Januari 2023 - Zwangerschapsforum

AngelRinoa87 - schreef op 01-05 om 06:24
33 weken
Er was geen januari topic. Dus dacht ik, ik maak er eentje aan. 
Verwachte data en info over:
AngelRinoa87: 10-01-2023, 34 jaar, mama van vier zoontjes. Dit is zwangerschap nummer 5. 
157 antwoorden en 2438917x bekeken
InkyO - schreef op 05-05 om 13:03
Ik ben er gister achtergekomen dat ik zwanger ben ?? Super spannend! Ik heb 1 gezonde zoon van inmiddels 8 en vind het erg leuk om met meer dames die in januari zijn uitgerekend het proces door te gaan… ik heb m’n uitgerekende datum ingeschat op 12-01, maar dat zal vast nog bijgesteld worden straks
AngelRinoa87 - schreef op 05-05 om 13:26
33 weken
Welkom  nu hopen dat er nog meer dames zich mogen melden voor de eerste maand van 2023 

@Inkyo al symptomen? 
Chloé - schreef op 06-05 om 21:25
39 weken
Hoi!
Hier ook uitgerekend in januari ???? 7 januari , vandaag 4 weken 6 dagen zwanger en vandaag bloed laten nemen , hcg staat op 729 ????
Melody - schreef op 07-05 om 14:02
Dag dames, ik ben zwanger van mijn eerste kindje na 17 rondes en 3 iui.
Ik ben uitgerekend voor 6 januari dus ik ben vandaag 5 weken en 1 dag.
Donderdag mijn bloed laten prikken en mijn HCG stond op 3165! 
Ik kan het soms nog steeds moeilijk geloven dat ik zwanger ben! 
InkyO - schreef op 07-05 om 15:25
Hi Cloe en melody, van harte gefeliciteerd ook! ?? En wat fijn Melody!! Doorzetten wordt dan toch beloond ??????
Ik hoop dat de eerste paar weken voorbij mogen vliegen zodat er wat meer zekerheid komt ??
24 mei heb ik de eerste echo (vitaliteit) gepland staan nu… Kijk er echt al enorm naar uit merk ik… meer dames die een vitaliteitsecho hebben?
Melody - schreef op 07-05 om 15:27
Hiii Inkyo! Jij ook proficiat
Ik moet maandag een afspraak maken voor mijn eerste echo want ze wouden afwachten op mijn hcg waarden. Ze zeiden dat ik rond 20/5 mocht gaan dus spannenddddddd! 
DD - schreef op 07-05 om 19:48
34 weken
Hoi Dames!
Ik ben vandaag 4w6d zwanger. Derde kindje ????. HCG stond gisteren op 1222. 
17/05 mag ik voor de eerste echo. Lijkt me leuk om hier terug mee te brabbelen 
Succes dames! 
AngelRinoa87 - schreef op 08-05 om 18:49
33 weken
Hoi dames welkom en van harte gefeliciteerd! 
Hier vandaag nog een test gedaan, omdat ik alleen lichte testen had. 
Maar deze was echt meteen zichtbaar. Het begint nu echt door te dringen “ik ben zwanger”. 

Deze week ga ik even stil staan met wat ik wil qua verloskundigenpraktijk. Degene waar ik met mijn laatste twee zwangerschappen bij zat is er mee gestopt en die vond ik heel erg fijn. Dus ben nu even zoekende. Want wil niet al teveel poespas om mijn lijf. Twee ziekenhuis bevallingen die achteraf onnodig waren en twee hele mooie bad bevallingen in eigen huis. Die ervaring wil ik graag weer. Maar goed ik heb nog 8 maanden te gaan haha. 
Anoniem (Gast) - schreef op 09-05 om 10:56
Hoi dames, 
Ik hoor nog bij eind december/begin januari. Ik ben 26 dec uitgerekend volgens eigen berekening. Bijna geen reactie in het linkje van uitgerekend in december. 
Ik heb vanmiddag weer een echo.. blijf het erg spannend vinden. Vorige week een vroege echo bij mijn fertiliteitsarts, rond 6weken. Een kloppend hartje. Vandaag kunnen ze alles hopelijk goed meten. Denk 7weken/7+1.
DD - schreef op 10-05 om 16:53
34 weken
Hoe was je echo meid? @Anoniem. 
DD - schreef op 10-05 om 16:52
34 weken
Proficiat aan alle dames.. hopelijk kunnen we allemaal onze tijd uitzitten en hebben we met het nieuwe jaar een wondertje in onze handen. 
Hoe gaat het met jullie qua kwaaltjes enzo?
Ik ben heel de dag met vlagen misselijk, borsten staan op springen.. en heb wel opmerkelijk veel last van constante buikpijn, niet in vlaagjes of momenten maar de hele dag door sinds enkele dagen.. dus tuurlijk  Worries… nog een weekje tot de eerste echo 
Liefs
AngelRinoa87 - schreef op 10-05 om 17:01
33 weken
Hier ook stemmingswisselingen, kramp daar beneden maar dat zijn echt mijn darmen. Veel plassen en heel soms wat misselijk. Oh en moe haha. 
Melody - schreef op 10-05 om 17:14
Ik vind het lastig om op te staan smorgens WAT IS ME DAT! En hier ook mijn borsten wow! En mijn moodswings daar gaan we over zwijgen 
We mogen 23/05 gaan voor ons eerste echo. 
DD - schreef op 10-05 om 18:46
34 weken
Ik ben ook nogal kort van stof ..
Denken jullie dat ik mij zorgen moet maken om de buikpijn? Ik kan het maar niet loslaten   Het is constant aanwezig, kan ook niet zeggen dat het voelt alsof ik ongesteld moet worden het is echt pijn.. anders voel ik mij wel op en top zwanger hoor. 
Grappig dat de symptomen toch bij vele hetzelfde zijn he ????
Ik ben vandaag 5 weken 3 dagen. Hoe ver zitten jullie ongeveer? Ik rekende uit op google en kwam uitgerekende datum op 7/8januari (elke site zegt iets anders) Mijn huisarts zei 2 januari.. ik heb geen idee. Laatste menstruatie was 28 maart en heb een cyclus van +_ 34 dagen.. 
Anoniem (Gast) - schreef op 11-05 om 07:38
DD, mijn echo was weer goed gelukkig. Vandaag 7+2 voor nu nog uitgerekend op 26 dec. Het blijft elke keer weer spannend. Ik vind het nu nog veel erger dan bij de 1e (voldragen) zwangerschap
Ik denk dat je je over de buikpijn geen zorgen moet maken. Ik vind het juist raar dat ik bijna nog niet misselijk ben. Af en toe een vlaag wel dat ik me de hele dag ziek voel, niet in de benen kan blijven. En hoofdpijn. Buikkrampen heb ik vooral in de avond en nacht. Het slapen verloopt ook niet fijn.. vanaf volgende week loop ik gewoon bij de verloskundige. Dat is wel fijn. Heb 19-5 de intake.
Melody - schreef op 11-05 om 11:34
@DD Ik had deze morgend ook hevige buikpijn en ik dacht wat is dit nu maar nu is het gelukkig weg.. Ik ben vandaag 5 weken en 5 dagen Als ik het uitreken online ben ik voor 06/01 maar natuurlijk we zijn nog niet bij de dokter langs geweest dus misschien veranderd dit. 
DD - schreef op 11-05 om 11:49
34 weken
@anoniem; super dat je echo goed was!! Op naar de volgende afspraak
@Melody; wij lopen redelijk gelijk dan. Ik vandaag 5 weken en 4 dagen.. zoo spannend toch he leven naar die eerste echo   
‘Blij’ dat ik niet de enige ben met buikpijn dan. 
Duimpje9 - schreef op 15-05 om 22:16
32 weken
Hi dames,

Ik sluit me graag aan bij jullie groepje.
Ik ben er eergister achter gekomen dat ik zwanger ben van ons derde kindje. Onze jongste is nu 8 maanden dus deze zwangerschap was niet gepland. Maar wel heel erg welkom! Mijn ei bleek een week later te zijn geweest dan normaal.... 
Even over mij;
Mijn oudste zoon is 3 jaar. Wij hebben destijds ruim 3 jaar over gedaan om zwanger te raken.
Mijn jongste dochter is nu 8 maanden en die was de eerste ronde raak.
Nu dus zwanger van de derde.

Bij beide zwangerschappen zijn we het geslacht pas bij de keizersnede/bevalling te weten gekomen.

Beide zwangerschappen waren heftige HG zwangerschappen en beide tot 20 weken doodziek. 14 kilo afgevallen (ipv aankomen) week ziekenhuis, dan weer week thuis, weer week ziekenhuis etc etc. Ik heb totaal 4 weken bij beide zwangerschappen in het ziekenhuis gelegen. Kon niks en kon niks hebben. Geen geluid, licht, geuren etc. Dagelijks overgeven tot wel 30 a 40x tot soms bloedend toe.
Mijn grootste angst is dat ik nu wederom zo ziek ga worden ... Bij de eerste begon het al met 5 weken en bij de tweede met 7 weken.

Is iemand van jullie toevallig ook bekend met HG zwangerschap (pen)?

Liefs
Anoniem (Gast) - schreef op 16-05 om 11:38
Hey duimpje9 
Gefeliciteerd ????. Ik ben zwanger van de 2e. Bij mijn eerste had ik ook HG. Ik was dan ook ontzettend bang, maar het valt me tot dusver mee in hoeverre ik last heb van braken. Ik heb sinds vorige week 7weken ben vandaag 8 weken. 4 ik overgegeven. Een keer van een vieze luier haha, en andere keren door het tandenpoetsen. Wel overdag de hele dag het gevoel niet lekker te zijn. Het zit tot bovenaan. Maar geen braakneigingen. Ik vind het juist heel gek dat ik ten opzichte van de eerste zwangerschap nu hele andere klachten heb. En niet extreem. Overigens wel fijn niet zoveel braken. Maar ik voel me nu ook slecht de hele dag door. Waardoor ik nu al een week thuis ben van werk.. wat ik liever had willen voorkomen. 
Duimpje9 - schreef op 16-05 om 22:36
32 weken
Hi Anoniem,

Dank je wel! Jij ook proficiat!

Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben hier die bekend is met HG al hun ik het echt niemand.
Goed om te horen dat je er niet zo extreem last van hebt. Het is zo naar....
Bij je eerste wel veel moeten spugen enzo?

Ik vind het inderdaad ook erg lastig met het werk maar ik heb mijn leidinggevende vandaag alvast ingelicht mocht het ineens klaar zijn en ik dus weer HG krijg, dat ze dan al op de hoogte was van de zwangerschap. Ik heb een hele fijne leidinggevende dus dat is heel erg fijn, kan gelukkig alles met haar delen.

Wat doe jij voor een werk?

Liefs
Anoniem (Gast) - schreef op 17-05 om 07:54
Dat is wel erg fijn dat je alles kan bespreken. Momenteel heb ik me ziek gemeld leugentje om best wil. Ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg. Helaas is het braken toch meer begonnen sinds gisteren. Hele nacht misselijk. Wel meer in de middag/avond begint het spugen nu. Maar nog niet extreem. Bij de eerste moest ik echt zeker 10x of meer per dag spugen.. vreselijk. Dat heb ik nu niet. Maar de hele dag misselijk is ook niks. Bij de eerste had ik tot +- 18/20 weken. Hopelijk is het nu na 14 weken over.. 
AngelRinoa87 - schreef op 17-05 om 08:43
33 weken
Hoi Dames, 
Wat houdt een HG zwangerschap in? Lijkt mij in ieder geval niet fijn. Ik heb met vlagen een misselijk gevoel. Maar gelukkig nog niet hoeven spugen. 
Nog voor de nieuwe dames, gefeliciteerd. 
DD - schreef op 17-05 om 19:43
34 weken
Hoi lieve dames,
Ik had vandaag de eerste echo.. staat op 6w1dag. Dus twee minder dan ik dacht, maar dat valt te verwaarlozen want we hebben het hartje gezien 
Oh meiden dat lijkt mij idd heel lastig. Ik moet zeggen bij vorige zwangerschappen was ik in de ochtend misselijk maar nu de hele dag door. Ik heb snel gevoel van honger, dat geeft misselijkheid. Wanneer ik dan eet, krijg ik na het eten ook misselijkheid en moest deze namiddag al overgeven. Ik voel mij een wandelende zombie.. maar dat hebben we er voor over zeker. Maar aangenaam is anders, ik hoop maar dat het niet erger word.. 
verder nog nieuws bij iemand? 
AngelRinoa87 - schreef op 17-05 om 19:53
33 weken
Wat fijn dat je het hartje hebt zien kloppen. Dat is al een hele geruststelling of niet? Hier zo aan het twijfelen welk vk praktijk ik zou willen. Mijn oude is vorig jaar ermee gestopt en laat die praktijk nou al mijn vertrouwen hebben… 
Melody - schreef op 18-05 om 14:17
@DD Wat goed dat je het hartje hebt kunnen zien
Ik heb ook het gevoel dat ik heel de dag honger heb dus geeft me idd een misselijk gevoel maar zoals je zegt we nemen het erbij. Gelukkig heb ik nog niet moeten overgeven dus ik hoop dat dit zo blijft. 
Dat het maar snel maandag is dan hebben wij ons eerste echo!
buddha~ - schreef op 20-05 om 11:47
13 weken
Hoi meiden! 

Na een schommelende, moeilijk in te schatten week lijkt het erop dat ik gewoon zwanger ben! 
Helaas al wel sinds vorige week vrijdag bloedingen maar m’n hcg loopt lekker op! Net als de misselijkheid haha
Dus ik ga ervan uit dat alles toch ok is..


Ik zou 22 januari uitgerekend volgens zijn en heb 01-06 de eerste (vroege) echo! 
AngelRinoa87 - schreef op 20-05 om 12:08
33 weken
Spannend nogmaals meid. Heel benieuwd wat ze gaan zien met de echo 
buddha~ - schreef op 20-05 om 13:08
13 weken
Ja ik ben ook heel benieuwd! 
Die tijd naar de eerste echo duurt altijd lang hè 
DD - schreef op 20-05 om 14:04
34 weken
@Budha. Ik duim dat alles goed blijkt te zijn. Ik volgende je situatie een beetje in het mei groepje. 
Hoe is het nu verder? Lopen de testen gewoon op?
Liefs

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Januari 2023' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan