Wie is er nog meer uitgerekend in November - Zwangerschapsforum

M - schreef op 07-03 om 14:47
Hallo allemaal!

Afgelopen zondag hebben we een zwangerschapstest gedaan en ja hoor zwanger 
De verloskundige heeft berekend dat ik begin november uitgerekend ben. Ik ben nu 4 weken en 6 dagen zwanger volgens de berekeningen.
Zijn er hier nog meer meiden die ongeveer net zover zijn? Dan kunnen we gezellig kletsen over onze zwangerschappen en ervaringen. Nu is het al heerlijk als we er over kunnen kletsen omdat de meesten niets vertellen aan de buitenwereld tot de 13 weken. Wij gaan dit ook weer proberen  Zal wel moeilijk worden omdat het nu al zichtbaar is en het moet verstoppen. Dat zal dus nog 8 weken lang een leuke uitdaging worden. 
351 antwoorden en 30547967x bekeken
Linsi (Gast) - schreef op 07-03 om 18:35
Gefeliciteerd! Ik ben ook net zwanger, heb maandag een test gedaan en ja hoor! Had het niet echt verwacht zo snel aangezien we pas 3 maanden bezig zijn. Vandaag afspraak gemaakt met vk voor kennismaking voor eind maart, dit is voor mij de eerste keer, ik vind het heel erg spannend!
Stephanie Pattyn - schreef op 08-04 om 23:52
Hier ook in week 8 ... uitgerekend voor 17 november, spannende maar leuke tijden tegemoet en vooral een broertje of zusje erbij voor onze meid van nu 20 maanden oud :-)
aan alle toekomstige mama's, een dikke proficiat gewenst! geniet ervan!
M - schreef op 07-03 om 19:26
Als aller eerst van harte gefeliciteerd! De papieren heb je nog niet binnen om een afspraak te maken voor een echo? Ieder geval zo gaat het hier haha. Je belt om je aan te melden en dan word een vragenlijst, informatie combinatie test, afspraken boekje en een verwijzing voor een termijn echo toe gestuurd. Heerlijk he als het zo snel gaat. Bij ons wat het alle drie de keren de eerste maand raak. 
Heb je al ergens last van? Hopelijk spreken we elkaar nog vaker op deze site.
Linsi (Gast) - schreef op 07-03 om 21:46
Ja ik krijg idd dingen thuisgestuurd, en dan eerst kennismaken en kort daarop echo idd! Ik heb nergens last van, alleen zijn m'n borsten echt enorm haha en dat valt bij mij wel op, ook zijn ze wat gevoelig. Maar als dat nu het enige is, en jij? Ergens last van?
Meisje22 - schreef op 07-03 om 21:47
Hoi! Gefeliciteerd allemaal! Ik heb vorige week donderdag een test gedaan. Ben a.s. zaterdag 6 weken zwanger en 2 november uitgerekend volgens mijn berekeningen. 27 maart staat de eerste afspraak en echo gepland! Spannend allemaal hè! Voor mij is het de eerste x.
M - schreef op 08-03 om 11:49
@ Linsi
Oh wat heerlijk. Heb last van de bekende kwaaltjes. Inderdaad de borsten, misselijk en ontzettend moe. Voor de rest lijkt het momenteel of ik een maand of 3, 4 zwanger ben met mijn buik. Ik geniet heerlijk van de kwaaltjes  

@meisje 22
Jij ook van harte gefeliciteerd! Oh wat leuk! Ik ben momenteel 7 November uitgerekend  Oh wat mooi dat alles tegelijk kan. Heb je ook vroeg je eerste echo. Met een beetje geluk mag je dan 2 weken later weer  Wij hebben 29 maart eerste echo en begin April eerste keer vk. Bij ons komen er daarna nog 2 of 3 echo's tot de 13e week. Dus we zullen ongeveer bij elkaar tot de 13e week 3 of 4 echo's krijgen. Super spannend vooral zo'n eerste echo. Altijd maar weer afwachten wat ze gaan zien en als alles goed is of het 1 of meerdere zijn hihi.
M - schreef op 08-03 om 11:51
Heb jij ook al last van de bekende kwaaltjes meisje22?
Meisje22 - schreef op 08-03 om 18:00
Mijn 2e echo staat ook al gepland, 17 april, dat is dan de 12 weken echo (20 april ben ik 12 weken). Beide afspraken zijn bij de verloskundige. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is! Ben zo benieuwd of alles er goed uit ziet! Nu weet je eigenlijk alleen nog maar of je zwanger bent of niet door middel van een test. Ik heb wel last van m'n borsten en ben erg moe, maar voor de rest heb ik nog nergens last van. Ik voel me ook niet anders dan anders.

Leuk om zo via een forum toch over je zwangerschap te kunnen praten! Vind zo moeilijk om verder tegen niemand wat te kunnen zeggen! Alleen onze ouders weten het!
Bloem - schreef op 08-03 om 18:38
Hallo Dames,

Na een tip van mamavan2 wil ik me als het mag toevoegen op dit forum. Ik zal me even voorstellen. Ik ben bloem 25 jaar oud en dit is voor mij de eerste keer. Heel leuk dat sommige al kinderen (ervaring) hebben dan kunnen we die eens goed uithoren!

Mijn vriend en ik hadden de planning om pas in de zomervakantie te beginnen, maar daar was moeder natuur het niet mee eens. Heel leuk maar onverwacht nu circa 5 weken zwanger.

Bij ons weten onze ouders het al en nog wat mensen (ben een echte flapuit met dit soort dingen). 
Wat betreft "klachten" ik heb ook zere boobies, maar voel regelmatig of ze nog pijnlijk zijn. Zie het ook meer als een bevestiging dat het vast zit zeg maar.. Was van de week wel heel angstig of alles goed gaat en blijft!! Hebben jullie dat nou ook?

Liefs Bloem
M - schreef op 08-03 om 21:10
@ meisje22 Oh wat leuk dat je al weet wanneer de tweede echo is! Ja klopt. Gek gevoel is dat he?.? Denk je dat je het voor je kan houden tot de eerste trimester voorbij is? Ja dan helpt zo'n forum goed

@Bloem
Wat leuk dat je je er bij hebt toegevoegd! Oh spannend. Je mag mij helemaal uithoren hoor haha  alleen is het voor degene die al kinderen hebben net zo spannend alleen weten we een beetje wat we kunnen verwachten. Oh dat is helemaal mooi dat je niet op het wachtbankje hoeft te zitten. Mooie verassing heb je dan gekregen.
Hahaha nog een flapuit. Zo zie ik het dus ook als een bevestiging. 

Ja de angst zal blijven. Het is meer onzekerheid. Zal je grootste wens nou echt in vervulling gaan? Luister naar je gevoel die zal bijna altijd goed zitten. Je moederinstinct zit er nu al over de gezondheid van de kleine.Alleen je moet instinct en angst van elkaar proberen te onderscheiden.
Wij zitten ook op die roze wolk en soms denk ik ook zal dit echt weer goed gaan? Maar mijn gevoel is goed net zoals bij de eerste. Bij de tweede had ik vanaf het begin geen goed gevoel. Het ziekenhuis heeft dit tot de 18e week ontkracht en iedere keer gezegd dat met de baby alles goed was. Met de 20 week echo kwamen we erachter dat het inderdaad niet goed was en dat het einde verhaal was. Zo zie je maar je moederinstinct klopt  
Hier de eerste zwangerschapsbh maar weer uit de kast gehaald..
M - schreef op 08-03 om 21:12
@Linsi
Over de kwaaltjes zie mijn eerdere reactie's. De zwangerschapsdementie begint hier ook alweer behoorlijk. Heerlijk om dat soms tegen mijn man ook als smoes te gebruiken hihi.
Bloem - schreef op 08-03 om 23:07
@mamavan2 Bij mij komt die angst vooral door al dat gegoogle denk ik. Zodra ik maar wat voel (steekjes en/of obstipatie) zit ik op m'n telefoon te zoeken naar feiten of symptomen van een mk. Dit komt voort door veel slechte verhalen die ik gehoord heb. 
Besefte van de week dat ik mezelf miss een beetje gek zit te maken. We hebben er helaas toch geen controle over. Jammer alleen dat je niet even door je navel kan kijken hoe alles ervoor staat. Jaa, t blijft toch elke keer een wonder he! Maar was je toen niet vreselijk gespannen? Als je denkt dat het niet goed is?

@meisje22 krijg je al direct een echo bij de intake? Ik kan er bij de praktijk waar ik heen ga niet veel over lezen. Ik dacht dat je pas met 12 weken de eerste echo krijg? Wij gaan 26 maart voor een intake ben zo benieuwd!
M - schreef op 09-03 om 08:20
Oh dat is minder mooi die angst door verhalen. Vertrouw op jezelf dan komt het altijd goed en als je ongerust bent bel je toch even met de verloskundige? Die zijn heel wat gewend hoor.  Inderdaad we hebben er totaal geen controle over en kunnen niet even kijken was dat maar zo hihi. 
Ja dan ben je heel erg gespannen en ben je op den duur geestelijk op omdat je in jezelf weet dat de medici geen gelijk heeft maar je kan er niets tegen doen omdat je als moeder zijnde alleen maar een gevoel hebt... Het is dus dan een hel waar je in leeft. 
Was gisteren even aan het googelen. Ik kwam op youtube terecht. Daar staan hele mooie filmpjes op vanaf de bevruchting tot 9 maanden. Sommigen gaan ook tot de periode waar wij in zitten. Heel bijzonder om te zien.
Meisje22 - schreef op 09-03 om 18:16
Ik zoek ook steeds van alles op internet op! Laatste paar dagen gaat het wel wat beter en kijk ik wat minder rond!
Ja ik krijg inderdaag gelijk al een echo, moest wel rekening houden met een inwendige, maar dat maakt me niet uit! Ben veel te nieuwschierig of alles goed is!
Vandaag heb ik m'n 9 maandenboek ingevuld t/m week 6. Toch wel leuk om er zo mee bezig te zijn! Voor dat je het weet zijn de weken om en als alles goed is kunnen we het allemaal vertellen! Nog even geduld dus...
mamavan2 (Gast) - schreef op 11-03 om 22:19
Heb proberen in te loggen via de tablet maar lukte niet. Dan maar als gast hihi.
Oh waar kan je dat doen meisje22? Heel leuk idee.
Hoe gaat het met iedereen? Hier alles goed. Gaan bij jullie de dagen ook zo langzaam omdat jullie zo uitkijken naar de eerste echo???
Bloem - schreef op 11-03 om 23:00
Ik heb wel een zwangerschapsboek ingevuld, staat gewoon op je profiel. Of bedoel je wat anders @meisje22?

Hier is alles goed, vandaag nieuwe baan gekregen. Wat een geluk deze maand! Hoop alleen dat ze er goed op reageren als ik ze vertel dat ik zwanger ben (probeer het zo lang mogelijk uit te stellen).
Ik heb heel vaak steekjes met snel opstaan en niezen, heel vervelend, maar hoort erbij. 

Gister is mijn moeder naar een paragnost geweest. Je moet erin geloven, maar ze zei dat ik te veel aan't stressen ben wat nergens voor nodig is. En dat het een jongetje wordt. Hihihih ben benieuwd.
Suuzie 79 - schreef op 12-03 om 09:28
Hi Dames,
Ik zie nu pas deze forum berichtjes.. ik ben nog een beetje nieuw hier en moet nog even uitvogelen wat er allemaal staat op de site.

Ik ben ook begin november uitgerekend, 7 november. Het is mijn eerste kindje en eerste zwangerschap en voor mijn vriend wordt het zijn 3e kindje.
Ik vind het super spannend.

Gister was ik ineens heel misselijk in de loop van de ochtend. Ik heb toen wat droge crackertjes gegeten om de flauwte tegen te gaan. Verder ook af en toe last van mn borsten en vooral savonds heb ik het heel koud (extremer dan normaal).
Het lijkt me leuk om zo contact te houden met elkaar en op de hoogte te blijven van hoe het met jullie gaat.

Groetjes Suzanne
Bloem - schreef op 12-03 om 09:31
Hoi Suuzie79,

Welkom! Gezellig dat je mee komt kletsen.

Liefs..
M - schreef op 12-03 om 09:56
Gefeliciteerd Bloem!! Goed begin van het jaar
Welkom Suuzie79. Leuk dat je je aansluit bij de club
Wat leuk. Ik ben volgens de berekeningen ook 7November uitgerekend.
Wanneer heb je je eerste echo?
Ben het helemaal mee eens. Ideaal dan he die droge crackertjes. Hier liggen ook de creamcrackers nu standaard in huis Het hoort er inderdaad mee. Alleen maar meer bevestigingen dat je echt echt echt zwanger bent hihi. 
Hier toch maar de eerste zwangerschapsbroeken weer aan. Wat een genot. Had ik het maar eerder gedaan.
Suuzie 79 - schreef op 12-03 om 10:01
Wij laten een pretecho maken op 22 maart.. gewoon om te kijken of het hartje klopt en alles goed is. Daarna gaan we namelijk 2 weken op vakantie naar Indonesie. Mijn broertje woont daar met zn vrouw en we willen hem het nieuws persoonlijk vertellen.
Dan toch voor mijn gevoel wil ik weten of alles goed is voordat ik het hem vertel.
We hebben ook op 22 maart de eerste afspraak bij de VK, maar dat staat los van de echo.
Dus ben heel erg benieuwd! :-)
M - schreef op 12-03 om 10:08
Oh wat spannend. Dan hoef je niet meer lang geduld te hebben. Wij hebben de eerste echte echo op 29 maart. We zijn de dagen aan het aftellen maar gaat oh zo langzaam haha. Wat heerlijk dat je op vakantie gaat. Even weg uit dit koude kikkerlandje dus? Mocht je in deze situatie niet van de vk al eerder een echo hebben? 
Wij hebben dat vorig jaar gehad. We waren op vakantie in de periode dat er altijd een echo gemaakt werd dus mochten we eerder heen zodat we rustig op vakantie konden en na de vakantie werd de termijn echo gedaan.
Suuzie 79 - schreef op 12-03 om 10:19
Dat heb ik eigenlijk niet gevraagd.. toen ik belde met de huisarts en het vertelde toen werd er gereageerd: Oh... maar dan ben je nog maar heeeeeel pril...
Vond ik niet zo leuk want ik wist het vanaf 28 februari en belde op maandag 4 maart.
Toen ik vertelde dat ik nogal onzeker was en bang dat het mis zou gaan zeiden ze alleen maar: ja dat hoort erbij, die kans is er ook en niemand kan dat bij je wegnemen.
Beetje jammer..

Dus zelf maar even het heft in handen genomen en een afspraak gemaakt voor een echo.
Ik vind een week wachten zelfs nog lang.. geduld is niet meer sterke eigenschap hahaha..
Kan me voorstellen dat het voor jou ook nog even spannend is en je niet kunt wachten tot het 29 maart is. Leuk hoor! Dan ben je 8 weken zwanger ongeveer.
Didi (Gast) - schreef op 12-03 om 10:46
Hoi hoi,

Ten eerst allemaal van harte gefeliciteerd! Echt leuk dat er al een forum is voor diegene die in november uitgerekend zijn. Zelf weet ik sinds 2 weken dat ik zwanger ben. Dit wordt ons 2de kindje. Het liefste zou ik het tegen iedereen willen vertellen maar we willen toch nog even wachten tot pasen omdat we dan allemaal bij elkaar zijn. Heb niet veel last van kwaaltjes gelukkig alleen veel moe. Leuk om berichtjes van jullie te lezen!

Groetjes Didi
sanjo - schreef op 12-03 om 10:58
Hallo allemaal,

Ten eerste iedereen gefeliciteerd met jullie zwangerschap.
Ik las net pas dat er dit onderwerp was. Ik heb op 4 maart een test gedaan en was positief. Met een berekening van een cyclus van 24 dagen. De laatste 4 maanden had ik steeds een cyclus van 24 dagen. Daarvoor 28 dagen. En had vorige week ook een cb digi test gedaan en duidelijk zwanger. Dus zou vandaag 5 week en 1 dag zijn. Met die berekening ben ik uitgerekend op 11 november. Vanmiddag ga ik bellen naar de verloskundigepraktijk voor een afspraak. En krijg op de eerste afspraak ook een echo. Heb dat al eerder meegemaakt, want we hebben al een lieve dochter en ze word 22 juni 2 jaar. We waren vanaf dat onze dochter 1 jaar was al aan het proberen om zwanger te raken, maar duurde best lang. Terwijl met mijn dochter was ik binnen 3 maand zwanger. Ik ben niet echt misselijk. Af en toe met vlagen. Bij mijn dochter ben ik ook niet misselijk geweest.
Ik wens iedereen een goeie zwangerschap toe.
Liefs
M - schreef op 12-03 om 11:01
Welkom bij de club Didi.  We kennen denk ik allemaal dat gevoel hihi. Bij ons weten alleen de ouders het en de rest zal het te horen krijgen omme na bij de 15 weken zwangerschap. Oh en dan is dit zo heerlijk om op dit forum gewoon lekker erover te kunnen kletsen over de onzekerheden, kwaaltjes, dromen noem maar op. Mijlpalen natuurlijk niet te vergeten.
M - schreef op 12-03 om 11:07
Hai Sanne. 
Voor jou ook welkom bij de club  Wens jou ook een hele goede zwangerschap toe. Dat is wel mooi dat ze bij jullie praktijk de vk ook de echo maakt. Bij ons doet de vk dat niet. Gebeurd wel in hetzelfde gebouw maar door een echoscopiste. Dat was dan ook een tegenvaller dat het zo lang duurde. Gelukkig was het bij ons bij alle drie gelijk de eerste maand raak maar heb ook altijd de angst gehad dat het langer zou duren.
Liggen we allemaal mooi dicht bij elkaar met de uitgerekende datum
Bloem - schreef op 12-03 om 11:25
Niemand moet eraan denken, maar zelfs na de eerste afspraak met de vk kan het nog misgaan. Misschien daarom de reactie van de dokter? Ik begrijp hoe je je voelt. Ik was ook direct bang en haalde allerlei scenario's in mijn hoofd. Wilde ook graag een bevestiging horen of lezen dat de kans dat het misgaat zeer gering is. Maar dat is er helaas niet.

Daarom probeer ik me bij het volgende neer te leggen: Als er iets mis is met het vruchtje, is moeder natuur er en merk je het vanzelf wel. Al zou je weten dat het misgaat, dan kan je er toch niks aan veranderen. Begrijp me niet verkeerd, maar dat het mis gaat is misschien hard, maar een bevalling doen omdat het ongezond vruchtje niet afgestoten en niet levensvatbaar is, is nog veel harder!

Probeer van het moment te genieten en maak jezelf niet te gek (is niet goed voor de baby ), want ik heb zo ongeveer inmiddels iedere moeder geïnterviewd in mijn omgeving en die zeggen allemaal het zelfde: Zorgen maken blijf je je hele zwangerschap doen en dan denk je: 'ik ben blij als het geboren is...' maar dan komen de zorgen pas! Dus probeer er gewoon van te genieten. Ben ook blij als we de eerste afspraak bij de vk hebben hoor. Misschien kan je hun beter bellen i.p.v. de huisarts, die zullen dat heus gewent zijn.
sanjo - schreef op 12-03 om 11:25
Thanks mama van 2.
Ja hier doen ze het wel. Maar moet eerst nog vragen of ik me beter kan melden bij de gynaecoloog, want met mijn vorige zwangerschap was ik onder controle bij de gynaecoloog omdat ik schildklier patiënt ben. Ik kreeg toen bij elke controle een groeiecho. Ik zal morgen ook de huisarts bellen of hij mij door moet sturen. Ik geloof wel dat de verloskundige praktijk samen werkt met het ziekenhuis, want die verloskundigen kwamen ook langs toen ik bevallen was. Dus hoop dat ik eerst daar terecht kan. Is wat dichterbij dan het ziekenhuis haha. Ja was soms wel een tegenvaller en vooral de laatste maanden. Ben ook alweer bijna 35 dus word er ook niet jonger op hihi. Ik vind het ook best spannend, want heb in het verleden 2 miskramen gehad. Met 10 en 8 weken. Dat was al jaren geleden. En tijdje geleden met 5 weekjes. Dus blijft spannend.
Ja we liggen wel in de buurt qua datum.
sanjo - schreef op 12-03 om 11:33
@bloem. Ik dacht ook na die miskramen dat het vruchtje niet in orde was, want een miskraam gebeurt niet zomaar. Maar het blijft soms wel moeilijk moet ik zeggen. Met mijn dochter heb ik een goeie zwangerschap gehad. Maar je blijft je idd zorgen maken de hele zwangerschap. Maar was bij mij vooral de eerste 12 weken en na de 20 weken echo begon ik echt re genieten van de zwangerschap.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie is er nog meer uitgerekend in November' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan