Uitgerekend September 2021 - Zwangerschapsforum

Mamavan2meiden - schreef op 20-03 om 06:33
21 weken
Goedemorgen allemaal.
Ylona, welkom en van harte gefeliciteerd! Hoop dat je snel mag genieten van je zwangerschap!
Het is idd een stil groepje hier. Maar er zijn er ook een paar bij die behoorlijk ziek zijn van de zwangerschap. Hoop dat het bij hen ook allemaal goed gaat
Houden jullie eigenlijk ook je kilo's bij die jullie tijdens de zwangerschap aankomen? Ik ben nu 14.3 weken zwanger en ben tot nu 2.6 kilo aangekomen. Volgens mij valt het dus redelijk mee.
783 antwoorden en 2231936x bekeken
Joyce2021 - schreef op 23-03 om 13:55
22 weken
Hoi meiden !

Hier vanochtend een controle gehad met echo. Kleine doet t erg goed  vandaag precies 16 weken al weer.

Oh hier al 5 kilo aangekomen, maar dat is minder dan in mijn eerdere zwangerschappen eerlijk gezegd. Ik weet dat ik veel aankom en dat het ook snel er weer af is. Heb al last van vocht vasthouden ook   

Hoe gaat het met de rest? 
Loulou - schreef op 23-03 om 14:08
22 weken
Hoi allemaal,
Idd wat stiller hier, maar ik merk ook wel dat dit een wat rustiger deel van de zwangerschap is. Echt even wachten tot de 20 weken echo, maar qua klachten etc. voel ik me stukken beter nu dan de eerste 12 weken. Fijn!
Welkom aan de nieuwe dames en wat fijn dat je echo goed was Joyce! Leuk om weer even te gluren naar de kleine. Ik heb volgende week voor het eerst een afspraak met de verloskundige, toch gek dat dat nu zolang duurt. Ik heb haar natuurlijk al wel een keer telefonisch gesproken, maar nu voor het eerst naar de praktijk. Ik kijk ernaar uit even naar het hartje te luisteren!
Joyce2021 - schreef op 23-03 om 16:20
22 weken
Het enige voordeel van dat hele covid gedoe, extra controles en (groei) echo's! 
Idd op naar de 20 weken echo, 15 april hebben wij die. Als dat er dan allemaal goed uitziet dan geniet ik zelf ook pas meer denk ik hoor... 
En wie weet kletsen we dan hier ook meer, dat zou leuk zijn!!
Mamavan2meiden - schreef op 23-03 om 18:56
21 weken
Goede avond allemaal!
Wij hebben vanmiddag een echo gehad op eigen kosten, en we krijgen overduidelijk een zoontje erbij!
Ik droomde al steeds over een jongentjecen zei vanaf het begin al dat ik dacht dat het een jongentje was
Hier gaat alles goed. Ik ben tot nu toe aan het schommelen tussen 2.3 en 2.6 kilo wat ik aangekomen ben.
Loulou - schreef op 23-03 om 20:24
22 weken
Ohh gefeliciteerd mamavan2meiden!! Wat leuk een jongen erbij na 2 mooie meiden. Geniet van het mooie nieuws en alle voorpret. 
GirlsMom - schreef op 23-03 om 21:09
@joyce2021 oh, fijn dat alles goed gaat! Hier kom ik ook gemakkelijk kilo's bij, respectievelijk 18 en 20 kg bij onze andere dochters. Ik ben benieuwd wat het nu zal geven.
@mamavan2meiden : oh, proficiat! Toch fijn dat het nog eens extra bevestigd is!

Ik hoop ook dat er hier wat meer gepost zal worden als we wat verder zijn. Ik kijk er ook echt naar uit om aan die 20 w te zittzn, nu durven we nog niet zoveel te plannen en beslissen, daarvoor is het nog te vroeg. Die 20w is toch echt de termijn waarop je wat zekerder kan zijn en stilaan kan beginnen rondkijken naar geboortelijstjes, kaartjes, doopsuiker..  Zo leuk allemaal! 
Mamavan2meiden - schreef op 24-03 om 08:16
21 weken
Dank jullie wel! Wij hebben wel al het 1 en ander van andere overgenomen. Kleertjes wacht ik nog heeeeeeel even mee. Wil idd ook die 20 weken echo hebben gehad voor ik definitief voor alles ga shoppen
Duimpje90 - schreef op 24-03 om 08:48
23 weken
Hallo lieve dames,

Het is lang stil geweest van mijn kant maar heb wel alles mee gelezen hier om te horen hoe het met jullie allemaal gaat.

Zoals de meeste van jullie weten heb ik nu een tweede HG (Hyperemesis Gravidarum) zwangerschap met inmiddels 4 reeksen opnames in het ziekenhuis achter de rug.
Inmiddels ben ik 16w4d zwanger en kan ik heel voorzichtig vertellen dat het met hele kleine stapjes heeel iets beter gaat. Het overgeven is stukken minder maar de misselijkheid varieert echt per dag.
Eten en drinken gaat inmiddels ook weer beter waardoor ik het zelf thuis kan uithouden ipv dat ik weer een ziekenhuis opname krijg ivm uitdroging.
Ik ben nu zo'n 3 a 4 weken 'ziekenhuis vrij'.
Wat betreft de vraag of je het gewicht wat je aankomt bijhoudt; ik houdt mijn gewicht bij van wat ik afval ipv aankom. Door de HG zwangerschap ben ik nu al ruim 13 kilo afgevallen. Ik houdt het wel bij omdat binnenkort wel het omslagpunt moet komen dat ik weer wat aankom. Vorige zwangerschap ook 13 kilo afgevallen en in 2e helft van de zwangerschap 13 kilo aangekomen waardoor ik na de keizersnede weer op mijn normale gewicht zat. 

De controles en echo's zijn tot heden allemaal heel goed. De NIPT test is ook goed dus dat geeft me al wat meer rust. Ook een gevoel van dat ik al deze ellende niet voor niets doorsta.
Wij hebben ook 15 april de 20 weken echo! Heeeel spannend! Wij willen het geslacht niet weten, moet een verrassing blijven, super leuk!

Ik had al eerder wat willen posten maar ik had er gewoonweg de energie niet voor. 

Liefs! 

Joyce2021 - schreef op 24-03 om 21:59
22 weken
Duimpje, fijn om wat van je te horen. En mooi dat t beter met je gaat, hopelijk blijft t de goede kant opgaan en kan je toch ook genieten. Lijkt mij enorme impact hebben zoiets...

Mamavan2meiden - schreef op 26-03 om 06:57
21 weken
Oh wat fijn  om wat van je te horen duimpje90! 
Wat naar dat je je zolang slecht heb gevoeld. Hoop dat het nu alleen maar minder en minder word voor je.
Ja dat kan natuurlijk ook, gewicht bijhouden wat je verliest. Ik las dat wel meer vrouwen eerst afvallen ( door misselijkheid) voor ze aankomen qua gewicht.
En niet het geslacht weten voor je bevalt is ook spannend natuurlijk, dan is het helemaal een verrassing!
Hoop dat we weer wat meer van je gaan horen, dat zou betekenen dat je je dan alleen maar beter voelt toch.
GirlsMom - schreef op 26-03 om 11:37
@duimpje90 fijn om weer van je te horen ! Vreselijk  zo'n hg zwangerschap, ik ben blij dat je u al wat beter begint te voelen. Hier ook telkens zo misselijk, uiteraard niet zoals bij u maar wel ook hele dagen. Ik kan heel veel van eten ook totaal niet verdragen. Blij dat het hier inderdaad zo ver niet moest komen, moet vreselijk zijn voor u. Hopelijk gaat het nu alleen maar de goede kant op! 
Qua kilo's hier voorlopig nog niets, ik verdraag ook alle 'dikmakers' niet. Hopelijk nu dus geen 20 kg zoals bij onze jongste dochter, maar zou me verbazen. 
Loulou - schreef op 27-03 om 15:12
22 weken
Wat fijn van je te horen duimpje, kan me. Niet voorstellen hoe heftig de afgelopen weken zijn geweest. Fijn dat het nu wat beter gaat!
Hier geen werkende weegschaal thuis maar ik denk dat er al wel iets aan is gekomen. 20 april de 20 weken echo maar met de paar echo's thuis hebben we inmiddels een heel sterk vermoeden dat het een jongen gaat worden!!
Joyce2021 - schreef op 31-03 om 14:51
22 weken
Hoe is het met iedereen? Lekker beetje genieten van t mooie lente weer? Hier wel, merk dat ik er energie van krijg, eindelijk weer een beetje 
Mamavan2meiden - schreef op 01-04 om 07:01
21 weken
Oh heerlijk he joyce2021!
Hier ook 2 dagen lekker in de tuin wezen vertoeven. Jammer dat het alweer gelijk over is. Hoop dat het snel echt lente weer word, ben de kou wel een beetje zat haha. 
Hier gaat nog steeds alles goed, alleen nog steeds soms ineens zoooo moe. Ik ga nu te gelijk met me jongste naar bed  voel me wat dat betreft wel af en toe een oude taart hahaha
Mamavan2meiden - schreef op 07-04 om 17:30
21 weken
Hoi dames,
Hoe voelt iedereen zich? Is de misselijkheid al ( bij de meeste) afgenomen?
Ik heb ondertussen al last van bekkenpijn en moet deze week een afspraak gaan maken bij de fysio.
Ook loop ik nu bij een diabetes verpleegkundige ivm zwangerschapssuiker of al dan noet diabetes type 2.
Verder is bij mij de misselijkheid gelukkig helemaal weg, alleen de middag slaapjes en anders super vroeg me bed in, kan ik niet meer overslaan haha. Hoop dat die energie snel weer terug is!
Joyce2021 - schreef op 10-04 om 12:53
22 weken
Hier alles goed hoor, geen misselijkheid meer.. alleen enorm moe, breekt wel op af en toe..
Verder geniet ik enorm van t getrappel in mijn buik, kindje is enorm actief. As donderdag 20 weken echo, kijk er echt naar uit en hoop dat alles er goed uit ziet. Wie heeft er nog meer de echo binnenkort?
kim - schreef op 10-04 om 14:50
Ik heb afgelopen donderdag de 20 weken echo gehad. Alles was goed met ons meisje. Jij succes donderdag.
Mamavan2meiden - schreef op 10-04 om 19:04
21 weken
Ooh heerlijk gevoel he joyce2021!
Dan zit je gewoon al bijna op de helft!
Duimpje90 - schreef op 15-04 om 10:48
23 weken
Hoi dames,

Hier weer een berichtje/update van mij!

Het gaat inmiddels weer behoorlijk goed met mij! Ik kan goed eten, drinken, slapen, koken, wasjes draaien etc etc. Alle simpele dingen kon ik eerst niet maar nu gaat dat steeds beter! Ook voor mijn zoontje zorgen, boekje voorlezen etc lukt me wel weer maar ik heb de energie hooguit voor een half dagje. Energie en kracht zijn de grootste problemen nog op dit moment. Het overgeven is gestopt en misselijkheid is nog heel af en toe een keertje met een vlaag aanwezig maar goed onder controle te houden.

Vanmorgen de 20 weken echo gehad en allea ziet er goed uit! Wij zijn blij, en nu kan ik echt pas genieten na de heftige start en een goede echo!
Ik zag dat er meerdere dames vandaag/deze en komende week de 20 weken echo hebben, hoe gaat het met jullie?

Groetjes! 
Joyce2021 - schreef op 15-04 om 19:10
22 weken
Ah duimpje wat fijn en goed om te horen. Lekker genieten nu, zeker van de kleine dingen
Hier vanavond nog de 20 weken echo, zo spannend
Mamavan2meiden - schreef op 16-04 om 07:15
21 weken
Goedemorgen Duimpje90!
Wat goed te horen dat je weer een stuk opkrabbeld
Blij te horen dat je nu ook weer meer kan genieten. Komt dat dan door medicatie dat je je nu een stuk beter voelt?
Ik heb vandaag over een week de 20 weken echo.
Gister moest ik naar het ziekenhuis naar een internist want me suikers zijn in de ochtend toch te hoog. Ben sinds gister avond beginnen met insuline spuiten. Niet wat ik verwacht had, maar goed het is voor een goed doel!
Joyce2021 - schreef op 16-04 om 14:11
22 weken
Hier een goede 20weken echo gehad. Het kleintje lag alleen diep met het hoofdje in het bekken. Onze echo duurde hierdoor ook wel een uur, want moest op allerlei manieren bewegen, lopen etc.. uiteindelijk hebben ze alles goed kunnen beoordelen. Geen mooie foto van t kindje, maar goed het is ook een medische echo. Wel erg fijn dat alles er verder goed uit ziet, stukje geruststelling wel. 
Met 32 weken een extra echo ivm een voorliggende placenta. Hopelijk is die dan voor de uitgang weg zonder al te veel problemen. 

As dinsdag zijn we precies op de helft, voelt ook wel weer als een mijlpaal dan 
GirlsMom - schreef op 17-04 om 08:33
Oh, wat fijn om te horen Duimpje. Blij dat je al wat meer kan doen en genieten zeg! 
Hier ondertussen 17w, nog 3w voor de 20w echo dus, we tellen echt af! We hebben wel op 16w nog een goede echo gehad  
Ik ga zo blij zijn om over die 20w te zitten 
Feyre - schreef op 17-04 om 08:43
23 weken
Goedemorgen. Ik ben even een poos niet actief geweest (niet veel behoefte en drukte op werk)

Wij hadden vorige week de 20 weken echo alles was goed. Toch altijd fijn. We verwachten ook weer een knulletje. Nu met 28 weken weer een echo en met 32

Duimpje fijn dat het weer goed gaat met je. Breekt vreselijk op zo'n HG zwangerschap zeker als je nog een kleine rond heb lopen.
Loulou - schreef op 19-04 om 19:50
22 weken
Hier morgen de 20nweken echo, zin in maar ook spannend! Hopelijk mooi nieuws morgen. Ik voel de baby nu steeds meer bewegen, nog steeds wel veel minder dan mijn dochter rond deze termijn, het maakt echt wel uit de positie van de placenta zeg! Verder voel ik me goed, wel veel last van bandenpijn, het groeit allemaal wat sneller dit keer. Verder weer wekelijks mom in balance aan het doen, zo heerlijk met dit mooie weer en echt gezellig met allemaal zwangere dames samen! 
Loulou - schreef op 20-04 om 14:33
22 weken
Hier een mooie 20-weken echo!! Echt wel weer heel fijn, het was toch wel weer spannend. En, onze vermoedens klopten, het was overduidelijk een jongen dit keer!! Een koningskoppel, binnenkort maar even lekker gaan shoppen. Hebben jullie al online afspraken gemaakt in babywinkels?
Mamavan2meiden - schreef op 21-04 om 07:54
21 weken
Oh wat fijn lou lou! Nu echt lekker genieten en lekker shoppen! 
Ik heb al het 1 en ander in huis gehaald voor de kleine jongen hier.
Als het goed is hoef je vanaf volgende week geen afspraak meer te maken!
Joyce2021 - schreef op 22-04 om 11:52
22 weken
Feyre en loulou wat fijn zeg! 2de helft is aangebroken he... time flies...
Naast de echo's die nog komen hier, 3 juni een pret echo. 20weken echo was geen mooi plaatje te krijgen, maar goed is ook medisch.. blij dat t er allemaal goed uit ziet. Hier alle baby spullen klaar. Enige wat nog moet is kleding uitzoeken en evt wassen. 
Mamavan2meiden - schreef op 29-04 om 08:02
21 weken
Goede morgen,
Hier ook eindelijk sinds gister op de helft van mijn zwangerschap. Gaat yoch wel snel zo he.
Ik ben hier toch wel al begonnen met alles een beetje ordenen en klaar zetten. Vind het gewoon al leuk om te doen hihi.
Hoe gaat het met de rest van de dames hier?
Groetjesss

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend September 2021' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan