Januari 2023 - Zwangerschapsforum

Oktoberbaby (Gast) - schreef op 06-06 om 12:33
Bovenstaand bericht is van mij. Ik was vergeten in te loggen.
140 antwoorden en 1237421x bekeken
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 17-06 om 11:13
Hey!
Hoe gaat het met iedereen?

Wij hebben gisteren de 12 weken echo gehad. Alles zag er goed uit! Er is ook bloed afgenomen voor de NIPT test. Dus nu is het nog een dikke week afwachten.

DD, hoe was de extra echo? Of heb je 13 juni enkel bloed laten prikken voor de NIPT? Jullie zullen wel heel erg in spanning zitten nu...

Wij zijn intussen ook aan het klussen aan de kinderkamer. Enfin, de kamer voor mijn oudste dochter. Mijn vriend stelt altijd alles uit en nu heeft ze hoogdringend haar eigen kamer nodig omdat er een kleine baby aankomt...
DD - schreef op 17-06 om 15:46
19 weken
Hoi! 
We hebben idd ook echo gehad, kleintje bewoog heel mooi.. 
ik moet zeggen dat ik de eerste dagen extreem kalm was maar nu loop ik op de toppen van mijn tenen.. de uitslag mag beginnen komen. De gynea had gezegd tegen vrijdag maar de laatste echo zei ze toch reken op 5 tot 10 dagen. Dus ik hoop dat we het alsnog vandaag weten of ja hopelijk dan maandag 

Super dat de echo goed was! Jullie kunnen ook aftellen vanaf nu dus.. ben je oke of?
Ik ken dat uitstel gedrag 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 17-06 om 16:39
Ja, de uitslag kan inderdaad tot 10 werkdagen duren. Misschien best dit weekend wat activiteiten plannen om jullie wat af te leiden... 

Ik ben al zo ongeduldig... onze gyn zei wel dat ze een goede test verwacht omdat de echo zo goed was. Daar heb ik wel vertrouwen in. Ik ben vooral nieuwsgierig naar het geslacht. Het is ons eender hoor maar tja, vrouwelijke curiositeit...

Ik duim nog eens extra voor een goede uitslag voor jullie!
Nisie (Gast) - schreef op 17-06 om 18:36
Ik meld me ook hier.
Afgelopen woendag mooie echo gehad, 11 weken en 2 dagen zwanger toen. Gelijk ook de nipt gedaan die woensdag.
Uitgerekende datum 02-01-2023.

Een zoontje van 4 rondlopen (geboren via keizersnede), daarna 2 miskramen. Erg onzeker daardoor eigenlijk....

Met de geboorte van mijn zoontje een hoge bloeddruk/zwangerschapsvergiftiging gehad. Maandag naar het ZH om pillen te bespreken om dit nu te kunnen beperken.
Ook al bloed en urine waardes voor bovenstaande afgenomen, zodat we eem begin waarde hebben.
Nu verder hopen dat alles goed gaat!
DD - schreef op 17-06 om 20:18
19 weken
Het weekend zit idd redelijk vol. Geen nieuws meer gehad dus ik hou het maar bij volgende week..
Ja is logisch meid, alles zal idd wel in orde zijn aangezien de gyn dat al zei. Maar snap volkomen dat je toch curieus bent naar het geslacht  is ook leuk om weten. Bedankt dat je voor ons duimt. Heel lief van je! Ik duim dat alles in orde is met jullie kleine spruitje 
Nisie proficiat! En ik hoop dat alles nu voorspoedig mag lopen voor je. Ik snap je onzekerheid, meer dan logisch als het al meer tegensloeg. Ik duim voor je! 
AngelRinoa87 (Gast) - schreef op 17-06 om 20:49
Hoi hoi dames, 

hier inmiddels ook een echo gehad, hartje klopte en ik was op die dag 10 juni 9 weken en 1 dag. Eigen berekening was 9 weken en 3 dagen, dus 2 dagen naar achteren. Aankomende dinsdag heb ik de termijnecho dus dan gaan we de daadwerkelijke uitgerekende datum zien. 

Ze verloskundige zei dat alles er goed uit zag. En zwanger van eentje. Helaas ben ik nog wel wat misselijk en door de warmte ook nog hoofdpijn. Verder gaat het wel goed. Ik vind het fijn om te lezen hoe het bij jullie gaat en spannend wachten op de uitslag en natuurlijk helemaal voor jou DD ik hoop echt dat dit er eentje is die kan en mag blijven zodat je straks een wondertje in armen mag nemen 
Nisie gefeliciteerd met je zwangerschap. En welkom uiteraard. 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 17-06 om 23:43
Nisie, leuk dat je mee aansluit. Ik hoop dat met deze zwangerschap alles voorspoedig verloopt en dat je toch ook wat kan genieten. 

Had jij ook zo'n last van die keizersnede? Ik vond het enorm pijnlijk en heb weken krom gelopen. Maar het schilt blijkbaar erg per persoon. Als het deze keer weer keizersnede wordt, hoop ik toch wat sneller te herstellen.

AngelRinoa en Nisie, prachtig he, die echo's! DD, onze baby was ook erg aan het bewegen tijdens de echo. De gyn probeerde de NUB in beeld te krijgen maar dat lukte dus niet...

Ik denk dat we met dit warme weer goed moeten opletten om voldoende te drinken. Ik word soms ook nog wat misselijk maar het is bij mij wel ver weg nu. Morgen ben ik 13 weken. Ik moet 24 dec bevallen maar heb me hier ook aangesloten omdat er geen reacties komen in het december groepje.
Nisie (Gast) - schreef op 18-06 om 06:17
@oktoberbaby, de keizersnede zelf op dat moment deed geen pijn, maar voelde wel raar.... na een aantal uur plat liggen daarna de eerste keer overeind komen en opstaan was een hel!
Eerste week thuis vond ik ook verschrikkelijk, de wc (mijn slaapkamer uit en dan ben ik er) vond ik al verschrikkelijk...
Maar inderdaad, het verschild per persoon. Bij mij is er een 18 uur bevalling, persen e.d. aan vooraf gegaan... denk (hoop) dat het herstel daarom lang duurde.

Nu trekt mn litteken soms en als de rans van mn ondergoed erop komt (door de groei van mn buik), vind ik dat zo'n naar gevoel.

Gezellig dat je je hier hebt aangesloten 

@angelrinoa leuk, dinsdag weer naar de kleine kijken!
buddha~ - schreef op 18-06 om 06:46
Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met iedereen en hun babiesss! 

DD ik duim met jullie mee!! Wat een verschrikkelijke spannende tijd!! Ik hoop dat jullie snel een goede uitslag mogen ontvangen!! 
DD - schreef op 18-06 om 07:34
19 weken
Ik had bij mij eerste zoontje ook een keizersnede van mij viel het goed mee. Maar om 20h brak mijn water en om 23h56 was hij er al. Dus heel vlot misschien scheelt dat idd wel. 
Van mij blijft de misselijkheid vaag aanwezig maar vanochtend weer heel misselijk.. 
ik apprecieer jullie steun heel erg meiden, zoo lief van jullie! Ik duim natuurlijk dat ook voor jullie alles vlot mag gaan..
Ik wou het nog niet zeggen maar met dat je zegt van NUB Octoberbaby.. de gyn denk via de NUB te zien dat het een meisje word bij ons (dus goed nieuws) maar is natuurlijk heeeeel vroeg op 10 weken om dat goed te kunnen zien. Maar aan de andere kant denk ik dan in zo een situatie (op leven of dood infeite) zal ze haar daar toch niet snel over uitspreken? Ik vroeg er zelf niet naar. Ze zei plots, hoh ik weet niet of ik het moet zeggen maar.. (ik dacht dat ze ging zeggen een jongen) maar toen zei ze ik denk aan de NUB te zien dat het een meisje word… ze kon ook gewoon gezwegen hebben aangezien ik er niet om vroeg dus daarom dat ik dat ze wel zeker is van haar stuk? 
Geen nieuws meer gehad gisteren dus ik hoop op maandag, op zaterdag komt er wss geen uitslag online zeker?
Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 14:41
@DD misschien heb ik ergens over heen gelezen maar is het niet handiger om bloed te prikken en dan te kijken of het een meisje of jongen is? 
AngelRinoa87 (Gast) - schreef op 18-06 om 15:32
Vorig bericht is van mij 
DD - schreef op 18-06 om 16:39
19 weken
Die dag werd er bloed getrokken voor de nipt ook. Dus we moeten zoieso nog afwachten op de uitslag. 
Oké dan hopelijk snel de uitslag. 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 18-06 om 22:20
Hoi DD, vorige keer heb ik samen met de gyn de NUB van onze baby bekeken. En het was echt een textboekvoorbeeld van een meisje. Maar het was al iets na 12 weken en dan is het al duidelijker. En het klopt ook...

Goh, ik hoop zo voor jullie dat het inderdaad een kleine meid is. Dan kunnen jullie ontspannen verder genieten van de zwangerschap. Ik vermoed ook dat een gyn zich niet snel zal uitspreken tenzij ze best zeker is.

Nisie, ja, echt hel he, de eerste keer opstaan na de keizersnede. Ik viel nadien flauw, toen ik in de rolstoel zat. Moest dan terug op bed en had ijzertekort. Dus heb een baxter gekregen. Maar pijn bij het opstaan, wat was dat zeg. En ik ben dan geen kleinzerige. Volgende keer hopelijk beter... 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 23-06 om 23:45
Hoi allemaal,

Wij hebben de uitslag van de NIPT vandaag gekregen. Het is een meisje. Hier uiteindelijk twee meiden dus.

Mijn vriend moest er even aan wennen want we hebben altijd het idee van 2 kinderen in gedachten. Hij hoopte toch ook een beetje op een jongen. De NIPT was ook OK zoals verwacht.

DD, hebben jullie de uitslag al? Ik maak me wat zorgen...

Buddha, hoe gaat het met jou ondertussen? Ik heb het ook ooit meegemaakt, enkele dagen na de NOD. Het is moeilijk zelfs zo vroeg. 
DD - schreef op 24-06 om 14:43
19 weken
Hoi Oktoberbaby,
Oh leuk een meid. Ben ik stiekem jamoers op. Wel goed dat het gezond is. Snap wel dat jullie mss liever het andere geslacht wilden. 
Wij uitslag nipt gisteren gekregen.. het is een jongetje, vandaag meteen doorgestuurd voor vlokkentest.. volgende vrijdag zullen we normaal de uitslag hebben. Hopelijk dus geen drager. Anders stopt het weer, breekt wel mijn hart. Kleine man doet het zo goed. Vlokkentest was heeeel pijnlijk. Nu wat bloedverlies.. Maar de pijn was meteen beter eens het gedaan was. 
Liefs x
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 24-06 om 19:42
Oh DD,

Dat is stresserend zeg. Je hecht je hard aan die kleintjes he. Ik hoop echt dat jullie knulletje geen drager is. Uiteindelijk is het enige dat belangrijk is, dat ze zo gezond mogelijk zijn, en een goede toekomst hebben. Geslacht is dan maar bijzaak.
Veel liefs!
DD - schreef op 24-06 om 20:06
19 weken
Ja had het echt wel moeilijk. Nu heb ik wat afleiding ben ik wel blij om. De buikpijn is op en neer.. maar ik hou mij rustig. Monopoly spelen met mijn schoonma en in de zetel liggen tv kijken dus probeer mij echt heel kalm te houden. 
Dankje dat je zo mee hoopt met ons. Hoe gaat het anders verder met jou? Nog kwaaltjes? 
@DD ik duim voor je dat dit manneke geen drager is en je gewoon je kleine ziet opgroeien. Wat lijkt mij dat moeilijk zeg… 
buddha~ - schreef op 25-06 om 08:46
DD ik hoop zo dat je mannetje geen drager is!!! Heftige tijd voor jullie! Heel veel succes met de tijd door komen Meis!!!

Oktoberbaby met mij gaat het goed hoor! Een mk blijft idd altijd pijnlijk en merkte toen m’n menstruatie weer begon ik even terug viel naar het nare gevoel van 2 weken bloedverlies met een positieve test met die onzekerheid  en uiteindelijk toch het verlies maar het gaat goed nu! Ben ondertussen alweer 5dpo dus de spanning zit er nu weer aardig in! 
DD - schreef op 25-06 om 10:09
19 weken
Dankje meiden jullie zijn zo lief 
Buddha; het is inderdaad verschrikkelijk meid.. ik had voor mijn eerste zoontje een miskraam aan 7 weken.. was gestopt met groeien aan 4 weken.. ik heb de maand erna wel mijn regels niet meer gezien ik was meteen weer zwanger. Je bent volgens mij iets vruchtbaarder na miskraam. Ik duim volop dat het weer raak mag zijn! 
Nisie (Gast) - schreef op 25-06 om 10:59
Ik ga duimen DD, laat het maar snel vrijdag zijn..!

Hier ook de uitslag van de nipt gehad, alles goed. In NL word er helaas geen geslacht gemeld... dus dat is nog een verrassing.

Afgelopen maandag in het Ziekenhuis nog even naar de kleine kunnen kijken op precies 12 weken, moest er toch zijn, dan probeer ik er gewoon een extra echo bij te krijgen 
Aankomende maandag de 13 weken echo. Dan precies 13 weken.
We gaan het ook binnenkort maar is bekend maken aan iedereen... heb t dit keer wel lang uitgestelt moet ik eerlijk zeggen...
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 25-06 om 20:42
DD, qua klachten mag ik niet klagen. Snel moe wel, en af en toe buikpijn, maar dat is het dan ook. Poeh, ik hoop zo dat jullie volgende vrijdag goed nieuws krijgen!

Nisie, leuk dat jullie de NIPT uitslag ook al hebben. Wij hebben het ook nog niet aan iedereen verteld. We wilden de 12 weken echo afwachten, en de NIPT voor we iedereen het nieuws vertellen.

Buddha, fijn om te horen dat het goed met je gaat... ik duim voor een snelle positieve test.
DD - schreef op 30-06 om 15:25
19 weken
Hoi Lieve meiden,
Ik wou jullie laten weten dat ik vandaag telefoontje kreeg van Leuven:
De baby draagt het slechte chromosoom NIET!!!  De zwangerschap kan dus gewoon doorgaan. 
Wij hebben de LOTTO GEWONNEN! 
buddha~ - schreef op 30-06 om 16:32
Jaaaaaaaa!!!!!!!! DD geweldig nieuws zeg! Wauw!!! 
Ik moest vanochtend nog aan je denken!!!

Super blij voor jullie! 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 30-06 om 17:49
DD,

Dit vraagt om een grote taart zodat jullie het samen kunnen vieren! Eindelijk kunnen jullie wat ontspannen... 1 op 4, wat een geluk !
DD - schreef op 30-06 om 17:54
19 weken
Dankje meiden. Ja gek he! Maar het voelde al de hele tijd goed aan maar durfde er niet op vertrouwen. Maar nu durf ik mijn hoofd in het vuur steken als het gaat om mijn moedergevoel want het klopte nu toch al enkele keren helemaal correct!! 
Bedankt voor jullie steun meiden! 
Van harte gefeliciteerd DD, hier ben ik zo blij om. Nu kan je volop genieten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Januari 2023' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan