Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

gita - schreef op 14-02 om 20:26
Hey Marie! 
Fijn dat jullie meisje nu op p5 zit! En inderdaad alles beter dan p3. 
Ik heb het aangepast in het lijstje  
Ja voor mij schiet het op! Dankjewel meid! 
651 antwoorden en 3550639x bekeken
kirstnn - schreef op 14-02 om 20:54
Is heel logisch hoor nicky, en wat je zegt misschien sta je er dalijk anders tegenover.. Komt goed! Hahaah ja dat lukt mij ook zelden hoor om dan heel de avond niet meer te eten  Vervelend dat dat bij jou ookal niet meer werkt! Maar helaas hoort het erbij. Jaaa Jackson vind carnaval fantastisch dus die heeft t heel leuk gehad  zo balen dat dat door corona ook niet doorgaat anders waren we met hem ook nog naar de kinder carnaval gegaan maargoed, hopelijk volgend jaar! Aah kijk fijn dat jij ook je spullen hebt en wat dingetjes hebt kunnen doen. 


Gita ik vind t ook niet erg hoor, zijn toch de laatste maandje(s) samen met hem  Alleen hij baalt er zelf zo van hahah. Heheh ellende he die vergeetachtigheid, ik ben ookal m'n id n tijd kwijt geweest enz enz. Gek word je ervan  Fijn dat Dominic t zo leuk heeft gehad, hun kindjes gaan veel later naar bed dan ook?  Alvast veel succes en plezier voor de echo morgen! 

Hey Marie, wat lief dat je even een update geeft! Toch ietsje meer gegroeit, en wat je zegt p5 is wat beter als p3.  Op naar de volgende echo! Fijn dat alles verder goed gaat met jou en dat ze ookal goed ligt ondanks dat dat nog kan veranderen 


Ik ben vanochtend trouwens bekant van m'n eigen af gegaan  ineens licht in m'n hoofd, zweten enz. Gelukkig kon ik gaan zitten, anders had t doorgezet. Hele dag n beetje dat gevoel gehouden dus rustig aan gedaan. Denk dat m'n bloeddruk extreem laag was.. Maar vind dat toch wel creepy zwanger zijn en bijna flauwvallen. 
gita - schreef op 15-02 om 11:04
Hier was de groeiecho goed ons meisje is een dwarsligger, met haar hoofdje bij mijn ribben (rechterkant) Ze zit netjes op p10 met haar 42cm en 1.6kg 

25 februari een nieuwe controle, en datum keizersnede bespreken.. Dus volgende week vrijdag weten wij wanneer ons meisje geboren gaat worden (mits ze niet uit zich zelf besluit te komen) 
12 maart de laatste liggingecho met 35 weken en 6 dagen vanaf dan iedere week op controle! De laatste weken tikken aan! kirstnn - schreef op 15-02 om 20:40
Gita fijn dat de groeiecho goed was! En wat een eigenwijze dame dat ze nu ineens dwars ligt 

Spannend hoor dat je binnenkort gewoon een datum hebt, dan word het helemaal aftellen! 

Hier morgenmiddag een controle 
gita - schreef op 15-02 om 20:57
Kirstnn, ja een echte dame die eigenwijs is.. ze wilde haar gezichtje niet laten zien , ze bleef met haar handje voor der gezichtje liggen 
Ja volgende week hebben wij een datum! Vind het heel spannend.. maar wel fijn om te weten wanneer ze dan gehaald wordt

Jij succes morgen middag, laat je het ons weten? 

Hoe is het met de rest van de dames en de ongeboren baby’tjes?
Lisa V. (Gast) - schreef op 15-02 om 21:09
P., ik begrijp je volledig: ik raak ook amper bij met lezen hier. Hihi! Het is dan ook zo druk. Een beetje rust zou welkom zijn!
Vervelend dat je zo veel last hebt van pijnlijke bekken en harde buiken. Geen wonder dat je dan niet zo goed slaapt. Ik hoop voor jou dat je toch nog de nodige rust kan vinden. Zo te horen helpt je mannetje daar goed bij.  En wat een eigenwijs meisje hebben jullie daar! 180 graden gedraaid! Wel blij dat ze nu toch gemiddeld werd geschat. Ik zou me zeker niet te veel zorgen maken, want zoals je al aangeeft: hoe betrouwbaar is het dan eigenlijk allemaal?? De vraag om te steriliseren vind ik ook wat snel gaan ... Ik snap het wel dat het bij een keizersnede misschien een 'makkelijke' vraag is die voor hen mee doorgaat, maar om die beslissing al te nemen .. Goh.

Kirstnn, de controle was goed en ik heb ook wat uitleg gekregen! De meeste dingen wist ik al, maar toch nog wat praktische zaken over wat ik wel/niet moet meebrengen naar het ziekenhuis te horen gekregen. Dat is handig.
Aaahw, wat lief die aai van Jackson.   Hoop dat je maagzuur beter is/betert!

Nicky28, ik zou het ook niet graag hebben hoor, dat anderen constant er op staan te kijken als ik BV geef! Mijn instelling is dezelfde als die van jou: wil het graag proberen, maar lukt het niet, dan is het ook zo.
Goed dat je die 'P-waarde' wat naast je kan neerleggen, want ik betwijfel ook of dit altijd zo nauwkeurig is ...

Gita, oei, zwangerschapsdementie?! Gelukkig heb je een lieve man die het vaak oplost voor je.  En een dwarsligger, auw, klinkt zo pijnlijk? Fijn dat de groeiecho goed was en je weldra een datum hebt om naar uit te kijken. 

Marie, P5 is zeker beter dan P3! Maar zoals ik hierboven al zei: hoe betrouwbaar/correct zijn die metingen?(!)

Ik denk dat ons ventje rond P43 geschat werd de laatste keer (op 31 weken). Volgende controle bij de gynaecoloog is pas op donderdag 4 maart. Nog even wachten dus! Dan ben ik al bijna 36 weken ver! Wauw!!

Mijn nesteldrang heeft ervoor gezorgd dat ik het de laatste dragen zo druk had. Hihi. Wel is ondertussen al veel in orde! Ik heb ook al postzegels gehaald en geplakt op de enveloppen die zeker verstuurd moeten worden. (Een deel wordt door mijn ventje en de grootouders in de brievenbus gestopt.) Ook staat het park al klaar! (Bij jullie 'box' genoemd, denk ik.) De suikerbonen staan klaar, enkele nog de stickertjes met de naam erop, maar die zijn nog niet hier. Morgen ga ik de vluchttassen maken: één voor mezelf en één voor ons Gusje.  Ik zou het wellicht allemaal wel in één valies krijgen, maar ik heb liever wat ruimte dan opeengepropt. En zó groot zijn de trolleys ook niet. Ook leg ik er een briefje bij met wat er lastminute nog in moet, zoals lenzenpotjes, bril, oplader gsm ...

Ik denk dat het wel zwaar gaat zijn om tot bijna 38 weken te werken ... Niet zozeer fysiek, want ik mag écht niet klagen. Zelfs geen last van maagzuur ... Wel meer en meer harde buiken, maar misschien is de baby aan het indalen? Zou dat kunnen? (Ik zit nu op 33 weken 3 dagen.)
Vooral mentaal vind ik het zwaar. Ik wil alles rustig kunnen voorbereiden, maar dat schoolwerk blijft maar komen. Het meeste is nu wel geregeld en als de baby nu vroeger komt, is het belangrijkste wel in orde, maar toch ... Even rustig kunnen genieten van de zwangerschap, wat meer rusten: dat zou toch wel fijn zijn.
kirstnn - schreef op 15-02 om 23:16
Gita aah hahah schattig  Logisch dat je dat spannend vind! Maar ook wel fijn lijkt me. Tuurlijk laat ik iets weten!

Lisa fijn dat de controle goed was, dat is idd wel handig om te weten. Vandaag al de hele dag last van maagzuur bleh! Oh wow voor jou is t al helemaal aftellen.  Veel dingen al zo goed als klaar dus, ik moet deze week echt verder met t geboortekaartje.  Dat is idd bij ons een box haha, die staat hier ookal. Snap ik dat je het liever zo indeelt is ook wat overzichtelijker he. Lijkt me ook zwaar om tot dan te werken hoor, ondanks dat het je goed af gaat.. Zou zeker kunnen dat de baby aan het indalen is! Ik had bij Jackson vanaf 33 weken voorweeën, ook door het indalen dus zo gek is dat niet, wel vervelend! Logisch dat je het mentaal zwaar vind als t maar blijft komen, maar probeer wel wat rust momentjes te pakken ondanks de hectiek.  
kirstnn - schreef op 16-02 om 16:24
Hey dames, controle was wederom goed! Bloeduitslagen prima, bloeddruk laag en buik past precies bij t aantal weken  Ook lag hij nog steeds met z'n hoofd beneden zoals verwacht, ze dacht zelfs al iets in t bekken maar goed hij kan er nog uit natuurlijk. 17 Maart volgende controle + liggingsecho.
gita - schreef op 16-02 om 17:46
Kirstnn, fijn dat alles goed was wat fijn dat hij nog steeds met zijn hoofd beneden ligt! 
Ik heb het toegevoegd
kirstnn - schreef op 16-02 om 21:21
Gita ja idd, hij ligt eigenlijk t zelfde als Jackson die lag ook vanaf de 20 weken echo met z'n hoofd naar beneden. Blijkbaar is dat fijn zolang op z'n kop hahah  
Lisa V. (Gast) - schreef op 17-02 om 23:18
Wat fijn dat alles goed was, kirstnn Weer vooruitkijken naar 17 maart! 4 weekjes geduld.
Vervelend dat maagzuur! Op internet kwam ik tegen dat pepermuntjes het erger kunnen maken, dus of ze een oplossing kunnen zijn (zoals ik hier eens las, denk ik?) betwijfel ik. Er stonden nog wel wat dingen bij, zoals chocolade. Dat eet ik veel te veel. Haha. Gelukkig toch nog geen maagzuur. Soms wel snel een volle maag. Maar logisch zeker, nu baby daar tegen drukt!
Hoe staat het met het geboortekaartje? Had je al een idee of moest je nog op zoek?
Valiesjes hier zijn gepakt. Er ligt een briefje op met wat er lastminute pas bij kan (zoals bril, oplader gsm ...) en de stickertjes zijn besteld. (Zijn voor op de doosjes van de suikerbonen + voor het dichtplakken van de enveloppen met het geboortekaartje.)
Ik ben echt zooooo benieuwd aan het worden!
kirstnn - schreef op 17-02 om 23:54
Lisa ja idd, ga dan ook vragen of ze evt hem nog kunnen meten als dat nog kan. Vind zo lastig dat ik nu al niks meer weet sinds de 20 weken echo qua groei enz. Als de 3d echo door was gegaan had ik tenminste iets geweten want dan werd er ook een meting gedaan maar goed.. Dan is t niet gek dat dat niet werkt idd  Van chocolade wist ik wel, dat beperk ik ook want daar krijg ik het ook van haha. Fijn dat jij er in iedergeval geen last van hebt, is echt niks bleh! Volle maag word waarschijnlijk alleen maar erger, maar precies wat je zegt dat ligt daaraan. Geboortekaartje hadden we eentje gevonden maar die moet ik nog wat aanpassen naar wens, ander lettertype etc en dan even de proefdruk bestellen. Einde van de week hoop ik dat gedaan te hebben 

Fijn dat je vluchttas klaar staat, en slim idd dat briefje erop te doen! Ik zelf vergeet namelijk nogal veel hahaha weet niet of je daar ook last van hebt? Stickers zullen dan ook wel snel binnen komen! 

Je bent niet de enige  wil ook zo graag weten of die op Jackson lijkt of niet 
gita - schreef op 18-02 om 09:21
Ik ben blij dat het straks allemaal voorbij is.. 
hier de hele nacht harde buiken gehad  kleine meid maakt zich klaar voor haar geboorte, maar ze moet nog even 5 weken blijven zitten 


Verder gaat het goed, ik voel me goed (nog wel  ) 

LisaV, hier ook zooooooo benieuwd! De laatste weken tikken aan hoever ben jij nu? Ik dacht over de 33 toch? 
Lisa V. (Gast) - schreef op 18-02 om 23:06
Kirstnn, dat is inderdaad al een hele poos geleden dat je dan wat te horen kregen over de groei! Jammer van die 3D-echo hé. 
Ik las het maar op internet hé, of het de meest betrouwbare bron was, weet ik niet (meer). Haha. Chocolade gaat er hier ook altijd vlot in ... En dan achteraf met een 'volle' maag zitten omdat de kleine ertegen drukt ... En toch niet van die chocolade kunnen blijven. Stommerik dat ik ben! Hihi.
Jullie geboortekaartje zal ook wel snel in orde zijn dan. Hopelijk meteen tevreden wanneer de proefdruk er is, dan is dat ook weer klaar.
Momenteel nog geen last van zwangerschapsdementie.  Dat zal wel komen na de bevalling! Weinig slaap, veel om aan te denken ... Dat kan niet goedkomen. 
Weer een mini-Jackson, wie weet!

Gita, wat vervelend seg!  Ik snap dat je dan serieus aan het aftellen bent ... Nog 5 weken en hopelijk laat ze dan niet te lang op zich wachten. Wel spannend om na een zoontje een dochtertje te hebben. Kan me voorstellen dat je dan ook heel nieuwsgierig bent naar hoe ze eruit zal zien!
Ik ben morgen exact 34 weken ver! Joepie! 
kirstnn - schreef op 18-02 om 23:48
Gita, pff wat vervelend zeg! Je bent niet de enige hoor, laatste loodjes zijn gewoon zwaar en met die lockdown erbij word je er helemaal simpel van .. Althans dat heb ik in iedergeval.

Lisa, ja echt lang geleden idd en vind t ook nog steeds zo balen van die 3d echo maarja er valt verder niks aan te doen helaas  stomme lockdown! Ik ben zelf ook gaan googlen mbt maagzuur en de meeste sites geven dat aan blijkbaar, maar het is ook maar net waar je wel of niet tegen kan, helaas krijg ik van heel veel dingen maagzuur, heb ik weer haha. Ja maar sommige dingen zijn ook te lekker om te laten staan he  Ja daar ga ik wel vanuit, het was deze keer al zo moeilijk een leuke te vinden dus het moet deze gewoon worden! Dat scheelt dat je daar nog geen last van hebt  hopelijk valt t mee na je bevalling. Hier ben ik op dat gebied niet meer helemaal de oude geworden na Jackson, maar goed we moeten t er maar mee doen  Dat zou leuk zijn, hopelijk slaapt die wel beter als hem hahaha. Wauw 34 weken alweer!
gita - schreef op 19-02 om 07:06
LisaV, ja ik ben echt aan het aftellen.., ik ben morgen 33 weken dus nog minimaal 4 te gaan  
Aankomende donderdag afspraak mbt de keizersnede, vind het heel spannend ..  

Ja super leuk om straks een koningspaar te mogen hebben!  Dan schelen wij precies 1 week!

Kirstnn, ja die laatste loodjes zijn inderdaad zwaar en zoals je zegt met de lockdown erbij maakt het allemaal niet makkelijker  
gita - schreef op 20-02 om 11:17
Hallo week 33!!

Hier gelukkig geen harde buiken meer gehad, maar wel een enorm lastige Dominic ...  
hij is toe aan de psz maandag.. lekker weer spelen met zijn vriendjes 

Nog 1,5maand dames en dan hebben wij onze mooie, knappe lieve wondertjes in armen! 
kirstnn - schreef op 20-02 om 17:30
Fijn dat de harde buiken zijn weggebleven Gita! Hier nog eentje, al de hele week de vraag: mama vakantie voorbij? Morgen weer schooltje? Dus die kan ook niet wachten 

Hier inmiddels Jackson z'n kast in elkaar en zijn kleren erin gehangen, nu wordt t tijd voor de baby wasjes!
Gisteravond ook even gekeken naar t geboortekaartje, moet nu nog 1 klein dingetje veranderen en dan gaan we de proefdruk bestellen 
Nicky28 - schreef op 24-02 om 16:52
Helleeeuuww, 
Hopelijk gaat alles nog steeds goed met jullie! Hier was de echo in ieder geval weer prima. Nog steeds korte beentjes, maar ze volgen wel mooi de P5 curve dus ik moest me geen zorgen maken  ze weegt momenteel ongeveer 1750 gram bij 32+2. Over 4 weken nog een echo, op 23 maart. Bloeddruk oké en verder heeft de nesteldrang ook toegeslagen. Wassen, poetsen, laatste spulletjes aanschaffen... 
Drukdrukdruk. En soms een dag helemaal niks omdat ik zo moe ben 
kirstnn - schreef op 24-02 om 19:46
Hey Nicky28, hier nog steeds alles goed  Fijn dat dat in iedergeval duidelijk is en ze gewoon haar eigen lijntje volgt, top! Haha fijn he die nesteldrang, hier ook bezig met wassen enz. Mutsjes met naam zijn ook binnen gekomen vandaag en inmiddels proefdruk besteld van t kaartje! 
Nicky28 - schreef op 25-02 om 07:50
Hey Kirstnn! Gelukkig, goed om te lezen. Is je maagzuur al wat gezakt? Ja zeker, ben toch wel een beetje opgelucht nu  
Ooh wat leuk! ik hoop dat de proefdruk goed is. Hier ligt ie al een tijdje in de kast te wachten ben nu hele dagen doosjes aan het vouwen en vullen met de geboorte suikers haha. Of ja hele dagen.... Na een doosje of 10 maken ben ik moe  
kirstnn - schreef op 25-02 om 09:05
Nicky28, ja wel wat. Het wisselt nu heel erg de ene dag erg veel last van en de andere dag bijna niet, lief dat je het vraagt! Snap ik heel goed dat dat een opluchting is  Hoop ik ook ja, zou flink balen zijn als die tegenvalt want vond t nu al z'n gedoe haha  Hahah snap ik wel, moet je er nog veel? (Ik heb geen idee hoe en wat met geboortesuikers) Hier de baby was bijna klaar, hij heeft toch wel weer een erg gevulde kast ondanks dat ik me nu ietsje meer heb ingehouden als bij Jackson, maar goed het is ook allemaal te leuk 
gita - schreef op 25-02 om 11:59
Met ons prinsesje is alles goed vanmorgen een controle gehad ennnn..... de datum voor een geplande keizersnede staat vast!! 
Ons meisje is ongeveer 2kg en gemeten op 43cm ze zit netjes op p10(heel iets erboven) Dat ze groter wordt als haar broer is duidelijk maar dat vinden wij niet echt erg.

De harde buiken zijn opnieuw teruggekomen.. geen ontsluiting en bloeddruk is netjes. Vruchtwater is ook netjes, en madam ligt met haar hoofd bovenaan. 
Wij gaan nu de laatste weken aftellen..
kirstnn - schreef op 25-02 om 14:19
Wauw Gita wat spannend zeg! Nu heb je echt een datum om naar af te tellen  fijn ook dat alles verder goed was en dat ze een stukje groter en zwaarder is als Dominic toendertijd scheelt toch weer denk ik zo he 
gita - schreef op 25-02 om 15:05
Kirstnn, ja heel spannend.. maar ik heb er alle vertrouwen in  
Dominic was met de geboorte pas 43cm en dat is ons meisje nu met bijna 34 weken  
Wanneer heb jij weer een afspraak staan? 
Volgende afspraken hier staan op 12 maart en 19 maart.
kirstnn - schreef op 25-02 om 15:52
Gita fijn ook dat je er vertrouwen in hebt! Dat scheelt nogal dan als hij 43 cm was bij de geboorte, ben benieuwd hoeveel groter ze zal zijn uiteindelijk  Ik heb 17 maart weer een afspraak dus duurt nog even.


Oh en ik had vanochtend trouwens weer wat toen ik wakker werd.. Boobs beginnen al te lekken  dat was bij Jackson dus pas 2 dagen na de bevalling 
gita - schreef op 25-02 om 16:02
Kirstnn, ja daar ben ik ook benieuwd na! 
Oh dat duurt nog wel even ja, ik heb de volgende controles met 35.6 en 36.6 weken  
Mijn schoonzus en broer hebben besloten hun kleintje te voldragen, ze hadden de keuze gekregen voor zwangerschapsafbreking of hem te wereld laten komen..  ze hebben dus voor het laatste gekozen! 

gita - schreef op 25-02 om 16:03
Oh  daar heb ik gelukkig nog geen last van. Bij doom begon dit 4 dagen voor zijn geboorte.
kirstnn - schreef op 25-02 om 16:18
Ik ben bij de volgende controle 35+2 Een van jou controles is nog een groei echo denk ik of niet? 

Aah ja die keuze krijg je idd altijd bij een schisis maar dat kunnen ze tegenwoordig heel goed verhelpen dmv operaties dat scheelt. En verder bleek hij ook gezond toch zover ze konden zien.

Ja ik ben dr ook niet blij mee hahaha denk wat krijgen we nou weer.
gita - schreef op 25-02 om 18:12
Kirstnn, nee ik krijg met 35 weken en 6 dagen een liggingsecho  
Ja dat kunnen ze inderdaad goed verhelpen, hij is inderdaad verder gezond dus zagen hun geen aanleiding om de zwangerschap af te breken  
Ja dat snap ik haha. Wij hebben alles klaar  en nu wachten tot begin april en dan hebben wij eindelijk ons meisje in armen

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan