertussen lees ik hier rustig mee. 
kirstnn - schreef op 19-01 om 22:45
Hey Lisa, leuk om weer iets van je te horen! Maakt niet uit hoor, reageer wanneer je kan en of wilt  Vervelend dat ze daar steeds opmerkingen over maken, maar een kleine of grote buik zegt eigenlijk niks over hoe groot en of klein de baby is! Dus lekker langs je neerleggen, de een krijgt nu eenmaal een grote buik en de ander niet. En wat heerlijk zeg dat je nog bijna niks hebt hoeven kopen! 7.5 kilo is ook super netjes zeg 

Zo 2 maanden geleden alweer snap ik dat je daar naar aftelt, laat je ons weten hoe de echo was? Fijn dat je alles ookal zo goed als klaar hebt, scheelt ook weer he! Ik weet eigenlijk niet of je dat hier hebt zo een geboortelijst, voor mij dus weer typisch iets Belgisch daar hoor ik t wel altijd haha  

Dus toch Gus, leuk hoor! 
Samantha - schreef op 20-01 om 13:48
Wat fijn dat alles goed is Kirstnn Een grote opluchting!
Bij mij is er geen reden voor een groeiecho, onze meiden hadden mooie gewichtjes en lengtes (de oudste geboren met 39+2 , 3210gr en 49cm) (de jongste geboren met 36+4 , 2654gr en 46cm) hier doen ze standaard één groeiecho en daarna één liggingsecho. De laatste echo die ik heb zijn met 27+2 , ongeveer 32 weken en de laatste met ongeveer 36 weken (liggingsecho) Nog wel controles maar ik krijg nu nog 3 echo's
LisaV , Wat een mooie naam  wij hebben besloten dat ons meisje Mirthe gaat heten Omdat ze ons laatste wondertje is en de naam LIEFDE betekend.. Haar 2de naam wordt Amara (eeuwig) 


kirstnn - schreef op 20-01 om 16:51
Samantha aahzo oke! Wel fijn dat ze dat standaard doen.  Hier is mijn laatste echo de 20 weken echo geweest met 19+1, verder heb ik zelf een 3d echo gepland op 16 februari maar of die doorgaat is maar de vraag.. En met 36 weken dan ook een liggingsecho, maar hij ligt al vanaf de 20 weken echo met z'n hoofd naar beneden dus verwacht niet dat hij nog n andere kant op gaat. Mijn oudste lag ook altijd altijd al zo dusja 

Mooie naam! Fijn ook dat jullie het daar nu over eens zijn 
MamaN (Gast) - schreef op 20-01 om 21:37
Ik vermijd de weegschaal haha. Naja de laatste keer was 2 weken geleden denk, toen zat er 8,5 kilo bij. Het maakt me niet zoveel zolang het niet teveel word en dan vooral als het er maar weer af gaat! Hahaha

Gita mijn jongste lag tot 35 weken netje met het hoofdje naar beneden en besloot toen ineens eens lekker in stuit te gaan liggen. Vraag me niet hoe, en bij de volgende controle een week later weer met het hoofdje naar beneden. Even een rondje verkend hoe het zo lag denk ik hahaa. Ik zou er dus vooral op deze termijn nog niet teveel mee bezig zijn. 

Nou ik moet dus al een tijdje nieuwe bh’s. Het zit allemaal niet lekker meer. Maar dan graag in een winkel passen en misschien laten opmeten. Maar goed corona moet weer leuk doen dus nu draag ik van die sporthemdjes/topjes. Ik zou het heeeeeeel fijn vinden om gewoon even nieuwe bh’s te kunnen komen, gewoon ondergoed en misschien wat sokken en pyjama’s! Jeetje uit ellende kun je alleen maar slapen. Ben dat thuiswerken ook zat. Eerst was het lekker ja maar nu besef ik me echt dat dat echt werk is terwijl je op kantoor gezelligheid hebt. Ik vraag me ook serieus af met hoeveel varianten ze nog komen. En misschien ben ik een zeikerd maar als ik in het ziekenhuis kom heb ik niet het idee dat het allemaal overvol is. Natuurlijk vind ik het verschrikkelijk voor alle mensen die er zo ziek van worden of eraan overlijden, maar dat vind ik bij elke ziekte niet alleen corona. Ah het zal allemaal wel. Rustig maar afwachten tot het weer voorbij gaat. 
kirstnn - schreef op 21-01 om 00:37
Hahaha MamaN precies dat, als t er maar weer afgaat! 

Herkenbaar van die bh's ja, had er laatst eentje besteld te klein dus weer terug gestuurd. Nu nog steeds n andere aant zoeken maar goed maat is nu ook maar gokken idd. Ik had verwacht dat deze goed was maar helaas dusja ik begrijp je frustratie! 

Snap ik dat je simpel word van dat thuis werken, is ook heel anders als normaal. En nee je bent geen zeikerd hoor ik ben ook wel corona moeee. 
MamaN (Gast) - schreef op 21-01 om 09:44
Het begon met corona moe en nu ben ik corona zat hahahaha. Alle maatregelen die genomen worden onder het mom van de volksgezondheid waar vorig jaar meteen protest over was ontstaan. Mondkapjes.. avondklok, boetes het word steeds gekker en iemand die kritisch is word de mond gesnoerd. Ik merk ook aan mezelf dat ik dan denk ach ik zet dat ding gewoon op is me de discussie niet waard, ach ik blijf 8 uur gewoon thuis want waar ging ik anders heen. Maar hallo.. even heel bot misschien maar waar mensen zijn gaan mensen dood. En met deze vergrijzing is het niet meer dan normaal dat er dus veel (kwetsbare) ouderen zijn. Mijn moeder werkt in de ouderenzorg en daar geven veel ouderen aan ik ga liever dood van corona ( waar ze waarschijnlijk ook van een andere griep/ziekte/hittegolf noem het maar op konden overlijden) dan deze eenzaamheid. Ik kom in het ziekenhuis en ik zie artsen en verpleging rustig lunchen en gezellig kletsen enzo. Begrijp me niet verkeerd ze verdienen het voor hun harde werk maar ook in de “normale” tijd. En het beeld wat er dan geschetst word van overvolle ziekenhuizen vervaagt dan bij mij want dan zou je toch geen tijd hebben voor dat. En we vergeten voor het gemak ook dat diezelfde regering die nu oproept dat we niet zo aan onszelf moeten denken en de druk van de zorg af moet, de afgelopen jaren de zorg zo heeft weg bezuinigd. Maar goed daar kunnen we nog heeeel lang over door zeuren  

Heeft ook met me hormonen te maken want mijn man kan ook niet zoveel goed doen hahaa. Zelfs zn geur is niet goed. Ik wil gewoon een bh kopen!  Hahaha 
gita - schreef op 21-01 om 13:55
Hier 28+5  
Mijn bekken doen sinds 2 dagen geen pijn meer .. dus hopen dat dit voorlopig nog even zo blijft .. Dominic heeft ontdekt dat als hij laat gaat slapen en ‘s morgens weer vroeg wakker is hij dan de hele dag niet te genieten is.. 

Eergisteren is hij om 19u00 in bed gaan liggen en sliep om 19u30  (Blije mama hier! Hij was wakker om 07u45  
Gisteravond lag hij ietsjes later in bed (mama’s eigenschuld) want mijn broer en schoonzus waren hier met de kindjes ... Om 20u00 sliep hij en vanmorgen om 09u15!?! Was hij wakker... 

Vandaag een rustig dagje, Dominic is druk aan het kleuren en mama heeft kunnen schoonmaken, was kunnen draaien en het eten alvast klaar kunnen maken.

Kirstnn, wat fijn dat jouw controle goed was kleine man doet het goed hè! Ik heb het lijstje aangepast  
Het is super leuk dat wij er weer een neefje bij krijgen .. grote broers hadden liever een zusje  

MamaN en LisaV wanneer zijn jullie volgende controles? 

Wat een mooie namen Lisa en Samantha!  
Samantha, wat speciaal! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan